Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Wszystko o piłce w Anglii - Zawodnicy, Kluby, Reprezentacja, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia związane z piłką.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Postprzez red85 Wt 14.09.2010 22:48

Gibson najlepszy ze wszystkich w przodzie. Wyróżnić można jeszcze parę stoperów - reszta dno. Wynik jednak wobec kontuzji Valencii ma drugorzędne znaczenie :|

Cieszy mnie natomiast to, że nikt tutaj nie płacze nt "antyfutbolu".
Ostatnio edytowano Wt 14.09.2010 23:04 przez red85, łącznie edytowano 1 raz
red85
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Toudinho Wt 14.09.2010 22:56

Straszne złamanie. Obecnie sam się kuruje po podobnym, tzn złamaniu piszczeli i strzałkowej z przemieszczeniem podczas meczu po brutalnym faulu. Przeszedłem operację gdzie mam usztywnioną nogę gwoździem śródszpikowym. Minęły prawie 3 miesiące ja nadal jestem w gipsie syntetycznym, jeszcze 3 miesiące do następnej kontroli. Śmiem twierdzić, że taki uraz może zakończyć karierę Ekwadorczyka, fakt będą operować go najlepsi specjaliści i noga może mu się przy krwioterapi zrosnąć znacznie szybciej i zapewne w tak profesjonalnym klubie zapewne zrobią wszystko by zrost był jak najszybszy. Byli kozacy, którzy wracali po strasznych złamaniach, ale byli i tacy, którzy kończyli kariery, to jest ogromny uraz psychiczny i nie każdy sobie z tym radzi.
Toudinho
Hala Madrid

Postprzez kaczy Wt 14.09.2010 23:20

Ferguson w wywiadzie po meczu mówił coś o zwichnięciu kolana.
kaczy
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Dr.Football1 Wt 14.09.2010 23:23

To raczej nie jest zwichniecie :?

http://www.youtube.com/watch?v=n5pwubWMy-Y
http://footballscout.webs.com/ - NAJLEPSI MLODZI PILKARZE NA SWIECIE. SPRAWDZ TO !!!

ObrazekObrazek
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor

Postprzez MGiggs Wt 14.09.2010 23:33

obstawiam zlamanie kostki z przemieszczeniem, ja po czyms takim nie moge grac nawet amatorski.szukamy nowego skrzydlowego panowie

Jesli ktos zrzuci przyjecie pilki gibsona z 80 minuty bede wdzieczny,czuje ze od betonu mniej by sie odbila. 1 rozny w 80 minucie meczu( zrowno nasz jak i rangersow) malo fauli, nieodgwizdany karny dla gosci(smalling)
If I had to choose between dribbling past 5 players and scoring from 40 yards at Anfield or shagging Miss World,it’d be a hard choice. Thankfully, I’ve done both.
MGiggs
Kapitan
Kapitan

Postprzez Kamil232 Wt 14.09.2010 23:49

Ponoć złamanie z przemieszczeniem. Wydaje mi się, że może być to w dwóch miejscach goleń wyglądała jakoś tak dziwnie i przede wszystkim kostka. Fergie ponoć porównał ten uraz do kontuzji Smitha.

No to jak napisał wyżej MGiggs szukamy nowego skrzydłowego. Jeśli nawet Valencia wróci na boisko to raczej już na taki poziom cieżko mu będzie wejść. Kto po takich urazach wracają na szczyt? Larsson? nikt mi więcej do głowy nie przychodzi.

Fatalna sprawa z wielu względów. Po pierwsze szkoda samego Valencii i jego kariery, która i tak była dopiero na fali wznoszącej, pierwszy sezon w nowym klubie miał już taki dobry, ograł się więc mogło być tylko lepiej i potencjał był na samiutki Top światowy, więc i my na tym tracimy w dłuższej i krószej perspektywie. W tym sezonie zostajemy z 3 skrzydłowymi, Obertana nie liczę, tym bardziej szkoda, wypożyczenia Cleverley'a. I to z tych skrzydłowych tylko Nani jest bardzo kreatywny i z dobrym dryblingiem. Giggs starszuek co w każdym meczu grać nie może, i zostaje wyrobnik Park. Trzeba kogoś w zimie sprowadzić, tylko pytanie kogo?
Obrazek
Kamil232
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez SexyBitch Śr 15.09.2010 11:19

Gibson najlepszy ze wszystkich w przodzie. Wyróżnić można jeszcze parę stoperów - reszta dno

Prosze cie , powiedz ze ogladaleś inny mecz.

Gibson do zdjecia byl po 1 polowie . Stoperzy ? Obydwaj bardzo niepewni , co przy braku jakiegokolwiek zagrozenia ze strony Rangers jest kpiną . Na plus Fabio.

Po co szukać nowego skrzydłowego , jest BB33 :haha: :haha:
SexyBitch
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez MazurXIII Śr 15.09.2010 11:31

Kamil232 napisał(a):Kto po takich urazach wracają na szczyt? Larsson?

Kamil, np.Cisse też wrócił do mniej więcej tego samego poziomu co przed złamaniem.Moim zdaniem współczesna medycyna jest w stanie uporać się z takim urazem (kasa,misu,kasa),szczególnie z takim finansowym zapleczem jak w MU - problemem jest psychika - blokada nie pozwalająca grac ci na 100%.W ogromnej większości przypadków taki zawodnik nie pójdzie już nigdy kontuzjowaną noga na jakieś poważne stracie 50-50 + wiecznie będzie asekurował tę nogę.IMHO sezon Valencia ma na pewno z głowy,oby nie skończył jak Eduardo (regres sportowy).
Obrazek
"Der gestirnte Himmel über mir und das moralische Gesetz in mir."
MazurXIII
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez kaczy Śr 15.09.2010 11:39

Patrząc na styl gry Valencii, pół biedy że to nie prawa noga. Wtedy było by już po ptokach.

Ostatnimi czasy trudno o rundę bez kilku koszmarnych złamań goleni.
kaczy
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez John Travolta Śr 15.09.2010 11:47

SexyBitch napisał(a):Prosze cie , powiedz ze ogladaleś inny mecz.

Gibson do zdjecia byl po 1 polowie . Stoperzy ? Obydwaj bardzo niepewni , co przy braku jakiegokolwiek zagrozenia ze strony Rangers jest kpiną . Na plus Fabio.

Ja też uważam, że Gibson zagrał dobrze, brak strat, dobrze rozciągał grę i prawdopodobnie w przekroju całego meczu był największym zagrożeniem dla bramki Rangersow, kilka ładnych uderzeń z jego strony się pojawiło.

Mecz mi trochę zacinał więc może coś przegapiłem, ale obaj stoperzy byli bardzo pewni, prawdą jest że Rangersi nie atakowali jakoś zaciekle, ale fakt że nie było żadnej podbramkowej sytuacji kryzysowej świadczy na pewno na plus dla obrońców.
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez red85 Śr 15.09.2010 13:11

Prosze cie , powiedz ze ogladaleś inny mecz.

Nie wiem jaki Ty oglądałeś, bo ja ten na OT - na kanale 59 na N-ce w HD, wczoraj o godz. 20:45.

W moim mniemaniu Gibson zagrał dobre spotkanie (na tle swoich kolegów) i był naszym najgroźniejszym zawodnikiem. Głupich strat zaliczył mniej od Fletchera, a do tego kilka razy fajnie podał. NIe był to występ po którym można by paść na kolana, ale jeśli szukać pozytywów po tym spotkaniu to jednym z nielicznych był właśnie występ Irlandczyka. A stoperzy moim zdaniem jak najbardziej pewnie, a Fabio zupełnie bezproduktywny w przodzie, podobnie jak Brown zresztą.
red85
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez MGiggs Śr 15.09.2010 14:10

red85 napisał(a):Nie wiem jaki Ty oglądałeś, bo ja ten na OT - na kanale 59 na N-ce w HD, wczoraj o godz. 20:45.

Wiec nie oglądałes bo mecz napewno nie był w HD 8) :wink:

Gibson zagrał wczoraj ofensywnego pomocnika i zagrał bardzo mizernie, nie dał ani jednej dobrej pilki do napastnikow, nie rozegrał dobrej klepy.Ja rozumiem ze trzeba pochwalic go za strzaly ale na litosc boska, to ze 2 linia w srodku stała i nie gralismy nic wynikalo z tego ze DG grał ofensywnego pomocnika.Jako jednemu z nielicznych sie chciało, miał jaja i grał ale rozgrywanie było na dramatycznym poziomie.

Taktyka na nasz mecz była wręcz boska.Park schodzil do środka,Fabio grajac obronco-skrzydlowego padl po 60 minutach.łamie się antoś wchodzi Giggs wiec mamy 2 skrzydlowych, ale gdzie tam ja na prawej niewidzialem skrzydlowego, taka luka ze głowa boli. Wchodzi Owen i biega wszędzie tylko nie w polu karnym przeciwnika.
If I had to choose between dribbling past 5 players and scoring from 40 yards at Anfield or shagging Miss World,it’d be a hard choice. Thankfully, I’ve done both.
MGiggs
Kapitan
Kapitan

Postprzez red85 Śr 15.09.2010 14:12

Jeśli ktoś dalej myśli, że u nas któryś z zawodników drugiej linii grywa jako ofensywny pomocnik(w 442) to gratuluję i dziękuję za dyskusję.

Czego oczekuję od Gibsona? Solidności w rozegraniu (jak najmniej strat) i strzałów z dystansu. Jedno i drugie wczoraj miało miejsca i krytykowanie Irlanczyka jest w moim mniemaniu nie na miejscu. Szczególnie jeśli w naszych szeregach było z 9-ciu gorszych od niego zawodników.
red85
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez MGiggs Śr 15.09.2010 14:26

Jakbyś oglądał na stacji ktora istnieje to może byś wiedział co się dzieje na boisku.Z taktyka masz problem nie od dzisaj więc po co się rzucasz? Scholes jak gra jest u nas odpowiedzialny za rozgrywanie, z racji wieku nie wychodzi do przodu tak często jak kiedyś gdy grał z Keanem. Nie ma w srodku typowego podziału na AM DM, no chyba że Argetyna z Romanem i Javierem w środku.Gibson wczoraj grał wyżej, wiecej wchodził pod linie ataku a to dlatego ze Rangersi nie mysleli o grze do przodu wiec zbędne było trzymanie środka.

Włacz powtorke na dobrym kanale i sobie zobacz gdzie biegał Gibson jesli masz problem w patrzeniem jednoczesnie na cos innego niż pilka.Wtedy wróc i napisz ze czy nie było tak jak pisalem.
Co to znaczy solidne rozgrywanie? Zero prostopadlych podan,zero kelepek,zero uruchomienia napastników.Giggs wszedl i w pare minut dał taka piłke Fletcherowi o jakiej Gibson nawet nie pomyśli. Gibson rzeczywiscie nadaje sie tylko do 4-3-3 .
MGiggs
Kapitan
Kapitan

Postprzez red85 Śr 15.09.2010 15:09

Jeśli ja mam problem z taktyką to ty jesteś futbolowym analfabetą. Nie muszę oglądać meczu 2 razy, żeby wiedzieć, że ŻADEN z naszych pomocników nie grywa na pozycji ofensywnego pomocnika w systemie 442. Mnie Giggs irytuje swoim rozgrywaniem, ale ja nie od dziś mówię, że wolę piłkę oddać 10 razy do tyłu niż próbować 10-ciu holywoodzkich piłek i niekiedy jedna dojdzie do adresata. Zresztą dawno temu mówiłem co sądzę o roli CMa na boisku.

Powtórze to po raz kolejny - jeśli ktoś czepia się Gibsona po wczorajszym meczu, a nie wielu innych bardziej doświadczonych zawodników, któzy byli od niego gorsi, to coś jest nie tak.
red85
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Anglia