Manchester United-Chelsea Londyn FINAŁ LA

Wszystko o piłce w Anglii - Zawodnicy, Kluby, Reprezentacja, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia związane z piłką.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Postprzez BaSSu N 20.05.2007 12:33

Nie no meczyk niczego sobie. fanie graliśmy ale przegraliśmy hehe. Szkoda mi strasznie chłopaków bo mieli jak to sie mówi optyczną przewagę nad Chelseą. Jednak nie wystarczyło to aby wygrać mecz. Nie wiem co napisać odnośnie sytuacji kiedy Cech wpadł niby z piłką do bramki. Chyba był tam faul. Wogóle bramkarz niebiskich cały mecz się popisywał znakomitymi interwencjami bo ManU miał wiele sytuacji podbramkowych których nie potrafił wykorzystać. Natomiast bramka którą strzelił Drogba pokazała że jest on wspaniałym zawodnikiem i trochę zmieniłem zdanie na jego temat (tak jak wielu) po tym meczu. Tak więc jakby nie patrzeć Manchesterowi z 3 pucharów został jeden. Myślę że trochę zabrakło już sił i zawodników. Ale to samo można napisać o Chelsea, tak więc nie ma co szukać przyczyn. Jestem bardzo wdzięczny chłopakom za sezon bo zagrali w nim świetną piłkę a co LM i PA cóż; nawet najlepszym czasem nie wychodzi. SaF na bank nie będzie odpoczywał w sezonie transferowym i wzmocni drużynę, tak aby za rok mogła grać i wygrywać wszystkie rozgrywki, bo wiemy jak mordercza jest jazda na 3 fronty. Zastanawiam się tylko czy Jose uratował tyłek po tej wygranej czy też odejdzie do innego klubu.
BaSSu
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez Cris7 N 20.05.2007 13:59

Chelsea została najbardziej utytułowaną drużyną z Anglii w sezonie 2006/2007 dzięki zwycięstwu w Pucharze Anglii oraz Pucharze Ligi.

Cytując mojego nauczyciela od historii odpowiem :"Ciekawe, ale to nieprawda". Bo te tytuły nie dają wyznacznika prestiżu w tym sezonie. Niczego nie ujmując zespołowi Mourinho, to nie jest tak, że jeśli wygra dwa Puchary to jest to większy sukces niż Mistrzostwo Anglii. Puchar Ligi ma znaczenie bardzo niewielkie, o czym świadczy fakt, że zespoły "z czuba" grają w rezerwowych składach. Puchar w Anglii - owszem jest bardzo istotny, ale to również nie to samo co Mistrzostwo Anglii. O mistrzostwie decyduje 38 spotkań. O pucharze - kilka z dobrymi zespołami. Tak więc na mistrzostwo składa się dobra forma z całego sezonu. A puchar - najlepsze drużyny formę powinny łapać gdzieś od V rundy.

Co do meczu. Średnio ciekawe widowisko. I już od moich znajomych słyszałem, że dla neutralnych kibiców mało emocjonujące przez większość czasu. Najbardziej szkoda sytuacji Giggsa. Niepotrzebnie chciał tą piłkę uderzyć wślizgiem. Z tego co widziałem na powtórkach, to spokojnie mógł się utrzymać twardo na nogach i podnieść piłkę. Cech nie miałby jakichkolwiek szans. Szacunek po meczu zwłaszcza dla Lamparda, który zagrał zajebistą piłkę. Takich podań często się nie ogląda...

Gratuluję Chelsea Pucharu Anglii.
United Road, take me home
To the place, I belong
To Old Trafford, to see United
Take me home, United road
Cris7
Kapitan
Kapitan

Postprzez Bask N 20.05.2007 15:23

Cris7 napisał(a):Bo te tytuły nie dają wyznacznika prestiżu w tym sezonie

Oczywiście zgadzam się z Tobą.
Chelsea w tym sezonie grała zdecydowanie gorzej niż w poprzednich dwóch sezonach. Ilość bardzo dobrych meczy The Blues w sezonie 2006/2007 można policzyć na palcach u ręki. Man Utd zdobył tak jak powiedziałem mniej w tym sezonie, lecz był drużyną łącznie zdecydowanie lepszą od ekipy z Londynu.
W samej lidze zdecydowanie lepiej grała drużyna Fergusona, a Chelsea dotrzymywała im kroku prawie do końca ze względu na wiele szczęśliwych zwycięstw mimo bardzo słabej gry. W Lidze Mistrzów też raczej lepiej zaprezentowali się piłkarze z Old Trafford, mimo iż obydwie drużyny skończyły swój udział na półfinałach.
Dlatego śmiało można stwierdzić że w Anglii był to sezon Manchesteru United.
Guardiola"Athletic to po Barcelonie moja ulubiona drużyna" \o/
Bask
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez mistyk N 20.05.2007 16:40

BaSSu napisał(a):Szkoda mi strasznie chłopaków bo mieli jak to sie mówi optyczną przewagę nad Chelseą.

Ja tam przez 90 minut nie widzialem tej rzekomej optycznej przewagi United.

BaSSu napisał(a):
Drogba pokazała że jest on wspaniałym zawodnikiem i trochę zmieniłem zdanie na jego temat (tak jak wielu) po tym meczu.

Gratuluje jak zmieniasz zdanie po zawodnikach po jednym meczu :roll:
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez BaSSu N 20.05.2007 17:29

mistyk napisał(a):Gratuluje jak zmieniasz zdanie po zawodnikach po jednym meczu

Naucz się czytać. Napisałem trochę. :roll: Po prostu to był pierwszy mecz w którym grał dla mnie nawet ciekawie. To wszystko.

mistyk napisał(a):a tam przez 90 minut nie widzialem tej rzekomej optycznej przewagi United.

Jakieś okulary może? Ściągnij sobie jakiś skrót i przeanalizuj jeszcze raz kto miał więcej sytuacji podbramkowych stary.

Oceny pomeczowe :

Edwin van der Sar
Sky Sports: Nie popełnił znacznych błędów. 6
MEN:: Holender nie napracował się za dużo. Nie miał większych szans na obronę strzału Drogby. 6

Wes Brown
Sky Sports: Grał ostro. 7
MEN: Miał ciężkie popołudnie z Joe Colem, a później z Robbenem. 6

Gabriel Heinze
Sky Sports: Solidny występ Argentyńczyka. 6
MEN: Wright-Phillips uprzykrzał życie byłemu zawodnikowi PSG jak tylko mógł. 6

Rio Ferdinand
Sky Sports: Przykładał się do gry. 6
MEN: Dobre spotkanie Anglika. Jednak dał się nabrać czarnoskóremu napastnikowi londyńskiego zespołu, a w wyniku tego padła zwycięska bramka. 7

Nemanja Vidić
Sky Sports: Miał dużo siły. 7
MEN: Cały czas pilnował Didiera Drogbę. Nie zawinił przy bramce. 8

Cristiano Ronaldo
Sky Sports: Nie zagrał tak jak zwykle. 6
MEN: Najlepszy piłkarz w Premiership nie zaprezentował za dużo ze swoich umiejętności. Był cieniem samego siebie z poprzednich meczy. 5

Darren Fletcher
Sky Sports: Nie rzucał się za bardzo w oczy. 6
MEN: Na początku grał solidnie, jednak z czasem coraz gorzej. Wspierał Wesa Browna w defensywie. 5

Paul Scholes
Sky Sports: Kilka razy zabłysnął przy podaniach. 7
MEN: Ciężko było mu z Mikelem, który miał więcej sił do gry. Jego podania siały postrach defensywie Chelsea Londyn. 8

Michael Carrick
Sky Sports: Grał bardzo spokojnie. 6
MEN: Słaby występ Anglika. Nie pokazał nic szczególnego. Grał tak, jak w pierwszych meczach w drużynie z Old Trafford. 5

Ryan Giggs
Sky Sports: Jeden z gorszych występów. Tracił często piłkę. 5
MEN: Walijczyk mógł sie poczuć nieco zawiedziony swoją postawą. Miał dobre okazje na strzelenie bramki, jednak żadnej nie wykorzystał. 6

Wayne Rooney
Sky Sports: Spragniony goli. 7
MEN: Pierwsza połowa meczu nie była najlepsza w jego wykonaniu. Ciężko pracował. Nie uzyskał odpowiedniego wsparcia w linii ataku. 6

Zmiennicy

Alan Smith (wprowadzony za Fletchera w 92. min.)
Sky Sports: Ciężko pracował na boisku. 6
MEN: Nie zmienił praktycznie nic w postawie całego zespołu. 5

Ole Gunnar Solskjaer (wprowadzony za Giggsa w 112. min.)
Sky Sports: Wszedł za późno, aby coś zdziałać. 6
MEN: Bardzo rzadko był przy piłce. 5

John O'Shea (wprowadzony za Carricka w 112. min.)
Sky Sports: Miał mało czasu, aby się pokazać. 6
MEN: Nie rozkręcił się w ciągu ośmiu minut. 5

Niewykorzystane zmiany: Patrice Evra, Tomasz Kuszczak

Sędzia

Steve Bennett - Kontrolował sytuacje na boisku. 8
BaSSu
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez Jarzinho N 20.05.2007 17:40

Cris7 napisał(a):Co do meczu. Średnio ciekawe widowisko

Nudne. Za wiele się nie działo, a mecz mogł przypominać gierkę treningową, gdzie niektorzy chcą się pokazać, a niektorzy świadomi swoich umiejętności poprosut przebywają na boisku. Szkoda, że nie było rzutów karnych bo byłoby przynajmniej ciekawie. Drogba pokazal, zę w tym sezonie wśrod napastników nie miał sobie równych. Ogólnie obie ekipy mogą być zadowolone z tego sezonu. MU mistrzostwo finał Pucharu Anglii oraz połfinał LM, Chelsea vice-mistrzostwo Premiership, CC i FA Cup oraz półfinał LM.

Bask napisał(a): W Lidze Mistrzów też raczej lepiej zaprezentowali się piłkarze z Old Trafford, mimo iż obydwie drużyny skończyły swój udział na półfinałach.

Nie chcę za duzo sie kłucić, ale jesli MU lepiej grłąo od Chelsea w Lidze Mistrzów to naprawdę żal patrzeć na zestwienie tegorocznych półfinałow. MU zagrał świetne spotkanie z Roma na OT, niezle z Milanem w drugiej połowie oraz przyzwoicie z Celticiem, bo o te spotkanie ktoś się kiedys dopominał. to na tyle.

Takie pytanie czy Cristiano Ronaldo w meczach z ekipami z pierwszej czwórki w Premiesrhip strzelił jakiegos gola bądź zaliczył asystę :?:
Ostatnio edytowano N 20.05.2007 17:42 przez Jarzinho, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Cris7 N 20.05.2007 17:41

BaSSu napisał(a):
mistyk napisał(a):a tam przez 90 minut nie widzialem tej rzekomej optycznej przewagi United.

Jakieś okulary może? Ściągnij sobie jakiś skrót i przeanalizuj jeszcze raz kto miał więcej sytuacji podbramkowych stary.

Nie ma takiej potrzeby. Mecz był wyrównany i nie było jakiejś dobitnej przewagi United. Chelsea również stwarzała groźne sytuacje.

BaSSu napisał(a): Drogba pokazała że jest on wspaniałym zawodnikiem i trochę zmieniłem zdanie na jego temat (tak jak wielu) po tym meczu

To, że jest b.dobrym napastnikiem to wie każdy, ale ja raczej utwierdziłem się w opinii na temat jego osoby. Cham i prowokator. Widzieliśmy jego zachowanie już w tym sezonie przeciwko Arsenalowi, gdy od początku meczu prowokował Kanonierów, to samo wczoraj, gdy już upadając musiał kopnąć Vidica.

Tak BTW BaSSu, dzięki za oceny, ale wszyscy znamy adres tej polskiej strony Manchesteru.
United Road, take me home
To the place, I belong
To Old Trafford, to see United
Take me home, United road
Cris7
Kapitan
Kapitan

Postprzez Bask N 20.05.2007 17:46

Jarzinho napisał(a):Takie pytanie czy Cristiano Ronaldo w meczach z ekipami z pierwszej czwórki w Premiesrhip strzelił jakiegos gola bądź zaliczył asystę Question

2 z Romą

1 z Boltonem

1 z Tottenhamem

1 z Man City(derby)

asysty nie wiem, ale widać że z absolutną czołówką nie strzelał
Guardiola"Athletic to po Barcelonie moja ulubiona drużyna" \o/
Bask
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Jarzinho N 20.05.2007 17:49

Prawde mowiąc chodziło mi o Premiership, a o czołowke to głownie Arsenal, Liverpool i Chelsea, choć Tottenham to takze czołowka.

O Romie pamietam, przecież to jego debiutanckie bramki w LM. :P

EOT
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez mistyk N 20.05.2007 18:04

BaSSu napisał(a):
Naucz się czytać. Napisałem trochę. :roll: Po prostu to był pierwszy mecz w którym grał dla mnie nawet ciekawie. To wszystko.

To chyba malo meczow ogladasz. Nic wiec dziwnego, ze wyrobiles sobie opinie po jednym meczu.

BaSSu napisał(a):Jakieś okulary może? Ściągnij sobie jakiś skrót i przeanalizuj jeszcze raz kto miał więcej sytuacji podbramkowych stary.

Po pierwsze to nie jestem twoim starym.

Po drugie obie druzyny mialy sytuacji jak na lekarstwo. A przewagi zadnego z zespolow nie widzialem.

Ocen nie musisz nam wklejac. Wszyscy umiemy sie poslugiwac klawiatura.
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez BaSSu N 20.05.2007 18:15

mistyk napisał(a):Po pierwsze to nie jestem twoim starym.

:idzze:

Co za koleś :lol: Jak mam Ci to napisać że chodziło mi oto że we wszystkich meczach drogba nie był dla mnie taki dobry jak o nim pisano i mecz z ManU był IMO jako tako w jego wykonaniu.

Cris7 napisał(a):Cham i prowokator.

Dokładnie takie mam o nim zdanie, a po meczu z ManU okazało się że czasem umie coś zrobić bez tych dwóch określenien.

mistyk napisał(a):Ocen nie musisz nam wklejac. Wszyscy umiemy sie poslugiwac klawiatura.

mistyk wyluzuj człowieku trochę bo podniecasz się jakbym wkleił tu całą czerwoną stronkę. Wrzuciłem oceny żeby porównać obie ekipy i to wszysko, nie wiem skąd u Ciebie taka nadwrażliwość
:roll:

Według mnie Manchester miał większe szanse na wygranie tego meczu i będę się trzymał swojej tezy a jeśli ktoś ma inne zdanie to spoko, szanuje je
Ostatnio edytowano N 20.05.2007 18:19 przez BaSSu, łącznie edytowano 1 raz
BaSSu
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez cloner N 20.05.2007 18:18

BaSSu napisał(a):

BaSSu - co optyczna przewaga ma wspolnego z liczba sytuacji podbramkowych :?: wg mnie niewiele :wink: mozna nie miec optycznej przewagi, a oddac 2x wiecej strzalow :P
Jestem normalny - nie pedałuję.
cloner
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Postprzez RóżA So 26.05.2007 11:51

Mecz nudny, mało akcji, mało dryblingów, mało bramek... trochę więcej walki, ale to też jeszcze nie to... Manchester przegrał głównie przez swoją skuteczność, bo w przeciągu całego meczu mieli co najmniej kilka bardzo dobrych sytuacji do strzelenia bramki. Chelsea natomiast wykorzystało to, co miała wykorzystać :]

Pomeczowych wypowiedzi Mourinho chyba nie trzeba komentować :P :lol:
Obrazek
Obrazek
RóżA
Kapitan
Kapitan

Bravo

Postprzez asior34 N 27.05.2007 15:14

Chelsea zagrała dobry mecz ,lecz Manchester też grał dobrze. pierwsza połowa to szachy i mało sytuacji dla obu drużyn. Dopiero w drugiej połowie The Blues się obudzili i strzelili bramkę na wage zwycięstwa. W meczu było dużo walki (jak na finał w przystało) i były sytuacje dla obu drużyn , choć byłem za MANU mogę tylko pogratulować Chelsea i cieszyć sie że ligi niezdominował Manchester. :)
Jestem nowy , przepraszam za błędy :)
asior34
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Postprzez el_sniezka Pt 22.06.2007 0:38

Szkoda, że ManU przegrał, ale cóż, taki jest futbol. Swoja drogą Drogba jest genialny !
FC Bayern - Stern des Sudens !!!
el_sniezka
Niereformowalny :/

Poprzednia strona

Powrót do Anglia