Kto wygra Premier League w sezonie 2008/2009

Wszystko o piłce w Anglii - Zawodnicy, Kluby, Reprezentacja, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia związane z piłką.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Kto zdobędzie mistrzostwo ?

Arsenal Londyn
11
14%
Manchester United
27
34%
Chelsea Londyn
20
25%
Liverpool FC
19
24%
Manchester City
0
Brak głosów
Aston Villa
0
Brak głosów
Everton
1
1%
Tottenham Hotspur
2
3%

Liczba głosów : 80

Kto wygra Premier League w sezonie 2008/2009

Postprzez fieldy Pn 16.06.2008 11:55

Oczywiście jeszcze sporo czasu do rozpoczęcia nowego sezonu. Okienko jeszcze się nawet nie rozpoczęło ... no, ale znamy już terminarz na nowy sezon, więc można temat założyć, a ankietę z propozycjami dać później.

terminarz na nowy sezon

Arsenal ma świetną końcówkę. Mecz z Chelsea u siebie i wyjazd na Old Trafford. Za to podoba mi się początek sezonu. Jak będziemy mieli podobną formę co rok temu na początku - powinno być dobrze.

United nieźle zaczynają sezon, już w IV kolejce wyjazd do Liverpoolu, na Anfield, a w V kolejce - wyjazd na Stamford Bridge. Będzie się działo już na początku :]
ObrazekObrazek
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Postprzez Giggsy King Pn 16.06.2008 12:32

Sondę wrzuć :P

EDIT: Post do skasowania, nie przeczytałem fragmentu o ankiecie ;)
"Pewnego dnia ludzie zaczną mówić, że ja byłem drugim Ryanem Giggsem" - George Best
Giggsy King
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez fieldy Pn 16.06.2008 12:39

Co do sondy, to można ją dać, jak już okienko sie będzie zbliżało do końca, ewentualnie jak już największe kluby dokonają znaczących transferów.

United i Chelsea mają ciężki początek. Mecze z Liverpoolem, z Portsmouth, z Man City, Spurs, Evertonem .. ze sobą :P

Arsenal: WBA, Fulham, Newcastle, Blackburn, Bolton, Hull, Sunderland, Everton, WHU.

Na pewno łatwiejszy start, oby nie było znowu tak, że końcówka będzie słaba :|

Giggsy King napisał(a):Post do skasowania

dopóki nikt nie napisze posta pod twoim, to sam możesz takiego skasować. Teraz niech już zostanie jak odpisałem :P
ObrazekObrazek
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Postprzez siber_vfl Śr 18.06.2008 23:57

ja lcize ze w koncu zmieni sie cos w tej czolowce, i ktos wkoncu sie do niej wlamie, Tottenham wyglada dobrze, ale to samo bylo w zeszlym sezonie, a kazdy wiem jak marnie to wygladalo, faworytem jak zwykle jest Chelsea i Man Utd., jestem ciekaw czy ten Scolari cos zdziala, chociaz mam przeczucie ze nic z tego nie bedzie, zas pojdzie pelno kasy na transfery, patrzac na poczatek sezonu, Arsenal teoretycznie ma najlatwiejszych przeciwników, ale zeby nie powtórzyla sie sytuacja z ostatniego sezonu, kiedy grali pol roku znakomicie, a potem zaczeli gdzies po drodze tracic glupie punkty no i marzenia o mistrzostwie odeszly na kolejny rok ...
I kto powiedział, że marzenia się nie spełniają?

Spraw sobie
REPLIKĘ TROFEUM MISTRZOSTW ŚWIATA!

szczegóły na www.puchar-swiata.pl
siber_vfl
Skład C
Skład C

Liverpool

Postprzez kamiljozefkowo N 20.07.2008 12:01

Mam wielką nadzieję, że w końcu w Premierleague zwycięży ekipa Rafy Beniteza. Uważam, że Hiszpański trener w końcu zwycięży rywalizację z arsenalem, chelsea i manchesterem. To nie będzie dobry sezon dla tej ostatniej drużyny. Zawirowania wok transferu CR nie wpyn dobrze na druzyne. Hiszpanska fala liverpoolu tym razem okaze sie zwycieska

nazwy klubów pisz z wielkiej litery // fieldy
kamiljozefkowo
Junior
Junior

Postprzez szmagel N 20.07.2008 22:37

Man Utd i Chelsea, te dwa kluby stoczą walke o mistrzostwo. Na Liverpool nie ma co liczyć, jak zwykle walka o tytuł zakonczy sie dla nich na półmetku i pozostanie im walka w LM. Mam nadzieje że Tottenham zodła sie przebić do pierwszej czwórki.
szmagel
Skład C
Skład C

Postprzez John Travolta N 20.07.2008 23:05

Ja myśle ze w pierwszej czwórce spróbuje namieszac AV i MC. Na Tottenham bym nie liczyl. Zapowiada sie sporo zmian kadrowych, a co za duzo to nie zdrowo. Z szukaniem faworyta trzeba poczekac do konca okienka. Chelsea planuje jeszcze sporo transferow, nie do konca wyjasnila sie sprawa Ronaldo, jednak w tym momencie nie widze Arsenalu i Liverpoolu w walce o mistrzostwo.
Bardzo jest za to ciekaw co z City bedzie wstanie zrobic Mark Hughes i ich bogaty sponsor.
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Magnum N 20.07.2008 23:59

Moim zdaniem znowu będziemy mieli walkę Manchster United, Chelsea i Arsenalu..Trafia nam się świetny początek jak i ostatni meczu - oba z beniaminkiem. ;)
Powinniśmy zdobyć tą przewagę psychologiczną z punktami podczas gdy nasi rywale będą walczyć ciężko o te cenne punkty... Oby :roll:
Moim zdaniem nic się w Wielkiej Trójcy nie zmieni - oprócz kolejności na podium :mrgreen:
Obrazek
Magnum
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez BergKamp #10 Śr 23.07.2008 0:05

Ja obstawiam, że w czubie tabeli będzie bez większych zmian. Czyli pierwsze 4-ry miejsca zajmą zespoły z tzw "wielkiej czwórki" (Arsenal, Man UTD, Chelsea, Liverpool) Czarnymi końmi które mogą namieszać w stawce to Tottenham, Man City i Portsmouth [choć jestem kibicem Arsenalu to licze na Portsmouth] to myśle, że ich walka skupi się o miejsce 5 i 6 czyli o występy w PUEFA. Co do spadkowiczów obstawiam WBA, Stoke oraz ktoś z trójki Boro, Bolton i Wigan. Moim zdaniem Hull się powinno utrzymać :) bo nie próżnuje na rynku transferowym jak Derby w poprzednim sezonie i zakupiło już paru ciekawych zawodników jak Boateng czy Mendy. Licze na swój ukochany Arsenal ale będzie cieżko =)
BergKamp #10
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Postprzez mls Śr 23.07.2008 9:32

Myślę że liga będzie w tym roku bardziej ciekawsza niż ostatnio I mam nadzieje że o mistrza Anglii włącza się 4 kluby takie jak Arsenal czy Tottenham i nie wspomnę o Manchesterze United i Chelsea Londyn :)
Obrazek
mls
Junior
Junior

Postprzez fieldy Śr 23.07.2008 9:43

mls napisał(a):Myślę że liga będzie w tym roku bardziej ciekawsza niż ostatnio

a czego jej brakowało w minionym sezonie ? 3 ekipy walczyły prawie do końca, 2 z nich walczyły aż do ostatniego meczu. W porównaniu z poprzednimi latami, to własnie było strasznie ciekawe, wątpię czy będzie jeszcze większa dramaturgia w najbliższych latach.
ObrazekObrazek
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Postprzez BergKamp #10 Śr 23.07.2008 11:18

Żebyś się nie zdziwił =P ten może być jeszcze ciekawszy =)
BergKamp #10
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Postprzez Martinho Śr 23.07.2008 11:22

BergKamp #10 napisał(a):Żebyś się nie zdziwił =P ten może być jeszcze ciekawszy =)

Skad ta pewnosc? Fieldy dobrze powiedzial - ostatni sezon byl na tyle ciekawy ze bedziemy musieli poczekac trochae na taki nastepny...

Co do tematu to mysle ze ManU obroni tytul.
Obrazek
Martinho
Internetowy napinacz

Postprzez futbolowa Śr 23.07.2008 11:34

fieldy napisał(a):a czego jej brakowało w minionym sezonie ? 3 ekipy walczyły prawie do końca, 2 z nich walczyły aż do ostatniego meczu. W porównaniu z poprzednimi latami, to własnie było strasznie ciekawe, wątpię czy będzie jeszcze większa dramaturgia w najbliższych latach.

Dokładnie tak :)
Dawno nie mieliśmy tak emocjonującego sezonu i obawiam się, że nieprędko czeka nas kolejny /choć chciałabym się mylić/.

Ja pewnie nikogo nie zaskoczę, jeśli jako kandydata do Mistrzostwa obstawię Manchester United. Czuję, że tym razem walka rozegra się między nami a Arsenalem. Włodarze ManCity też tam coś przebąkiwali, że o Mistrza walczyć chcą, ale szczerze wątpię :)
Ciasnota umysłowa, brak wyobraźni i nietolerancja są jak pasożyty. Zmieniają właściciela, zmieniają kształt i żyją wiecznie.
Kafka nad morzem, Haruki Murakami

Obrazek
Obrazek
futbolowa
Czerwona Diablica

Postprzez BergKamp #10 Śr 23.07.2008 11:58

Możecie i macie racje ale ja jednak będe obstawiał przy swoim.Zwróćcie uwagę jak się wzmacniają zespoły aspirujące do miana najlepszych ( choć im jeszcze daleko do tego) choćby taki Tottenham czy Man City ? kluby z poteżnymi budżetami. Więc jeżeli nie prześpią początku sezonu ( tak jak np. Tottenham w zeszłym sezonie) to może być ciekawie... Może nie będzie aż takiej dramaturgii do ostatniej kolejki jak w ostatnim sezonie ale za to będzie więcej zespołów które będa walczyć a bezpośrednie mecze między nimi zapowiadają się bardzo ciekawie ;)
BergKamp #10
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Następna strona

Powrót do Anglia