Magnaci na Wyspach

Wszystko o piłce w Anglii - Zawodnicy, Kluby, Reprezentacja, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia związane z piłką.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Postprzez Loczek Śr 01.11.2006 11:32

Messi E2 Ronaldinho napisał(a):Mi bardzo podoba sie zarzadzanie Glazerów, kupuja tych co chca kupic, tych, których potrzebuje ALex, przy tym nie przepłacaja

I tu jest pies pogrzebany. nie wiadomo jak to jest do końca. niby ściągają tych, których Ferguson potrzebuje, niby to jest takie kolorowe. Patrząc na spekulajce transferowe ostatniego okienka trzeba sobie przypomnieć, ile to nazwisk przewinęło się przez bulwarówki. ferguson chciał Anglika z bayernu, nie dostał. Chciał Torresa, nie ma go w składzie. Jeśli uznać, że reszta nazwisk to kaczki dziennikarskie, to masz rację - Glazerowie ściągają tyko tych, których Ferguson potrzebuje. Nie mówię tutaj o młodych zawodnikach, którzy nie ukończyli 16 roku życia, czy o braciach z Brazylii ( nie pamiętam nazwisk niestety ) którzy w 2009 roku dołączą do Diabłów, bo na takie akurat transfery pozwolić sobie mogli bez Glazerów.

Ciekawe jak jest od strony prawnej, podatki itp

Czytałem kiedyś, że w każdej lidze odprowadzają potężne podatki od zakupu piłkarza, od prowadzenia klubu. W Premiership są ponoć najniższe i to właśnie dlatego magnaci szturmem zdobywają Wyspy Brytyjskie. Ale ile w tym prawdy ?
Loczek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Loczek Pn 20.11.2006 19:35

Islandzki biznesmen Eggert Magnusson może już w tym tygodniu uzgodnić warunki przejęcia West Ham United.
59-letni prezes Islandzkiego Związku Piłki Nożnej od pewnego czasu negocjuje z władzami Młotów, który proponuje za klub 75 mln funtów.

Magnusson jest także gotowy pokryć 22.5 mln funtów długów West Ham, a jego konsorcjum ma wsparcie miliardera Bjorgolfur Gudmundsson, prezesa islandzkiego banku Landsbanki. Z doniesień wynika, że rozmowy przynoszą pozytywne efekty, więc można spodziewać się porozumienia.
Loczek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Jarzinho Wt 21.11.2006 16:13

Media dzisiaj donosza, ze WHU zaakceptowało oferte przejecia klubu przez Magnussona.

Kod: Zaznacz cały
- Jestem zachwycony, że Terry Brown i jego koledzy zaakceptowali naszą ofertę na West Ham. Nie będzie już teraz niepewności z ostatnich tygodni i możemy przejść do kolejnego etapu rozwoju tego wielkiego klubu, z Alanem Pardew koordynującym nasze wysiłki na boisku - powiedział Magnusson.

Magnusson zostanie włascicielem 83% udziałów w WHU. Bardzo ciekwie sie to roziwneło, jednak to Islandczyk a nie MSI bedzie nowym włascicielem. Tak jak pisał Loczek swoje dołozy takze Gudmundsson i WHU bedzie z zerowym zadłuzeniem. Ciekawe tylko czy ich celem jest polityka Romana czy moze bardziej zarzadzanie w stylu Portsmouth. Mam nadzieje, ze bardziej to drugie. Ciekawe teraz jak potocza sie losy Mascherano i Teveza, a MSI musi objac inny kierunek.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Steve Randle So 23.12.2006 12:35

Liverpool chce przejąć Mohammed bin Rashid al- Maktoun.
pilka.pl/forum najbardziej zjebane forum piłkarskie w Polsce. Pozdrawiam największą ciotę forum pana MĘtora.
Steve Randle
Imitacja forumowicza

Postprzez Jarzinho So 23.12.2006 15:14

Steve Randle napisał(a):Liverpool chce przejąć Mohammed bin Rashid al- Maktoun.

dzieki za info :P

Co najwyzej moze kupic, choc ma konkurencje.

Wiadomo, ze tymi kandydatami sa :arrow: książę Mohammed bin Rashid Al Maktoum oraz mulitmilioner George Gillett, wlasciciel min. klubu Montreal Canadians(NHL). Wiadomo, ze najwiecej sie mowi o szejku, kotry jest włascicielem firmy inwestycyjnej DIC. Jej prezes, pdobno zapalony kibic Liverpoolu Sameer al-Ansari ogladał juz w akcji The Reds min. w meczu z Fulham...
David Moores potwierdzil te spekulacje, podkreslajac, ze bardziej interesujaca oferta jest, oferta z Bliskiego Wschodu. Wiadomo, że za klub bedzie trzeba zaplacic conajmniej 460 mln funtów.
Jednak decyjza jak podał prezes DIC, sprawdzajacy ksiegi Liverpoolu zapadnie najwczesniej w styczniu.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Steve Randle Pn 25.12.2006 11:23

Był jeszcze jeden kandydat ale został odrzucony przez Liverpool. Nie pamiętam nazwiska i imienia ale urodził się w Merseyside dzielnicy liverpoolu i od dziecka jest fanem The Reds. Posiada jakąś firmę czy fabrykę...
pilka.pl/forum najbardziej zjebane forum piłkarskie w Polsce. Pozdrawiam największą ciotę forum pana MĘtora.
Steve Randle
Imitacja forumowicza

Postprzez waldemarkoc N 28.01.2007 2:08

Właśnie znalazłem coś o Aston Villa i amerykańskich właścicielach w Premiere League:

http://www.marketingsportowy.pl/index.p ... &Itemid=54
waldemarkoc
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Postprzez RóżA So 03.02.2007 13:37

Działania mające na celu przejęcie Liverpoolu zostały wznowione. Tym razem ofertę opiewającą na 470mln funtów złożył Amerykański multimilioner George Gillett. Chce on kupić ponad 51% akcji angielskiego klubu co jest równoznaczne z przejęciem przez Niego władzy.
Obrazek
Obrazek
RóżA
Kapitan
Kapitan

Postprzez czeher N 19.08.2007 11:44

http://www.sport.pl/pilka/1,65080,4398454.html

Ja tak dalej pojdzie to chyba nie bedzie klubu, ktopry nie bylby w rekach zagranicznego biznesmena :P

A najlepsze jest to, ze po kazdym przejeciu obiecuje sie zlote gory - typu za kilka lat bedziemy najlepsi, tylko ze tam juz tyle przejelo teamy ze trudno bedzie sie pzebic, a poza tym na rynku transferowym beda, a scislej mowiac juz sa kreowane takie sumy transferowe ze glowa boli :!:

Za neidlugo uciekna innym Europejskim zespola :lol2:
ObrazekObrazek
"Po prostu lubię to i nie przestanę" - Charles Barkley o bukmacherce :P
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Postprzez Akarin N 19.08.2007 11:48

czeher napisał(a):po kazdym przejeciu obiecuje sie zlote gory

a jak, a najlepsze jest to, że myślą, że osiągną to w przeciągu kilku lat. Takie coś jak Chelsea. A ja myślę, że już drugie The Blues sie nie wydarzy. Najgorsze jest to, że tacy będą dawać znowu ogromne sumy na zawodników i będą podbijać ceny na rynku, coś jak R eal w tym sezonie z 30 mln za Pepe :wink:
Obrazek

Luca Toni \o/
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Postprzez czeher N 19.08.2007 11:54

Akarin napisał(a):Takie coś jak Chelsea. A ja myślę, że już drugie The Blues sie nie wydarzy.

patrzac na to co prezentowala Chelsea przed przejeciem i po, to MC jest na dobrej drodze ku temu :!:
Moze nie bedzie takiego Mistrzoswtwa ale mysle ze roznice pomeidzy MC prze i po do Chelsea przed i po moga byc porownywalne :!:

Chelsea byla w czolowce Premeirship przed przejciem a po to juz w scislej zas MC byl srendiakiem a teraz moze byc w czolowce nawet 4 ale to juz za duzo pwoeidziane
ObrazekObrazek
"Po prostu lubię to i nie przestanę" - Charles Barkley o bukmacherce :P
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Postprzez Bwin Wt 11.12.2007 16:36

Ale Glazer ponoć nie nie posprzątał dawnych długów Manchesteru i kibice są wściekli po co on brał ten klub ale i tak powinni się cieszyć że mają teraz znakomity zespół który napewno awansuje do półfinału Champions League i wygra Mistrzostwo Premiership.

Szkoda że np. w taką Legię Warszawę nikt nie chcę zainwestować z Polskich magnatów finansowych.
Wielka szkoda byłaby dobra drużyna na miarę Champions League.
Obrazek
Bwin
Junior
Junior

Postprzez guru Wt 11.12.2007 16:49

Bwin napisał(a):napewno awansuje do półfinału Champions League

Skad ta pewnosc?
Bwin napisał(a):i wygra Mistrzostwo Premiership.

A ja glupi robie sobie nadzieje... :?
guru
Kapitan
Kapitan

Postprzez Bwin Wt 11.12.2007 17:37

Pożyjemy zobaczymy w końcu jestem typerem i tym się zajmuję , nie robię sobie nadziej itp. po prostu jestem pewien że Arsenal pogubi punkty w Premiership , a Manchester z takim składem jakim dysponuje powinien zbierać te punkty aż dojdzie do końca sezonu...A tu Manchester już dawno zapewnił sobie mistrzostwo , a co do Champions League to skoro Manchesterowi w ubiegłym sezonie udało się dojść do półfinału to czego nie mieliby teraz dojść do półfinału , może przesadziłem że "napewno" ale może uda się Manchesterowi bardzo daleko dojść w Champions League 2007/2008.
Obrazek
Bwin
Junior
Junior

Postprzez amolinn Wt 11.12.2007 18:41

Bwin napisał(a):a co do Champions League to skoro Manchesterowi w ubiegłym sezonie udało się dojść do półfinału to czego nie mieliby teraz dojść do półfinału

Choćby dlatego że trafią im się dwa słabsze mecze i już ich w Lidze Mistrzów nie będzie. "Teoretycznie" to Barca w zeszłym sezonie powinna wygrać LM w cuglach.

Trochę ucichło o przejęciu Arsenalu przez różnych dziwnych, czasem przypadkowych ludzi. Od kiedy zaczęli lepiej grać już nikt nie mówi że jeśli nie znajdziemy możnego właściciela to przestaniemy się liczyć w PL
amolinn
Rezerwowy
Rezerwowy

Poprzednia strona

Powrót do Anglia