Chelsea Londyn (zbiorczy)

Wszystko o piłce w Anglii - Zawodnicy, Kluby, Reprezentacja, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia związane z piłką.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Re: Chelsea Londyn (zbiorczy)

Postprzez Kamil232 Pn 06.02.2012 17:07

Warto tutaj zacytować i przywołać słowa AVB. Nie próbuje śmieszne usprawiedliwiać fanów jak co poniektórzy trenerzy(nie będe wskazywał palcem) i co poniektórzy użytkownicy tegoż forum, tylko potrafi skrytykować swoich fanów za lekkomyślnie zachowania. Brawo jednak nie wszyscy stosują zasadę, że przyjmą wszystko jeśłi to tylko służy mojemu klubowi. :brawo:
Andre Villas-Boas przyznał, że buczenie na trybunach Stamford Bridge w kierunku Rio Ferdinanda oraz Patrice'a Evry było niepotrzebne.

Ferdinand i Evra spotykali się z głośnym buczeniem za każdym razem, gdy dotykali piłkę podczas niedzielnego szlagieru w Londynie.

Ferdinandowi kibice mieli za złe, że krytykował Johna Terrego po jego domniemanych rasistowskich odzywkach do brata Rio - Antona Ferdinanda. Evra natomiast sam został ofiarą rasistowskich obraz ze strony Luisa Suareza z Liverpoolu. Angielska Federacja Piłkarska napastnika The Reds postanowiła ukarać aż ośmioma meczami zawieszenia.

Ferdinand dobrze poradził sobie z zachowaniem kibiców Chelsea, twittując po spotkaniu: Zostałem wybuczany przez fanów CFC... Dobra robota chłopaki, inspirowaliście mnie i mój zespół! Dla mnie to jak paliwo!

Villas-Boas nie był już tak zadowolony z zachowania fanów.

- Od kibiców drużyny przeciwnej nigdy nie spodziewasz się wsparcia. To normalne w Premier League. Należy jednak potępiać zachowania, które krzewią dyskryminację i agresywne zachowanie. Znamy takie sytuacje. Wiemy, że musimy nad tym panować.

- To czy pozwolimy, aby takie zachowania stały się powszechne, zależy od nas. To ja mam na to wpływ i tak samo wy, dziennikarze.

- Jeśli chcemy takim sytuacjom nadać powagi, jeśli każemy ludziom brać za nie odpowiedzialność, jeśli wreszcie pokażemy tym, którzy buczą, że ich zachowanie nie ma sensu, to będzie dobrze. Próba zbagatelizowania sprawy nie jest jednak słuszna.
Obrazek
Kamil232
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Pawel875 So 11.02.2012 16:45

Chelsea will line-up in the following 4-3-3 formation:
1 Petr Cech
17 Jose Bosingwa
2 Branislav Ivanovic
4 David Luiz
3 Ashley Cole
5 Michael Essien
16 Raul Meireles
8 Frank Lampard (c)
23 Daniel Sturridge
9 Fernando Torres
10 Juan Mata

Subs: 23 Ross Turnbull, 20 Paulo Ferreira, 34 Ryan Bertrand, 24 Gary Cahill, 12 John Mikel Obi, 15 Florent Malouda, 18 Romelu Lukaku.

Everton are expected to line up in the following 4-4-1-1 formation:
Howard; Neville (c), Heitinga, Distin, Baines; Donovan, Gibson, Fellaini, Pienaar; Cahill (c), Stracqualursi.

Subs: Mucha, Hibbert, Duffy, Drenthe, Gueye, Vellios, Barkley.

The referee is Mike Jones.
Obrazek
Pawel875
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez sickstick So 11.02.2012 16:49

Everton ma 2 kapitanów? Jeden jest od rzutu monetą a drugi od dyskusji z sędzią?
upiornie trzeźwy świt.
sickstick
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Pawel875 So 11.02.2012 16:52

sickstick napisał(a):Everton ma 2 kapitanów? Jeden jest od rzutu monetą a drugi od dyskusji z sędzią?

ja tylko kopiowałem z oficjalnej strony :lol:
Obrazek
Pawel875
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Pawel875 So 11.02.2012 23:38

Meczem nie będę sobie dupy zawracał, ja co innego:

Kakuta strzelił dziś bramkę dla Dijon :)
Obrazek
Pawel875
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Morrow N 12.02.2012 0:51

0:2 z Evertonem i ani słowa? Niewesoło zaczyna robić się na Stamford. Po tym ile kosztował Boas nie ma za bardzo jak go wylać a cierpliwość i nadzieja, że coś z tego będzie chyba już dawno się skończyły. Dzisiaj Arsenal wyprzedził Niebieskich i Chelsea poza LM w przyszłym sezonie, coś co wydawało się nierealne przed sezonem teraz staje się jak najbardziej prawdopodobną perspektywą.

Za to Everton u siebie staje się katem faworytów. Niedawno City, teraz Chelsea. Wypada się tylko cieszyć, że nie musimy już tam jechać w tym sezonie.
Morrow
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez metol N 12.02.2012 1:24

Też czekałem na jakąś dyskusję, ale zrozumiałe że fani Chelsea mogą próbować o tym meczu jak najszybciej zapomnieć. :) Chelsea zagrali rzeczywiście bardzo słabo, prawdę mówiąc jestem zaskoczony, że tak łatwo dali się ograć. Spodziewałem się w zasadzie wygranej (o czym pisałem na haxie), bo w Evertonie ewidentnie były lepsze nastroje po City i powrotach piłkarzy, ale nie wiedziałem, że pójdzie tak gładko. Londyńczycy w zasadzie nawet nie bardzo zagrażali bramce Howarda, ale prawdę mówiąc przebieg spotkania jest mi średnio znany, bo miałem gości i nie mogłem się należycie skupić.

Ciekawe co z Cole'em. Przy drugiej bramce zaliczył solidnie po nogach od Neville'a i musiał zejść z boiska. Jednak zszedł o własnych siłach więc może będzie żyć.

A co do Evertonu to kat faworytów w tym akurat sezonie to przesada, ale ze 2 lata wstecz moglibyśmy być tak postrzeganiu, bo rzeczywiście sprawialiśmy Wielkiej Czwórce sporo problemów. :)
Evertonians are born, not manufactured. We do not choose - we are chosen. Those that understand need no explanation.
>>> http://www.EvertonPoland.com <<<
metol
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Kamil_77 N 12.02.2012 9:25

Nie oglądałem meczu, więc miałem nadzieję że ktoś coś o nim napisze.
Po skrócie wiem że pierwsza bramka po błędach, druga podobnie. Nie wiem za bardzo jak grało Chelsea.
No to teraz 18 gramy w FA Cup, a 21 jedziemy do Włoch. Mam chociaż nadzieję że nie przegramy tam, ale szczerze mówiąc myślę że ciekawie nie będzie :(
Obrazek
Kamil_77
Skład B
Skład B

Postprzez KajoFC N 12.02.2012 11:37

Oglądałem highlightsy, ale nawet po nich można śmiało wywnioskować, że graliśmy lipę jakich mało... AVB jakoś nie potrafi zmusić tej drużyny do utrzymania formy. Po całej serii słabych wyników w końcu zaczeliśmy zbierać dobre wyniki no i potem nasze ostatnie cztery mecze: , remis, remis , remis , porażka. AVB dużo pieprzy o przyszłorocznym projekcie, ale jeśli tak dalej pójdzie to będzie ten projekt realizował w Lidze Europejskiej i w dodatku kto potem będzie chciał dołączyć do takiej drużyny, która w LM nie gra. Jeszcze z 2 takie wyniki i będą się musieli w klubie zastanowić nad ratowaniem LM...
Obrazek
KajoFC
Kapitan
Kapitan

Postprzez Daaaamian Pt 17.02.2012 16:10

Eden Hazard napisał(a):No disrespect to Chelsea, but I'd rather play for a club with history, like Arsenal or Liverpool.

Nic nie sugeruję. Wrzucam w ramach ciekawostki. Liverpool bez LM w przyszłym sezonie nie ma na niego najmniejszych szans.
Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez fieldy Pt 17.02.2012 16:16

ten cytat jest sprzed roku, to tak w ramach ciekawostki.
ObrazekObrazek
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Postprzez Daaaamian Pt 17.02.2012 16:19

Nie miałem pojęcia. Na forum lfc.pl przeżywają masowy orgazm, więc myślałem, że to świeży cytat. :wink:
Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez KajoFC Pt 17.02.2012 16:38

Ciekawe jaka zacna strona podała ten cytat pewnie coś w stylu ineverheardaboutthatsitebefore.co.uk
Obrazek
KajoFC
Kapitan
Kapitan

Postprzez Daaaamian Pt 17.02.2012 21:19

Kajo... Kajo... Wywiad był przeprowadzany przez francuski C+ z tego co wiem.
Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Kamil_77 So 18.02.2012 15:24

Co tu gadać, do przerwy przegrywamy na SB 0:1 z 6 drużyną Championship :lol:
Wszyscy u nas grają beznadziejnie, może Luiz jedynie coś tam gra, reszta bez komentarza. Juan strzelił tego karnego jakby nawet nie chciał strzelić. Mikel to może nie wchodzić na drugą połowę, albo traci piłkę i nie wraca (a to chyba on od tego jest), albo podaje do kolegi który jest metr od niego i tyle mamy z jego gry. Miał chyba jeden przechwyt w 45 minutach gry :suicide:
Obrazek
Kamil_77
Skład B
Skład B

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Anglia