Puchar Ligi Angielskiej (Carling Cup)

Wszystko o piłce w Anglii - Zawodnicy, Kluby, Reprezentacja, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia związane z piłką.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

kto sięgnie po puchar ?

Manchester United
8
17%
Chelsea Londyn
6
13%
Arsenal Londyn
14
29%
Liverpool
6
13%
Tottenham
4
8%
Everton
2
4%
Manchester City
3
6%
Aston Villa
4
8%
Portsmouth
0
Brak głosów
ktoś inny
1
2%

Liczba głosów : 48

Postprzez Yukasz Wt 25.09.2007 23:42

fieldy napisał(a):Liverpool pokonał Reading 4:2 na wyjeździe - hat trick Torresa Exclamation

Wniosek z tego że Benitez potrafi mobilizować zespół bo w I połowie którą widziałem jego podopieczni niczym nie zachwycali a to Reading stworzyło nieco więcej groźniejszych sytuacji z tym że brakowało im odpowiedniego wykończenia i w sumie nic wielkiego też nie grali. Za to w sumie niespodziewanie to Liverpool wyszedł na prowadzenie po bardzo ładnej penetracji Benayouna i jeszcze lepszym strzale. Chwilę później Torres mógł podwyższyć na 2:0 jednak po strzale po ziemi piłka minimalnie minęła lewy słupek gospodarzy. Za to później także ładnego gola strzelił z woleja Convey po tym jak któryś z graczy Liverpoolu wybił piłkę dośrodkowywaną z rogu boiska a ta spadła pod nogi piłkarza Reading. Ozdobą tej połowy były właśnie bramki bo Liverpool grał niemrawo a Reading czasem atakowało lecz mimo błędów w obronie The Reds nie potrafiło strzelić więcej niż jednego gola. Później już jak widzę rozstrzelał się Torres który pierwszego gola zdobył po podaniu partnera i szybkim wejściu w pole karne a następnie strzale obok Federicia.
Kolejny mecz wyjazdowy Liverpoolu w sobotę z Wigan, ciekawe czy rotacja znowu obejmie Torresa i zacznie mecz z ławki :roll:

fieldy napisał(a):Ja od dziś chyba zawsze będę mecze śledził w radiu Laughing co za emocje Krzywy

Czyli link w końcu nie zadziałał :P
Yukasz
Basket fan hooligan

Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Postprzez guru Wt 25.09.2007 23:46

Jak dopiero wchodziłem do domu, to aż bałem się sprawdzać wynik...

Jestem mile zaskoczony. Wygraliśmy mocno rezerwowym składem z Newcastle, które grało w swoim optymalnym zestawieniu. Tak, wiem oni też mają kontuzje, ale wybrali najlepszą '11' z dostępnych piłkarzy.

Skoro tym składem pokonaliśmy Newcastle, to nie ma co się aż tak strasznie obawiać meczu na Upton Park. W ostatniej kolejce WHU dostał od Newcastle 3:1. :lol: Oczywiście nie ma co się kierować takimi kategoriami, bo każdy mecz jest inny.

fieldy napisał(a):, Traore na lewym skrzydle jeśli dobrze zrozumiałem - zaliczył asytę przy golu Bendtnera.

Jeżeli grał na lewym skrzydle to jestem bardzo zadowolony. Na tej właśnie pozycji widzę tego piłkarza. :)

Bendtner ukuł. Denilson ukuł. W poprzednim meczu z Derby popisał się świetną asystą przy piątej bramce. Chłopak łapie formę. :wink:

Ciekawi mnie jak zagrał N'Zogbia. Nie ukrywam, że chciałbym zobaczyć tego zawodnika w trykocie Arsenalu. :]
guru
Kapitan
Kapitan

Postprzez fieldy Wt 25.09.2007 23:50

Yukasz napisał(a):Wniosek z tego że Benitez potrafi mobilizować zespół bo w I połowie którą widziałem jego podopieczni niczym nie zachwycali a to Reading stworzyło nieco więcej groźniejszych sytuacji z tym że brakowało im odpowiedniego wykończenia i w sumie nic wielkiego też nie grali

właśnie wiem, bo też ogladałem pierwsze 20 minut - nudą wiało, do tego Reading atakowało, a piłkarze L'poolu tracili co chwile piłke :D

Yukasz napisał(a):Czyli link w końcu nie zadziałał

link w końcu zadziałał, bo żadna TV nie transmitowała spotkania i wiadome było, że nie będzie obrazu - od 30 minuty już śledziłem spotkanie "w radiu"
jutro mają się pojawić jakieś skróty. Ale już teraz wiem, że było mase okazji do zdobycia gola, zwłaszcza na początku II połowy, kidy nacierali co chwila: Traore, Walcott a zwłaszcza ... powracający po kontuzji Eboue.
Newcastle też miało swoje okazje, ale niewiele z teg wynikało.

Znów się potwierdza, że Arsenal jednak ma zdolną młodzież.
Newcastle zagrało soidnym [bardzo doświadczonym] składem, a byli cieniem dla młodych piłkarzy Arsenalu. A przed sezonem mówili niektórzy, że Newcastle jest kadrowo silniejszy od Arsenalu :lol:

guru napisał(a):Bendtner ukuł.

Miał wiecej okazji. Eduardo miał okazje, znów [tak jak z Derby] strzelał głową, ale wybili obrońcy z lini bramkowej [z Derb bramkarz obronił :D]
ma pecha póki co, ale znów zagrał dobrze.
N'Zogbia chyba nic wielkiego nie grał, bo Nigel o nim nie mówił :P mówili dużo o Martinsie - raz setke zmarnował, raz zanurkował. Dużo biegał. Czasem piłkę tracił i nasi kontrowali ...

edit:
ty na dole, wczoraj napisałeś :
no i po co ta napinka? nie umiesz dyskutowac normalnie?
Więc bądź mądry i sie zastosuj.
Ostatnio edytowano Wt 25.09.2007 23:55 przez fieldy, łącznie edytowano 2 razy
ObrazekObrazek
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Postprzez Kamil232 Wt 25.09.2007 23:52

która sprowadzono podkupując innym akademiom....
Kamil232
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez guru Wt 25.09.2007 23:59

Skoro już to napisałeś to napisz coś więcej na ten temat. Chęnie wysłucham...
guru
Kapitan
Kapitan

Postprzez fieldy Śr 26.09.2007 9:11

nie ma sensu się kłócić z jakimś frustratem, zobaczymy co dziś ManU pokaże.

http://sharebee.com/9cddee60

Oto skrót wczorajszego meczu. Jednak z obrazem tez sie dobrze ogląda :p
Eboue i Walcott, choć pierwszy nie grał od meczu kwalifikacji LM ze Sparta, a drugi dopiero 1 mecz zagrał niedawno [a wcześniej też wiele nie grał] to zagrali znakomicie. Oczywiscie marnowali okazje, choć marnowali to troche złe słowo. Oni je stwarzali, a później brakowało szczescia :] wole takie okreslenie. Zagrali świetnie biorac pod uwage ich sytuacje.

Bramka Denilsona przepiękna. Kolejny mecz, w którym strzelamy bramke z dystansu. Już nie próbujemy wejść z piłka do siatki rywali.
Senderos kilka niepewnych interwencji, ale ratuje go udana z 94 minuty, gdzie piłke z lini bramkowej "usunął"
Eduardo bardzo aktywny. Szkoda, ze N'Zogbia z kolei jego strzał na linii zatrzymał.
Widać także, jak bardzo chce Nicklas sie pokazać. Wczoraj bardzo aktywny, strzlił bramke głową po znakomitym podaniu Traore [17 latek podaje do 19 latka, a obrona Newcastle tylko stoi i patrzy :D] później miał oakzje jeszcze w ostatniej sekundzie meczu strzelic, ale Diaby mu nie podał - strzeliłby 2 gole, miałby agrument za tym, ab go powołać do I składu. Pewnie dlatego był taki zły na Diaby'ego :]

p.s. jakby ktoś chciał, to tu jest krótszy skrót :
nie 55 MB [jak wyżej] a 12 MB
ObrazekObrazek
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Postprzez Cris7 Śr 26.09.2007 10:46

Kamil232 napisał(a):

A Pique się urodził w Manchesterze :roll:

Ja rozumiem, że można nie lubić Arsenalu, nawet coś o tym wiem. Ale jak chcesz podjąć polemikę to miej jakieś argumenty i najpierw popatrz na swój ogródek.
United Road, take me home
To the place, I belong
To Old Trafford, to see United
Take me home, United road
Cris7
Kapitan
Kapitan

Postprzez maniekk Śr 26.09.2007 11:01

eżeli grał na lewym skrzydle to jestem bardzo zadowolony. Na tej właśnie pozycji widzę tego piłkarza. Smile

na obronie grał.. na lewej stronie grał Theo a na prawej stronie Eboue.

nic o tym nie wiem..jeżeli masz dobre info to zarzuć.. może czegoś nowego sie dowiem. Koleś piszesz bzdety o których nie masz pojęcia. A koledzy muszą sie za Ciebie wstydzić. Pozdro
Nie ma, że Yo
maniekk
Skład C
Skład C

Postprzez Duch Śr 26.09.2007 11:19

Trzeba przyznać, że gdyby nie Given do Newcastle wczoraj mogło wyjechać wczoraj z Emirates z bagażem pięciu, sześciu goli. Meczu nie widziałem z oczywistych względów, ale po skrócie mogę śmiało stwierdzić, że nasza dominacja była absolutna.

Trzeba pochwalić Fabiańskiego, bo jakby nie było dwa razy ratował nam skóre. Raz przy strzale Martinsa z główki, a drugi raz swoim zachowaniem przy akcji sam na sam. Zachował chłopak dużo zimnej krwi, że nie faulował. Przy okazji dał się wykazać Senderosowi, który jednak nie gra na takim poziomie jak w sezonie gdy dotarliśmy do finału Ligi Mistrzów. Dobrze, że William już wraca :)

Brameczka Denilsona :rydzyk:

Ogólnie to byle tak dalej :mike:
Obrazek
Duch
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Cris7 Śr 26.09.2007 12:33

Na stronie głównej United spotkanie z Coventry zapowiada krótki wywiad i video z Tomkiem Kuszczakiem 8) Ferguson przed spotkaniem mówi to czego można się było spodziewać. Szansę dostaną piłkarze których już wcześniej wymieniłem. Zapomniałem o Bardlseyu, bo byłem święcie przekonany że chłopak nie jest zdrowy :?

Powinniśmy dać radę, bo mimo że sir Alex chwali team Dowiego, to jest to chyba czysta kurtuazja. W lidze są na 8 miejscu z dorobkiem 11 punktów. Aczkolwiek nie jest powiedziane, że na United się nie zepną i zagrają na 200%.
To the place, I belong
Cris7
Kapitan
Kapitan

Postprzez fieldy Śr 26.09.2007 12:38

Podobno mają grać Rooney, Saha i pewnie ktoś jeszcze z podstawowego składu ...
Ale jeśli zagrają w większości młodzi gracze, bedziemy mieli porównanie z młodzieżą Arsenalu :]
Z Coventry nawet rezerwy ManU powinny sobie poradzić

Ciekawe co Grant wymyśli na Hull. Mam nadzieje, ze sie zmobilizują, bo zagrałem to :P

Ciekawie powinno byc na WHL - gdzie przyjedzie Boro, ale oni mają kłopoty z napastnikami, wiec pewnie Spurs wygrają.
Fulham - Bolton, kolejny ciekawy mecz. Dobrze, że Bolton wypożyczył Fojuta, przynajmniej sobie wczoraj zagrał 120 minut z Charltonem. Myśle, ze Bolton powinien zagrać najsilniejszym składem może w końcu zaskoczą.
ObrazekObrazek
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Postprzez guru Śr 26.09.2007 15:06

Duch napisał(a):Brameczka Denilsona

Warto dodac, ze to byla jego pierwsza bramka w barwach The Gunners. :D Piekny strzal.

Obejrzalem obszerny skrot. Eboue byl bardzo aktywny. Oddal kilka strzalow na bramke, ktore sprawily nie malo klopotow Givenowi, ktory bronil fenomenalnie. Przy bramkach nie mial nic do powiedzenia. Wyciagnal kilka setek. Tam wiecej ze skrotu nie mozna bylo zobaczyc. Senderos kapitanem. :] Wyciagnal strzal Martinsa. 8) Brawo.

fieldy napisał(a):Podobno mają grać Rooney, Saha i pewnie ktoś jeszcze z podstawowego składu ...

Obecnosc tego pierwszego mnie az tak nie dziwi. Chlopak niedawno wrocil po kontuzji. Potrzebne jest mu ogranie. Dzisiaj graja ze slabszym rywalem, wiec bedzie latwiej mu cos strzelic. A bramka w tym momencie da mu wiecej pewnosci siebie.

Cris7 napisał(a): W lidze są na 8 miejscu z dorobkiem 11 punktów. Aczkolwiek nie jest powiedziane, że na United się nie zepną i zagrają na 200%

W United bedzie kilku rezerwowych zawodnikow, a ci z reguly w takim meczach tez graja na 200%. :wink:
guru
Kapitan
Kapitan

Postprzez Cris7 Śr 26.09.2007 17:52

fieldy napisał(a):W United bedzie kilku rezerwowych zawodnikow, a ci z reguly w takim meczach tez graja na 200%. :wink:

Pamiętam jak się spięli 2 lub 3 sezony temu, gdy nie dali rady Exeter :lol:

A dla ŁKS-u bramkę strzela Anderson. To dobry prognostyk.
To the place, I belong
Cris7
Kapitan
Kapitan

Postprzez Kamil232 Śr 26.09.2007 19:33

jak zwykle pan fieldy napinka takze na jego temat nie odpowiadam...
po drugie wiedzialem, ze zacznie sie pisanie o Pique...a czy na ja napisałem, ze United nikogo niggdy nikomu nie podkupili? :lol: widze, ze co niektórzy chcieli błysnac ale sie nie udało, bo nie zaprzeczyłem nigdy ze Pique nie został podkupiony.
Przykłady z Arsenalu? a Cesc to co? :lol:

nie pisałem ci przypadkiem, abyś pisał na temat ?
wiecej upomnień nie bedzie. Bedą ostrzeżenia, ewentualnie jakas niekoniecznie pozytywna ranga. Jestem zaledwie kilka lat starszy od ciebie, nie musisz mi "per pan" mówić // fieldy
Kamil232
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez fieldy Śr 26.09.2007 21:38

Kamilu zamaist pisać co chwila Off topic podaj lepiej skład w jakim grają United w meczu z Coventry.

Arsenal rezerwami pokonał minimalnie osłabiony Newcastle, ManU póki co przegrywa z Conventry [u siebie]
Grają Rooney i Saha ? Kuszczak broni ?

Chelsea po bramce Sinclaira prowadzi 1:0 z Hull.
Z tego co widziałem, to w Chelsea bratanek Iana ładnie gra. Długo nie ogladałem, wiec za dużo o meczu powiedziec nie moge.

W pozostałych meczach póki co bez bramek. Jakiś dziwny dzień dzisiaj.

edit:
Manchester odpada już w III rundzie, czyli w I w której grał ... coś słabe mecie to zaplecze .. przegrać na Old Trafford z Coventry 0:2 ?
ObrazekObrazek
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Anglia