Man Utd- Arsenal (13.12.2010)

Wszystko o piłce w Anglii - Zawodnicy, Kluby, Reprezentacja, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia związane z piłką.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Man Utd- Arsenal (13.12.2010)

Postprzez guru Cz 09.12.2010 21:42

Nie ma jeszcze tematu to postanowiłem założyć, bo już zaczyna się dyskusja o meczu w tematach Arsenalu i Manchesteru. :P

W najbliższy poniedziałek, Manchester Utd podejmie na własnym stadionie Arsenal. Mecz zacznie się o godzinie 21:00 czasu polskiego. Jak dla mnie ten mecz jest wielką niewiadomą. Obie drużyny maja wahania formy, brak stabilności i nie wiadomo czego tak naprawdę można się spodziewać po danej drużynie. W takim układzie, faworytem wydaje się być ekipa z Manchesteru, ponieważ graja na własnym obiekcie. Paradoksalnie w obecnym sezonie, Arsenal lepiej spisuje się na wyjazdach i zgromadził więcej punktów na terytorium rywali niż u siebie. :arrow:

Obrazek
Obrazek

Z powodu kontuzji w zespole Arsenalu na pewno nie zagrają: Gibbs, Diaby, Vermaelen, Almunia, Frimpong i pod znakiem zapytania stoi występ kapitana zespołu- Cesca Fabregasa. W Manchesterze kontuzjowani są: Scholes, Valencia i Hargraves. Rio powinien być gotowy na mecz.

Zapraszam do dyskusji! (i napinki) :lol:
guru
Kapitan
Kapitan

Re: Man Utd- Arsenal (13.12.2010)

Postprzez Magnum Cz 09.12.2010 22:09

Patrice Evra have launched a scathing attack on Arsenal to French TV. Set to be aired tonight. All over English papers tomorrow.

My napinki nie zaczelismy to zaczal Evra. Nie moge sie doczekac zeby zobaczyc, co tam pieprzy :lol:
Obrazek
Magnum
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez fieldy Cz 09.12.2010 22:10

Jeśli Chelsea nie pokona Spurs,to przystąpimy do tego meczu z pozycji lidera, United tuż za nami, więc będzie ciekawie. Po ostatnich tygodniach zaczynam cieszyć się, że gramy na wyjeździe :lol: choć z drugiej strony United u siebie gra bardzo dobrze, a zawodzą na wyjazdach. Ciężko przewidzieć która ekipa trafi z formą, a przecież nawet jak ktoś będzie lepszy, to nie znaczy, że wygra :lol:

Tak się zastanawiam nad składem jaki bym chciał zobaczyć i wykombinowałem coś takiego:

------------------- Fabiański -----------------
---- Sagna - Squillaci - Djourou - Clichy ---
-------------- Jacek ---- Denilson-----------
-Walcott ----------- Nasri --------- Rosicky-
------------------- Chamakh -----------------

Zagra pewnie Arshavin zamiast Rosy, wolałbym też Gibbsa, ale się połamał i 3 tygodnie nie zagra. Cesc nawet jak jakimś cudem zdąży, to lepiej niech się w 100% wyleczy najpierw. Nasri za napastnikiem, Theo na skrzydle z Rosą/Arshavinem Jacek i Denilson zabezpieczający tyłu, choć tu znów pewnie Song zagra zamiast Denilsona.
ObrazekObrazek
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Postprzez Magnum Cz 09.12.2010 22:24

Pytalem w temacie Arsenalu ale lepiej rozmawiac tu:

Chcielibyscie zobaczyc Van Persiego z Chamakhiem, Van Persiego zamiast Chamakha czy tak jak fieldy dał wyżej - Chamakha a RvP na ławce? Ja sie w sumie z Duchem zgadzam, pewnie zacznie na lawce bo gral 90 minut.. ale.. no nie wiem. Szkoda, ze dopiero teraz wrócił bo oczywiśćie wolę Van Persiego w formie niż Chamakha.. ale Holender w najlepszej formie teraz nie jest, najwyżej wejdzie później. Tego pseudo 4-4-2 co Wenger prezentował wczoraj nie chce widzieć bo Van Persie się cofał bardzo do pomocy i tak naprawdę miał rozgrywać... 4-4-2 byłoby fajne ale pod warunkiem, że Van Persie i Chamakh będą na równi, a nie Van Persie za nim.

W obronie boje się, że Koscielny zagra. Wolę o wiele bardziej Djourou, tak jak Fieldy. Song wydaje mi sie pewniakiem do gry.. chciałbym Songa z poprzedniego sezonu :( Ten teraz jest do dupy. Niech zostawi atakowanie innym a sam asekuruje obrone ktora i tak cierpi bez Vermaelena.

Wydaje mi sie, ze Wenger tez rzuci typowy tekst ze Arszawin jest dobry na ważne mecze i będzie grał, Nasri na prawej a Chamakh w środku. Chcialbym, zeby mnie zaskoczyl i w sumie chcialbym taki sam sklad, jak fieldy. ;)

edit: juz jest napinka Evry ;)

“Arsenal is only a good Academy. They play good football but win nothing. In 10 years we will forget about that club.” At United we only watch for Chelsea results”.
Obrazek
Magnum
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez kaczy Cz 09.12.2010 22:32

Nie chcę wam tu się wtryniać i rządzić w dziale, ale czy nie lepiej założyć jeden temat dotyczący potyczek Manu - Arsenal wzorem tego z gran derbi ?
Widzę że to już siódmy w tym dziale :lol: ... taka tradycja ; )
kaczy
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez emdżej Cz 09.12.2010 22:35

Kamil232 napisał(a):Teraz coś pisał, że założył Cyfrę także myślę, że będzie aktywniejszy w tematach o tych nieco lepszych ligach

No to zaczynam. Mam nadzieję, że mecz na szczycie Premiership przyniesie więcej emocji wynikających z zaciętej walki niż niedawne Gran Derbi. Myślę, że Arsenal w takim meczu nie może pozwalać sobie na takie braki koncentracji jakie mu się zdarzały w ostatnich spotkaniach. Mówię tu o dwóch golach straconych po przerwie z Aston Villą, golu z Fulham, czy nieszczęsnych trzech z Tottenhamem. Zresztą było tak też w poprzednim meczu w Machesterze, gdzie Arsenal prowadził do przerwy i mecz ostatecznie przegrał. Tu przecież nie będzie łatwo o wypracowanie sobie przewagi, więc trzeba być maksymalnie skoncentrowanym przez całe spotkanie. "Kanonierzy" rzeczywiście spisują się lepiej poza swoim stadionem, ale znowu "Czerwone Diabły" tylko raz w tym sezonie stracił punkty na Old Trafford. Faworytem spotkania będą United, ale jeśli WBA potrafiła tu urwać punkt, to Arsenal też może tego dokonać. Muszą tylko zagrać pewniej niż w ostatnich meczach, bo mimo dobrych wyników to nie zachwycali swoją grą.
Obrazek
emdżej
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez MGiggs Cz 09.12.2010 22:47

w 3 ostatnich ligowych meczach na OT lepszy był Arsenal ale tylko raz zeremisował :P W zeszłym sezonie wygralismy po karnym i golu Diabiego(coś pięknego), sezon wczesniej 0-0 przy 0 celnych strzałach MU ale przypomne ze 1 punkt dawał nam majstra, sezon jeszcze wczesniej, znowu karny i gol po wolnym choc Adebayor był na spalonym a w obronie co akcje jezdzony był Pique nawet przez Hleba.
MU w tej chwili ma najlepszą forme w sezonie,gramy ładną dobra piłke.Arsenal też gra ładnie choć ostatnio słabiej, robi babole w obronie i myśle, ze zagramy jak z Valencia to bedę liczne okazje i coś włożymy. Cieszy mnie że wkoncu świetną piłke gra Roo,Andi dynamizuje nasze akcje a Park robi szum na całym boisku.Jestem dziwnie spokojny choć w tym sezonie,dziwnym sezonie może sie zdarzyć dosłownie wszystko.
Prosze tylko SAF zeby nie grał 4-5-1....
If I had to choose between dribbling past 5 players and scoring from 40 yards at Anfield or shagging Miss World,it’d be a hard choice. Thankfully, I’ve done both.
MGiggs
Kapitan
Kapitan

Postprzez Duch Cz 09.12.2010 23:36

fieldy, pomarzyć dobra rzecz z tym składem :]

To co podałeś to praktycznie optymalny (i chyba najlepszy) wariant na United. IMO opcję, że właśnie tak to zestawi Wenger są minimalne. Pewnie musiałaby się stać jakaś katastrofa żeby Song i Arszawin nie zagrali od pierwszych minut. Z drugiej strony jak Rusek będzie grał na pełnym zaangażowaniu, a Alex skoncentruje się tylko i wyłącznie na ryglowaniu środka to mogłoby być nieźle, ale wiadomo jak jest.

Tak czy inaczej będziemy komu wejść w drugiej połowie. Przy składzie, który pewnie Wenger wystawi to z ławki będziemy mogli rzucić Robina, Tomasa i Theo.
Obrazek
Duch
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez majer13 Cz 09.12.2010 23:37

Osobiście wydaje się że ten mecz będzie jednostronny. Pytanie jest tylko jedno - w którą stronę :?: Myślę tak ponieważ oba zespoły to w tym sezonie to sinusoida i jeśli np. United trafi na ten dobry mecz ,a Arsenal zagra klapę lub odwrotnie to będzie w jedną stronę. Bardzo ważnym punktem będzie postawa skrzydłowych obu drużyn. O środek sie jakoś nie martwię - Nasri i Anderson powinni dawać radę. Ogromnym handicapem będzie dla nas Rooney który z meczu na mecz gra lepiej i przy takim spotkaniu może zagrać na pełen swój poziom. Główną naszą przewagę upatrywałbym jednak w obronie :

VDS
Raffael - Vida - Rio - Patrice

wygląda dużo bardziej pewnie niż w/w ustawienie fieldyego.

Jeśli chodzi o jakieś niewiadome to dla mnie jest jedna wielka niewiadoma : kto zgra obok Andersona - osobiście wolałbym Darrena który może nie jest w takiej formie jak sezon temu chociażby ale mam większą pewność że będzie prezentował jakiś poziom - Carrrick gra strasznie w kratkę - Szkot natomiast na przeciętnym ale równym poziomie. Druga niewiadoma to postawa Berby - ten człowiek jest dla mnie tak nie do ogarnięcia że kosmos. Może zostać MotM ,a równie dobrze może zagrać taki syf że będę błagał Fergiego o wprowadzenie Javiera już po 10 minutach gry ;)
..... :!: Szybkiego powrotu do zdrowia Robert :!: .....
majer13
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez guru Cz 09.12.2010 23:43

Bez przesady... Denilsona za Songa? Dramat. Song potrafi się spiąć na takie mecze i IMO na pewno zagra w tym meczu w podstawowej 11. Nie wiem co Wy chcecie od Arszawina, z Aston Villa zagrał świetny mecz. Wczoraj i z Fulham zagrał słabo to fakt, ale wg mnie powinien zagrać od początku. Atak: Arsza-Robin-Kot, Nasri w środku pola przed Songiem i Wilszą. No i oby Djourou zagrał zamiast Kosy...
guru
Kapitan
Kapitan

Postprzez Morrow Pt 10.12.2010 1:04

Kluczem będzie wyłączenie Nasriego bo jest teraz naprawdę w sporym gazie. Jak już majer pisał, największa zagadka to kto zagra na środku, czy będziemy mieli parę Carrick - Anderson czy może Fletcher - Anderson, a może Fergie zagra całą trójką i jednym napastnikiem. Carrick z Valencią zagrał słaby mecz ale ostatnio był w dobrej formie, z drugiej strony Fletch to big game player, on lubi takie mecze więc nie zdziwię się jeśli Szkot na ławce posadzi ostatnio świetnie grającego Andersona a zagra Darren z Michaelem. Rooney wygląda ostatnio coraz lepiej, liczę na jego dobry mecz. Po słabych zawodach z Valencią dobrze żeby Nani zagrał tak jak nas zdążył przyzwyczaić. Jeśli Rio zagra a wszystko na to wskazuje to na tyłach powinno być ok. Na pewno będzie ciekawe widowisko.
Morrow
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Magnum Pt 10.12.2010 1:27

Lewy obrońca Manchesteru United Patrice Evra w telewizji Canal+ France zaatakował słownie Arsenal przed meczem w poniedziałek twierdząc, że Arsenal nie jest niczego warty i za 10 lat nikt o tym klubie nie będzie pamiętał.

- W mojej opinii, Arsenal to tylko akademia. Oglądam ich mecze, są naprawdę miłe dla oka, ale czy cokolwiek wygrają? To właśnie ludzie będą pamiętać. Za 10 lat nikt nie będzie pamiętał Arsenalu. - stwierdził Francuz.

- Arsenal to świetny klub, ale nie wygrali nic od pięciu lat. To jest w mojej opinii kryzys. Ludzie zawsze myślą o stylu gry Arsenalu ale ostatecznie nic z tego nie wynika. Możemy z nimi przegrać 13-0 ale co się stanie? Nic. Żadnego trofeum, po prostu nic. - mówi Evra.

29-latek twierdzi, że Czerwony Diabły zwracają uwagę tylko na mecze Chelsea, gdyż Arsenal to nie jest żadne zagrożenie.

- Patrzymy tylko na wyniki Chelsea, nie Arsenalu, mimo że Arsenal to świetna druzyna, która może pokonać nas i Chelsea. Czerpiemy przyjemność z gry z Arsenalem. To druzyna, która gra w piłkę. Nie przyjadą na Old Trafford żeby grać w swoim polu karnym. Róznica polega na tym, że oni grają dobry futbol a my mamy tez siłę fizyczną. Czasami nie potrafią zakończyć meczów i przez to przegrywają. My mamy w tym aspekcie przewagę. - zakończył Patrice Evra.

pojechał równo :lol:
Obrazek
Magnum
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez EnJoy's Pt 10.12.2010 2:27

Nie chciałbym się spinać, nie jest to moim celem, ale uważam, że Evra ma rację i w końcu ktoś to wprost powiedział.

Można się zachwycać jak dziennikarze, w Polsce, na Wyspach, że Arsenal gra super piłkę, druga Barcelona, sami młodzi zawodnicy, ale tak na dobrą sprawę to w parze z efektowną grą nie idą trofea.Trudno mi powiedzieć z czego to wynika bo nie jestem fanem Arsenalu, ani angielskiej piłki, ale rzeczywiście tak jak mówi Evra za kilkanaście lat nie będzie się mówić o Was jako drużynie super grającej, a o drużynie, która nie potrafi nic wygrać.Nie dziwie się również, że lekceważy Arsenal pod względem walki o tytuł bo sądzę, że coś się takiego stanie, że nie wygracie tytułu.

Jeśli w złym temacie albo coś to przenieście, ale takie moje zdanie.
Obrazek
EnJoy's
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez red85 Pt 10.12.2010 9:59

Pat to szczery gość i raczej nie zwykł owijać w bawełnę. Teraz było nie inaczej i kibice Kanonierów pewnie są wzburzeni, ale myślę, że postronni raczej przyznają Francuzowi rację. Zresztą nic takiego nie powiedział, myślałem, że będzie gorzej ;)

Pewniakiem jest u nas tylko obrona. Kompletną niewiadomą na pewno jest zestawienie linii pomocy i ataku. 442 czy 451? Jeśli 442 to podejmujemy ryzyko, bo mierzymy się przecież z drużyną, która ma w środku pola trzech zawodników i nie należą oni do ogórków. Kto u nas w środku? Osobiście nie wyobrażam sobie, żeby nie zagrał jeden z dwójki Carrick - Scholes, bo jestem pewien, że byłby dramat i nie bylibyśmy w stanie utrzymać się dłużej przy piłce. Trudno mi rezygnować z Berby, ale chyba pomimo wszytsko postawiłby na :

VdS - Rafael, Rio, Vida, Evra - Carrick, Fletcher, Anderson - Park, Nani - Rooney
red85
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez .MgM. Pt 10.12.2010 11:23

fieldy napisał(a): Theo na skrzydle

Walcott nie nadaje się na taki mecz. Evra go zniszczy jak to już nie raz miało miejsce. Zbyt łatwo traci piłkę i słabo z przyjęciem.
.MgM.
Skład B
Skład B

Następna strona

Powrót do Anglia