Liverpool vs Manchester United (16.12.2007)

Wszystko o piłce w Anglii - Zawodnicy, Kluby, Reprezentacja, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia związane z piłką.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Mimo, że to oczywistość, to jednak pytam kto wygra

Manchester United
11
32%
Liverpool
22
65%
A może remis?
1
3%

Liczba głosów : 34

Liverpool vs Manchester United (16.12.2007)

Postprzez Giggsy King So 08.12.2007 22:59

Już 16 grudnia na Anfield Road Liverpool zostanie zmieciony z powierzchni ziemi.

Czyli ogólnie o tym jak Liverpool podejmie wielki Manchester United.

W ostatniej kolejce Diabły wygrały z Derby County 4:1, z kolei podopieczni boga rotacji doznali chlubnej porażki z wszechpotężnym i arcysilnym w obecnym sezonie Reading.
Ostatnio edytowano N 16.12.2007 10:21 przez Giggsy King, łącznie edytowano 1 raz
Giggsy King
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez BaSSu So 08.12.2007 23:37

Ja tam bym w taki hurra optymizm nie wpadał. Takie mecze rządzą się własnymi prawami. Z pewnością mecz będzie bardzo dobry, obie ekipy grają w tym sezonie podobnie. Liverpool co prawda dzisiaj ku zdziwieniu wszystkich przegrał ale przypomnę niedawny wynik ManU z Boltonem. Tak więc jak na razie nie ma co pisać o jakimś zmieceniu. Czeka nas wyrównany pojedynek i nie lada widowisko przede wszystkim. Obydwie ekipy powzmacniane staną na przeciw siebie i ta która zwycięży będzie miała (nie liczac chelsea, tfu) łatwiejszą drogą do gonienia niezmordowanego Arsenalu.
BaSSu
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Re: Manchester United vs Liverpool (16.12)

Postprzez mistyk N 09.12.2007 0:01

Giggsy King napisał(a):Już 16 grudnia na Anfield Road Liverpool zostanie zmieciony z powierzchni ziemi.

Czyli ogólnie o tym jak Liverpool podejmie wielki Manchester United.

W ostatniej kolejce Diabły wygrały z Derby County 4:1, z kolei podopieczni boga rotacji doznali chlubnej porażki z wszechpotężnym i arcysilnym w obecnym sezonie Reading.

:lol:

Jak ja lubie takie posty. Liverpool pewie bedzie zmieciony tak jak dzisiaj Derby po 40 minutach gry, gdzie do tego czasu gospodarze praktycznie nic nie stworzyli.

Zapomniales wspomniec o tym, ze Liverpool czeka w tygodniu bardzo wazny mecz w LM? Nie musze chyba mowic na czym Benitez skupia sie bardziej, potwierdzil to zreszta sciagajac dzisiaj Torresa i Gerrarda.

Na Anfield w lidze Liverpool jeszcze w tym sezonie nie przegral, wiec naprawde watpie, zeby zostal zmieciony. Owszem, moze przegrac, ale osobiscie uwazam, ze bedzie inaczej.

Widze, ze Aderson u was teraz ma pewne miejsce w pierwszej 11. W sumie nie mozna miec do niego zastrzezen, bo przeszkada przeciwnikowi jak moze i zostawia duzo zdrowia na boisku, ale nurtuje mnie inna sprawa. Co sie stalo z jego ciagiem na bramke, dryblingiem i umiejetnoscia zdobywania bramek? Na poczatku przeciez gral u was lub wchodzil z lawki jako napastnik. Teraz gdy gra na tej pozycji na jakiej gra nie pokazuje tego co zwykl pokazywac w Porto. Moze Ferguson wie co robi, ale dla mnie, kibica to troche przykre, ze Anderson ma takie zadania, a nie inne. Dla mnie zawsze to byl pilkarz owensywny, zreszta za cos nazywany byl "nowym" Ronaldinho.
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez futbolowa N 09.12.2007 0:19

Żenada, jak dla mnie.
I ta ankieta i pierwszy post.

Trochę więcej szacunku i ogłady... :|

Odnośnie meczu: liczę na zwycięstwo, ale - jak zauważył BaSSu - takie mecze rządzą się swoimi prawami i mobilizacja jest wówczas przeogromna. Obawiam się, że będzie niezwykle ciężko ugrać trzy punkty na Anfield Road :( Ale oczywiście wierzę w Diabły :)
Ciasnota umysłowa, brak wyobraźni i nietolerancja są jak pasożyty. Zmieniają właściciela, zmieniają kształt i żyją wiecznie.
Kafka nad morzem, Haruki Murakami

Obrazek
Obrazek
futbolowa
Czerwona Diablica

Postprzez dominicLFC N 09.12.2007 0:29

Giggsy King - weź człowieku najpierw naucz się poprawnie pisać, a dopiero później zacznij odzywać się do innych ludzi.

Jakbyś nie wiedział to dla twojej wiadomości, zapis Manchester - Liverpool oznacza, że mecz byłby rozgrywany w Manchesterze, a tak nie jest. O poziomie ankiety nawet nie wspominam... (co oznacza "Liverpool jakiś" ? Jakiś to może być Twój poziom inteligencji, sam zresztą wskazałeś jaki on jest pisząc swojego posta). Pozostawię to bez komentarza.
Niech ktoś z moderatorów się tym zajmie zresztą - nauczcie niektórych kultury.
dominicLFC
Junior
Junior

Postprzez Rossi N 09.12.2007 0:38

Giggsy King przesadził zdrowo ale..

mistyk napisał(a):Liverpool pewie bedzie zmieciony tak jak dzisiaj Derby po 40 minutach gry, gdzie do tego czasu gospodarze praktycznie nic nie stworzyli.

Po pierwsze pogoda była taka że naprawde cieżko było coś składnego przeprowadzić. W taką aure nawet drużyna pokroju Derby jest się wstanie dobrze bronić. Mówisz że do 40 minuty praktycznie nic nie stworzylismy racja ale po kolejnych 5 minutach powinno byc 3:0 :] to chyba dobrze świadczy :)

Jeżeli chodzi o Andersona.

Na razie jeszcze nie jest naszym "mózgiem" . Nawet się nie spodziewałem że bedzie. Zaskoczył mnie swoją walecznością i odwagą i niech tak dalej trzyma 8) Pamiętam jak Cesc zaczynał w Arsenalu ( był młodszy ale to dobry przykład) większosc podan grał do tyłu, bał coś sie rozegrać był nawet postrzegany jak bardziej defensywny pomocnik. Nie tracił głupio piłek ale też akcji nie konstruował. Przyzaje że wyedy myslałem że to nigdy wielki rozgrywający nie bedzie a jedynie solidny zawodnik- jak widać myliłem sie :)
Z Andersonem jest podobnie zawodnicy do konica mu nie ufają, on sam rozgrywa dużo ze stoperami, kiwa też bardzo rzadko. Ale widomo jak ma możliwość technicznie i on tego nie zapomniał jestem pewien 8) W tym sezonie goli to on nam nie nastrzela przynajmniej ja tak uważam. Ale to wszystko zaprocentuje w przyszłość.
Biorąc pod uwage w jakiej lidze gra, w jak wielkim klubie, ile ma lat , jak to trudna jest pozycja i jego pochodzenie w tym sezonie cudów nie będzie. Jeżeli obecną forme utrzyma do konica sezonu to będe mega zadowolony. Powiem szczerze że historia Fabregasa dużo mnie nauczyła :wink:
Obrazek
"Zawsze oczekiwałem od moich klubowych
kolegów, aby dawali z siebie 100%. Nigdy nie krytykowałem ludzi, za słaby występ." Keano
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez kaczy N 09.12.2007 1:21

U nas w Hiszpanii Mentor już by zrobił porządek z taką imitacją :lol:

"Liverpool jakiś" :haha:
kaczy
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Danielinho90 N 09.12.2007 2:49

Oooo Giggsy znalazł sie w moim inedawnym polozeniu :D Ale ja Cie spierwam chlopie mimo ze sie z toba nie zgadzam.Moim zdaniem to LFC wygra z Manchesterem :D Mimo ze dzis zdarzyla sie mala wpadka w postaci przgeranej ale LFC sie odbuduje i pokona czerwone diabły.
Danielinho90
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez guru N 09.12.2007 3:12

Giggsy napisał(a):Liverpool jakiś

Proszę któregoś z modów o wykasowanie z ankiety słowa "jakiś". Danke. :)

Giggsy King ['] Komentarz jest zbędny.

Po wpadce Liverpoolu z Reading w następnej kolejce liczę na właśnie nich. Z całego serca będę kibicował Liverpoolowi. Odrobią straty do MU i liga będzie jeszcze ciekawsza. Jeśli poważnie myślą o mistrzostwie ten mecz po prostu musi wygrać.

Rossi napisał(a):Na razie jeszcze nie jest naszym "mózgiem" . Nawet się nie spodziewałem że bedzie. Zaskoczył mnie swoją walecznością i odwagą i niech tak dalej trzyma Cool

Mnie też zaskoczył, bo spodziewałem się więcej dryblingów, głupich strat i nie spodziewałem się że będzie taki waleczny. :o
guru
Kapitan
Kapitan

Postprzez .manieQ. N 09.12.2007 10:40

A się wypowiem:)
Jako kibic MUFC oczywiście wierze że są w stanie pokonać Liverpool, tak jak to mialo miejsce niegdyś, mowa tu o pamietnym meczu, w którym Manchester wygrał 1:0. I własnie na tym przykładzie wiem że bedzie to bardzo cięzki mecz, wtedy ManUtd szczesliwie wygrał, bramka w ostatnich minutach pokazała mecze z Liverpool zawsze były, są i będą cieżką przeprawą do 3pkt, zwłaszcza jak grają u sibie. Osobiście lubie Liverpool, nic do nich nie mam, mają świetnych piłkarz, dobrego trenera; jako szanujący sie kibic red devils nie szydzę z Liverpoolu czy Arsenalu, więc powiem tak : "niech wygra lepszy!"
.manieQ.
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Postprzez .manieQ. N 09.12.2007 10:41

A się wypowiem:)
Jako kibic MUFC oczywiście wierze że są w stanie pokonać Liverpool, tak jak to mialo miejsce niegdyś, mowa tu o pamietnym meczu, w którym Manchester wygrał 1:0. I własnie na tym przykładzie wiem że bedzie to bardzo cięzki mecz, wtedy ManUtd szczesliwie wygrał, bramka w ostatnich minutach pokazała mecze z Liverpool zawsze były, są i będą cieżką przeprawą do 3pkt, zwłaszcza jak grają u sibie. Osobiście lubie Liverpool, nic do nich nie mam, mają świetnych piłkarz, dobrego trenera; jako szanujący sie kibic red devils nie szydzę z Liverpoolu czy Arsenalu, więc powiem tak : "niech wygra lepszy!"
.manieQ.
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Postprzez RóżA N 09.12.2007 12:08

Najlepszym rozwiązaniem dla mnie byłoby, gdyby z tego spotkania zwycięsko wyszedł Liverpool. I takiego właśnie rezultatu się spodziewam :] . Cóż z tego, że w ostatniej kolejce The Reds nie zdołali pokonać Reading :roll: ? Każdej drużynie, nawet tej walczącej o najwyższe cele, zdarzają się wpadki. A po takiej wpadce każdy chce się zrehabilitować- mecz z Manchesterem jest do tego doskonałą okazją :wink: .
Obrazek
Obrazek
RóżA
Kapitan
Kapitan

Postprzez Cris7 N 09.12.2007 19:04

Mimo, że kilkakrotnie polemizowałem z Giggsy Kingiem, to teraz śmieszy mnie wasze oburzenie. Poważnie.

dominicLFC napisał(a):Giggsy King - weź człowieku najpierw naucz się poprawnie pisać, a dopiero później zacznij odzywać się do innych ludzi. .

Gdzie w pierwszym poście jest jakiś błąd?

dominicLFC napisał(a):(co oznacza "Liverpool jakiś" ? Jakiś to może być Twój poziom inteligencji, sam zresztą wskazałeś jaki on jest pisząc swojego posta).

Nie wołaj tak moderatorów, bo mogliby ci jeszcze wlepić WP za obrazę użytkownika Giggsy King. Choć oczywiście w ramach kontry miałbyś prawo wytknąć im niepoprawność.

Mecz wygra United.
United Road, take me home
To the place, I belong
To Old Trafford, to see United
Take me home, United road
Cris7
Kapitan
Kapitan

Postprzez Giggsy King N 09.12.2007 19:10

:lol: - To tak ogólnie.

Jak fieldy na każdym kroku cwaniakował "Jak tam United na czwartym miejscu" albo inne pierdoły w ten deseń to nikt nawet się sprzeciwić nie odważył, bo to mod czy tam admin.

Nie mam żadnego szacunku do Liverpoolu, i nie będę na siłę udawał, że są mi obojętni, bo szczerze ich nienawidzę. A że wy widząc tekst "Liverpool jakiś" mdlejecie przed monitorami to już nie moja sprawa.

Mówicie, że będzie wyrównany mecz - ja sądzę całkiem inaczej. Powracamy do formy, Liverpool jak co roku w końcu odpuści walkę w Premiership. Po LM będą zmęczeni, a my to odpowiednio wykorzystamy. Będzie co najmniej 2:0 dla Diabłów, jestem przekonany.

BTW Gerrard w swojej biografii napisał, że gdy widzi zawodników United pragnie by umarli. Za co ja mam do tej szmaty mieć szacunek?

2 wp // mod, czy tam admin
Ostatnio edytowano N 09.12.2007 19:23 przez Giggsy King, łącznie edytowano 2 razy
Giggsy King
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez amolinn N 09.12.2007 19:14

Cris7 napisał(a):Mecz wygra United.

Taki pewny jesteś? Żebyście się nie zdziwili. Liverpool potrafi zmotywować się na ważne mecze. Może i nie będą faworytami ale mogą ukarać waszą pewność siebie.

Cris7 napisał(a):Mimo, że kilkakrotnie polemizowałem z Giggsy Kingiem, to teraz śmieszy mnie wasze oburzenie. Poważnie.

Jego post otwierający ten temat był strasznie infantylny i do tego mógł obrazić fanów Liverpoolu. Takie rzeczy to możecie sobie na stronie MU wypisywać, chociaż i tam możliwe, że dostałby WP za coś takiego
amolinn
Rezerwowy
Rezerwowy

Następna strona

Powrót do Anglia