Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Loczek napisał(a):Zapraszam do dyskusji.

Zaza napisał(a):Tym bardziej że coraz wiecej klubów ma swoich właścicieli, tylko że na Wyspach czesto są to "emigranci" Wink

Zaza napisał(a):Patrząc na reacje Romka gdy Sheva strzelił bramke w meczu o tarcze z The Red's, trudno mówić ze mu zależy tylko na kasie itd. Bo cieszył sie jak 12 letni nie ogolony chłopie Wink Zresztą zawsze przeżywa mecz, a jak Chelsea gra na Stamford Bridge to jest zawsze. Innych właścicieli nie pokazują w takich reakcjach jak Romka który szaleje bo jest 1:0 Wink

Loczek napisał(a):patrz - Arsenal w ubiegłym sezonie

RóżA napisał(a):Ashley czasem sobie pogrywał, więc jeden Anglik grał Wink
RóżA napisał(a):że jakiś Rosjanin chce przejąć Arsenal.
metol napisał(a):Earl to amerykański biznesmen, urodzony w Anglii, człowiek baaardzo bogaty i wydaje się, że poważnie wzmocni budżet klubu.

Loczek napisał(a):Osobiście nie słyszałem nic o nim. Możesz zgłebić tę historię ?

metol napisał(a):Media spekulują, że przejęcie części Evertonu przez Earla oznaczać będzie znaczną poprawę sytuacji finansowej The Toffees. Uważa się, że Earl gotów jest przeznaczyć dużo pieniędzy na budowę nowego stadionu oraz na trasfery do klubu.
metol napisał(a):Ja chcę swój Everton

metol napisał(a):Kupił 'zaledwie' 23% więc raczej cudów nie należy się chyba spodziewać. Z Evertonu pewnie nie stanie się druga Chelsea i to chyba nawet lepiej.
dodajmy robiąc milionowe kredyty.W sumie to nic nie wiadomo. W przypdaku Glazera było tak, że ten także powoli wykupywał akcje Manchesteru United, aż w końcu doszedł do granicy bodaj 70% akcji klubu i go przejął.
Myślę że ma na to wpływ prestiż Premiership jak i dogodne warunki do interesów na Wyspach.Ale dlaczego to liga angielska ma być miejscem, do którego ostatnimi czasy brnie coraz większa liczba biznesmenów z całego świata? Trudno mi odpowiedzieć na to pytanie.

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość