Manchester United - Chelsea Londyn 26.11.2006

Wszystko o piłce w Anglii - Zawodnicy, Kluby, Reprezentacja, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia związane z piłką.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Postprzez BaSSu Pt 24.11.2006 17:57

Przed nami mecz Manu-Chelsea "Battle of Premiership"

Drużyna The Blues to już nie ten sam team co w poprzednich 2 latach. Transfery które zapowiadały się na hity okazały się najdelikatniej mówiąc nie najlepsze (nie oszukujmy się, Szewczenko i Ballack zawodzą na całej linii :pogrzeb: ), ale z kolei zakupy mniej znanych, ale solidniejszych piłkarzy przyniosły naszym rywalom więcej korzyści. Nieustępliwy Khalid Boulahrouz, wybiegany, włączający się w akcje ofensywne Ashley Cole i szybki, dobry technicznie, ale siedzący na ławce Salomon Kalou to udane pociągnięcia transferowe Jose Mourinho. Co do reszty drużyny, to tylko jeden piłkarz zasługuje na wyróżnienie za swoją grę w tym sezonie. To niewątpliwie Didier Drogba, lider klasyfikacji strzelców Premiership (ale goni go Rooney :wink: ), świetnie wyszkolony technicznie, potrafiący strzelać piękne gole, ale też i dogrywać idealnie partnerom, co już niejednokrotnie potwierził w tym sezonie. Innych piłkarzy, takich jak Terry, Lampard czy Robben cechuje to, że nigdy nie schodzą poniżej pewnego poziomu, ale jednak w tym sezonie prezentują trochę słabszą forme niż w poprzednim.
Na tym etapie rozgrywek nie możemy sobie pozwolić na porażkę z Chelsea. Stawka jest niesamowita, bo jeśli wygra MU to będziemy mieli 6 pkt przewagi nad rywalem. Natomiast jeśli wygra Chelsea to obie ekipy będą miały po tyle samo punktów. Dla Mouhrino i spółki to bardzo ważne i będą walczyć do upadłego. Obawiam sie, żeby nasi nie pomyśleli sobie: "Nawet jak przegramy to i tak będziemy liderem". Mecz trzeba wygrać i tyle. Musimy być skoncentrowani przez pełne 90 minut. Walka do upadłego.Porażka może nas sporo kosztować, bo już mecz na szczycie w tym sezonie przegraliśmy. Będzie bardzo, bardzo ciężko...
Co do składu to Ciesze się że wracia Rio a Rooney odzyskał forme. Musimy zagrać agresewynie i nie dać sie przycisnąć. Chelsea jest do ogrania co pokazał mecz z Werderem. My też z Celtikiem nie wypadliśmy za dobrze ( ach ten Boruc :roll: ) ale myśle że zabrakło troche szczęścia. Tak więc w wielkim napięciu czas rozpocząć odliczanie do hitu tego sezonu. Osobiście myśle że wygramy jakieś 2:1 i utrzymamy fotel lidera :twisted:
BaSSu
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez Mefiu Pt 24.11.2006 19:54

Meczetinio napisał(a):Hainze

Nie znam :roll:

Swoją drogę, jak można równocześnie mieć w avie 'króla Erica', a przy tym prezentować tak żenujący poziom? Wstaw Obi Mikela - będzie adekwatnie do Twojego nędznego poziomu wypowiadania się. <ignore>

Battle of Premiership: Manchester United - Chelsea Londyn

Możemy się spodziewać zaciętego i stojącego na wysokim poziomie spotkania w Teatrze Marzeń. Walka o ważne trzy punkty. United do meczu wystąpi w najsilniejszym składzie. Pod znakiem zapytania stoi występ Didiera Drogby w barwach Chelsea, co może okazać się sporą stratą dla stołecznej drużyny. Red Devils będą chcieli odegrać się za porażkę z Celticiem w ostatniej kolejce Ligi Mistrzów. W zeszłym roku udało się pokonać The Blues na własnym stadionie i oby w tym sezonie historia się powtórzyła. Spodziewam się takiego samego składu co tydzień temu z jednym wyjątkiem. Możliwa jest zmiana Ronaldo na Fletchera by bardziej zdominować grę w środku pola i zagrać bardziej defensywnie, choć to nie w stylu United :wink: Ważne, by wygrać tę batalię, liczba bramek jest w tym momencie najmniej istotna. Carrick wraz ze Scholesem nie dopuszczą do głosu Lamparda i Makelele, Neville nie da pograć Cole'owi, Fletcher/Ronaldo przyćmi Essiena, a Drogba z Robbenem będą w cieniu Saha i Rooney'a. Geniusz taktyczny Fergusona przyćmi wizje Mourinho 8) Oby!

Take me home, United road
to the place, I belong
to Old Trafford, to see United
take me home, United road!

Come on Red Devils :!: :]
Take me home, United road, to the place I belong...
Mefiu
First love...United

Postprzez matt Pt 24.11.2006 21:19

Warto dodać, że Saha, który nie strzeli karnego z Celticiem, będzie chciał swoją grą wynagrodzić to kibicom. Lepszej okazji niż mecz z Chelsea do tego nie ma ;) Myślę, że z tego powodu zagra genialne spotkanie. Do tego niesamowita mobilizacja ManU i Chelsea rozjechana :D
matt
Skład C
Skład C

Postprzez BaSSu So 25.11.2006 12:48

matt napisał(a):niesamowita mobilizacja ManU i Chelsea rozjechana

Myśle że sama mobilizacja nie wystarczymatt

Chelsea to wyjatkowy rywal. Od 2004 roku mecze z nimi sa wyjatkowe pod wieloma wzgledami. To one rozgrzewaja kibicowskie emocje do czerwonosci. To bedzie pierwsza bezposrednia potyczka o tytul w tym sezonie. Totalna wojna futbolowa i psychologiczna. Obaj trenrzy tworza juz specyficzna atmosfere wojny o smierc i zycie.
Mourinho prowokuje, a Fergie spokojnie odpiera ataki. Naszym najwiekszym atutem jest oczyswiscie stadion i 75tys. gardel na trybunach. 8) a miliony przed telewizorami.
Wazne jest tez to ze to MU jest liderem ligi i ma 3 pumkty przewagi.
Nie bez znaczenia chyba beda mecze LM jakie rozegraly oba zespoly - oba przegrane jedna bramka. Wazne jest jak pilkarze zareaguja, czy porazki wynikaly ze swiadomosci szlagierowego meczu w niedziele czy tez ze slabszej czasowo dyspozycji. Mnie sie wydaje ze obie ekipy sie oszczedzaly przed niedziela. Jeśli przegramy, utrzymamy fotel lidera ale pozostanie niesmak po przegranej. Wygraną zacementujemy nasze panowanie w Premership i będziemy mieli jeszcze większą pewność siebie.
BaSSu
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez Meczetinio N 26.11.2006 9:43

dziasiaj wielki mecz o Premiership pomiedzy MU a Chelsea obie drużyny sa zdeterminowane by wygrać ; chyab wszyscy zawodnicy MU z pierwszej 11 wyjda na murawe po mimo małuch kontuzji, Gabriel Hainze powrócił do gry co jest duzym wzocnieniem dla Czerwqonych Diabłów, obie drużyny przegrały swoje ostatnie mecdze w LM chociaż miały duza przewage lecz zabrakło im skutecznosci jak bedzie w tym meczu??

MU - Chelsea 2-1
Ostatnio edytowano N 26.11.2006 17:22 przez Meczetinio, łącznie edytowano 1 raz
Glory Glory Man United
Meczetinio
Skład B
Skład B

Postprzez King_of_CKM N 26.11.2006 13:53

Nie sądze,żeby nastąpiła nagła destabilizacja formy danego zespołu bo to nie liga podwórkowa tylko Premiership a Mourinho i Ferguson to nie są jacyś półprofesjonaliści tylko jedni z najlpeszych ludzi w tym fachu na świecie.Wydaje mi się,że dzisiejszy mecz będzie jedynie jedną z wielu bitew o mistrzostwo,nic dzisiaj sie nie rozstrzygnie,napewno Chelsea tak samo jak MU będzie chciało wygrać,ale nie za wszelką cene,sezon jest długi i trudny więc euforia związana ze znaczeniem tego meczu jest mocno przesadzona.
King_of_CKM
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez RzuR N 26.11.2006 13:57

Moze sie nie rozstrzygnie ale tabela Kingu mowi jasno:zwyciestwo Chelsea to wyrownanie stawki,zwyciestwo MU to juz gruba zaliczka bo 6 ptk...jak dla mnie walor psychologiczny jest nie do przecenienia-tak oslabiona Chelsea gdbyb pokonala MU na pewno zyskalaby cos wiecej niz tylko 3 ptk...
Dobry Źą!
RzuR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez King_of_CKM N 26.11.2006 14:04

RzuR napisał(a):Moze sie nie rozstrzygnie ale tabela Kingu mowi jasno:zwyciestwo Chelsea to wyrownanie stawki,zwyciestwo MU to juz gruba zaliczka bo 6 ptk..

No zgadzam się,ale nie sądzisz chyba,że nie zdarzą sie Chelsea czy MU słabsze mecze i nie stracą kolejnych punktów,6 pkt to dość dużo ale mimo wszytsko nie na tym etapie rozgrywek.

RzuR napisał(a):jak dla mnie walor psychologiczny jest nie do przecenienia-tak oslabiona Chelsea gdbyb pokonala MU na pewno zyskalaby cos wiecej niz tylko 3 ptk...

Też się zgadzam ale po części bo w Chelsea zdają sobie sprawą ze swojej sytuacji i wiedzą że ten mecz nie bedzie wykładnikiem ich prawdziwej siły,zwycięstwo ich podbuduje ale przegrana raczej nie załamie tak sądze.
King_of_CKM
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez Strzała N 26.11.2006 14:23

No szykuje się wielki mecz na Old Traffod... Będzie to jak dla mnie 2 największe "Gran Derby Europa" :D . Chelsea według mnie na pewno będzie walczyć od 1 do 90 minuty w United niczym wilki. Każdy wie, jaką wartość ma ten mecz dla "czerwonych diabłów", doskonale wiedzą, że muszą grać na "całego" do ostatniej minuty. Ale i to nie wystarczy aby pokonać londyńczyków. United musi wykonywać składne akcje, szybkie, grać dobrze technicznie, i co najważniejsze defensywa musi rozegrać fantastyczny mecz, nie powinąli się w ogóle angażować w ofensywne akcje miejscowych (no może niekiedy tylko przy stałych fragmentach gry). Dużo strzałów na bramkę Hilario powinieli oddawać napastnicy i zawodnicy z 2 linii. Wiemy, że to będzie dla tego Portugalczyka, dopiero 1 wielki mecz sezonowy, ale już napewno będzie pewniejszy po 2 występach przeciwko Barcelonie. Napewno każdy z nas będzie już znał wynik około godz. 19.00.

Manchaster United - Chelsea Londyn 3:2
Strzała
Junior
Junior

Postprzez RóżA N 26.11.2006 14:33

Strzała napisał(a):Będzie to jak dla mnie 2 największe "Gran Derby Europa"

Dla Ciebie może tak, ale z całą pewnością nie dla reszty. W samej Anglii o wiele większe znaczenie mają pojedynki Arsenalu z Tottenhamem oraz Arsenalu z Manchesterem. Do tego dochodzą jeszcze takie smaczki jak chociażby Arsenal-Chelsea, Liverpool-Manchester czy nawet Liverpool-Everton :wink:

EOT
Obrazek
Obrazek
RóżA
Kapitan
Kapitan

Postprzez Rossi N 26.11.2006 15:00

RóżA napisał(a):Liverpool-Manchester

To jest Bitwa o Anglie...nic nie może sie równac jeśli chodzi o prestiż.

A mecz z Chelsea już za 3 godzinki 8) Wkońcu bezpośredni pojedynek jedynch według mnie pretendentów do zdobycia Premiership :)
Diabły muszą dać z siebie 110 % bo z Chelsea nie wygrywa sie na stojąco ale zanjac Alexa i jego zdolnosci motywacyjne o nastawienie zawodników do tego spotkania jestem spokojny 8) Takie mecze wygywaja zawodnicy typu Scholes, Giggs,Neville i na to licze :twisted:

Nawet nie ma za kim ponapinać :cry:
Obrazek
"Zawsze oczekiwałem od moich klubowych
kolegów, aby dawali z siebie 100%. Nigdy nie krytykowałem ludzi, za słaby występ." Keano
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez mihalinho N 26.11.2006 15:47

Manchester Utd - Chelsea 2:1

Kibicuję Manchesterowi, który mimo ostatnio nienajlepszej dyspozycji na europejskich stadionach w lidze radzi sobie znakomicie.
Gola strzeli Rooney i Solskjear, po przeciwnej stronie Shevchenko.
Wynik meczu bedzie decydował o dominacji na angielskim podwórku - kto go wygra zostanie Mistrzem Anglii 2006\07
Obrazek
mihalinho
Rezerwowy
Rezerwowy

Manchester United - Chelsea Londyn 26.11.2006

Postprzez piwus N 26.11.2006 15:52

Bo wszyscy, co do tej pory pisali o tym spotkaniu, wynajdywali najróżniejsze tematy by o nim pisać. Byle tylko nie założyć nowego tematu :boje się: :boje się: :boje się:.

Zapraszam do dyskusji.
Obrazek
Piotr R - Teraz już nic nie zatrzyma Lecha. Idziemy na mistrza. A Wisła? Wisła to będzie oglądać nasze plecy. Lech, Wisła, Legia - tak to się zakończy.
piwus
Moderator
Moderator

Postprzez RóżA N 26.11.2006 15:57

Więc może ja zacznę. Nie wydaje mi się aby wynik tego spotkania przesądził od razy kto wygra Premiership, przecież to niedorzeczne. Do końca sezonu mamy jeszcze mnóstwo czasu i strata trzech punktów nawet w tak ważnym meczu o niczym nie świadczy (no, może poza tym że się przegrało coś więcej niż tylko mecz :P ). Co do samego meczu- mam dziwne przeczucie że górą tym razem będzie Chelsea mimo że na chwilę obecną prezentuje się gorzej niż zespół z Menchesteru. Ich wygrana może nie będzie wyraźna, nie będą mieli ogromnej przewagi, ale zwyciężą. Kto będzie strzelał? Nie mam pojęcia :P
Obrazek
Obrazek
RóżA
Kapitan
Kapitan

Postprzez Rossi N 26.11.2006 16:06

Mecz bardzo ważny dla obu drużyn ale ewentulana czyjas porazka(czyt.Chelsea :) ) niczego tak nparawde nie wyjasnia. Wielu wzkazuje na remies choć ja takiej mysli narazie do glowy nie dopuszczam 8) MU musi wygrać jezeli chce miec spokojniejszy grudzień bo wtedy zaczyna sie prawdziwy maraton i mistrzostwo waży sie własnie w tym okresie.
Mecz walki i tego jestem pewien 8) gradu bramke sie nie spodziewam.

Glory Glory Man Utd :twisted:
Obrazek
"Zawsze oczekiwałem od moich klubowych
kolegów, aby dawali z siebie 100%. Nigdy nie krytykowałem ludzi, za słaby występ." Keano
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Następna strona

Powrót do Anglia