Cypek napisał(a):Oczywiście zgadzam się z tym, że każdy klub dokonuje transferów za duże pieniądze po to aby pozyskać graczy z najwyższej półki. Chociaż ostatnio nie tylko tych z najwyższej (patrz Sanchez). Tyle, że Chelsea przydałby się jakiś dobry człowiek, który ma dobrą wizję zespołu i chęć budowania go. Bo dużej ilości pieniędzy Chelsea nie ma od dziś, a sukcesów również brak. Inter wcale nie wydawał bajońskich kwot na zawodników, a mimo wszystko udało mu się zatrzymać świetne drużyny rozpracowując ich taktycznie (patrz mecz z Barceloną). Poza tym londyńczycy grają w lidze angielskiej gdzie o sukces jest naprawdę trudno, zważywszy na bardzo dużą konkurencję. Zobaczymy jakie rozstrzygnięcia przyniesie tegoroczne letnie okienko transferowe

Inter też wydawał bajeczne kwoty na piłkarzy w ostatnich sezonach, którzy się nie sprawdzili ( np. Ricardo Quaresma- 17 mln euro, Mancini- ok. 14 mln euro, David Suazo -10 mln euro ). Barcelona została rozpracowana przez Mourinho, który nie czuł nacisku ze strony Massimo Morattiego i mógł zagrać defensywnie. W Realu Mourinho nie może sobie na to już pozwolić i wiemy jak wyglądają mecze Real - Barcelona.
Zgadzam się że liga angielska jest naprawdę trudna. W tej lidze trzeba zapieprzać 90 min lub więcej z każdym przeciwnikiem.
W Chelsea już jest konieczność zmian. Trzeba wymienić stary garnitur na nowy. Można było do tego nie dopuścić i wprowadzać młodych zawodników stopniowo. Nie uczyniono tego i dlatego zmiany za pewne będą radykalne.
Szczególne zmiany powinny nastąpić w ataku

Andre Villas-Boas jest trenerem, który lubi ofensywną piłkę. Dlatego wierzę, że zmiany które dokona będą przemyślane i owocne na przyszłe lata

Osobiście mam obawy odnośnie kierowania zespołem przez młodego Portugalczyka, ale nie pozostaje mi nic innego jak tylko w niego wierzyć