Abramowicz

Wszystko o piłce w Anglii - Zawodnicy, Kluby, Reprezentacja, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia związane z piłką.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Re: Abramowicz

Postprzez romantyk_emil Cz 23.06.2011 18:54

Cypek napisał(a):Uważasz, że bukmacherzy to dobra podstawa do sugerowania się tym kto wygra LM ? Chelsea od kilku lat usilnie stara się zdobyć upragnioną LM, lecz pompowanie dużych ilości pieniędzy w zawodników, którzy nie zawsze się sprawdzają i nie są w stanie stanąć na wysokości zadania, nie jest dobrą polityką.

Może i nie najlepsza podstawa, ale zawsze jakaś :) Polityka transferowa to już inna bajka...każdy znaczący zespół w Europie dokonuje transferów najlepszych graczy, a z tym się wiąże wydawanie dużych pieniędzy na piłkarzy. Nie ma zespołu, który zawsze dokonuje dobrych transferów i pozyskani gracze sprawdzają się w 100 % np. Barcelona, Real Madryt, Inter Mediolan i itp :) Zresztą jest powiedzenie, że człowiek uczy się na błędach. Dlatego mam nadzieję, że zarząd Chelsea wyciągnął odpowiednie wnioski z tego i transfery będą przemyśliwane kilkukrotnie :)
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez Cypek Cz 23.06.2011 19:17

romantyk_emil napisał(a):
Cypek napisał(a):Uważasz, że bukmacherzy to dobra podstawa do sugerowania się tym kto wygra LM ? Chelsea od kilku lat usilnie stara się zdobyć upragnioną LM, lecz pompowanie dużych ilości pieniędzy w zawodników, którzy nie zawsze się sprawdzają i nie są w stanie stanąć na wysokości zadania, nie jest dobrą polityką.

Może i nie najlepsza podstawa, ale zawsze jakaś :) Polityka transferowa to już inna bajka...każdy znaczący zespół w Europie dokonuje transferów najlepszych graczy, a z tym się wiąże wydawanie dużych pieniędzy na piłkarzy. Nie ma zespołu, który zawsze dokonuje dobrych transferów i pozyskani gracze sprawdzają się w 100 % np. Barcelona, Real Madryt, Inter Mediolan i itp :) Zresztą jest powiedzenie, że człowiek uczy się na błędach. Dlatego mam nadzieję, że zarząd Chelsea wyciągnął odpowiednie wnioski z tego i transfery będą przemyśliwane kilkukrotnie :)

Oczywiście zgadzam się z tym, że każdy klub dokonuje transferów za duże pieniądze po to aby pozyskać graczy z najwyższej półki. Chociaż ostatnio nie tylko tych z najwyższej (patrz Sanchez). Tyle, że Chelsea przydałby się jakiś dobry człowiek, który ma dobrą wizję zespołu i chęć budowania go. Bo dużej ilości pieniędzy Chelsea nie ma od dziś, a sukcesów również brak. Inter wcale nie wydawał bajońskich kwot na zawodników, a mimo wszystko udało mu się zatrzymać świetne drużyny rozpracowując ich taktycznie (patrz mecz z Barceloną). Poza tym londyńczycy grają w lidze angielskiej gdzie o sukces jest naprawdę trudno, zważywszy na bardzo dużą konkurencję. Zobaczymy jakie rozstrzygnięcia przyniesie tegoroczne letnie okienko transferowe :)
Obrazek
Cypek
Trampkarz
Trampkarz

Postprzez romantyk_emil Cz 23.06.2011 20:06

Cypek napisał(a):Oczywiście zgadzam się z tym, że każdy klub dokonuje transferów za duże pieniądze po to aby pozyskać graczy z najwyższej półki. Chociaż ostatnio nie tylko tych z najwyższej (patrz Sanchez). Tyle, że Chelsea przydałby się jakiś dobry człowiek, który ma dobrą wizję zespołu i chęć budowania go. Bo dużej ilości pieniędzy Chelsea nie ma od dziś, a sukcesów również brak. Inter wcale nie wydawał bajońskich kwot na zawodników, a mimo wszystko udało mu się zatrzymać świetne drużyny rozpracowując ich taktycznie (patrz mecz z Barceloną). Poza tym londyńczycy grają w lidze angielskiej gdzie o sukces jest naprawdę trudno, zważywszy na bardzo dużą konkurencję. Zobaczymy jakie rozstrzygnięcia przyniesie tegoroczne letnie okienko transferowe :)

Inter też wydawał bajeczne kwoty na piłkarzy w ostatnich sezonach, którzy się nie sprawdzili ( np. Ricardo Quaresma- 17 mln euro, Mancini- ok. 14 mln euro, David Suazo -10 mln euro ). Barcelona została rozpracowana przez Mourinho, który nie czuł nacisku ze strony Massimo Morattiego i mógł zagrać defensywnie. W Realu Mourinho nie może sobie na to już pozwolić i wiemy jak wyglądają mecze Real - Barcelona.

Zgadzam się że liga angielska jest naprawdę trudna. W tej lidze trzeba zapieprzać 90 min lub więcej z każdym przeciwnikiem.

W Chelsea już jest konieczność zmian. Trzeba wymienić stary garnitur na nowy. Można było do tego nie dopuścić i wprowadzać młodych zawodników stopniowo. Nie uczyniono tego i dlatego zmiany za pewne będą radykalne.
Szczególne zmiany powinny nastąpić w ataku :) Andre Villas-Boas jest trenerem, który lubi ofensywną piłkę. Dlatego wierzę, że zmiany które dokona będą przemyślane i owocne na przyszłe lata :) Osobiście mam obawy odnośnie kierowania zespołem przez młodego Portugalczyka, ale nie pozostaje mi nic innego jak tylko w niego wierzyć :P
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez Arwin Cz 23.06.2011 20:11

romantyk_emil napisał(a):
Cypek napisał(a):Oczywiście zgadzam się z tym, że każdy klub dokonuje transferów za duże pieniądze po to aby pozyskać graczy z najwyższej półki. Chociaż ostatnio nie tylko tych z najwyższej (patrz Sanchez). Tyle, że Chelsea przydałby się jakiś dobry człowiek, który ma dobrą wizję zespołu i chęć budowania go. Bo dużej ilości pieniędzy Chelsea nie ma od dziś, a sukcesów również brak. Inter wcale nie wydawał bajońskich kwot na zawodników, a mimo wszystko udało mu się zatrzymać świetne drużyny rozpracowując ich taktycznie (patrz mecz z Barceloną). Poza tym londyńczycy grają w lidze angielskiej gdzie o sukces jest naprawdę trudno, zważywszy na bardzo dużą konkurencję. Zobaczymy jakie rozstrzygnięcia przyniesie tegoroczne letnie okienko transferowe :)

Zgadzam się że liga angielska jest naprawdę trudna. W tej lidze trzeba zapieprzać 90 min lub więcej z każdym przeciwnikiem.

Ewenement, to w innych ligach gra się mniej niż 90 minut?
Arwin
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez romantyk_emil Cz 23.06.2011 20:18

Arwin napisał(a):Ewenement, to w innych ligach gra się mniej niż 90 minut?

Nie o to mi chodziło :) Miałem na myśli to, że trzeba być skoncentrowanym przez pełne 90 min plus te które doliczy sędzia. Angielska piłka słynie z tego, że gra się do końca. Natomiast z meczy, które oglądałem w innych ligach nie zauważyłem takiego zjawiska. Chyba, że dany zespół ma nóż na gardle... W lidze angielskiej więcej zespołów bije się o mistrza, niż np. w Hiszpanii gdzie rywalizują ze sobą Real i Barcelona :)
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez marCHELSinio Pn 04.07.2011 16:54

Jak myślicie Panowie, czy wyżej wymieniony Roman Abramowicz wyłoży te 45 mln za Brazylijską gwiazdkę ?
Obrazek
marCHELSinio
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez Pawel875 Pn 04.07.2011 16:54

marCHELSinio napisał(a):Jak myślicie Panowie, czy wyżej wymieniony Roman Abramowicz wyłoży te 45 mln za Brazylijską gwiazdkę ?

(mam nadzieję że) Nie :)
Obrazek
Pawel875
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez marCHELSinio Pn 04.07.2011 17:06

Wiem że jeden mecz nie powinien mieć zaważyć na ocenie zawodnika, ale po tym jak zatrzymywała go obrona Boliwii, doszedłem do wniosku (jak zapewne większość), że PL to zbyt wysokie progi. :|
Obrazek
marCHELSinio
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez emdżej Pn 04.07.2011 17:08

marCHELSinio napisał(a):po tym jak zatrzymywała go obrona Boliwii

Wenezueli.
Obrazek
emdżej
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Salas11 Pn 04.07.2011 17:10

emdżej napisał(a):
marCHELSinio napisał(a):po tym jak zatrzymywała go obrona Boliwii

Wenezueli.

Jeden [ch**] :P
Obrazek
Salas11
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez marCHELSinio Pn 04.07.2011 17:21

Tfu, Wenezueli. W zasadzie to jeszcze gorzej :D
Obrazek
marCHELSinio
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez romantyk_emil Pn 04.07.2011 17:53

Według mnie, jeżeli za zawodnika trzeba dać 45 mln to gracz musi być z najwyższej półki, który z miejsca będzie stanowił o sile drużyny, który rozegra minimum 30 meczy w sezonie, który będzie miał duży wpływ na drużynę i na wyniki końcowe i itp :) Neymara za takiego zawodnika nie uważam :) On jest po prostu wielką niewiadomą... nie wiadomo czy się sprawdzi, nie wiadomo czy po 5 kolejkach się nie rozmyśli i nie będzie chciał wrócić do Brazylii :)
Sytuacja trochę przypomina mi telenowele z Robinho, który w ostateczności trafił do Realu i wydaje mi się, że w tym przypadku będzie podobnie :)
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez marCHELSinio Wt 05.07.2011 0:19

No, tylo że Robinho się na Bernabeu sprawdził, z Neymarem nie wiadomo jak będzie. Skoro już kontrakt podpisze, to nie będzie "ja chce wracać". :P
Sądzę, że właśnie to go trzyma w Santosie...
Obrazek
marCHELSinio
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez KajoFC Śr 06.07.2011 13:20

Za drogi, gra w lidze brazylisjkiej. LM i PL zna tylko z TV, nigdy nie grał przeciwko solidnej obronie i klasowym zawodnikom lub klasowej drużynie. Jest wart może z 20mln jak wielkie talent z Brazylii. Nie podoba mi się to że jako doradców ma Robinho aka "Chce zostać najlepszym piłkarzem świata ale poszedłem do City" i Pele aka "Byłem lepszy niż Messi".
Obrazek
KajoFC
Kapitan
Kapitan

Postprzez marCHELSinio Cz 07.07.2011 15:09

Kajo, zgadzam się z Tobą, szczególnie że z Brazylii już wielu takich grajków było... Jeżeli już odejdzie z Santosu, to zapewne do La Liga.
Obrazek
marCHELSinio
Rezerwowy
Rezerwowy

Poprzednia strona

Powrót do Anglia