Manchester United FC - Arsenal FC (28.08.2011)

Wszystko o piłce w Anglii - Zawodnicy, Kluby, Reprezentacja, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia związane z piłką.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Manchester United FC - Arsenal FC (28.08.2011)

Postprzez Magnum Pt 26.08.2011 17:22

Już w niedziele odbędzie się spotkanie między Manchesterem United a Arsenalem na Old Trafford. Ze strony Arsenalu można powiedzieć, że jesteśmy w dupie. Po odejściach Samira Nasriego i Cesca Fabregasa ciężko się pozbierać. Jeśli chodzi o wiadomości kadrowe to są dobre: Koscielny wraca, więc zagra. Vermaelen "powinien" zagrać, więc prawdopodobnie zobaczymy podstawowy środek obrony. Jeśli chodzi o boki, to prawdopodobnie Sagna dalej będzie hasać na lewej a na prawej będzie Jenkinson.

Największy problem jednak będzie z obsadą pomocy. Song zawieszony, Frimpong zawieszony, więc prawdopodobnie zagra Henri Lansbury na pozycji DP. Będzie ciekawie. :lol:

Ogólnie skład tak widzę:

-----------------Szczęsny------------------
-Jenkinson-Koscielny-Vermaelen-Sagna-
----Ramsey---Lansbury----Rosicky-----
--Walcott----Van Persie---Arszawin---

Szkoda, że nie ma Gervinho, bo Arszawin taki dobry nie jest ostatnio i o wiele bardziej wolałbym, gdyby to obywatel WKS :P zagrał. No ale trudno. Więc są 3 zawieszenia, nie ma Gibbsa, młokos Jenkinson który 6 miesięcy temu grał w Conference gra na prawej obronie a prawy obrońca gra na lewej. Ponadto nie ma oczywiście WIlshere'a, więc środek pola kuleje. Dodajmy do tego fakt, że nie ma DP tylko będzie pewnie Lansbury. I jest obraz nędzy i rozpaczy.

Niewiele oczekuję po tym spotkaniu, chce tylko tego, co Wenger obiecał: Pojedziemy tam i damy z siebie absolutnie wszystko..

Niech jakiś kibic United przedstawi sytuację kadrową swojej drużyny. :P
Obrazek
Magnum
Gwiazda
Gwiazda

Re: Manchester United FC - Arsenal FC (28.08.2011)

Postprzez Chlopaczek Pt 26.08.2011 18:05

Szykuja sie baciory. Wojtek niech bogowie maja cie w opiece.
Gdyby nazisci czytali powiesci -
Tak utrzymuje Iks
- a konkretnie powiesc Iksa o nazistach
Nie byloby zadnych nazistow.
Chlopaczek
Ten obcy

Postprzez czarny_samael Pt 26.08.2011 18:48

Wow... Skład AFC wygląda naprawdę słabo.

IMO United wyjdą:

---------------De Gea--------------
Smalling-Jones--Evans/Rio-Evra
-----------Anderson(Fletcher)----
-------Cleverley--------------------
Nani--------------------------Young
---------Rooney-Hernandez-------

A taki skład, do tego w twierdzy jaką jest OT powinien się przejechać po Arsenalu. Aż sam nie mogę uwierzyć jakim faworytem jesteśmy przeciwko komuś z czołówki. Tzn. nie pamiętam, kiedy ostatnio ktoś o takiej renomie przybywał do nas i praktycznie pytał się ile chce dostać.
Oby nie było zaskoczenia.
czarny_samael
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez Kamil232 Pt 26.08.2011 19:46

Oby nie było zaskoczenia.

Tego się obawiam, pamiętam taki meczu co Arsenal miał masę kontuzji i miało być łatwo i skończyło się na 2-1 dla AFC bodaj po dwóch golach Nasriego. Fakt faktem tamten mecz był na Emirates, ale jakoś mi ten mecz śmierdzi :roll: Mecz z gatunku w którym mentalnie nic nie można ugrać, wszyscy na nas stawiają i zwycięstwo to można rzecz powinność, inny wynik będzie ogromnym rozczarowaniem. Ergo Arsenal nie ma kompletnie NIC do staracenie i będą grali na wielkim luzie. No nic ufam, że Fergie odpowiednio zmoblizuje i team i będzie dobrze.
Obrazek
Kamil232
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez John Travolta Pt 26.08.2011 19:56

Zazwyczaj jak się zbyt optymistycznie nastawiam do meczu to nie wychodzi to najlepiej, ale Wojtka z bramki w FF zdjąłem :lol:

Ciekawe jest, że z powodu kontuzji nie zagra 5 podstawowych zawodników, a nie odbija się to jakoś szczególnie na jakości naszej 11stki, bardzo dobry zwiastun na resztę sezonu.
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Magnum Pt 26.08.2011 20:31

Których 5 podstawowych dokładnie nie zagra? Szczegóły poproszę :P

Szukając pozytywów, nasza obecna sytuacja przypomina tą z 2006. Wtedy sezon zaczęliśmy od remisu z AV, potem przegrana z City, kolejny remis z Middlesbrough i czwartym meczem sezonu był.. Old Trafford, wygrana 1-0 po bramec Adebayora. :P
Obrazek
Magnum
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez League Pt 26.08.2011 20:33

Rafael,Ferdinand,Vidić,Valencia,Fletcher. I Owen;)
League
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez czarny_samael Pt 26.08.2011 20:42

Magnum-->
Tak serio, to myślę że liczył Hernandeza, który jednak powinien wrócić.
czarny_samael
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez John Travolta Pt 26.08.2011 20:49

Nie wiem czemu, ale myślałem że Carrick też ma kontuzję :roll:
No ale Valencia przecież cały czas się leczy, chociaż na skrzydle raczej ciężko zdeklarować kto jest podstawowym zawodnikiem.
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez michal2 Pt 26.08.2011 20:50

10 euro postawione na United. Chętnie przegram :D ale nie zanosi się na to w składzie który jest mieszanką 3, 4 graczy światowej klasy z dzieciarnią i przeciętniakami :evil:
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez MGiggs Pt 26.08.2011 23:10

Jesli mam byc szczery to u nas podstawowymi graczami są tylko Roo Evra Vidic i Rio jak jest zdrowy,reszta to obiegówka :wink: .Pragne zawazyc ze ostatnio gramy nową pomoca niz w ubieglym sezonie(kluczowe mecze) LAV-Carik-Giggs-Park a za kontuzjowanego Chicharito gra Welbeck.Czekajcie wlasnie sie dowiedzialem ze Owen sie polamal :rotfl: ,niespotykane ile ten facet sie leczy. Kontuzje Rio i Vidy moga nam wyjsc na dobre.Jones spisal sie rewelacyjnie ,Evans przypomina wkoncu siebie,dodatkowo jest Smaling.Nie wiem czy Arsenal powinien sie cieszyc bo Rio z Vida grali slabo do kontuzji.
De Gea widac na razie sie stresuje ale wiem ze SAF da mu czas bo facet ma to cos co sie nazywa gra nogami, jego 20-30 metrowe podania byly doskonale.Young wyglada swietnie,gra tak jak myslalem,robi wiatry na flankach,szuka gry na 1 kontakt,swietnie wspolpracuje z Evra.Skrzydla mamy bajowe a jak sie wyleczy LAV?
Mecze z Arsenalem to mecze mojego zycia.

http://www.youtube.com/watch?v=BNRSMZhl ... r_embedded

Jones uczy De Gea gry na przedpolu :smile2: widac ze wie jak w Prem trzeba wychodzic do pilek.Bramkarze z Hiszpani są super sprawni,swieti na lini,bardzo dobrze graja nogami ale gra na przedpolu ostro kuleje.Valdes dzisaj z Porto i z Realem w SP zrobil wiecej bledow na przedpoli niz VDS w ciagu sezonu.
If I had to choose between dribbling past 5 players and scoring from 40 yards at Anfield or shagging Miss World,it’d be a hard choice. Thankfully, I’ve done both.
MGiggs
Kapitan
Kapitan

Postprzez red85 Pt 26.08.2011 23:47

Fajny filmik, nie widziałem go. A rad udzielają przecież młokosy - widać, że każdy chce Hiszpanowi pomóc, a on chce się uczyć ;)

Mam banię przed meczem. Gdybym Arsenal był w pełnym składzie to byłoby łatwiej - za Welbecka postawiłbym na Carricka i 433. A teraz chyba skłaniam się do takiej opcji...

De Gea - Smalling, Evans, Jones, Evra - Young, Cleverley, Ando, Park - Welbeck, Roo

Nani w dwóch ostatnich meczach nie zachwycał, a Park się przyda w walce o dominacje w drugiej linii. Zresztą on z Arsenalem był już kilka razy niezwykle pożyteczny ;) Portugalczyka wypuściłbym w drugiej części na podmęczonego Jenkinsona.
red85
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez fieldy Pt 26.08.2011 23:54

red85 napisał(a):Portugalczyka wypuściłbym w drugiej części na podmęczonego Jenkinsona.

Carl chyba najmniej się męczy z wszystkich graczy Arsenalu, oczywiscie widziałem go tylko w kilku meczach, więc mogę się mylić, ale na pierwszy rzut oka, ma końskie zdrowie (co się szybko zweryfikuje w Arsenalu)

o waszą dominację w środku bym się nie martwił na waszym miejscu. Gracie na OT, nie ma Songa, czy Frimponga.....
ObrazekObrazek
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Postprzez Magnum So 27.08.2011 19:33

Sagna jest chory i nie wiadomo czy jutro zagra. Jeśli nie, to będzie tragedia. Jutro badania medyczne. :|
Obrazek
Magnum
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez guru So 27.08.2011 19:36

To sa jakieś jaja. Aż boję się oglądać tego meczu. Walkowera brałbym w ciemno. :?
guru
Kapitan
Kapitan

Następna strona

Powrót do Anglia