Arsenal - Manchester U (08.11.08)

Wszystko o piłce w Anglii - Zawodnicy, Kluby, Reprezentacja, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia związane z piłką.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Kto wygra mecz ?

Arsenal
6
43%
Manchester
4
29%
Sędzia (Howard Webb)
3
21%
Remis padnie
1
7%

Liczba głosów : 14

Arsenal - Manchester U (08.11.08)

Postprzez fieldy Pt 07.11.2008 11:12

Nie za ciekawie przed meczem z United wygląda nasza sytuacja.
Sagna, choć był na ławce w meczu z Fener - nie jest gotowy. Theo i Gallas mieli niby wrócić na jutrzejszy mecz, ale ich szanse sę oceniane na 50% :? do tego złamany nos Silvestre'a. Almunia podobno wrócił do treningów po chorobie :] znów jakaś tania wymówka z tą chorobą, Wenger chyba nie lubi dawać sygnałów, ze nie wierzy w bramkarza nr. 1 jak przed rokiem było z Jensem. Wedy też Almunia, który wskoczył na chwilę do składu miał niby palec wybity, czy coś takiego. Almunia prawie na pewno jutro zagra. Do tego wszystkiego oczywiście dochodzą Ade, Eboue i van Persie, którzy na pewno nie zagrają.
Reasumując - Gallas, Sagna, Theo, Ade, Eboue, van Persie - 6 podstawowych graczy nie zobaczymy na boisku w meczu z United :lol: zapowiada się rzeź niewiniątek - niewiniątek, bo co oni są komu winni ? :lol2:
Pisze o sześciu, ale przecież jeszcze Eduaro i Tomas. Eduardo niby podstawowym napastnikiem nigdy nie był, ale już Tomas jak najbardziej się do takich zaliczał.
Silvestre niby może grać ze złamanym nosem, ale co to za wzmocnienie, jak on całkowicie zdrowy jest bardzo niepewny.

Jak może wyglądać skład ?

Almunia - Kolo, Silvestre [?], Song, Clichy - Diaby, Denilson, Cesc, Nasri, Vela, Bendtner

Można chyba śmiało grać na United. Kurs całkiem przyzwoity - ok 2,30.
ObrazekObrazek
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Re: Arsenal - Manchester U (08.11.08)

Postprzez Sammyy Pt 07.11.2008 11:17

Jakiś czas temu byś się cieszył, że Eboue nie zagra, ale w tej sytuacji to by się przydał na prawej obronie :roll: Defensywa wygląda w sumie tragicznie... bo z Songa czy Silvestre'a pr0 obrońcy to nie są... chociaż francuz w tym spotkaniu może mieć sporo do udowodnienia SAF'owi....
Swoją drogą jak będzie wyglądać obrona jak Silvestre nie będzie mógł zagrać ? Hoyte chyba jeszcze za młody na taki mecz, a cofanie Diabyego czy innego pomocnika to raczej nie wyjście...co z Djourou ?
Sammyy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez fieldy Pt 07.11.2008 11:33

Djourou jest zdrowy, o nim zapomniałem - pewnie wiec zajmie miejsce Songa. A jak Silvestre nie zagra, to Song z Djourou wystąpią na środku, a Kolo i Clichy po bokach.

Nie mamy dobrego stopera, na prawej obronie zagra stoper :| na prawej pomocy zabraknie
a) Eboue
b) Theo
c) Robina
kto tam zagra ? pojęcia nie mam. Zarówno Denilson, jak i Cesc, jak i Diaby już tam występowali. Ale żaden z nich się tam specjalnie nie sprawdził. Być może Ramsey zagra na prawej stronie, z Fener zagrał kapitalne pierwsze 45 minut. Oczywiście rywal teraz zupełnie inny, no i Wenger może gadać, że młody jest i ze potrzebuje odpoczynku.
w ataku 2 rezerwowych, bo pierwsza dwójka jest niedostępna. I mozna narzekać, że Robin czasami głupio sfauluje, a Ade czasem przejdzie obok meczu, jednak obaj mają w tym sezonie znakomite statystyki i ich brak będzie odczuwalny. Pociesza trochę myśl, że Vela i Nicklas się dobrze rozumieją, ale jednak rywal jest z najwyższej półki.
Hoyte - mowy nie ma. Gavinowi jeszcze sporo brakuje do pierwszego składu.
ObrazekObrazek
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Postprzez Duch Pt 07.11.2008 13:36

fieldy napisał(a):a Kolo i Clichy po bokach.

Toure na prawej stronie obrony nie wróży nic dobrego. Już w ubiegłym sezonie Wenger stawiał go właśnie tam przez jakiś czas i jak to wyglądało to wszyscy dobrze pamiętamy. Jeśli tak się stanie, a innej opcji za bardzo nie widać, to środek naszej obrony nie wygląda zbyt dobrze.

fieldy napisał(a):kto tam zagra ? pojęcia nie mam. Zarówno Denilson, jak i Cesc, jak i Diaby

Jeśli wybierać tylko pomiędzy nimi trzema to zdecydowanie Diaby. Ma drybling i dość ofensywne ustawienie, więc były raczej naturalnym kandydatem. Na wystawienie Aarona od pierwszej minuty raczej nie ma co liczyć. Wenger lubi oszczędzać swoich najmłodszych, więc nie nastawiam się za bardzo. W środku pola zaś zdecydowanie widziałbym Songa. Denilson jednak nie będzie gwarantem dobrego odbioru, a przeciwko United musimy mieć kogoś od czarnej roboty.

Nie wykluczam też takiej opcji, że zagramy jedynym wysuniętym napastnikiem, czyli raczej Nicklas. Wtedy Denilson też pewnie na boisku się pojawi, tylko już w nieco inne roli.

Kurdę, nie mogę przeboleć tego Robina. Na taki mecz przydałby się jak mało kto :?

fieldy napisał(a):Można chyba śmiało grać na United. Kurs całkiem przyzwoity - ok 2,30.

Ja tam nie mam oporów :smoke: Chociaż mam wielką nadzieję, że tym razem nie trafię.
Obrazek
Duch
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Hanni Pt 07.11.2008 15:54

A ja wierzę w rezerwowych ;)

822037 Arsenal FC - Manchester United (Typ) 1 3,15 08-11-08 13:45
822091 Blackburn Rovers - Chelsea FC (Typ) 2 1,50 09-11-08 14:30
822237 VFL Bochum - Werder Bremen (Typ) 2 1,80 08-11-08 15:30
822393 FC Bologna - AS Roma (Typ) 2 1,80 08-11-08 20:30

United też teraz formą nie błyszczy. A my gramy w kratkę, potrafimy zagrac też kapitalne spotkanie. Może akurat... :beer:
Obrazek
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez fieldy Pt 07.11.2008 17:45

Hanni napisał(a):United też teraz formą nie błyszczy

Oni na początku nie błyszczeli, teraz z każdym meczem jest coraz lepiej [z tego co się orientuje oczywiście - wszystkich spotkan United nie ogladałem]. My natomiast gramy w kratkę, potrafimy strzelić Fener na wyjeździe 5 goli, a u siebie żadnego, ale ... United to nie Fener. A u nas bardzo poważne osłabienia. Niektórzy gracze zagrają pewnie na pozycjach, na ktorych do tej pory nie grali. Albo nie o taką stawkę, a jedynie w CC. Atak Nicklas - Vela daje radę w CC, ale czy starczy na defensywę United ?
Hanni napisał(a):potrafimy zagrac też kapitalne spotkanie.

ale czy na pewno przeciwko tak silnemu rywalowi, z takimi osłabieniami [5-6 podstawowych graczy, w tym obaj napastnicy] to kapitalne spotkanie wypadnie jutro ?

Ja się nie łudzę, wole się miło zaskoczyć

p.s. mecz sędziuje nasz ulubiony arbiter z wysp - Howard Webb :lol:
ObrazekObrazek
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Postprzez Kamil232 Pt 07.11.2008 18:18

Tak jak przed meczem z LFC gdy kontuzjowani byli Gerrard i Torres wszystko wskazywało na nas, tak teraz jest podobnie. Jak to się skończyło wtedy każdy pamięta. Teraz musi być inaczej, trzeba ten mecz wygrać koniecznie. Arsenal będzie już miał sporą stratę, a my dołączymy do czuba. Jeśli nie uda się wygrać to będe czuł ogroooomny niedosyt. Takie osłabienie przeciwnika trzeba wykorzystać. Dużo tego trzeba/musi :D ale troszeczkę ten mecz jest jak matura-zwycięstwo jest obowiązkiem, a porażka będzie ogromnym klopsem.
Co do formy to Hanni ma po części racje nie błyszczymy. Z Eve remis, z WHU fatalna druga połowa, z Hull zwycięstwo ale strata 3 goli i remis z Celtami. Szczególnie obrona nie jest takim monolitem jak w tamtym sezonie co musi martwić, przecież choćby wspomniany mecz z LFC właśnie przez to przegraliśmy. Starczy już tych prezentów.
Obrazek
Kamil232
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez cycu Pt 07.11.2008 20:40

Trudne zadanie przed Arsenalem, ale nie takie rzeczy się w Premiere League działy. Jeśli ktoś ma wygrać z Diabłami to właśnie Arsenal, tymbardziej skoro Celtik nawet mógł powalczyć. Być może Kanonierzy grają nierówno, mają masę kontuzji i nieustabilizowaną formę, która prawdopodobnie na walkę o mistrza nie wystarczy, ale właśnie takie mecze dodają skrzydeł i może niedobitki Arsenalu pogoni United, którzy jeśli chodzi o ofensywę to grają całkiem dobrze, ale w tyłach brakuje pewności i moim zdaniem nic nie jest przesądzone.

Mi mecze Arsenal - United kojarzą się z czymś takim
http://www.youtube.com/watch?v=QYyvLDkc ... re=related

Poza tym szkoda, że cała dyskusja przechodzi na forum i pod newsami o lidze angielskiej tylko sporadycznie pojawiają się jakieś komentarze, niestety moim zdaniem przez to strona traci na atrakcyjności i muszę wam powiedzieć, że z tego powodu brakuje lupka, który nakręcał tematy zwiazane z Premiere Leauge..
pozdro
YNWA!!!
cycu
Skład B
Skład B

Postprzez cycu Pt 07.11.2008 20:44

link nie wszedł, a szkoda - prawidłowy jest pod newsem zapowiadającym następną kolejkę ligi ang
YNWA!!!
cycu
Skład B
Skład B

Postprzez Cris7 Pt 07.11.2008 22:43

Oczywiście sytuacja Arsenalu jest dużo gorsza, ale nie stawiałbym pochopnych sądów. Oczywiście nie brakuje mi optymizmu i sądzę, że wygramy to spotkanie, ale nic nie jest pewne.

Sytuacja kadrowa Arsenalu już opisana, więc ja w skrócie powiem jak to wygląda u nas. Nie zagra oczywiście Hargreaves, który wciąż ma problemy z tym nieszczęsnym kolanem. Do tego ostatnio wypadł Wes Brown, czyli w zeszłym sezonie pewny punkt defensywy i Fletcher, który w obecnych rozgrywkach radzi sobie naprawdę bardzo dobrze(chociażby w spotkaniu z West Ham rozegrał świetne zawody). Nie zagra też raczej Scholes, który wraca już do zdrowia, ale na ten mecz gotowy nie będzie. Także w środku raczej duet Carrick-Anderson, ewentualnie Giggs. Chyba, że zagramy innym ustawieniem. I np. z Parkiem w środku, który wówczas ma więcej zadań defensywnych. Zobaczymy w jakim wyjdziemy ustawieniu, ważne żeby była pełna mobilizacja i 90 minut walki. Cytując klasyka : "Kiełbasy do góry..." i dalej każdy zna.
United Road, take me home
To the place, I belong
To Old Trafford, to see United
Take me home, United road
Cris7
Kapitan
Kapitan

Postprzez Kamil232 Pt 07.11.2008 23:34

I np. z Parkiem w środku, który wówczas ma więcej zadań defensywnych.

:shock: Z tego co pamiętam i jeszcze u kogoś się upewniłem on nigdy u nas nie zagrał meczu w środku, wiec nie wiem skąd ten pomysł. Skład jak dla mnie jasny.
VDS-Neville,Rio,Vida,Evra,Ronaldo,Carrick,Anderson,Park,Rooney,Berbatov.
Zagra Park nie Nani bo jest lepszy w defensywie, no chyba, żę Ferguson zaryzykuje. Zagra Andi nie Giggs bo dziadek nie będzie grał co 3 dni, a po coś Andi w meczu z Celtami nie grał.
Obrazek
Kamil232
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Cris7 So 08.11.2008 0:43

Gdy gra 3 pomocników to traktuję Parka jako środkowego pomocnika.
To the place, I belong
Cris7
Kapitan
Kapitan

Postprzez Kamil232 So 08.11.2008 1:03

No to już Twoja sprawa, ale on tam nigdy nie grał w naszych barwach.
Obrazek
Kamil232
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Cris7 So 08.11.2008 2:40

Mhm. A pierwszy mecz z Barceloną w zeszłym sezonie, czy chociażby w tym z Liverpoolem(tego jestem mniej pewny)?
To the place, I belong
Cris7
Kapitan
Kapitan

Postprzez Kamil232 So 08.11.2008 13:15

A pierwszy mecz z Barceloną w zeszłym sezonie

Grał na lewym skrzydle, na prawym Rooney w środku Carrick, Scholes przed nimi Tevez a na szpicy Ronaldo.

czy chociażby w tym z Liverpoolem

On w tym meczu nie grał :roll:
Obrazek
Kamil232
Gwiazda
Gwiazda

Następna strona

Powrót do Anglia