Arsenal FC (zbiorczy)

Wszystko o piłce w Anglii - Zawodnicy, Kluby, Reprezentacja, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia związane z piłką.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Arsenal w tym sezonie

Wygra potrójną koronę :)
7
5%
Wygra choć jedno trofeum
49
33%
Same shit, different season ...
94
63%

Liczba głosów : 150

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Postprzez sickstick So 11.02.2012 17:49

ahh, straciłem 45 minut życia.

Może bardziej ofensywny boczny obrońca (Gibbs, Coq) coś by zmienił.
upiornie trzeźwy świt.
sickstick
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Magnum So 11.02.2012 17:49

wracając do Lansa, to o ile sie nie myle dostał nowy kontrakt na początku sezonu?

Tak.

Ale gramy tragicznie. Nic się nie klei, sytuacji mało, pewnie powinien być karny po ręce Mertesackera ale na sto procent nie wiem bo stream ciemny i nic nie widać :lol: Jak tak będizemy grać na San Siro to nie ma czego szukać, ale pewnie tak nie będzie, bo przeciwko większym rywalom gramy lepiej :lol: Przynajmniej mam taką nadzieję.
Obrazek
Magnum
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez sickstick So 11.02.2012 17:53

Magnum napisał(a):
pewnie powinien być karny po ręce Mertesackera a

Par przyjął na klatę gasząc piłkę do ziemi po czym wykonał coś w rodzaju skłonu/padu/schylenia się (zwinność to ten gość ma jak moja stara), a piłka odbiła się od ziemi i trafiła go w rękę. No ale ruchu ręki do piłki nie było.
upiornie trzeźwy świt.
sickstick
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez sickstick So 11.02.2012 18:30

i nagle stał się koszmar.

EDIT: ale przerodził się w bajkę :jupi:
upiornie trzeźwy świt.
sickstick
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez League So 11.02.2012 18:52

Henry może grać w LM?
League
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez Magnum So 11.02.2012 18:57

Może.

:jupi: :jupi: :jupi:

mamy 4. miejsce :blow:
Obrazek
Magnum
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Sensitive So 11.02.2012 18:57

Tak, może jest dostępny na mecz z Milanem.

Co tu więcej powiedzieć, naprawdę The king is back home :oops: ... . A co napiszą miłośnicy Arshy i Ramsey ? :D
Sensitive
Skład B
Skład B

Postprzez Magnum So 11.02.2012 19:04

Szkoda,że to był jego ostatni mecz w Premier League. No ale cóż, lepsze to co mieliśmy niż kompletnie nic, bo przecież jeszcze w połowie grudnia nikt sobie nie wyobrażał, że taka możliwośc istnieje. 3 bramki strzelił w tym sezonie, w sumie to w ciągu miesiąca przecież bo tylko tyle dla nas grał. Jeszcze jeden mecz, niech pożegna się z LM w wielkim stylu i strzeli na San Siro :wink:
Obrazek
Magnum
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez sickstick So 11.02.2012 19:09

Cieszy zwycięstwo, szczególnie w takich okolicznościach. Nagle znaleźliśmy się na 4 miejscu (nie sądzę by Newcastle sprostało dziś kurczakom) i znowu pojawiają się realne marzenia na miejsce w 4.

Bardzo będzie brakować Henry'ego, bardzo. Jakieś 10 minut po wejściu zacząłem się zastanawiać czy przeprowadzono w zmianę bo był niewidoczny. Potem zaczął się pojawiać, a na sam koniec bramka. Tylko wielcy potrafią wygrywać swoim drużynom mecze w ten sposób.

Co ciekawe, gole strzelali rezerwowi (Ramsey, Henry) a asystę zaliczył trzeci rezerwowy (Arshavin). W ogóle śmiem twierdzić, że ten 2 gol to wieki-mały sukces Wengera, bo Arsha od wejścia nic tylko wrzucał piłkę w pole karne (aż w końcu wrzucił jak trzeba), więc wydaje mi się że właśnie takie były założenia bossa.

Dobry mecz Wojtka (choć myślę że przy bramce mógł zrobić więcej), niezły Rosicky, no i pochwały dla 3 zmienników - głównie dla Ramseya, który nie tylko strzelił bramkę, ale i prowadził naszą grę po wejściu w odpowiedni sposób. Cała reszta zespołu bardzo mizerna.

Chciałbym coś powiedzieć o naszym niemieckim wieżowcu na zakończenie, ale naprawdę nie mam odpowiednich słów w asortymencie. Mam nadzieję że nic poważnego mu się nie stało, a zwijał się tak z bólu bo stwierdził, że po takim kiksie nie ma odwagi podnieść głowy i grać dalej.

Ahh. I jeszcze sprawy pozadrużynowe. Murawa - koszmar! Wyglądała, jakby tydzień wcześnie tam wielką pardubicką robili. Sędzia - bardzo dobry występ, poza 2 rękami (tę Pera myślę że widział, ale interpretował jako nieumyślną; ale już rękę tego Ji z koncówki meczu to nie wiem jak nie zauważył.
upiornie trzeźwy świt.
sickstick
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Cris7 So 11.02.2012 19:16

No ładnie się to wszystko dla was dzisiaj złożyło. Jak jeszcze dzisiaj "przyjaciele" z Tottenhamu wygrają u siebie ze Srokami to w ogóle będzie dla Arsenalu dzień jak z bajki. Chelsea w dupę, Liverpool w dupę, a Titi w doliczonym czasie gry daje zwycięstwo. Jak zobaczyłem, że Sunderland objął prowadzenie, to od razu odpaliłem ten mecz, czując, że zaczynają się dopiero emocję, no i wiele się nie pomyliłem. Ramseyowi wyszedł strzał idealny, bo lepiej uderzyć nie mógł :lol: , A Henry w pięknym stylu wykończył. Najlepsze w tej akcji było wspaniałe podanie Arshavina na ślepo. Miałem wrażenie, że Rosjanin nawet na moment nie podniósł głowy, aby zobaczyć gdzie są partnerzy w polu karnym, tylko po prostu dośrodkował i wyszło mu to idealnie.

Co się stało Mertesackerowi?
United Road, take me home
To the place, I belong
To Old Trafford, to see United
Take me home, United road
Cris7
Kapitan
Kapitan

Postprzez Duch So 11.02.2012 19:21

Sensitive napisał(a):A co napiszą miłośnicy Arshy i Ramsey ?

A co mają napisać? Dobry strzał i bardzo dobra asysta. Tego się od nich wymaga, więc nie ma się co ekscytować. Tak czy inaczej wygrana na Sunderlandzie bardzo cieszy bo strasznie się obawiałem tego spotkania. Zwycięski gola Titiego i już w ogóle jest wypas.

Cris7 napisał(a):Co się stało Mertesackerowi?

Na pierwszy rzut oka wydawało mi się, że to Achilles. Obym się mylił.
Obrazek
Duch
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez fieldy So 11.02.2012 19:27

W ogóle niby Sunderland cisnął, ale ta bramka z wiekszej dupy paść nie mogła ... Per był ostatnim obroncą i nagle coś mu strzeliło i się przewrócił. McClean długo sie nie zastanawiał, zabrał piłkę i strzelił gola.
Ramsey z kolei troche szczęśliwie, bo od dwóch słupków poszło. Cieszy wygrana, bo mecz był bardzo ciężko (choć piłke długo mieliśmy to mało okazji). Jest 4 miejsce i za chwile kibicuje .... Srokom. Newcastle w przypadku wygranej nas wyprzedzi, ale Spurs będą mieli już tylko 7 pkt przewagi, a nie chodzi o to by wyprzedzić Sroki, tylko Spurs ...

Titi w 4 meczach (granych w końcówkach) strzelił 2 gole. Torres przez cały sezon, często grając po 90 minut tez ma 2 gole :lol:

Sagna wrócił i od razu robi róznicę, 9 na 10 główek wygranych ... Arteta 116 podań i chyba 94% skuteczności. O 76 podań lepszy niż najlepszy z Sunderlandu.
ObrazekObrazek
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Postprzez Magnum So 11.02.2012 19:33

Piszą, że Mertesacker jakiś problem z kostką ma, a nie kolanem. No ale z Milanem na pewno nie zagra. A co do Henry'ego to strzelał 3 razy w światło bramki dla nas w tym sezonie i ma 3 bramki :P
Obrazek
Magnum
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez sickstick N 12.02.2012 10:06

fieldy napisał(a):Sagna wrócił i od razu robi róznicę, .

jakby sie uprzeć mozna mu tez zapisac asystę. :boruta:
upiornie trzeźwy świt.
sickstick
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez fieldy N 12.02.2012 14:49

Thierry Henry has played 117 mins back at Arsenal, scored 3 goals: best mins/goal ratio of any player in English football this season ....

sickstick napisał(a):jakby sie uprzeć mozna mu tez zapisac asystę.

źle podał, ale bramka podała dlatego, ze Per się przewrocił ...
ObrazekObrazek
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Anglia