Abramowicz

Wszystko o piłce w Anglii - Zawodnicy, Kluby, Reprezentacja, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia związane z piłką.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Postprzez Jarzinho Pt 04.05.2007 15:44

kyloloko napisał(a):Nie wydaje mi się... Liverpool w ciągu trzech lat dotarł do finału Ligi Mistrzów (w tym wygrywając w 2005r), może nie rządzą na krajowych boiskach, ale to wydaje mi się większym osiągnięciem niż wygrana dwa razy z rzędu w Premieship...

Interesy też raczej nie idą jeśli Roman w klub zainwestował ponad 400mln funtów i mało co mu się zwróciło...

Seweryn92 napisał(a):Ale jak na Chelsea, która od panowania Abramowicza na transfery wydała 200 milionów funtów to bardzo mało.

Raczej trudno, aby to mu sie zwrociło po 5 latach. Chelsea jest coraz bardziej rozpoznawalna na świecie, więc i będzie przynosila większe zyski. Wydać musiał sporo, bo w przejmowaej druzynie zaowndików klasy światowej było niewielu. Lampard, Cole, Terry, o których wtedy za głośno nie było. Jest chyba jeden klub, ktory w ostatnich 4 latach zainwestował w same transfery podobna kwote, a narazie nie zanosi sie, zeby cos wygrał. Z czasem pieniądze będą sie zwracać.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez romantyk_emil N 01.06.2008 13:13

Jarzinho napisał(a):Raczej trudno, aby to mu sie zwrociło po 5 latach. Chelsea jest coraz bardziej rozpoznawalna na świecie, więc i będzie przynosila większe zyski. Wydać musiał sporo, bo w przejmowaej druzynie zaowndików klasy światowej było niewielu. Lampard, Cole, Terry, o których wtedy za głośno nie było. Jest chyba jeden klub, ktory w ostatnich 4 latach zainwestował w same transfery podobna kwote, a narazie nie zanosi sie, zeby cos wygrał. Z czasem pieniądze będą sie zwracać.

Pieniądze już się zwracają :D :D Romek zrobił dobry ruch kupując klub w długach i wyprowadzając ją na prostą :D sądzę jednak że w niektóre transfery były niepotrzebne oraz po przepłacał w wielu 8) 8) ale jak się ma tyle kasy to nie patrzy się na ceny :D :D Chelsea odnosi sukcesy w ostatnich latach i zapisuje się na karcie historii 8) 8) Klub ma coraz lepszą markę i jest coraz lepiej rozpoznawalny na świecie co bardzo cieszy 8)
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez Cris7 N 01.06.2008 13:44

Widzę po Twoim opisie, że mamy podobne poczucie humoru. Też lubię humor absurdalny.

P.S Roman jest cool.
United Road, take me home
To the place, I belong
To Old Trafford, to see United
Take me home, United road
Cris7
Kapitan
Kapitan

Postprzez romantyk_emil N 01.06.2008 14:40

Cris7 napisał(a):Widzę po Twoim opisie, że mamy podobne poczucie humoru. Też lubię humor absurdalny.

takie poczucie humoru jest najlepsze 8) nie ma to jak coś nielogicznego :D
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez BartekCFC Pt 11.07.2008 11:18

Wiele osób twierdzi, że Chelsea to Abramowicz. To nie prawda! Każda drużyna ma właściciela, który ma kasę! Akurat ona dużo kasy i inwestuje w Chelsea ale gdyby oni niczego nie wygrywali to by w The Blues nie inwestował.
BartekCFC
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Postprzez rkoeman Pt 11.07.2008 11:26

tak. kazda druzyna ma wlasciciela ktory jest zlodziejem. masz racje.
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Lakier Pt 11.07.2008 11:35

rkoeman napisał(a):tak. kazda druzyna ma wlasciciela ktory jest zlodziejem. masz racje.

przeciez, lubisz Milan. Berlusconi to co, aniolek? W Rosji w tym czasie dalo sie zdobyc tak kase, to zdobyl, nie byl frajerem.
:)
Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez rkoeman Pt 11.07.2008 11:39

berlusconi ukradl pociag z ropa, odpowiada za 'znikniecia' ludzi i wsypal swoich kumpli tak ze oni siedza a on sam bawi sie w prowadzenie klubu?

porownanie sylvio do rosyjskiego oligarchy nie ma zadnej korelacji

W Rosji w tym czasie dalo sie zdobyc tak kase, to zdobyl, nie byl frajerem.

nie wiem. dla mnie fakt ze ktos nie jest zlodziejem nie znaczy ze jest frajerem. ja np nie kradne. jestem frajerem?
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Babel Pt 11.07.2008 12:28

Fajnie, że sa jeszcze idealisci na tym swiecie. Sam sie do nich zaliczam, ale generalnie nie obrażam się na zasady, prawa rzadzace naszym swiatem. Takze w aspektach ekonomicznych. Wolny rynek, konkurencja, wolny obrót kapitału itp.

Tyle, że nie kazdy klub ma statut podobny do Barcelony i w tym przypadku dziwne jakby kibice Chelsea obrazili sie na swoj klub tylko z powodu rzeczy na ktora nie maja wpływu (jeszcze bardziej dziwne jakby mieli podobna moc co socios Barcelony, bo wtedy mieli by na to wpływ). A poki Roman nie działa na szkode klubu to chyba dobrze dla nich. Abramowicz nie bedzie zył wiecznie i jak kazdy biznesmen nie inwestuje pieniedzy, bo ma akurat ochote sie troche pobawić w menedżera i jak coś zwinie grabki i foremki. On chce zarobić a jest to możliwe tylko w wypadku gdy Chelsea zbuduje sobie pozycje Manchesteru, Realu i inny poteg piłkarsko-finansowych. Cele Abramowicza i kibiców sa różne (zarobic/dobro klubu), ale droga jest wspolna. Dziwie sie kibicom, którzy jada na Abramowicza w momencie gdy dzieki niemu klub przeżywa swoj najlepszy okres w historii i ma szanse wdrapać się do absolutnej swiatowej czołówki. To hipokryci, choć ja pisze tu o kibicach nie o dzieciach zowiacych sie kibicami.

Nie słyszałem, aby Abramowicz miał jakis wyrok czy odsiadke w wiezieniu wiec nazywanie go złodziejem, gdy w swietle prawa jest czysty, jest kłamstwem. Dziwne, w temacie poniżej bronisz Interu przed pomówieniami (wedle prawa to Juve i Milan w różnych stopniach brały udział w calciopoli), a tu stosujesz juz odmienne kryteria oceny. Abstrahuje od tego jakim krajem była/jest Rosja.
"Zmierzch..."
Babel
onegdaj alkoholik
onegdaj alkoholik

Postprzez rkoeman Pt 11.07.2008 13:17

nie jest. poczytaj sobie o romanie, oligarchach rosysjkich i tego jak ten czlowiek zdobyl majatek. nie siedzi z prostego powodu - oplaca kreml. wkopal wszystkich swoich konkurentow badz kolegow i tylko dlatego jest na wolnosci badz zyje

roman w wywiadach przyznaje sie ze ukradll caly pociag z ropa wart kilka milionow dolarow. pozniej mogl dzieki temu brac udzial w bandyckiej prywatyzacji okradajac swoj wlasny narod

to ciekawa lektura i byc moze czegos nowego sie dowiedz. bo wiele osob po prostu nie wie kim jest ten czlowiek i co takiego robil w zyciu.

a ja nie wyznaje zasady ze pierwszy milion trzeba ukrasc i ze tylko frajer nie skorzystalby z okazji. tak nasz swiat nie dziala

stosuje te same kryteria do wszystkich tyle ze wiem kim jest roman bo umiem czytac i pamietam jego kariere. to nie jest czlowiek znikad i dlugo przed tym jak zaczal dzialac w chelsea bylo o nim glosno

http://manager.money.pl/ludzie/portrety/artykul/roman;abramowicz;rosyjski;miliarder,131,0,150659.html

dodam ze al capone tez skazano ze cos innego niz powinien byc a wielu ludzi pokroju romana chodzilo na wolnosci choc kazdy wie co robili jak jak robili
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Mentor Pt 11.07.2008 13:41

BartekCFC napisał(a):Wiele osób twierdzi, że Chelsea to Abramowicz. To nie prawda! Każda drużyna ma właściciela, który ma kasę! Akurat ona dużo kasy i inwestuje w Chelsea ale gdyby oni niczego nie wygrywali to by w The Blues nie inwestował.

Coś pomyliłeś. Prawidłowo powinno to brzmieć: gdyby w nich nie inwestował to by niczego nie wygrywali.

Mnie tam cała Chelsea wraz z Abramowiczem zwyczajnie klepie. Niech sobie Romek pierze w Londynie swoje brudne pieniądze skoro ma taki kaprys czy potrzebę. Im więcej silnych drużyn w Europie tym ciekawsza rywalizacja. Mi wystarczy to, że Chelsea nigdy wielkim klubem nie była i Romek z niej wielkiego klubu nie zrobi.

Generalnie staram się zachować zdrowy dystans. Nie przepadam za Chelsea, ale bez przesadyzmu. Kibice nie mają wpływu na losy swojego klubu a trudno też oczekiwać, aby strajkowali przeciw właścicielowi bez którego nie liczyliby się w walce o czołowe lokaty ani u siebie ani w Europie. Takich idealistów jest jednak niewielu i nie mają takiej siły przebicia, aby ktoś mógł ich usłyszeć.

Lakier napisał(a):W Rosji w tym czasie dalo sie zdobyc tak kase, to zdobyl, nie byl frajerem.

W Polsce da się kraść to kradnij. Nie bądź frajerem. Tak to leci?
Obrazek
Barca jest najpiękniejszą kobietą na świecie. Jednego dnia może być bardziej lub mniej wdzięczna, ale to wciąż ta sama kobieta i w tej kobiecie jesteśmy wszyscy do szaleństwa zakochani. - Joan Gaspart
Mentor
Zajebiaszczo

Postprzez Babel Pt 11.07.2008 14:12

Oczywiscie nie chce udawac, że nie wiem w jaki sposób zdobywali pieniadze rosyjscy oligarchowie. Delikatnie sprawe ujmując byłbym naiwny twierdzac, że wszystko zdobywali legalna, ciezka praca. Tyle że:
1) w świetle prawa jest czysty
2) dla mnie finanse Abramowicza już nie dotyczy sfery sportowej a tylko ta mnie interesuje

O to sie rozchodzi. Istota mojego poprzeniego wpisu było to, że nie można miec pretensji do kibiców Chelsea za to, że w ich klub zainwestował Roman A. Tyle.
"Zmierzch..."
Babel
onegdaj alkoholik
onegdaj alkoholik

Postprzez rkoeman Pt 11.07.2008 14:23

nie jest czysty. jest zwyklym zlodziejem wspieranym przez kreml

pershing tez wg prawa byl czysty wiele lat. tylko co z tego?

ps - mozna miec pretensje. szczegolnie jak puszczaja sobie kalinke na stadionie, jaraja sie ze tyle placa a inni nie daja takiej kasy i zazdroszcza. oraz jak sie czyta takie rzeczy jak te ktore zacytowal mentor
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Lakier Pt 11.07.2008 14:32

W Polsce da się kraść to kradnij. Nie bądź frajerem. Tak to leci?

moje moralnosc na to mi nie pozwala. Poza tym, wtedy mozna bylo sie wzbogacac o grube miliony, a teraz w Polsce, o co? o pare tysiecy?
:)
Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez bellus Pt 11.07.2008 14:44

rkoeman napisał(a):nie jest czysty. jest zwyklym zlodziejem wspieranym przez kreml

Zwykłym złodziejem to On na pewno nie jest. Zwykły złodziej to kradnie w tramwaju, czy auta. Chociażby to, że zwykłych złodziei nie wspiera Kreml. Inna kwestia, że to że wspiera go Kreml nie jest dla mnie zarzutem. Facet słusznie stwierdził, że na wojnę nie ma po co iść z nimi. Smutne to, że inaczej nie można. Tak jak wszędzie, ale na wschodzie w szczególności - znajomości to podstawa.

Ogólnie popadacie w skrajności (w większości). Nie jest on ani złodziejem typowym, ani tez czysty nie jest. To typowy oligarcha, różniący się od innych tym, że go bardziej widać.
Każdy, kto dorobił się pieniędzy na wschodzie ma w swojej biografii nieczyste epizody. Przykładanie "naszej" miary do tego co działo się w Rosji, jest idealistyczne. Wszystko pięknie, tylko tak jak Babel powiedział - świat jest tak zbudowany.
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Anglia