Man Utd - Arsenal (29.08.09)

Wszystko o piłce w Anglii - Zawodnicy, Kluby, Reprezentacja, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia związane z piłką.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Man Utd - Arsenal (29.08.09)

Postprzez fieldy So 29.08.2009 9:31

Mecz się zbliża wielkimi krokami, pewnie sporo ludzi będzie się o meczu wypowiadać, bo kibiców obu ekip na forum nie brakuje, no i nie oszukujmy się - inni kibice tez pewnie mecz obejrzą. Żeby nie było problemu, w którym temacie pisać, można tutaj :]

Dawno nie graliśmy z tak mocno osłabionym United. Nie wiem dokładnie, którzy piłkarze United nie zagrają, ale Foster to nie Edwin, a Evans to nie Rio. Do tego Vidic niedawno wrócił do gry, a Carrick jest cieniem samego siebie - o Paulu S. nie wspominając. Jest więc szansa na korzystny rezultat. Myślę, że remis byłby dobrym wynikiem, biorąc pod uwagę fakt, że u nas też kilku chłopa się połamało [głównie Cesc, Nasri].

W ostatnich latach w meczach z United, to Arsenal był wielką niewiadomą. Tym razem chyba większą zagadką jest forma United. Valencia i Owen póki co chyba nie przekonują, Nani nie gra najgorzej, choć mógłby grać lepiej. Środek pola wygląda chyba najsłabiej [pomimo kontuzji w obronie] i dlatego tak szkoda tego Cesca.

Wydaje mi się, że nasz ataku - Arsh - Robin - Eduardo [bądź Nicklas] jest w stanie pokonać osłabioną defensywę, więc pochodzę do meczu z umiarkowanym spokojem. Oczywiście wszystko się może wydarzyć - np. czerwo Almunii na początku i Mannone będzie musiał grać :lol:

------------------------ Almunia --------------------
---- Sagna --- Gallas -- Vermaelen -- Clichy ----
------------- Eboue -- Song -- Denilson -----------
- Nicklas ------------- Robin ----------- Arshavin -

Stawiam na taki skład. Nicklas i Eboue więcej pracują w defensywie niż Diaby i Eduardo i myślę, że to przeważy. Denilson już zastępował Cesca, więc czemu nie. Choć chętnie zobaczyłbym Diaby'ego na boisku.
Ktoś wie jak może wyglądać "11" United ?
ObrazekObrazek
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Re: Man Utd - Arsenal (29.08.09)

Postprzez Scoooby So 29.08.2009 10:34

Jezeli ja mialbym obstawiac sklad to wg mnie tak to bedzie wygladac:

---------------------Foster---------------
-----O'Shea---Vidic----Evans------Evra
----Valencia---Fletcher--Anderson----Nani
---------Roo------------Berbatov

Aczkolwiek w miejsce Andersona,moze grac takze Carrick( ktory poklocil sie z SAF i go podobno nie przeprosil,a Brazylijcyzk zrobil to publicznie) Scholes nie wybiegnie w pierwszym bo zagral 90'(?) z Wigan. Fletcher akurat to pewniak w I skladzie w srodku pomocy( kilka lat wstecz to bylby to smiech na sali :D ). Nani i Valencia to nasi najlepsi skrzydlowi na ta chwile( szczegolnie Portugalczyk). Roo i Berba to wiadomo, Owen jako joker
Scoooby
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez red85 So 29.08.2009 10:38

Osobiście myślę, że jeśli zagramy 442 to obok Fletchera wystąpi Giggs. Wydaje mi się to najbardziej prawdopodobna opcja, ale wcale nie zdziwie się, jeśli Fergie do środka desygnuje trzech CM'ow.

Chyba już większość zapomniała, że my w tym sezonie graliśmy z klasowym zespołem i zaprezentowaliśmy się dobrze. Dla Arsenalu to pierwszy taki sprawdzian.
red85
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez DREWNIANY SRACZ So 29.08.2009 11:10

mozna powiedziec ze dzis rozpoczynamy na powaznie sezon 09/10. utd-ars na wyspach, ciekawie w esp i derby mediolanu w italii plus jak kto lubi bordeaux-marsylia we francji.
co do utd-ars jesli arsenal to wygra moze sie zaczac powtorka sprzed bodajze 3 lat, gdy na jesieni cala europa zgodnym churem mowila o kanonierach jako o najlepszej druzynie (teraz moze byc wieksza konkurencja glownie za sprawa dwoch hiszpanskich ekip).
LEGIO PATRIA NOSTRA
DREWNIANY SRACZ
Skład B
Skład B

Postprzez fieldy So 29.08.2009 11:37

red85 napisał(a):Chyba już większość zapomniała, że my w tym sezonie graliśmy z klasowym zespołem i zaprezentowaliśmy się dobrze. Dla Arsenalu to pierwszy taki sprawdzian.

Co masz na myśli pisząc większość ?
Pijesz do tego, że napisałem iż większą niewiadomą jest wasza forma ? Czy do tego, że z tak osłabionym United dawno nie graliśmy ?
Ja nie twierdzę, że Arsenal to wygra (byś musiał poczytać komentarze na stronach Arsenalu, tam można perełki znaleźć :lol: ) piszę jedynie, że jest taka szansa.

Dużo zależeć będzie od 2 linii, nie wiadomo na kogo Wenger postawi, choć pole manewru duże nie jest. No i dyspozycja Arshavina nie jest bez znaczenia, ostatnio nie wyglądał najlepiej, tzn nie prezentował swojej optymalnej formy, może na United się zmobilizuje.

Na waszą korzyść przemawia fakt, że gracie u siebie, no i nie musieliście grać w środku tygodnia.

Można też mówić, że Arsenal nie miał jeszcze klasowego rywala, ale jednak 6 goli na Goodison Park musi robić wrażenie.
ObrazekObrazek
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Postprzez Jarzinho So 29.08.2009 19:06

Piękna brameczka Arshavina. Momentami Arsenal gra naprawde świetnie. Vidic chyba wiecej miejsca nie mogl zrobić Rosjaninowi. Arsenal w tym sezonie mnie narazie pozytywnie zaskoczyl, zobaczymy jak dłaugo to bedzie trwało.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez RealFan So 29.08.2009 19:07

Gol ładny, ale czy tylko ja mam wrażenie, że van der Sar obroniłby ten strzał Arshavina?
"Z religią czy bez, dobrzy ludzie będą postępować dobrze, a źli - źle, ale złe postępowanie dobrych ludzi to zasługa religii". - Steven Weinberg

Obrazek
RealFan
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Postprzez Logan So 29.08.2009 19:10

Sędzia [']
Rozumiem że Arsenalowi żadnego karnego sie nie gwizdnie :?: Już z połowa ekipy zarobiła kartki i to za nic.
Arszawin gra bardzo słabo, ale bramka przednia.
"We want to win but with our own style"
Logan
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez arek_ahig So 29.08.2009 19:10

Dobrze, ze padl ten gol, bo chwile wczesniej Rosjanin byl faulowany w polu karnym przez Fletchera i nie wiem jakim cudem arbiter tego nie widzial.
ObrazekObrazekObrazekObrazek
arek_ahig
Kapitan
Kapitan

Postprzez Morrow So 29.08.2009 19:13

Beznadzieja. Mecz jak dla mnie na remis ale Arsenal prowadzi po błysku Arshavina, który odbił sobie niepodyktowanie karnege kilkanaście sekund wczesniej (karny się należał).

Gramy słabo, gramy źle. Skrzydła tragiczne, zarówno Valencia jak i Nani grają wielki piach. Evra na lewym skrzydle robi więcej szumu od Portugalczyka. Giggs praktycznie każdą piłkę traci, Carrick gra jakby był obrażony na cały świat, Foster przy rożnych tragicznie, bramka po rękach, niby nie jego wina ale też wydaje mi się, że Edwin by to wyjął(to była pierwsza myśl po tym jak to wpadło do siatki). Na plus Evra, Fletcher i Vidic(choć przy bramie dał dupy). Jeśli nic się po przerwie nie zmieni to przegramy ten mecz. Berbatov powinien wejść od razu po przerwie.

Arsenal też bez szału. Arshavin poza bramką nic wielkiego nie zagrał. Za to kapitalnie gra Gallas, czyści wszystko. Jak na razie najlepszy na boisku wg mnie.
Ostatnio edytowano So 29.08.2009 19:16 przez Morrow, łącznie edytowano 2 razy
Morrow
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez fieldy So 29.08.2009 19:14

Gramy dość dobrze, choć zawsze może być lepiej. Arsh się zdenerwował tą decyzją sędziego i wziął sprawiedliwość w swoje nogi :D Piękne uderzenie. Co prawda do tej 40 minuty grał słabo, ale jak strzela to niech sobie słabo gra.
Diaby wymiata. Chłopak zrobił spory postęp, oby tak dalej.

Evra najlepszy w United. Roo niewidoczny, ale sam z przodu niewiele może zrobić. Pewnie Berba wejdzie.
Gallas poza faulem na Evrze bardzo dobrze.
ObrazekObrazek
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Postprzez piotrcies So 29.08.2009 19:20

arek_ahig napisał(a):Dobrze, ze padl ten gol, bo chwile wczesniej Rosjanin byl faulowany w polu karnym przez Fletchera i nie wiem jakim cudem arbiter tego nie widzial.

Racja, faul był ewidentny, na szczęście Arszawin zrobił najlepszą z możliwych rzeczy, czyli strzelił gola, co do którego sędzia się pomylić nie mógł :wink:
Obrazek
piotrcies
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Nebula RN So 29.08.2009 19:35

Sędziowanie tego kolesia jest na poziomie naszej 3 ligi.
Zły to znak, kiedy ludzie przestają rozumieć ironię, alegorię, żart.
Nebula RN
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez arek_ahig So 29.08.2009 19:38

Nebula RN napisał(a):Sędziowanie tego kolesia jest na poziomie naszej 3 ligi.

Akurat karny prawidlowy. Almunia dal dupy, gdyz niepotrzebnie wychodzil. Pilka uciekala Waynowi, dodatkowo blisko byl Sagna.
ObrazekObrazekObrazekObrazek
arek_ahig
Kapitan
Kapitan

Postprzez MGiggs So 29.08.2009 20:16

Czerwone Diaby.... :rotfl:
If I had to choose between dribbling past 5 players and scoring from 40 yards at Anfield or shagging Miss World,it’d be a hard choice. Thankfully, I’ve done both.
MGiggs
Kapitan
Kapitan

Następna strona

Powrót do Anglia