Arsenal vs. Chelsea 16-12-2007

Wszystko o piłce w Anglii - Zawodnicy, Kluby, Reprezentacja, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia związane z piłką.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Jaki padnie wynik?

Ankieta wygasła N 16.12.2007 20:44

Łatwe zwycięstwo Arsenalu
0
Brak głosów
Arsenal skromnie wygra po ciężkim meczu
6
32%
remis
5
26%
Chelsea wygra z trudem
6
32%
Łatwe zwycięstwo Chelsea
2
11%

Liczba głosów : 19

Postprzez Cris7 Pn 17.12.2007 0:04

Duch napisał(a):Kutwa jak William strzelał gola to akurat Canal+ musiał mieć jakieś zwiechy i wszystkie emocje poszły się kochać :roll: Widziałem więc tylko dwie z wszystkich trzech bramek jakie padły dzisiaj na Emirates :D

Dokładnie. Jak była plansza z usterkami to powiedziałem "teraz pewnie jak zwyle padnie". No i wykrakałem.

Fajna druga połówka. Udzieliły mi się emocje. Zresztą piłkarzom też. Próbowałem nawet zrozumieć zachowanie Cesca, gdy w końcówce chamsko potraktował Cole'a. Ale czy naprawdę po tym zajebiście mocnym uderzeniu w twarz musiał się tak zwijać? Potego typu zachowaniach, jak to, czy wykrzykiwanie "fuck off" do Ferdinanda mam do niego niewiele sympatii. Podejrzewam, że narażam się na rychłą ripostę jego fanów, ale trudno :P
United Road, take me home
To the place, I belong
To Old Trafford, to see United
Take me home, United road
Cris7
Kapitan
Kapitan

Postprzez siber_vfl Pn 17.12.2007 0:12

co do uderzenie Cesca przez Cole, heh dziwi mnie to naprawde tyle lat razem w druzynie, myslalem ze darza sie wieksza sympatia, ale widze ze sie mylilem :),

Mecz naprawde mnie wcaignal pierwsza polowa nie bylo chyba duzo sytuacji bramkowych ale gra byla szybka kilka ostrych starc przepychanek emocji :), no i potem ten blad Cecha i arsenal wygrywa

druga polowa bylo roznie ale Arsenal narpawde groznie kontrowal i mysle ze wynik powinien byc wyzszy, zmarnowane naprawde dobre sytuacje, no i Cech po tym bledzie bornil tez znakomicie.

Van Persi po wejsciu na boisko narpawde ozywil ataki Arsenalu.i mogl strzelic ze dwa gole nawet.
I kto powiedział, że marzenia się nie spełniają?

Spraw sobie
REPLIKĘ TROFEUM MISTRZOSTW ŚWIATA!

szczegóły na www.puchar-swiata.pl
siber_vfl
Skład C
Skład C

Postprzez cloner Pn 17.12.2007 1:21

Dokładnie. Jak była plansza z usterkami to powiedziałem "teraz pewnie jak zwyle padnie". No i wykrakałem.

Na jakim kanale ogladaliscie meczyk ? Bo ja zadnych plansz, usterek, i w ogóle jakichkolwiek problemów nie mialem :wink:
Jestem normalny - nie pedałuję.
cloner
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Postprzez RóżA Pn 17.12.2007 8:33

cloner napisał(a):Na jakim kanale ogladaliscie meczyk ?

Duch napisał(a):Kutwa jak William strzelał gola to akurat Canal+ musiał mieć jakieś zwiechy i wszystkie emocje poszły się kochać

Z niezależnych ode mnie przyczyn oglądałem jedynie drugą połowę i jedyne co mogę napisać to to, że w zupełności zgadzam się z przedmówcami :] . Drugie 45 minut to przede wszystkim ogrom walki i determinacji. Ale czego tu się spodziewać po takim meczu :wink: ? Każdy z zawodników (obu ekip) był podwójnie zmotywowany, nie wspominając już o Gallasie czy Ashleyu (a mógł jeszcze wejść Diarra :P ). Cieszy zwycięstwo, choć według mnie powinno być 2:0. Bo o ile bramka Van Persiego została słusznie nieuznana (choć i tutaj sędzia mógł puścić grę) to już drugi gol wpadł zgodnie z przepisami. No ale co tam, nie można mieć wszystkiego :P .
Obrazek
Obrazek
RóżA
Kapitan
Kapitan

Postprzez cloner Pn 17.12.2007 9:32

Canal+ :rotfl: Ja jednak wole darmowe stacje internetowe :wink: Bez problemów, a takze ..... mozna angielski podszlifowac 8)
Jestem normalny - nie pedałuję.
cloner
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Postprzez siber_vfl Pn 17.12.2007 16:00

widzieliscie ze Ashley Cole pokazywal po meczu "Angielskie Fakersu" do kibiców Arsenalu ... co za koles hehe

A dlatego napisalem angielskie fakersy bo oni tuta maja troche inaczej, (jakby ktos nie wiedział)cos w stulu podnosisz dwa palce wskazujacy i srodkowy tak jak ja kiedys odwalilem tu w uk do kolezanka ze chce dwa talerze zeby mi podala i wlasnie pokazalem te dwa palce hehe troche sie przerazila :)

no i z tego co tam gdzies czytalem cole napewno nie obejdzie sie bez kary za uderzenie fabregasa.
I kto powiedział, że marzenia się nie spełniają?

Spraw sobie
REPLIKĘ TROFEUM MISTRZOSTW ŚWIATA!

szczegóły na www.puchar-swiata.pl
siber_vfl
Skład C
Skład C

Postprzez Duch Pn 17.12.2007 16:07

cloner napisał(a):Canal+ Ja jednak wole darmowe stacje internetowe

W knajpach raczej nie mają sopcasta :wink:

Cris7 napisał(a):Jak była plansza z usterkami to powiedziałem "teraz pewnie jak zwyle padnie". No i wykrakałem.

Podobnie było u mnie w loży Kanonierów :D Dobrze, że chociaż na powtórkę się załapałem.
Obrazek
Duch
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez guru Pn 17.12.2007 16:55

Eboue uszkodzi wiezadla kolanowe i przwdopodobnie bedzie pauzowal przez kilka tygodni. :? We wtorek przejdzie badania. Co do kontuzji Terry to nie mam pojecia co mu jest i ile bedzie pauzowal.
guru
Kapitan
Kapitan

Postprzez fieldy Pn 17.12.2007 17:00

Może to i lepiej ? Odpocznie sobie od piłki - ostatnio nie był jakimś wielkim wzmocnieniem. Robin będzie już niedługo mógł grac od początku spotkania, wiec Hleb wróci na prawe skrzydło zapewne. A jak dobrze pójdzie, to Eboue w związku z kontuzją, nie pojedzie na PNA i przed końcem turnieju już bedzie u nas grał ? Wtedy mógłby grać w obronie, bo Kolo jedzie.

Terry ma coś z kostka, z początku mówili, że może nawet 2 miechy, teraz podobno, po pierwszych badaniach prognozy sa troche lepsze, ale jeszcze dokładnie nie wiadomo.

siber_vfl napisał(a):widzieliscie ze Ashley Cole pokazywal po meczu "Angielskie Fakersu" do kibiców Arsenalu ... co za koles hehe

Obrazek
ObrazekObrazek
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Postprzez joedoe Pn 17.12.2007 17:48

No kontuzje zarówno Terrego jak i Eboue można skwitować starym przysłowiem :
Nosił wilk razy kilka ponieśli i wilka
Takie życie ostry mecz, do tego Terry nie grał fair i się doczekał, Eboue tak samo
Druga bramka ta po faulu to jakaś parodia, że niby kto kogo faulował?
Troszkę sędzia początek akcji przespał:/
joedoe
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez RóżA Wt 18.12.2007 18:18

Sędzia w tym meczu ewidentnie się nie popisał. Tak brutalną grę powinien wybić piłkarzom z głowy już na początku spotkania. Niestety, efekty jego niezdecydowania odczuwaliśmy później przez cały mecz :roll: .

Zachowanie Ashley'a można skomentować tylko jednym słowem- żenada :? .
Obrazek
Obrazek
RóżA
Kapitan
Kapitan

Poprzednia strona

Powrót do Anglia