Arsenal Londyn - Manchester United 21.01.2007

Wszystko o piłce w Anglii - Zawodnicy, Kluby, Reprezentacja, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia związane z piłką.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

pojedynek wygra:

Arsenal
18
51%
Manchester
15
43%
nikt nie wygra - remis będzie
2
6%

Liczba głosów : 35

Arsenal Londyn - Manchester United 21.01.2007

Postprzez Duch Wt 16.01.2007 22:20

Wielkie spotkanie przed nami, więc i odpowiedni temat się przyda. Do niedzielnego pojedynku już tylko kilka dni więc najwyższa pora podyskutować na ten temat.

Ostatnie zwycięstwa Kanonierów znacznie rozbudziły moje apetyty w kontekście zbliżającego się spotkania. Dwie kapitalne wygrane z Liverpoolem i pokonanie Blackburn grając w osłabieniu to bardzo dobre wyniki, chociaż wiadomo, że United to inna drużyna i nawet fakt, że gramy na Emirates może nie być dla nas wielkim plusem.

Cieszy powrót Henry'ego do formy, ale z drugiej strony czerwona kartka Gilberto, który przecież jest w kapitalnej dyspozycji i jego brak, przy całym szacunku dla ewentualnych zastępców będzie odczuwalny.

Tyle na ten moment. :wink: Idę kimać przed Australian Open :P
Obrazek
Duch
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez mistyk Wt 16.01.2007 23:56

Wedlug mnie wygra Arsenal. Bedzie trudno opanowac srodek pola bez Gilberto, ale ja wierze w geniusz Henry`ego :D

Manchester nie dal rady wygrac na OT, to na ES bedzie jeszcze trudniej. Ale jak bedzie to zobaczymy.
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez fieldy Śr 17.01.2007 1:24

Gorąco wierze, że uda się obronić Emiartes i że jeszcze nasza twierdza nie padnie.
Nie orientuje się specjalnie w sytuacji ManU, tzn. stuaji poszzególnych graczy [wszystkich] wiem, ze Ronaldo jest w żyiowej formie, a Carrick ciagle nie gra tego, czego oczekiwaliby kibice. Wiem natomiast jak wygląda sytuacja w Arsenalu i tu mogę się wypowiedzieć.

W mininym roku [w tym sezonie] Arsenal pokonał ManU, mecz był wyrównany, obie ekipy miały swoje okazje do zdobycia goli - padła jedna bramka, którą strzelił Adebayor po podaniu Cesc'a. Wtedy stratę zaliczył [a była 85 minuta] Cristiano Ronaldo, iekawe jak teraz podejdzie do meczu. Jest w znakomitej formie, ale ma w pamieci na pewno tamten błąd.

Ogromnym handicapem ManU będzie brak Gilberto w naszej pomocy.
Piłkarz, który czyści pole po profesorsku, w tym sezonie jest w niesamowitej formie - ale w tym meczu nie zagra. Opórcz Gilbero z podstawowych graczy na pewno nie zagrają William Gallas i Freddie - reszta graczy powianna być do dyspozyji. W bramce Jens, w obronie Eboue [prawdopodobnie uda mu się wrócić do niedzieli] Kolo, Djourou/Senderos i Clichy. W pomocy Hleb, Rosicky, Cesc [który pomimo drobnego urazu stopy powienin byc gotowy] Flamini, który prawdopodobnie zastapi Gilbero. No i w ataku pewniakiem jest Henry, ktory wrócił w wielki stylu po miesięcznym odpoczynku. Co mecz notuje bramki i asysty, ma olbrzymi wpływ na wynik i teraz na pewno będzie grał na 100% swoih możliwosci.

Osobiście stawiam na remis, bo ManU jest w dobrej formie, a my stracilismy ważne ogniwo, ale liczę na wygraną.
ObrazekObrazek
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Postprzez Jarzinho Śr 17.01.2007 1:28

Naprawde jesli jeszcze ktos powaznie mysli w Londynie o wlce o pierwsze miejsce te spotkanie musza wygrac. Przed pierwszym spotkaniem, takze MU dobrze sie prezentwoał, a przegral teraz moze byc podobnie. Strata Gilberto jest duza, jednak, Arsenal ma szeroka kadre i bedzie mial go kim zastpaic, a na boisku gra sie w 11, wiec wystarczy, ze ktos wemie na siebei wiecej i luka zostanie zastapiona.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez vakabayashi Śr 17.01.2007 11:59

fieldy napisał(a):Carrick ciagle nie gra tego, czego oczekiwaliby kibice.

Dlaczego :?: Ostatni mecz z Aston Villa dał mu miejsce w jedynastce kolejki Goal.com

Normalnie, można by typować wygraną Man Utd. Ale Arsenal gra u siebie i skłaniałbym sie do remisu.

Jednak to mecz który moze zakonczyć sie wszystkim. Ale jeśli ktoś ma juz wygrac to nieśmiało wskazałbym na jednak Man UTd.
Dlaczego, ponieważ:

fieldy napisał(a):ze Ronaldo jest w żyiowej formie

Jeden jego przebłysk moze dać wygrną grupie sir Alexa. zwłaszcza ze Arsenal gra bez Gilberto
vim vi repellere licet
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez fieldy Śr 17.01.2007 12:07

Masz rację mówiąc, że może paść każdy wynik, ale nie masz juz racji [IMHO] pisząc, że bliżej do wygranej ManU, bo Ronaldo jest w kapitalnej formie.
Że jeden "przebłysk" i ManU może wygrać - równie dobrze z drugiej strony bedzie biegał Thierry Henry, który też co nieco potrafi :P

To, że gramy bez Gilberto może mieć znaczenie przy doborze taktyki na ten mecz. Myślę, że Wenger powinien zagrać 4-5-1.
Musimy wygrac srodek pola, albo liczyć na kontry. Ja bym był za pierwsza opcją, Pomocnikw mamy dobrych, a że Gilberto nie zagra - trzeba wstawić jeszcze jednego do asekuracji. W ataku obojętnie kto ne zagra - wszyscy są w znakomitej formie.

vakabayashi napisał(a):Dlaczego

no własnie .. dlaczego ? jeden dobry mecz chyba tu nic nie przesądza
ObrazekObrazek
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Postprzez vakabayashi Śr 17.01.2007 12:28

fieldy i tu Cie zaskocze pewnie bo powiem ze chce zwycieastwa Arsenalu :!:

fieldy napisał(a):pisząc, że bliżej do wygranej ManU, bo Ronaldo jest w kapitalnej formie.
Że jeden "przebłysk" i ManU może wygrać - równie dobrze z drugiej strony bedzie biegał Thierry Henry, który też co nieco potrafi

alez wiem o tym doskonale, stad napisałem ze moze paść kazdy wynik

fieldy napisał(a):no własnie .. dlaczego ? jeden dobry mecz chyba tu nic nie przesądza

A moze okaze sie ze Carrick zaczął grać tak jak w Tottenhamie :P
Choc inna sprawa ze jakos Villa przeszłą obok meczu na Old Trafford :roll:
vim vi repellere licet
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez fieldy Śr 17.01.2007 13:02

vakabayashi napisał(a):fieldy i tu Cie zaskocze pewnie bo powiem ze chce zwycieastwa Arsenalu

Dlaczego mam być zaskoczony ? Wcale nie jestem. O !!!!!!1

Treba sobie powiedzieć szczerze, że w klasykach zawsze wynik jest niespodzianką, pomimo tego, ze to ManU jest liderem z ogromną przewaga punktową - my możemy ten mecz wygrać. O wyniku zadecydują szczegóły, może jeden błąd sędziego, może zagapienie się bramakrza - czy jak w meczu z poprzedniej rundy - błąd jednego z piłkarzy pod swoim polem karnym :P
Kibice ManU pod niebiosa wychwalają duet stoperów Rio - Vidic. Zobaczymy jak sobie poradzą z duetem Robin - Titi, bądź Ade - Titi. Jak zagrają po profesorsku przeciwko Henry'emu to będzie można mówić, że są zajebisci :D

Bardzo dużo będzie w tym meczu zależeć od Ronaldo, bo ManU pewnie bedzie miało swoje okazje do kontry - więc skrzydła będa niezwykle wazne.
ObrazekObrazek
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Postprzez mati_26 Śr 17.01.2007 13:30

Ronaldo zapewne zagra na lewej stronie a Park Ji Sung na prawej ,więc Emmanuel Eboue jeśli wyleczy na czas kostkę musi okazać się odpowiednim plastrem.Gorsza sprawa jeśli na prawej zagra Justin Hoyte :( .
mati_26
Junior
Junior

Postprzez fieldy Śr 17.01.2007 13:53

mati_26 napisał(a):onaldo zapewne zagra na lewej stronie a Park Ji Sung na prawej

Teraz w piłce nie ma znaczenia, kto na której stronie bedzie biegał [zwłaszcza jesli chodzi o pomoc] i tak się beda wymieniać - Ronaldo będzie też środkiem atakował - więc sam Hoyte, czy Clichy niebędzie musiał się nim zajmować.

jednak wszystko wskazuje na to, ze Eboue zdązy na czas i zagra z ManU.
ObrazekObrazek
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Postprzez Mefiu Śr 17.01.2007 15:15

fieldy napisał(a):może jeden błąd sędziego

Swoją drogą ciekaw jestem kto będzie sędziował. Riley i Webb chyba odpadają. To co? Graham Poll pewnie.
fieldy napisał(a):Kibice ManU pod niebiosa wychwalają duet stoperów Rio - Vidic. Zobaczymy jak sobie poradzą z duetem Robin - Titi, bądź Ade - Titi. Jak zagrają po profesorsku przeciwko Henry'emu to będzie można mówić, że są zajebisci

I bez tego są zajebiści. Ja bym się martwił bardziej o tego Djourou, który ponoć wcale nie gorszy od Wesa Browna jest.
mati_26 napisał(a):Ronaldo zapewne zagra na lewej stronie a Park Ji Sung na prawej

Na lewej to zagra Giggs, a na prawej Ronaldo. Ryan zawsze dobrze grał przeciwko Kanonierom i nie raz ich ośmieszał, chociażby w meczu FA Cup, gdzie minął Dixona i Keowna jak tyczki :P
vakabayashi napisał(a):A moze okaze sie ze Carrick zaczął grać tak jak w Tottenhamie :P
Choc inna sprawa ze jakos Villa przeszłą obok meczu na Old Trafford :roll:

Carrick raczej niegdy nie będize grał w United tak jak w Spurs. Dlaczego? Dlatego, że tam grano 'pod niego', w United raczej tak się nie gra, a jeśli już, to nie pod Michaela.
Taa, Villa juz trzy razy przechodziła obok meczu w spotkaniu z nami :roll:
fieldy napisał(a):Nie orientuje się specjalnie w sytuacji ManU, tzn. stuaji poszzególnych graczy [wszystkich] wiem, ze Ronaldo jest w żyiowej formie, a Carrick ciagle nie gra tego, czego oczekiwaliby kibice.

Akurat Carrick spełnił moje oczekiwania, bo gra naprawdę solidnie. Świetnie prezentuje się Evra, w ostanim meczu z Villą bardzo dobrze zagrał Park. O Scholesie nie trzeba pisać, bo gra zajebiście. Podobnie Gary, Ryan, Rio i Nemanja. Jeśli mówić o jakiejś słabszej dyspozycji któregoś z piłkarzy United to wskazałbym Rooneya. I tu mam nadzieję, ze jednak w meczu przeciwko Kanonierem w ataku wystąpią doświadczony Larsson oraz głodny gry, powracający po kontuzji Saha.

Arsenal ostanio gra naprawdę dobrze. Powrót Henry'ego zadziałał orzeźwiająco na zespół. Na pewno odczywalny będzie brak Gilberto, bo Flamini to nie ta klasa. Ważne będzie wyłączenie z gry Cesca i Titiego, choć nie można zapominać o Rosickym i Hlebie. Wydaje się, ze padnie remis, ale po cichu liczę na trzy punkty dla United. Taki rewanż fajny za porażkę w pierwszym meczu tego sezonu na Old Trafford.

Prawdopodobnie sir Alex wystawi następujący skład: vdS - Neville, Ferdinand, Vidić, Evra/Heinze - Ronaldo, Carrick, Scholes, Giggs - Larsson, Saha.
Nie wiadomo czy na lewej stronie obrony zagra Patrice czy Gaby. Argentyńczyk zwykle radziłsobie bardzo dobrze w pojedynkach z Arsenalem, ale to Francuz jest w znakomitej formie. Ja osobiście postawiłbym na Evre. No i obsada ataku. Ktoś z trójki Larsson, Saha, Rooney nie zagra. Wydaje mi się, że bedzie to Wayne, któremu potrzebny jest wypoczynek.

Tyle ode mnie :wink:

GO, GO RED DEVILS :!: :twisted:
Take me home, United road, to the place I belong...
Mefiu
First love...United

Postprzez fieldy Śr 17.01.2007 15:22

Manumef napisał(a):Na lewej to zagra Giggs, a na prawej Ronaldo. Ryan zawsze dobrze grał przeciwko Kanonierom i nie raz ich ośmieszał, chociażby w meczu FA Cup, gdzie minął Dixona i Keowna jak tyczki

o tak, to było z 8 lat temu, na pewno Giggs ciągle dysponuje taką samą szybkoscią i w ogóle. Piszesz, że nie ośmieszał Kanonierów - jakie konkretne przypadki ?
Manumef napisał(a):Ja bym się martwił bardziej o tego Djourou, który ponoć wcale nie gorszy od Wesa Browna jest.

Wcale nie jest gorszy, może nawet jest lepszy. Co takiego Wesley pokazał, że jest w ścisłej czołówce stoperów w Anglii ? nawet miejsca w składzie nie ma :badziewie:
ObrazekObrazek
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Postprzez John Travolta Śr 17.01.2007 17:00

Wcale nie jest gorszy, może nawet jest lepszy. Co takiego Wesley pokazał, że jest w ścisłej czołówce stoperów w Anglii ? nawet miejsca w składzie nie ma

Równy i wysoki poziom kiedy tylko grał w tym sezonie, i równą forme na przestrzeni ostatnich kilku lat. Pozatym jest na pewno bardziej doswiadczony. Dla mnie taki gracz to skarb, wychowanek który nie narzeka ze nie gra cały czas, oddany klubowi czeka az bedzie potrzebny.
To samo jest np z Johnem O'Shea, bardzo cenie takich graczy.

Ogolnie uwazam ze tym razem Kanonierzu juz nie zdominuja srodka pola tak jak ostatnio. Nie bedzie Gilberto a nas Carrick juz sie wkomponował w druzyne. Scholes ma obecnie najwyższy procent celnych podań w lidze a posyła bardzo duzo długich i porostopadłych piłek. Carrick ostatnio dostosował sie do poziomu jaki mu narzucił Scholes. Mozna sie tez spodziewac ze zagra Roo który bedzie wspomogał srodek, jesli zagra Giggs to pewnie tez bedzie czesto schodzil do srodka tak jak w większosci naszych meczy.

Mecz napewno bedzie cięzki, gdybym mial stawiac kase to ostawiłbym remis, ale jaki kibic mysle ze napewno stac na zwycięstwo.
No i zgadzam sie z tym co napisał Fieldy, jeden błąd, jedno zdarzenie moze przesądzic, prawie zawsze tak jest w meczach na szczycie.
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez fieldy Śr 17.01.2007 17:20

Z jednym mogę się zgodzić jest bardziej doświadczony.
Djourou też prezentuje się bardzo dobrze, jak gra [bo też ne jest podstawowym graczem] ostatnio nawet jest lepszy od Senderosa, popełnia mniej błedów od swojego kolegi z reprezentacji.
Sam fakt, że ty go cenisz, za to, że nie marudzi, nie znaczy, że jest lepszy piłkarsko :p Obaj grali we wrześniowym pojedynku oby drużyn. My gola nie straciliśmy :wink:

Cesc ma najwiecej asyst w lidze. Scholes ma większy procent, bo dużo mniej podaje. Jeśli zaś chodzi o drużyny, to już Arsenal ma najlepszy procent oddanych strzałów
ObrazekObrazek
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Postprzez Rossi Śr 17.01.2007 17:32

fieldy napisał(a):ostatnio nawet jest lepszy od Senderosa, popełnia mniej błedów od swojego kolegi z reprezentacji.

Jak dla mnie to nie tylko "ostatnio" jako postronny obserwator poczynani Arsenalu uważam że Djourou jest lepszym zawodnikim niz Sendersos :roll: i napewno pewniejszym bo ten drugi kiksy ma we krwi :)
Co do meczu to wypowiem sie pozniej bo teraz lece ale dodam że....napewno wygramy 8) ( teraz kanonierzy zemszczą mnie za nadmierną pewnosci siebie tak jak ostatnio :P )
Obrazek
"Zawsze oczekiwałem od moich klubowych
kolegów, aby dawali z siebie 100%. Nigdy nie krytykowałem ludzi, za słaby występ." Keano
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Następna strona

Powrót do Anglia