Anglia - Transfery (zbiorczy)

Wszystko o piłce w Anglii - Zawodnicy, Kluby, Reprezentacja, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia związane z piłką.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Strzałem w "10" okazał się transfer

Carlosa Teveza
53
31%
Thomasa Vermaelena
40
23%
Shay'a Givena
14
8%
Antonio Valencii
31
18%
Alberto Aquilaniego
3
2%
Diniyara Bilyaletdinova
3
2%
Darren Benta
11
6%
Yuri Zhirkova
5
3%
Emmanuela Adebayora
7
4%
Stewarta Downinga
4
2%

Liczba głosów : 171

Re: Anglia - Transfery (zbiorczy)

Postprzez Cris7 N 07.09.2008 14:37

Nie uważam, aby można było określić portugalską ligę mianem "opgórkowatej", ale zgodzę się, że Quaresma wcale nie jest dużo lepszym skrzydłowym od Bentleya.
United Road, take me home
To the place, I belong
To Old Trafford, to see United
Take me home, United road
Cris7
Kapitan
Kapitan

Postprzez guru N 12.10.2008 3:21

Cris7 napisał(a): ale zgodzę się, że Quaresma wcale nie jest dużo lepszym skrzydłowym od Bentleya.

Bentley oprócz wrzutek nic nie ma. :|

Anglia dzisiaj pokonała Kazachstan aż 5:1. Oglądałem ten mecz, ale nie chce mi się go wiele opisywać. Cała reprezentacja zagrała na dobrym poziomie. Na tle reszty wyróżniał się Rooney, który biegał jak głupi. Ten to ma zdrowie. Do tego strzelił 2 bramki. Dobra zmiana Beckhama. Theo tak sobie. Słabo nie zagrał, ale też bez fajerwerk. Cieszy mnie też bramka Defoe. W doliczonym już czasie, ale strzelił. Lubię tego zawodnika. :*

P.S. Aszli Kol!Piękna asysta przy bramce Kazachów :boje się: :boruta:
guru
Kapitan
Kapitan

Postprzez Effi Śr 12.11.2008 18:43

guru napisał(a):
Cris7 napisał(a): ale zgodzę się, że Quaresma wcale nie jest dużo lepszym skrzydłowym od Bentleya.

Bentley oprócz wrzutek nic nie ma. :|

Nie zgodzę się, nie tylko jako kibic Tottenhamu. Bentley wg mnie jest jednym z lepszych skrzydłowych w Anglii i jeżeli tylko troszeczkę popracuje nad pewnymi elementami gry, może nawet stać się podporą reprezentacji. Może nie jest obdarzony takim przyspieszeniem jak Aaron Lennon, ale biegać szybko potrafi, a to przecież bardzo ważna cecha u skrzydłowego. Dogrywać potrafi fantastycznie, to prawda, przede wszystkim warte uwagi jest jego dośrodkowanie na głowe Pavluczenki w meczu z Boltonem, wygranego 2-0. Przede wszystkim jednak, cenię go za derby północnego Londynu i jego pięknego gola, a także zmazanie uśmiechów z twarzy kibiców Arsenalu. Jest przytomny na boisku, potrafi dobrze dryblować, walczy do końca, a takiego właśnie w Tottenhamie trzeba. W Blackburn był fenomenalny i jeżeli już całkowicie nawiąże do tej formy sprzed roku, może być niesamowity pożytek z niego.
We are Tottenham, super Tottenham, from the Lane...
COME ON YOU SPURS
Oh when the Spurs go marching in...
Effi
Skład B
Skład B

Postprzez Samael Cz 13.11.2008 14:49

Effi ile spotkan ogladales z udzialem Bentleya ?? Nie mam nic do niego i dziekuje za fantastyczna bramke z Arsenalem,ale z tymi super dograniami to przesadzasz.Nastepnym razem zwroc uwage jaki procent owych zagran czy wrzutek mu wychodzi.W meczu z Boltonem asystowal,ale co najmniej z piec crossow spapral. Jak dla mnie wiecej ozywienia wprowadza Lennon i zdziwiony jestem ,ze nie gra od poczatku tylko ostatnio wchodzi z lawki.Bentley jest graczem b. dobrym ,ale nie przeceniajmy go za bardzo, bo jeszcze wiele spotkan przed nami :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Samael
Skład C
Skład C

Postprzez Effi N 30.11.2008 22:39

Samael napisał(a): wprowadza Lennon i zdziwiony jestem ,ze nie gra od poczatku tylko ostatnio wchodzi z lawki.Bentley jest graczem b. dobrym ,ale nie przeceniajmy go za bardzo, bo jeszcze wiele spotkan przed nami :)

Eee... Lennon, owszem wprowadza ożywienie, ale wrzutki ma tragiczne, w meczu z Blackburn w pełni co prawda zasłużył na miano piłkarza meczu, ale dziś z Evertonem wypadł bardzo niemrawo, a Bentley może nie jest takim szybkościowcem jak Aaron, ale ma dokładniejsze dogrania, jego wrzutki bardzo mi się podobają, a to że po tych wrzutkach nie padło dużo bramek to już inna sprawa. Jeszcze trochę pracy na treningach, a gole zaczną padać po dograniach prawoskrzydłowego Tottenhamu. Przypomnę tutaj piękną wrzutkę Bentleya i pierwszy gol Tottenhamu 'z akcji' w sezonie 2008/2009, w meczu z Boltonem. Jestem kibicem The Spurs, ale mówię to ze szczerym sercem, wrzutki Davida wg mnie są bardzo ładne i nie żałuję tych pieniędzy jakie na niego poszły i choć na początku mocno mnie irytował, to jednak teraz już wiem, że to trafiony transfer.
We are Tottenham, super Tottenham, from the Lane...
COME ON YOU SPURS
Oh when the Spurs go marching in...
Effi
Skład B
Skład B

Postprzez fieldy Pt 02.01.2009 2:49

Sypie się Portmosuth Tony'emu. Szkoda, bo na pewno mu to zadania nie ułatwia.
Już odszedł Diarra do Realu. Teraz czytam, że Glen Johnson jest już dogadany z Liverpoolem - 9 mln ma kosztować.
ObrazekObrazek
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Postprzez red85 Pt 02.01.2009 10:26

Byłby to dobry ruch LFC, niestety. Rafa zaczyna coraz częściej spoglądać w stronę angielskiego podwórka i coraz częściej wykłada kasę na graczy gwarantujących odpowiedni poziom. To martwi :)

Tymczasem ponoć City oferuje - bagatela - 21 mln funtów za Wayne'a Bridge'a.
red85
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez KajoFC Pt 02.01.2009 10:45

Jak donosi serwis SkySports Wayne Bridge jest o krok od przejścia do Manchesteru City!

Co więcej, informację tę potwierdza także Setanta.com, która uściśla nawet, informując, że lewy obrońca z zachodniego Londynu zmieni klub w przeciągu doby, a suma odstępnego ma zamknąć się w 12 mln. funtów.

Manager The Citizens, Mark Hughes dawno temu zagiął parol na lewego obrońcę The Blues i wygląda na to, że długa przygoda Wayne'a ze Stamford Bridge zmierza ku końcowi.

City poszukują wzmocnień defensywy, gdyż do dnia dzisiejszego w lidze stracili aż 30 goli, co jest jednym z najgorszych wyników.

Szkoda Bridge'a bo to jeden z bardziej niedocenianych zawodników w składzie ale 12mln to i tak niezły interes.
Obrazek
KajoFC
Kapitan
Kapitan

Postprzez KajoFC Śr 21.01.2009 22:05

Nigel De Jong has left SV Hamburger and joined Manchester City today for an undisclosed fee, believed to be in the region of 20million Euros.
Obrazek
KajoFC
Kapitan
Kapitan

Postprzez Kamil232 Pn 02.02.2009 15:20

Wygląda na to, że Keane wraca do Spursów(kolejny powrót po Defoe, Chimbondzie) . Ciekawy jestem za jaką kwotę, czy moze LFC jeszcze na tym zarobi. Gio nie zrobił furory(przynajmniej na boisku :mrgreen: ) i ma iśc do Pompey. Meksykanin rozmienia się na drobne. Pojawiły się pogłoski o przejściu Quaresmy do Spursów. Pamiętam jak była tu dyskusja i niektórzy robili z niego jednego z najlepszych skrzydłowych na świecie, i pisałem, żeby poczekać spokojnie bo jak na razie błyszczał w ogórkowatej lidze, niech udowodni w lepszej co potrafi i jak widać w lepszym po raz kolejny zawiódł i być może już teraz zostanie sprzedany czy też wypożyczony. Jak pisałem, że Bentley mu w niczym nie ustepuje to też było oburzenie. Niektórzy będę mieli nauczkę by nie jarać się zawodnikiem na podstawie filmików w Youtube. Czekamy jak to się zakończy, po raz kolejny ostatni dzien jest ekscytujący :D

Aha ponoć Kuranyi ma zastąpić Santa Cruza w Blacburnie. Paragwajczyk ma iśc do City. Zawodnik z czołowego klubu w NIemczech przechodzi do ogórkowatego w Premiership...NIedługo PL będzie lepsza niż LM :mrgreen:
Obrazek
Kamil232
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Michał M Pn 02.02.2009 15:33

Kamil232 napisał(a):Aha ponoć Kuranyi ma zastąpić Santa Cruza w Blacburnie. Paragwajczyk ma iśc do City. Zawodnik z czołowego klubu w NIemczech przechodzi do ogórkowatego w Premiership...NIedługo PL będzie lepsza niż LM :mrgreen:

Ten "czołowy" klub o którym wspominasz, zajmuje "aż" dziewiąte miejsce w tabeli BL. Istna czołówka.
Dodatkowo Kuranyi ostatnio zaczynał balansować między pierwszym składem a ławką rezerwowych. No i dyrektor sportowy Schalke ostro zaprzeczył doniesieniom o transferze.

Za to inna ciekawostka - ponoć Anglicy chcą przedłużenia okienka transferowego o 1-2 doby z uwagi na dzisiejsze opady śniegu :lol:
Obrazek
Michał M
Bawarski Krzyżak

Postprzez Kamil232 Pn 02.02.2009 15:35

Ten "czołowy" klub o którym wspominasz, zajmuje "aż" dziewiąte miejsce w tabeli BL. Istna czołówka.

Jeden sezon słabszy...W poprzednich byli w czołówce.
Obrazek
Kamil232
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez MGiggs Pn 02.02.2009 18:13

Za półroczne wypożyczenie Keana 5 mln funtów drogo :mrgreen:
Jednak Leavy to pajacyk, sprowadza 3 swojego byłego gracza po pół roku.
Od początku mówiłem że 20 mln za niego to dużo i że jest to nowy bellami. Piłkarz dobry dla Spursów a nie Liverpool gdzie presja i oczekiwania są wieksze.

A Dos Santos podobno oblał badania medyczne :mrgreen:
If I had to choose between dribbling past 5 players and scoring from 40 yards at Anfield or shagging Miss World,it’d be a hard choice. Thankfully, I’ve done both.
MGiggs
Kapitan
Kapitan

Postprzez Mentor Pn 02.02.2009 20:32

MGiggs napisał(a):A Dos Santos podobno oblał badania medyczne

Można prosić o jakieś szczegóły albo chociaż zdawkowego newsa na ten temat? :P
Obrazek
Barca jest najpiękniejszą kobietą na świecie. Jednego dnia może być bardziej lub mniej wdzięczna, ale to wciąż ta sama kobieta i w tej kobiecie jesteśmy wszyscy do szaleństwa zakochani. - Joan Gaspart
Mentor
Zajebiaszczo

Postprzez Logan Cz 05.02.2009 14:53

Citizens sprowadzili paru zawodników, z których szczególnie mozna im pozazdrościć Shay'a Givena (wg niektórych jedyny gracz za którego nie przepłacili) i Nigela de Jonga.
Tylko po co im Given skoro mają wielka nadzieje Anglików w postaci Harta i na dodatek młodego Kaspera Schmeichela? Ciekawe o co Hughes'owi chodziło.
Holender to gracz często łapiący kontuzje. Ale i tak umiejętności gry na środku pomocy ma kapitalne. Szkoda że nigdy nie zainteresował się nim Arsene... Fajnie byłoby go zobaczyć w Arsenalu, ale do tego już zapewne nigdy nie dojdzie.
"We want to win but with our own style"
Logan
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Anglia