Kto spadnie z ligi w sezonie 07/08

Wszystko o piłce w Anglii - Zawodnicy, Kluby, Reprezentacja, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia związane z piłką.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Kto ma największe "szanse" spaść ?

Fulham
12
32%
Reading
5
14%
Birmingham
4
11%
Wigan
7
19%
Bolton
2
5%
Sunderland
4
11%
Newcastle
2
5%
Boro
1
3%

Liczba głosów : 37

Postprzez Adam N Śr 20.02.2008 16:46

janop napisał(a):Derby już jest pogrzebane, Reading mnie nie przekonuje w tym sezonie i coś czuję, że Bolton szczególnie, że mają jeden z najgorszych terminarzy. Liczę, że Sunderland się utrzyma ze względu na Roya i kilku ciekawych graczy(niekoniecznie z MU ;) ) reszt drużyn jest mi obojętna.

Naprzykład ?

Ja chciałbym, żeby spadło Wigan i Fulham. Derby już jest praktycznie pogzebane więc nie będe gdybał czy chce czy niechce, chodź chyba bardziej na nie. Wigan i Fulham dlatego, że nie ma tam atmosfery, otoczki wielkiego klubu, a dla piłkarzy gra w Wigan i Fulham to zazwyczaj okres przejściowy i nie widziałem zeby ktorys z piłkarzy kiedys całował herb tej drużyny. W przypadku Derby są kibice, ale piłkarze to łapanka, bo co powiedzieć na to, że kapitanem drużyny jest Robbie Savage który przyszedł kilka tygodni wcześniej ??? Kapitan to powinna być ikona drużyny. Pamiętacie skład Leeds jak spadali ??? Mieli Smitha, Kellyego, Matteo, Robinsona itp. Ikony tej drużyny. O świetnych kibicach nie wspomne.
Adam N
Skład B
Skład B

Postprzez janop Śr 20.02.2008 22:19

Adam N napisał(a):janop napisał:
Derby już jest pogrzebane, Reading mnie nie przekonuje w tym sezonie i coś czuję, że Bolton szczególnie, że mają jeden z najgorszych terminarzy. Liczę, że Sunderland się utrzyma ze względu na Roya i kilku ciekawych graczy(niekoniecznie z MU Wink ) reszt drużyn jest mi obojętna.

Naprzykład ?

Na przykład Kenwyne Jones ciekawy napastnik, który pewnie niedługo będzie grał w lepszym klubie albo solidny Craig Gordon, czy choćby Anthony Stokes młody jest i rozwojowy, jak grał w Falkirk to był bardzo skuteczny.
janop
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez fieldy So 03.05.2008 20:27

Na kolejkę przed końcem sezonu jesteśmy mądrzejsi o kilka faktów :]

Własnie Bolton zapewnił sobie praktycznie utrzymanie. Mają 3 pkt nad strefą po wygranej 2:0 z Sunderlandem, no i lepszy bilans bramek.

Na placu boju :lol: pozostają Fulham, Reading i Birmingham.

Fulham 33 pkt -23 bramki
Reading 33 pkt -29 bramek
Birmingham 32 pkt -19 bramek

Fulham ma najgorzej, bo jedzie na Fratton, gdzie zmierzy się z Portsmouth, które wciąż walczy o puchary.

Birmingham podejmuje Blackburn, które też o te puchary walczy, a Reading jedzie na Pride Park na mecz z Derby i pewnie Reading się utrzyma właśnie.
ObrazekObrazek
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Postprzez czeher So 03.05.2008 20:56

fieldy napisał(a):gdzie zmierzy się z Portsmouth, które wciąż walczy o puchary.

Na moje oko to w lidze juz o nic nie walczy :!: Raczej nastawia sie na FA Cup dzieki czemu zyska prawo gry w UEFA
fieldy napisał(a):Birmingham podejmuje Blackburn, które też o te puchary walczy,

walczy o I(ntertoto jezeli faktycznie zglosili akces ku temu :think: a z tym roznie bywa

Tylko 5miejsce daje UEFA (pozostale dwa to Spurs i FA czyli Pompies chyba :P)

edit
AV, Blackburn, MC i Spurs chcieli zagrac w intertoto z tego mozemy wykreslic juz Spursow i MC, na placu boju pozostala AV i Blackburn, bo watpie by Barry i spolka po dizsiejszej wpadce wyprzedzili Everton, ktoy zagra jutro
ObrazekObrazek
"Po prostu lubię to i nie przestanę" - Charles Barkley o bukmacherce :P
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Postprzez amolinn N 11.05.2008 18:15

Wszystkie zespoły z końca tabeli zgodnie wygrały i ostatecznie w Premiership w przyszłym sezonie zostanie Fulham

Fulham 36 38 - 60
Reading 36 41 - 66
Birmingham 35 46 - 62

Szczególnie szkoda mi Reading, bo w ostatniej kolejce walczyli jak mogli, ale niestety spadają do The Championship.

Spada też Derby które osiągnęło porażający wynik 11 punktów :!: To chyba najsłabszy wynik w historii Premiership.
In Arsene we trust
amolinn
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez some1 N 11.05.2008 18:58

No i Fulham się jakoś utrzymało. Mimo sporych wzmocnień przed sezonem (S. Davis[teraz w Rangersach gra na wypożyczeniu], Seol, Dempsey, Healy, Camara za 6 mln funtów, najdroższy transfer w historii Fulham)potrzebowali do tego ostatniej kolejki. Bohaterem został jeden z moich ulubionych piłkarzy, Danny Murphy. Spadło Reading, mimo przekonywującego zwycięstwa nad Derby. Sami sobie winni, nie umieli przez kilka ładnych kolejek strzelić bramki, do tego kłótnie w zespole (Sonko i Fae zapowiedzieli odejście). Szkoda Coppella, jego kluczowi zawodnicy kosztowali grosze (nic przy transferach Wengera): Shorey-25 tys funtów, Doyle z Cork City-ok. 50k, Kitson-150k, Murty za 700k w 1998 roku, świetny staż kapitana Royals. Teraz pewnie będą rozchwytywani przez średniaków P'ship, może poza Shorey'em, który jest reprezentantem Anglii i trafi do lepszego klubu (może Liverpool).

Drugim zespołem spadkowym jest Birmingham, któremu nie pomogło sprowadzenie McFaddena za 4mln funtów i Zarate z Al-Sadd. Tam też pewnie będzie wyprzedaż, Zarate wróci do Al-Sadd i odejdą zapewnie Larsson, Muamba i reszta co zdolniejszych zawodników. Może Krysiak zacznie grać w The Blues, w końcu nabrał doświadczenia w Gretnie (takie Derby Scottish Premiership).
"Przetnijcie moją skórę, a zobaczycie czerwoną krew Liverpoolu."

Obrazek
some1
Skład C
Skład C

Poprzednia strona

Powrót do Anglia