Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Wszystko o piłce w Anglii - Zawodnicy, Kluby, Reprezentacja, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia związane z piłką.

Moderatorzy: piwus, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel, Pisakk, maestro

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Postprzez Daaaamian N 21.03.2010 15:25

Ja liczę na zejście Lucasa. Brazylijczyk nie dość, że nie potrafi dobrze podać, to jeszcze beznadziejnie gra w destrukcji, przez co nasz środek pomocy wygląda bardzo słabo.

A co powiecie o karnym? :wink:
Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Bienias N 21.03.2010 15:27

Daaaamian napisał(a):
A co powiecie o karnym? :wink:

jakim karnym? :wink: tym co go sobie sedzia wymyslil?
W Warszawie łapie się życie na gorąco.Prężność tego miasta zdumiewa, w pewnych wypadkach demoluje, w innych jest uciążliwa i dezorganizująca, jeszcze w innych uszczęśliwia swą dynamiką i każe optymistycznie wierzyć w przyszłość

L. Tyrmand, Zły
Bienias
Vamos Blaugrana

Postprzez MGiggs N 21.03.2010 15:27

Karny to kolejny popis nieudolnosci Webba :mrgreen: . Torres pracuje sumienie na czerwona dzisaj i poza golem to wiecej go widac w pyskowkach faulach niz w akcjach ofensywnych.
If I had to choose between dribbling past 5 players and scoring from 40 yards at Anfield or shagging Miss World,it’d be a hard choice. Thankfully, I’ve done both.
MGiggs
Kapitan
Kapitan

Postprzez SexyBitch N 21.03.2010 15:29

Posiadanie pilki 66 % United - 34 Lpool . RG za Parka i bedzie cacy . Skrzydla i boki obrony wygladaja dosyc dobrze .

Licze ze jakis pilkarz The Reds zlapie czerwo :)
SexyBitch
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez fieldy N 21.03.2010 15:31

faul przed polem karnym, więc Webb się nie popisał, po raz kolejny. Wczoraj też był karny z dupy, co to się dzieje. zresztą tydzień temu z Hull też...

Torres ładnie zaczął - tylko gdzie była obrona przy jego bramce ? Później tylko frustracja z niego wychodziła. Co nie znaczy, ze raz jeszcze nie ukłuje.
Liczyłem na szybszy mecz.

Ciekawe ile dziś Fergie doliczy :lol:
Obrazek
fieldy
mod niegodziwiec
mod niegodziwiec

Postprzez Cris7 N 21.03.2010 15:33

Zgadzam się w zupełności z MGiggsem. Park do zmiany, kompletnie nic mu dzisiaj nie wychodzi. Giggs podobno w przerwie poszedł na rozgrzewkę, więc możliwe że wejdzie za Koreańczyka.

Z karnym to bardzo trudno powiedzieć. Mi się wydaje, że faul był zarówno przed polem karnym i jak w obrębie jedenastki. Ewidentny błąd Mascherano, że nie puścił w końcu Valencii, widząc że wbiega w pole karne. Przecież to było oczywiste, że Ekwadorczyk w końcu się wyłoży. Zastanawiam się też, czy Argentyńczyk nie powinien wylecieć. Z jednej strony gdzieś w pobliżu byli już obrońcy Liverpoolu, z drugiej dobiegli tylko dzięki temu, że Valencia był trzymany. Gdyby nie to byłby na czystej sytuacji. Ale mogę się mylić. Muszę jeszcze obejrzeć tę sytuację.

Mecz w sam sobie oprócz początku bardzo nudny. Tzn. ja się denerwuję, ale domyślam się że dla postronnego widza to mało ciekawe widowisko. Spodziewam się, że w końcu będziemy musieli jednak zaatakować, bo remis nam tu gówno daje. Tylko, żeby nie wyszło nam to bokiem.

EDIT: Przy Torresie rzeczywiście nikogo nie było, ale nawet jakby najbliżej niego stojący obrońca doskoczył do Hiszpana, to i tak na nic by się to nie zdało. Bo najbliżej był Gary :lol:
United Road, take me home
To the place, I belong
To Old Trafford, to see United
Take me home, United road
Cris7
Kapitan
Kapitan

Postprzez Daaaamian N 21.03.2010 15:35

Bienias napisał(a):jakim karnym? :wink: tym co go sobie sedzia wymyslil?

Dokładnie o tym. Webb to idiota i tylko jemu United zawdzięczają remis w tym spotkaniu (co nie zmienia faktu, że grają lepiej).
Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez red85 N 21.03.2010 15:37

Od Giggsa wolałbym zdecydowanie bardziej Scholesa, ale chyba za Carricka mimo wszystko. Przydałby się Rudy, żeby bardziej wykorzystał Valencie, który łatwo radzi sobie z Insuą.

Co do karnego - widząc tą sytuację za pierwszym razem byłem przekonany, że karniak się należał. Po powtórce mam wątpliwości...
red85
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Morrow N 21.03.2010 15:39

Liczyłem, że zagramy z większym zębem. Po Liverpoolu też spodziewałem się więcej, niby ostatnio zaczęli wychodzić z dołka i dwie efektowne wygrane ale jak fieldy zauważył, to się działo na Anfield. Po 45 minutach nic wielkiego nie grają, my zresztą też. Jak Gerrard będzie w takiej formie na MŚ to ciężko będzie Capello o ten półfinał. Musimy coś zmienić jeśli chcemy to wygrać a przede wszystkim zacząć grać szybciej. Webb nadal w formie, zobaczymy co ciekawego gwizdnie w drugiej połowie.
Obrazek
Morrow
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez red85 N 21.03.2010 16:31

O samym meczu później. Ciekaw jestem co by mówili "zycziliwi" gdyby Liverpool strzelił gola w szóstej minucie doliczonego czasu gry. Benek time ? :lol: Kolejny raz coś takiego można obserwować, ale że United potrafią strzelać bramki to później przez lata słyszymy o Fergie time :lol:
red85
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Magnum N 21.03.2010 16:36

patrząc na statystyki, Liverpool dzisiaj zawiódł na całej linii..

Manchester United Liverpool
12(5) Shots (on Goal) 5(2)

pos pilki tez na korzysc man u. Szkoda, bo liczylem ze the Reds ukradna wam punkty :P
Obrazek
Magnum
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez janop N 21.03.2010 16:36

Wygrana cieszy. W drugiej połowie LFC nic nie pokazał. NIC. Jest dobrze.
janop
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez SexyBitch N 21.03.2010 16:36

Swietnie Roo , przyzwoicie Nani , Valencia rowniez na plus , swietnie Fletch. Mile zaskakuje mnie ostatnio rowniez GN . Nie mniej jednak wiecej sie spodziewalem po naszej grze . Mimo ze zdecydowanie dominowalismy , tak naprawde malo bylo sytuacji po ktorych mozna bylo zdobyc gola.
SexyBitch
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez Kamil232 N 21.03.2010 16:40

Tak żenującego Carricka to nie widziałem chyba od 2 lat. Najważniejsze są 3 punkty 8)
Obrazek
Kamil232
Kapitan
Kapitan

Postprzez Morrow N 21.03.2010 16:43

Są 3 punkty i zwycięstwo nad Liverpoolem. To wiadomość dnia i na pewno wielki powód do radości dla kibica United. Po 3 kolejnych porażkach, w tym tej najbardziej haniebnej sprzed roku dziś przynajmniej częściowo zmazaliśmy plamę. Potrzebowaliśmy tych punktów i tego zwycięstwa. O mistrzostwo w tym roku będzie cholernie trudno ale nadal nie zwalniamy i uczestniczymy w tym wyścigu.

Co do samego meczu. Nie było to najlepsze spotkanie w naszym wykonaniu, mimo, że przeważalismy i graliśmy lepiej od Poolu. Kilku piłkarzy zagrało poniżej oczekiwań, gdyby Torres w końcówce nie spieprzył 100% okazji nie mielibyśmy teraz powodów do radości ale nie ma co gdybać. Rywale nie postawili nam dzisiaj wysoko poprzeczki, mimo że prowadzili już od 5 minuty. Przestraszyłem się, że to może się źle skończyć ale Liverpool potem zaczął grać jak zwykle w tym sezonie i nawet nasza przyzwoita (bo nie dobra) dyspozycja wystarczyła by ich pokonać. Zawodnik meczu jak dla mnie tylko jeden - Darren Fletcher. Dzisiaj zagrał kapitalne zawody (po raz kolejny) a piłka do Parka - cud, miód. To kolejna świetna asysta Darrena w tym sezonie, że przypomnę tylko tę do Rooneya na San Siro. Jego praca na boisku dziś nie do ocenienia. Park tak krytykowany po pierwszej połowie IMO dużo lepiej od Carricka. Po Nanim też spodziewałem się trochę więcej. Ale jest świetnie, znowu wracamy na fotel lidera a Vidic nie dostał czerwa ;)
Obrazek
Morrow
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Anglia