Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Wszystko o piłce w Anglii - Zawodnicy, Kluby, Reprezentacja, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia związane z piłką.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Postprzez League So 11.02.2012 17:32

Rio się nie wypowiadał wprost na ten temat

Bo widać też jaki z niego gość, Suarezowi ręki nie poda ale do Johna nawet nie fiknie. :rotfl:
League
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez Cris7 So 11.02.2012 17:39

League napisał(a):
Rio się nie wypowiadał wprost na ten temat

Bo widać też jaki z niego gość, Suarezowi ręki nie poda ale do Johna nawet nie fiknie. :rotfl:

Frustru frustru? :foch:

Frimpong coraz lepiej :lol:
United Road, take me home
To the place, I belong
To Old Trafford, to see United
Take me home, United road
Cris7
Kapitan
Kapitan

Postprzez Arwin So 11.02.2012 19:19

"To była bardzo zła decyzja Suáreza" - powiedział Ferdinand. "Co więcej, bardzo obraźliwa decyzja. Cała sprawa mogłaby się zakończyć normalnie, gdyby tylko Luis podał rękę Evrze."

"Jednak po tym co zobaczyłem, bez żadnych skrupułów zadecydowałem, że nie podam mu ręki. Jeśli nie dostajesz ostatecznie dużo szacunku, na jaki zasługujesz w danej sytuacji, i nie przyznajesz się do popełniania błędu, to cóż, ja tracę cały mój szacunek do tej osoby."

"Cała ta sprawa mogłaby się dzisiaj spokojnie wyjaśnić. Ale po tym co zrobił Suárez nie jest już tak kolorowo. To rozczarowujące. Oczekiwałem, od tego chłopaka o wiele więcej" - zakończył Rio.

I Rio wszystko wyjaśnił. :brawo:
Arwin
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez moody90 N 12.02.2012 0:13

Obrazek jak bylo, to sorki :lol:
moody90
Zbanowany

Postprzez Dr.Football1 N 12.02.2012 0:26

A kogo to obchodzi ? Czlowieku,zacznij ogladac mecze,a nie szukasz jakichs afer rodem z telenoweli wenezuelskich. To nie Gran Derbi.

"Gratulujemy Evrze cwaniactwa i oszukania milionow fanow na calym swiecie" - co za glodny kawalek. Zalamka :roll:
http://footballscout.webs.com/ - NAJLEPSI MLODZI PILKARZE NA SWIECIE. SPRAWDZ TO !!!

ObrazekObrazek
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor

Postprzez Morrow N 12.02.2012 0:28

Dobre spotkanie w naszym wykonaniu choć miałem kilka zastrzeżeń. 2 szybkie bramki Rooneya ustawiły nam drugą połowę i wynik. Pierwsza to wreszcie gol ze stałego fragmentu, druga to prezent od Liverpoolu bo strata fatalna. Mieliśmy to pod kontrolą i tak jak pisano powinno wpaść coś więcej. Cieszy dobrze zorganizowana gra na tyłach, fajnie też Carrick ze Scholesem w środku, dobrze neutralizowali poczynania rywali. Podobnie jak Cris uważam, że bramka bardziej na konto Evansa aniżeli Rio, wcześniej Irlandczyk zaliczył też jedną bardzo głupią stratę, na szczęście wyczyszczoną. Poza tym bez zarzutu. Tak jak pisano wcześniej, jeśli miałbym chwalić indywidualnie to należałoby pochwalić cały zespół bo wszyscy zagrali bardzo dobre zawody.

Celne uwagi odnośnie gry napisał Kamil. Kolejny raz tracimy beznadziejnie głupią bramkę po stałym fragmencie i przez to w końcówce zamiast sobie klepać było nerwowo. Nie możemy seryjnie tak tracić goli. De Gea jest słabiutki na przedpolu ale obrońcy muszą lepiej sobie radzić przy wrzutkach czy to z rożnych czy z wolnych. Kolejna słuszna kwestia to zmiany. Po raz kolejny nie wiem o co chodzi Fergusonowi ale oszczędza zmiany. Rozumiem, że nie gramy już w LM i FA Cup ale aż prosiło się zmienić Giggsa na Parka i Welbecka na Chicharito albo Berbę bo w ostatnim kwadransie było widać, że mieli dość. Zupełnie niezrozumiałe decyzje Fergusona jak dla mnie.

Oddzielny akapit dla Scholesa. Rudy po powrocie naprawdę wymiata i wprowadził spokój i porządek do naszych poczynań w środku. Widać jak na dłoni, że nie ma tej energii w pomocy którą widzieliśmy na początku sezonu przy parze Anderson - Clev ale kiedy gra Rudy z Carrickiem znowu widzimy to uporządkowane i konsekwentne MU w środku pola z ostatnich lat kompletnie neutralizujące poczynania rywali.

Jest dobrze, ciśnienie na City wciąż jest. W grze zostały praktycznie 3 drużyny, reszta powinna się bić o 4 miejsce. Teraz przed nami dwa trudne wyjazdy z Norwich i przede wszystkim z Tottenhamem, to będzie mecz o 6 pkt. Trzeba powalczyć o dwie wygrane a nadal będziemy poważnymi kandydatami do tytułu.
Morrow
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez moody90 N 12.02.2012 0:32

czlowieku :lol: no juz nie przezywaj, obejrzalem dwa ostatnie mecze manchesteru i eureka! symulki, wywrotki o podmuch wiatru i szopki jednak nie tylko w gejlidze, niesamowite...

nie boj sie, nie ja tego kwejka stworzylem. ja szukam afer? przeciez to moj pierwszy wpis dotyczacy tej sytuacji, a pieprzycie o tym od dobrych parunastu, jak nie parudziesieciu postow. wrzucam tak z nudow, a chyba jednak kogos to obchodzi, skoro poprzednie strony tego tematu dotycza praktycznie tylko tej sytuacji? :roll: wiec obrazek pokazujacy, ze sytuacja wygladala delikatnie inaczej, niz wiekszosc przyjela, moze jednak kogos zainteresowac
Ostatnio edytowano N 12.02.2012 0:34 przez moody90, łącznie edytowano 1 raz
moody90
Zbanowany

Postprzez metol N 12.02.2012 0:33

Kuźwa, też dałem się nabrać! :suicide:

I zgadzam się z poprzednikiem co do Scholesa. Gość jest wciąż kapitalny. Można go nie lubić, może jest fałszywym rudzielcem, ale jest wciąż genialnym piłkarzem. W ogóle nie wygląda na piłkarza, który już raz skończył karierę. :brawo:
Evertonians are born, not manufactured. We do not choose - we are chosen. Those that understand need no explanation.
>>> http://www.EvertonPoland.com <<<
metol
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez red85 N 12.02.2012 12:34

W MOTD pokazali cały incydent z wielu ujęć i nikt chyba nie powinien mieć najmniejszych wątpliwości. Propaganda czerwonej części liverpoolu na nic się i w tym przypadku zda.

Carrick wczoraj zaliczył 98 podań z czego 92 celnych. Fajnie, że już postronni obserwatorzy zaczęli dostrzegać klasę tego zawodnika - wczoraj Twarowski(z którym akurat się nie zgadzam co do oceny Evansa, ale w wielu innych sprawach facet gada z sensem) porównał Anglika do Busqetsa i jest w tym sporo racji.

Obrazek

I jeszcze słówko o wspomnianym Evansie - baliśmy się czy Jonny będzie potrafił się odbudować, ale już chyba wiemy, że ten chłopak jest bardzo silny. Obecnie gra świetnie - z dużą pewnością siebie, już nie tylko potrafi kapitalnie się ustawiać ale również wygrywa walkę fizyczną z rywalem a do tego w tym sezonie zdecydowanie poprawił grę z piłką przy nodze. Nie panikuje, niemal zawsze stara się podać do kolegi a nie ratuje się dalekimi wybiciami. Brawa i oby tak dalej.
red85
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Morrow N 12.02.2012 13:57

Za wcześnie jeszcze na takie osądy Evansa IMO. Wrócił niedawno do składu, jego występy we wcześniejszej fazie sezonu to sinusoida. Zgadzam się, że poprawił grę z piłką przy nodze i to jest duży plus ale mimo wszystko nadal nie mam do niego 100% zaufania. Wczoraj jedna bardzo głupia strata, która mogła skończyć się bramką, na szczęście wyczyszczona przez Rafaela albo Evrę. Przy bramce moim zdaniem też wina leży po stronie Evansa bo to on powinien skasować tę piłkę. Na ten moment Irlandczyk jest w miarę solidny i pokazuje, że wciąż warto mu dawać szansę ale poziomu Vidica to on raczej nigdy nie osiągnie.

Carrick to wg mnie nasz najlepszy zawodnik w tym sezonie na ten moment. Taki lider stojący w cieniu. Przewinęło mu się kilku partnerów w środku pola a on obok kogo by nie grał wygląda świetnie. O współpracy ze Scholesem pisałem wyżej, ciekawy jestem natomiast jak będzie wyglądał nasz środek pola kiedy zestawimy z Carrickiem Cleverleya o ile wróci do dyspozycji sprzed kontuzji. Jeśli Ferguson by się odważył to chętnie też obejrzałbym Pogbę obok Michaela np. w LE.
Morrow
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez janop N 12.02.2012 14:52

Morrow napisał(a):Carrick to wg mnie nasz najlepszy zawodnik w tym sezonie na ten moment. Taki lider stojący w cieniu. Przewinęło mu się kilku partnerów w środku pola a on obok kogo by nie grał wygląda świetnie. O współpracy ze Scholesem pisałem wyżej, ciekawy jestem natomiast jak będzie wyglądał nasz środek pola kiedy zestawimy z Carrickiem Cleverleya o ile wróci do dyspozycji sprzed kontuzji. Jeśli Ferguson by się odważył to chętnie też obejrzałbym Pogbę obok Michaela np. w LE.

Też chętnie zobaczyłbym takie ustawienie. W czwartek pewnie zobaczymy normalny skład. Było nie było do ligi wracamy dopiero po dwumeczu z Ajaxem. Osobiście liczę na Berbę w pierwszym meczu, ale pewnie się przeliczę.

Evans ma szansę teraz pokazać się z dobrej strony i na razie wykorzystuje swoją szansę. Mnie cieszy dobra postawa Rafaela, jeśli nie będzie taki łamliwy jak do tej pory to kwestię prawej obrony mamy załatwioną na lata.
janop
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez metol N 12.02.2012 14:57

Jakby ktoś był zaintresowany to tu to o czym mówił red - link do MOTD, gdzie Hansen i Shearer komentują całą sprawę. Są też powtórki całego zdarzenia z różnych perspektyw. A przypominam, że A. Hansen jest byłym piłkarzem Liverpool Football Club.
Evertonians are born, not manufactured. We do not choose - we are chosen. Those that understand need no explanation.
>>> http://www.EvertonPoland.com <<<
metol
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Daaaamian N 12.02.2012 16:02

Od razu potępiłem zachowanie Suareza w odpowiednim temacie, ale różne filmiki i gify przedstawiają tą sytuację w trochę innym świetle. Nie mówię, że to wina Evry, bo gdyby Suarez chciał mu podać rękę, bo mógłby to zrobić tak czy siak, ale spójrzcie dokładnie na zachowanie Patrice'a.

Obrazek

Obniżenie dłoni w porównaniu do jej ułożenia przy podawaniu ręki zawodnikom przed Suarezem.

Na zdjęciach tak to wygląda:

Obrazek

Evra i Henderson.

Obrazek

Evra i Suarez.

Filmiki ze zdarzenia:

http://www.youtube.com/watch?v=Gh2GklvY ... ture=share

http://www.youtube.com/watch?v=xlbNZxDh ... re=related

Suarez miał wyciągniętą dłoń w kierunku Francuza. Wystawił ją w naturalny sposób, nie chował jej. Evra miał dłoń ułożoną zupełnie inaczej niż przy wcześniejszych przywitaniach.

Jeszcze odnośnie hipokryzji Fergusona - czemu Keane, Scholes, Roy Carroll i Rooney grali/grają w United po incydencie z Vieirą?

A z tego Evry to dobry prowokator. Celebracja zwycięstwa, zachowanie w tunelu, gdzie poszedł za Suarezem i interweniować musiał Skrtel.

According to Sky Evra tried to follow Suarez in to the Liverpool dressing room but was blocked at the door by Skrtel.

Atmosfera na stadionie stworzona przez kibiców obu drużyn mogła się podobać.
Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Arwin N 12.02.2012 16:06

Damian, nie myślałeś o zostaniu detektywem? Teraz tylko trzeba zatrudnić rzecznika prasowego, i można się dopatrywać spisku mającego korzenie w XIII wiecznej Azji... :lol:

Proponuje więc: załóżcie koszulki z Suarezem i mówcie do siebie Negrito a świat będzie lepszy.
Arwin
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez SexyBitch N 12.02.2012 16:07

Na gifie w 2 sekundzie slysze strzały.

Kurcze , Patrice oszukał cały swiat. Co nastepne ? Nurki na treningach ? Oszukiwanie kolegów ? Obawiam sie ze moze byc gorzej... Doprowadzenie zeby Ferg odszedl , a wtedy na OT zapanują rzady Patrice'a i jego lewej ręki Parka Ji Sunga . Powinnismy oboje wyjebac poki jeszcze czas . Prewencyjnie. Usunac raka zanim zajmie caly organizm .
SexyBitch
Rezerwowy
Rezerwowy

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Anglia