Premier League 2009/2010

Wszystko o piłce w Anglii - Zawodnicy, Kluby, Reprezentacja, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia związane z piłką.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Ligę w tym roku wygra

Manchester United
19
30%
Liverpool
3
5%
Chelsea
27
43%
Arsenal
10
16%
Everton
2
3%
Aston Villa
0
Brak głosów
Manchester City
1
2%
Tottenham
0
Brak głosów
ktoś inny ...
1
2%

Liczba głosów : 63

Re: Premier League 2009/2010

Postprzez fieldy Wt 15.12.2009 22:01

Wolves mają jakieś układy z United ? Ograli Spurs, a na Old Trafford pojechały rezerwy :lol: 10 zmian w porównaniu z poprzednim meczem.
Zanosi się na wysokie zwycięstwo United, Kuszczak w bramce, więc ma szansę by znów sie pokazać z dobrej strony, choć pewnie nie będzie miał wiele roboty.

P.S. Heskey strzela dla Villi w meczu z Sunderlandem. Strzelił im 5 goli, każdego w barwach innej drużyny :lol:
ObrazekObrazek
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Postprzez sudden Cz 17.12.2009 1:00

Świetne spotkanie Tottenhamu na White Hart Line gdzie w pewnym stylu pokonali Manchester City 3:0. The Citizens zagrali wyjątkowo słabe spotkanie i może to być dla nich nie lada ciosem, gdyż jak na razie całkiem nieźle radzili sobie z zespołami z czołówki tabeli. Słabo Tevez, słabo Adebayor. Po stronie Tottenhamu natomiast świetny mecz Niko Kranjcara który zdobył w meczu dwie bramki, w tym szczególnej urody ta w doliczonym czasie gry, gdy świetnie ograł obrońców i strzelił między nogami golkipera. Po raz kolejny Defoe wpisuje się na listę strzelców. Ogólnie mecz bardzo dobry w wykonaniu Tottenhamu, zagrali świetny, nowoczesny i miły dla oka futbol. Warto również wyróźnić grę w obronie Bennoita Assou - Ekotto, który jak profesor zatrzymywał napastników Manchesteru. Zdecydowanie Tottenham jest w formie.
Obrazek
sudden
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez KajoFC Cz 17.12.2009 13:48

sudden napisał(a): Zdecydowanie Tottenham jest w formie.

osądziłęś to po wczorajszym zwyciestwie że są w formie ? a co powiesz o weekendowym meczu gdzie przegrali z Wolverhamptonem u siebie 0-1 ? myślę ze na stwierdzenie o ich formie powinno się składać większa liczba spotkań wygranych z rzędu niż 1.
Obrazek
KajoFC
Kapitan
Kapitan

Postprzez majer13 Cz 17.12.2009 15:34

KajoFC napisał(a):osądziłęś to po wczorajszym zwyciestwie że są w formie ? a co powiesz o weekendowym meczu gdzie przegrali z Wolverhamptonem u siebie 0-1 ? myślę ze na stwierdzenie o ich formie powinno się składać większa liczba spotkań wygranych z rzędu niż 1.

Chelsea też ma passę jednego zwycięstwa ... Jest według Ciebie w słabej formie :?: To samo Manchester ... Tottenham jest w formie w tym sezonie i nie można temu zaprzeczyć, a wczorajszy mecz tylko to potwierdził
..... :!: Szybkiego powrotu do zdrowia Robert :!: .....
majer13
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez (L)oczkerson Cz 17.12.2009 15:51

Wczoraj Tottenham zagrał naprawdę świetnie, ale ostatnio tak nie grali. Po pogromie 9-1 wyniki w ostatnich meczach były raczej kiepskie.
A City prosił się nawet o wyższy wynik, gdyby Lennon grał już wcześniej dośrodkowania w pole karne, jak to było przy pierwszym golu a nie cofał piłkę przed pole karne to bramka mogła paść nawet szybciej. City gra strasznie bez charakteru, liderów nie ma i nikt nie potrafi tego wszystkiego wziąć za mordę. Bellamy mi tym wcześniej imponował, że napędzał ten wózek, reszta jakaś bezpłciowa na tym boisku. Jak się trafi trener z prawdziwego zdarzenia i będzie jakiś styl gry oraz koncepcja to Araby powinny być potężne, na chwilę obecną sukcesy temu klubowi nie grożą.
Warto również wyróźnić grę w obronie Bennoita Assou - Ekotto

to chyba 2 czy 3 mecz, w którym ten koleś bardzo mi się podobał. Naprawdę fajny zawodnik i ostatnio bardzo pewny siebie.
"Mało jest zalet, których by Polacy nie mieli, i mało błędów, których udałoby im się uniknąć"
Winston Churchill
(L)oczkerson
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez fieldy So 19.12.2009 20:37

Zające ćwierkają, że Mancini zastąpił Hughesa, ale strona City padła, wiec nie wiem czy prawda :lol:
ObrazekObrazek
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Postprzez MeToYou N 20.12.2009 2:44

http://www.mcfc.co.uk/News/Club-news/20 ... er-at-City
Jednak prawda. Ciekawe jakie musi spełnić wymagania w tym sezonie żeby utrzymać posadę.
MeToYou
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez SexyBitch N 20.12.2009 3:56

No... to bedzie prawdziwy sprawdzian dla Manciniego , bo szczerze mowiac te tytuly w Interze nie przekonuja mnie o wyjatkowosci tego szkoleniowca .
SexyBitch
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez Redox N 20.12.2009 10:35

Jak dla mnie Mancini = Hughes, ale czas pokaże.
Wczoraj znowu niespodzianki. Liverpool przegrywa, Manchester Utd przegrywa, o czym szerzej w temacie. Punkty znów ulatują... Jeśli Chelsea dziś wygra, będzie miała komfortową sytuację. Bardzo komfortową.
Redox
Junior
Junior

Postprzez majer13 Pn 21.12.2009 11:34

fieldy napisał(a):Przed nami ciężkie mecze jednak i różnie może być. Na szczęście w tym sezonie wszyscy co jakiś czas zawodzą, nikt nie ma serii kilku [5-6] wygranych z rzędu, to i łatwiej gonić :P

I bardzo dobrze że tak się dzieje :P

Ten sezon zapowiada się iście ciekawie i poza : Arsenalem, Manchesterem i Chelsea są takie drużyny jak Aston Villa czy Tottenham ,które czają się za plecami i kto wie czy nie namieszają w tym sezonie i niestanie się tak że z byłej już WC zostaną powiedzmy tylko dwie drużyny i to niekoniecznie na dwóch pierwszych miejscach :P

Nie widzę ligi na horyzoncie ,która zapowiadała by się tak ciekawie jak Premiership :D
..... :!: Szybkiego powrotu do zdrowia Robert :!: .....
majer13
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Redox Pn 21.12.2009 13:12

Absolutna racja, w tym sezonie Premiership dostarcza jeszcze większych emocji, niż w poprzednich latach. Wreszcie Tottenham i Aston Villa, które trzymają wysoki poziom, ciągle nieobliczalne City i Wielka Czwórka, z której najprawdopodobniej w tym sezonie wyleci Liverpool. Nie chcę ich skreślać, ale ciężko patrzeć optymistycznie, widząc taką grę. Chelsea i United, to nadal faworyci do tytułu, z lekkim wskazaniem na The Blues. Arsenal radzi sobie bardzo ładnie, ale trudno uwierzyć mi w to, że wytrzymają cały sezon. Grają jak nigdy, ale... No, właśnie. Mam też nadzieję, że Młoty utrzymają się spokojnie w lidze, bo to świetny zespół, a w tym sezonie im w ogóle nie idzie.
Redox
Junior
Junior

Postprzez fieldy Wt 22.12.2009 21:22

Ciekawostka:

w historii Premier League tytułu nie wygrała nigdy drużyna, która po 18 kolejkach miała na koncie co najmniej 5 porażek :glass:
Aston Villa mi się podoba ostatnio. Mają tylko 3 porażki na koncie, nawet jak nie grają za dobrze, jak ostatnio, to wygrywają mecze. Na chwilę obecną daje im największe szanse by wejśc do Top4. Villa zdobyła najwięcej goli po strzałach głową póki co - 9, dobrze też bronią w powietrzu, bo po główkach stracili tylko 1 bramkę.

Landon Donovan trafił do Evertonu do połowy marca. Ciekawe co pokaże.
ObrazekObrazek
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Postprzez Daaaamian Wt 22.12.2009 22:12

fieldy napisał(a):Landon Donovan trafił do Evertonu do połowy marca. Ciekawe co pokaże.

Grając w Europie nic nie pokazał i śmiem twierdzić, że tak już zostanie.
Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez guru So 26.12.2009 17:22

Juz nie wiem co mam myśleć. Jeżeli uda nam się wygrać jutrzejszy mecz z Aston Villa i zaległy z Boltonem to będziemy 1 pkt za Chelsea. :o Nie wiem czego oni (Chelsea, Arsenal) to robia. Po przegranym spotkaniu z Chelsea już bylem zrezygnowany. Teraz nadzieja wróciła. W następnej kolejce The Blues graja z Fulham. Drogba i Kalou śmigają na PNA, a w ataku maja jedynie do dyspozycji Sturridge i jeszcze jakiegoś siepka. Różnie może być.
guru
Kapitan
Kapitan

Postprzez Cris7 So 26.12.2009 20:23

guru napisał(a):Drogba i Kalou śmigają na PNA, a w ataku maja jedynie do dyspozycji Sturridge i jeszcze jakiegoś siepka. Różnie może być.

Do tego jeszcze Obi Mikel i Essien, który i tak jest chyba kontuzjowany. A więc 4 naprawdę ważnych graczy ubywa Chelsea, która i z nimi w składzie nie prezentuje się najlepiej. Jak zostanie im tylko ten Sturridge, to nie wróżę rewelacji. Chłopak może i ma talent, ale absolutnie nie może go wykorzystać. Dzisiaj zagrał fatalnie. Jedyne co zaprezentował, to kilka efektownych sztuczek, które powodowały u niego samego rozkojarzenie. Po każdej z nich oddawał piłkę rywalowi. Do tego zmarnował dwie dobre szanse. Za pierwszym razem świetnie wybronił Hart, więc nie ma co go winić, ale ta sytuacja z końcówki pierwszej połowy to absolutnie setka.

W tabeli faktycznie bardzo ciekawie. Jutro United mogą zmniejszyć stratę do Chelsea na 2 punkty. Ale tak jak wspomnieliście Arsenal i Aston Villa też są bardzo blisko, więc tym ciekawsze będzie jutrzejsze spotkanie między tymi ekipami. Jeszcze sporo może się wydarzyć.
United Road, take me home
To the place, I belong
To Old Trafford, to see United
Take me home, United road
Cris7
Kapitan
Kapitan

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Anglia