Chelsea Londyn - Arsenal Londyn 10 XII 2006

Wszystko o piłce w Anglii - Zawodnicy, Kluby, Reprezentacja, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia związane z piłką.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Postprzez RóżA Pn 11.12.2006 0:40

czeher napisał(a):Tak czytam wasze (kanonierow} wy[powiedzi i nie widze -chociaz tak szybko przelecialem wzrokiem wiec moglem niezauwazyc- zadnego zachwytu Adebayorem a przeciez on zagral rewelacyjnie

RóżA napisał(a):Pochwalić trzeba też Adebayora, który coraz bardziej zadomawia się w pierwszym składzie.

Pora czeher którąś z wygranych zainwestować w okulary :lol:
Obrazek
Obrazek
RóżA
Kapitan
Kapitan

Postprzez RealFan Pn 11.12.2006 0:43

Muszę coś napisać odnośnie Baptisty i jego gry jako DM.

Trzeba zacząć, że dawno tam nie występował. Grał tam w lidze brazylijskiej potem trafił do Europy. W Sevilli początkowo też występował jako przecinak, ale zauważono jego inne walory. Poznano się na jego umiejętności do zdobywania bramek i bardzo szybko wylądował na Mediapunto, potem nawet na szpicy, gdzie był czołowym strzelcem La Liga. Jego siła przydaje się w polu karnym, ale nieco brakuje mu zwrotności żeby mógł sobie świetnie radzić jako DM. Takie jest moje zdanie na ten temat. Sam zawodnik również często podkreśla w wywiadach, iż dużo lepiej czuje się grając ofensywnego pomocnika aniżeli pivota. Ma bardzo dobrą muskulaturę, jest silny i dobrze predysponowany do tej pozycji, lecz to tylko pozory. Mógłby mieć problemy po kilku latach przerwy aby znów zagrać w roli przeszkadzacza. Baptista mógłby być ruchliwszy, sprawniejszy, bardziej mimo wszystko waleczny. Gdzieś zatracił po drodze te cechy, które predysponowały go do defensywnej gry, chociaż gdyby trochę pograł to może :roll:
"Z religią czy bez, dobrzy ludzie będą postępować dobrze, a źli - źle, ale złe postępowanie dobrych ludzi to zasługa religii". - Steven Weinberg

Obrazek
RealFan
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Postprzez guru Pn 11.12.2006 1:48

guru-->pierwsza strona tematu napisał(a):Jak patrze na gre Hleba czy Van Persiego jestem w kropce. Nie wiem czy ogladam mecz Arsenal- Chelsea czy Taniec z "Gwiazgami" (Chelsea) Laughing

To napisalem w przerwie meczu. :arrow:
guru napisał(a):Wkoncu to on asystowal przy bramce Flaminiego. Do tego dorzucmy kilka swietnych dogran i dryblingow Pray2 Jeszcze raz sorry za to, ale mnie ponioslo...

:o Tak jak napisalem, ponioslo mnie po tej stracie w srodku pola. Zreszta Wenger twierdzi, ze Hleb byl faulowany, ale to juz inna bajka :roll:
Ze skrajnosci w skrajnosc - reasumujac - ladny lizodup zaws

Milo mi. :roll:
RóżA napisał(a):Z jakiego wzoru to wyliczyłeś

... po tym co do tej pory widzialem.
Nie jest szybki, poza tym...
RealFan napisał(a):ale nieco brakuje mu zwrotności żeby mógł sobie świetnie radzić jako DM.

Glownie o to biega.
Juz nie chodzi o samo niegranie na tej pozycji(DM) przez dluzszy czas, tylko niezapominajmy, ze Bestia:
1)Nie jest w takiej formie jaka prezentowal grajac w Sevilli.
2)Nie wiem jak tam u niego z kondycha. Jeszcze calego spotkania nie rozegral w barwach Arsenalu.
3)Na tych podstawach stwierdzam, ze wystawienie Brazylijczyka w dzisiejszym meczu bylo by ryzykiem :wink:
RóżA napisał(a):Nie rozumiem za bardzo. Widać kłania się niewiedza na temat Bestii.

Sorry, taki odlot mialem. Zdaje sie w jakiejsc piosence Sokol wyjezdza z takim tekstem. Z tej racji ,ze wiele razy to slyszalem, utkwilo mi to w glowie :? Ale to juz lekki OT :P
guru
Kapitan
Kapitan

Poprzednia strona

Powrót do Anglia