Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Wszystko o piłce w Anglii - Zawodnicy, Kluby, Reprezentacja, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia związane z piłką.

Moderatorzy: piwus, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel, Pisakk, maestro

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Postprzez MGiggs Pt 05.03.2010 20:44

3 gole w prem grajac 600 minut, masa gownianej gry, 3 gole z mistrzami niemiec ktorzy tego dnia byli tyczkami dla giganta obertana.

dzieki za gola z city i zegnamy. Ogladanie go w wiekszosci spotkan bylo tragicznym wrecz doznaniem
If I had to choose between dribbling past 5 players and scoring from 40 yards at Anfield or shagging Miss World,it’d be a hard choice. Thankfully, I’ve done both.
MGiggs
Kapitan
Kapitan

Postprzez majer13 Pt 05.03.2010 20:56

MGiggs napisał(a):dzieki za gola z city i zegnamy.

Nic dodać nic ująć. Wolę aby szansę dostawali młodzi jak Diouf czy Macheda niż dziadek Owen który ma taką skuteczność jak polskie radary na drogach ... A do tego te kontuzje :roll:
..... :!: Szybkiego powrotu do zdrowia Robert :!: .....
majer13
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez red85 Pt 05.03.2010 20:59

Nie wiem czy jest sens znowu podejmować dyskusję z poprzednikiem, ale w sumie akurat jest czas aby podsumować wyczyny Owena, więc skuszę się na jeden post.

W skrócie - nie miał łatwo. Wchodził głównie wtedy kiedy drużynie wybitnie nie szło, a wiadomo, że Michael sam wiele nie zdziała i każdy o tym doskonale wiedział. W większości meczów grał jednak co najmniej przyzwoicie. Strzelił kilka ważnych bramek(wbrew tego co twierdzi mgiggs w Niemczech łatwo nie było i chwała Owenowi za ten hattrick, bo kto wie co by było gdyby wtedy nie udało nam się wygrać) i szkoda, że tego bilansu już obecnym sezonie nie poprawi. Ważne jest natomiast to, że zachowywał się niezwykle profesjonalnie. Nie łaził do gazet płakać - siedział pokornie na ławce i czekał na swoją szansę. To się ceni i moim zdaniem zasłużył na więcej niż głupawe szyderstwo.

Macheda wraca do treningów w przyszłym tygodniu.
red85
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez majer13 Pt 05.03.2010 21:05

red85 napisał(a):siedział pokornie na ławce

Właśnie Ja tam nie widziałem u niego jakiejś specjalnej ambicji ...

red85 napisał(a):W skrócie - nie miał łatwo.

A kto ma łatwo :?: Nikt to jest taki poziom że jak dostajesz szansę to albo ją wykorzystujesz albo Cię nie ma. Co do tego hattricka to myślę że chociażby Macheda czy Welbeck w tym meczu byliby w stanie strzelić te dwie bramki bo jak słusznie MGiggs zauważył tam nawet Obertan wyglądał jak najlepszy skrzydłowy świata .... Tak naprawdę poza arcyważna bramką z City nie zrobił nic co wyróżniało by go na tle Machedy chociażby a o Welbecku już nie wspomnę ... Miał być lisem pola karnego i strzelać gole a zdobył trzy w przeciągu 600 minut ...
majer13
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez MGiggs Pt 05.03.2010 21:48

pieprzyles jak potłuczony ze dawal nam wiecej niz tevez wiec pytam gdzie i kiedy. Poza gownianym carlingiem strzelil 1 waznego gola- z city. 3 gole z wilkami ktore graly w tamtym okresie wrecz dramatycznie(warto bys zobaczyl jakie ekipy ich jechaly wtedy w lidze).

3 gole w lidze na 600 minut jak na lisa pola karnego ktory nie zyl poza polem karnym to kpina, bo ani nie robil gry ani nie walczyl, ani nie asystowal, ani nie strzelal.

nie wiem jak ocenic gre owena w spotkaniach z boltonem fulham burnley czy innych kiedy zaczynal od poczatku.

wolsburg gral dramat w tamtym okresie i nie wyszedl z grupy w LM, potrafil dac sie dogonic ruska co uwazam za komedie, w lidze nawet hanower umial im sprzedac 4 gole na ich stadionie.Obertan wygladal jak mlody giggs w tamtym meczu.

poza gownianymi spotkanami w carling, owen strzelil gole z whu na 3-0 i z wigan na 4 czy 5 do zero i wspomnianego gola z city- tyle z meczy ligowych, zagral w 5 od poczatku i 14 jako rezerwowy, strzelil 3 gole z czego 2 kiedy bylo po meczu.
w lm strzelil 4 gole, poza wilkam i dolozyl z ruskami

redzie operuj faktami,liczbami a nie tekstem- nie miał łatwo, jesli masz mnie oniesmielac takim zwrotem to nie odpisuj. nie bede klaskal uszami ze owen nie plakal na swoja pozycje, tego grajka nie chcial nikt, tylko hull czy stoke, faceta ferguson wyciagnal za uszy a ten wiedzial ze nawet nie zaluguje by na tej lawce siedziec.
If I had to choose between dribbling past 5 players and scoring from 40 yards at Anfield or shagging Miss World,it’d be a hard choice. Thankfully, I’ve done both.
MGiggs
Kapitan
Kapitan

Postprzez SexyBitch Pt 05.03.2010 22:14

Od samego poczatku mowilem ze prawdopodobnie czeka nas powtorka z Saha. I wcale nie chodzilo mi o prezentowanie sie w meczach bo tutaj wiadomo kto kogo zjada. Tak samo bylem bardzo sceptycznie nastawiony jezeli chodzi o jego dyspozycje i ... znowu sie nie pomylilem . Naprawde w zadnym meczu z jego udzialem , nie widzialem nic co byloby w stanie przekonac mnie do jego transferu. A juz fakt ze nosi koszulke z tak zaszczytnym nrem to dla mnie profanacja.

Szkoda bo Fergie zapewne nie wypierdoli darmozjada i bedziemy mieli 4 napastnika tylko na papierze i jak co przyjdzie do czego bedziemy mielic tym malo ciekawym 4-5-1 ... No coz , jak to mowia - in Diouf we believe :boruta:
SexyBitch
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez red85 Pt 05.03.2010 22:22

Mało ciekawym 451? Gramy najlepszą piłkę w tym sezonie tą formacją.

Co do Owena - nie mam zamiaru i czasu się spierać. Swoje powiedziałem. Tych jednak co tak uporczywie wypominają, że w przeciągu 600 minut strzelił 3 bramki odsyłam do zeszłego sezonu i "wyczynów" ulubieńca co niektórych rodem z Argentyny. W ramach ciekawostki - jego średnia wygląda jeszcze gorzej. To są fakty i chyba więcej mówić nie muszę.

Owen był zdrowy przez 7 miesięcy sezony. Opuści tylko 3. Porównanie go do Sahy, który miał kontuzje co kilka tygodniu to nieporozumienie.

ps co z tego, że wolfsburg był taki kiepski jak my wówczas byliśmy jeszcze gorsi. Jechali nas jak bure suki i tylko geniusz Owena dał nam 3 punkty, bardzo ważne 3 punkty.
red85
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez majer13 Pt 05.03.2010 22:52

red85 napisał(a):To są fakty i chyba więcej mówić nie muszę.

Tylko że Carlos biegał i walczył za dwóch. Potrafił wywalczyć podać odebrać asystować a Owen :?: Za przeproszeniem gówno w tym sezonie pokazał dlatego jeszcze raz napiszę : wolę widzieć młodych ogrywających się niż tego pseudo napastnika ( przynajmniej na ten czas )
majer13
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez smurano Pt 05.03.2010 22:53

Tyle, że dziś Tevez jest chyba najlepszym zawodnikiem w City. Co nie zmienia faktu, że u nas nie godził by sie na bycie napastnikiem numer 2 lub 3 przy naszym częstym ustawieniu z jednym Roo na szpicy. Co do Owena to byłem pewny, że okres czestych kontuzji ma juz za sobą ale jednak znowu pauza. Szanasa dla młodych się otwiera. A może latem sprowadzimy Ville za miliony bo gazety już na siłe go wpychają albo do nas albo do Chelsea :lol:
smurano
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez SexyBitch So 06.03.2010 11:15

Mało ciekawym 451? Gramy najlepszą piłkę w tym sezonie tą formacją.

Po czym to stwierdzasz ?

Z dwojka z przodu wygralismy w tym sezonie 15 razy , zremisowalismy raz , przegralismy 4 razy . Z kolei grajac przewaznie samym Roo z przodu bilans przedstawia sie nastepujaco : 4-2-2 . Liczby nie klamia . Juz nie chodzi nawet o suche statystyki , ale imo lepiej sie oglada i lepiej gramy z Roo i Berba z przodu.

Owen był zdrowy przez 7 miesięcy sezony. Opuści tylko 3. Porównanie go do Sahy, który miał kontuzje co kilka tygodniu to nieporozumienie.

Nieporozumienie ?

Po pierwsze nie wiem po czym stwierdzasz ze opusci tylko 3 miesiace . Wrozka ? . Po drugie nie w tym rzecz na ile wypadl , ile kto dluzej. Fakty sa takie ze sprowadzilismy kolesia ktory przez ostatnie 3,4 lata wiecej siedzial w szpitalu niz gral . To ja sie pytam - po [h**] ? Kwestia czasu bylo to ze Owen cos zlapie. Kwestia czasu tez bedzie nowy uraz w najblizszym sezonie . Nie potrzeba nam graczy wylacznie na papierze , juz jednego takiego mamy .Skutek jest teraz taki ze przez decydujaca czesc sezonu bedziemy sie kisic 2 napastnikami klasowymi i dwoma niewiadomymi .

ps co z tego, że wolfsburg był taki kiepski jak my wówczas byliśmy jeszcze gorsi

...
3 dni wczesniej WHU 4-0 , tydzien wczesniej Spurs 2-0, jeszcze wczesniej Pompeys 4-1 . Imo bylismy tragiczni.

Ogarnij sie red bo pierdolisz glupoty ze glowa mala . Bez odbioru.
SexyBitch
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez red85 So 06.03.2010 11:30

Z dwojka z przodu wygralismy w tym sezonie 15 razy , zremisowalismy raz , przegralismy 4 razy . Z kolei grajac przewaznie samym Roo z przodu bilans przedstawia sie nastepujaco : 4-2-2 . Liczby nie klamia . Juz nie chodzi nawet o suche statystyki , ale imo lepiej sie oglada i lepiej gramy z Roo i Berba z przodu.

Liczby kłamią, jeśli są użyte w celu poparcia głupawej tezy. 442 gramy w meczach, które musimy wygrać. 451/433 gramy z klasowymi drużynami, więc nie jest dziwne, że to wygląda przynajmniej na papierze gorzej. Każdy jednak kto widzał chociażby mecze z Chelsea (pomimo, że przegrany), AFC, czy dwumecz z City doskonale wie, że były to nasze najlepsze spotkania w sezonie (w 442 zagraliśmy świetnie IMO jedynie ze Spurs na wyjeździe, gdzie Fletch grał z boku).
Fakty sa takie ze sprowadzilismy kolesia ktory przez ostatnie 3,4 lata wiecej siedzial w szpitalu niz gral . To ja sie pytam - po [h**] ?

Fakty są takie, że w dwóch ostatnich sezonach zagrał ponad 60 meczów. Fakty są również takie, że podczas swojej kilkunastoletniej przygody z futbolem na najwyższym poziomie opuścił sporo meczów jedynie w dwóch sezonach.

Po co? Bo fajnie mieć za darmo zawodnika, który strzelił kilka piekielnie ważnych bramek.
3 dni wczesniej WHU 4-0 , tydzien wczesniej Spurs 2-0, jeszcze wczesniej Pompeys 4-1 . Imo bylismy tragiczni.

Ponownie patrzysz tylko na statystyki, a je mecz oglądałem i doskonale widziałem jak to wyglądało. Wolfsburg siedział na nas, my ustawieni w eksperymentalnym 352 częstokroć się gubiliśmy i gdyby nie kunszt Owena (przynajmniej w dwóch sytuacjach - pierwsza i trzecia bramka) to bylibyśmy bez punktu.

Po pierwsze nie wiem po czym stwierdzasz ze opusci tylko 3 miesiace . Wrozka ?

Nie, logiczne myślenie. Do końca sezonu 3 miesiące, a nic się nie mówi o tym, że Owen opuści np. sezon przygotowawczy.

@majer
Przecież nie ja zacząłem głupawą dysputę o liczbach. Jak widać ten ubóstwiany przez wielu Tevez na tym polu wypadał jeszcze gorzej w tamtym sezonie i kropka. Nie mam zamiaru porównywać tych dwóch zawodników, bo to zupełnie różni napastnicy, a chciałem jedynie dowieść, że argument o bilansie strzeleckim Owena jest niezbyt udany w obliczu tego czym mógł się pochwalić chwalony tak tutaj Apacz.
red85
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez majer13 So 06.03.2010 11:43

red85 napisał(a):Przecież nie ja zacząłem głupawą dysputę o liczbach. Jak widać ten ubóstwiany przez wielu Tevez na tym polu wypadał jeszcze gorzej w tamtym sezonie i kropka. Nie mam zamiaru porównywać tych dwóch zawodników, bo to zupełnie różni napastnicy, a chciałem jedynie dowieść, że argument o bilansie strzeleckim Owena jest niezbyt udany w obliczu tego czym mógł się pochwalić chwalony tak tutaj Apacz.

Nie wiem kto ją zaczął ale Ty w niej uczestniczyłeś i napisałeś że jeśli chodzi o bramki to jest podobnie. Więc napiszę Ci jeszcze raz : Owen nie daje tego co jest w stanie dać Tevez i co najważniejsze dawał Tevez, a więc wielką wolę walki, możliwość rozegrania przez niego piłki , powrót do obrony. Owen po za staniem w polu karnym i uderzaniu n bramkę nie robi nic. Poza tym jak Ty to mówisz statystyki często kłamią i dzięki temu Tevez też wypada stokroć lepiej od Michaela który jest nastawiony typowo na strzelanie bramek a Carols nie zawsze bo ma jeszcze kilka innych zadań na boisku ;)
majer13
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez red85 So 06.03.2010 12:05

Nie wiem kto ją zaczął ale Ty w niej uczestniczyłeś i napisałeś że jeśli chodzi o bramki to jest podobnie. Więc napiszę Ci jeszcze raz : Owen nie daje tego co jest w stanie dać Tevez i co najważniejsze dawał Tevez, a więc wielką wolę walki, możliwość rozegrania przez niego piłki , powrót do obrony.

Napiszę to po raz ostatni, bo zaraz zacznę sie powtarzać. Owen nie daje nam tego co Tevez, bo nie był po co sprowadzony. Był sprowadzany po to, bo nie mieliśmy wówczas takiego zawodnika, który grałby tak świetnie na linii z obrońcami rywali. Każdy również kto widział Owena na żywo, albo bardziej uważnie ogląda mecze powie, że Owen ciężko pracuje, a nie "stoi w polu karnym". Szuka pozycji, jego gra bez piłki jest rewelacyjna i w to wkłada swoje siły, a nie w pogonie(częstokroć bezsensowne) za rywalami.

Jeśli miałbym ocenić w 10-cio stopniowej skali jego dotychczasową przygodę z United to dałbym "6".

Tymczasem po Terrym, Cole'u, teraz Evra może być zamieszany w skandal -> http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/ne ... up-to.html
red85
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez majer13 So 06.03.2010 12:23

red85 napisał(a):bo nie mieliśmy wówczas takiego zawodnika, który grałby tak świetnie na linii z obrońcami rywali.

I miał być dość bramkostrzelny niestety licznik wskazuje 3 więc oczekiwań nie spełnił tyle z mojej strony bo się również powtarzać nie lubię ...
majer13
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez mistyk So 06.03.2010 13:38

Ktoś naprawde myslal, ze Owen moze wam cos dac w tym sezonie?
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Anglia