Puchar Ligi Angielskiej (Carling Cup)

Wszystko o piłce w Anglii - Zawodnicy, Kluby, Reprezentacja, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia związane z piłką.

Moderatorzy: piwus, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel, Pisakk, maestro

kto sięgnie po puchar ?

Manchester United
8
17%
Chelsea Londyn
5
11%
Arsenal Londyn
14
30%
Liverpool
6
13%
Tottenham
4
9%
Everton
2
4%
Manchester City
3
6%
Aston Villa
4
9%
Portsmouth
0
Brak głosów
ktoś inny
1
2%

Liczba głosów : 47

Re: Puchar Ligi Angielskiej (Carling Cup)

Postprzez piotrcies Śr 03.12.2008 22:02

Do przerwy 2:0. Gramy dobrze. Blackburn potwierdza niską formę, nie jest równorzędnym rywalem dla United. Bardzo dobrze wygląda dziś Tevez, zdecydowanie najlepszy piłkarz meczu. Irytuje mnie trochę Nani, jego decyzje nie zawsze są najlepsze, ale przy bramce zachował się b.dobrze (oczywiście przy tej na dwa do zera). Zresztą ogólnie zespół prezentuje się dobrze. Mam nadzieję ujrzeć choć przez chwilę Scholesa. Tak w ogóle, nie wiem, czy ktoś podziela moją opinię, ale Gibson stylem gry oraz fizjonomią (przynajmniej z góry :P ) przypomina mi Carricka. To duży komplement dla Irlandczyka :wink:
Obrazek
piotrcies
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez runej Śr 03.12.2008 23:05

http://www.101greatgoals.com/videodisplay/1822979/
Warto rzucić okiem, naprawdę warto.

5-3 :D

4 gole Teveza, a właściwie to 3, pierwsza była samobójcza, nie wiem czemu ją mu zapisali. Ale ogólnie to Argentyńczyk zmiażdżył dzisiaj. Świetny mecz również w wykonaniu Andersona, mógł dzisiaj strzelić swojego pierwszego gola dla United, ale... patrz link wyżej.

Ogólnie to miło spędzone 2 godzinki.

E: W półfinale zagramy z Derby, więc śmiało można się szykować na finał. Z kim? No powiedziałbym, że z Tottenhamem, ale te ogórki z Coca-Coli znowu mogą jakimś cudem przejść dalej.
runej
Skład C
Skład C

Postprzez piotrcies Śr 03.12.2008 23:28

Wynik nie odzwierciedla sytuacji na boisku, bo różnica w klasie obu drużyn była ogromna. Gole na 4:3 i 4:3 wzięły się z rozkojarzenia, zdekoncentrowania. Niemniej mecz b.dobry. Tevez, jak napisałem bohater. Akcja na hat-tricka z Andersonem wspaniała. Szkoda tylko, że nie odwdzięczył się Brazylijczykowi za tę asystę. Scholes wrócił! :jupi: Evra nie odnalazł się po wejściu. Na początek faul na żółtą kartkę, ale sędzia był pobłażliwy, później wina przy golu. Ale nie będę się czepiał... Bardzo dobrze również zagrał Anderson, dobrze Nani, choć mógłby szybciej podawać, bo to taki jeździec bez głowy. Było dobrze :D
Obrazek
piotrcies
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Effi Pt 12.12.2008 20:44

Ciekawe losowanie. Manchester raczej bezproblemowo przejdzie do finału, bo Derby to jednak słaba drużyna i w konfrontacji z Manchesterem nie ma nawet co liczyć na jakikolwiek korzystny rezultat. Tottenham ma utrudnione zadanie, bo zagra z Burnley, które dokonuje cudów w tej edycji Carling Cup. Było stać bowiem tą drużynę na zwycięstwo z Chelsea i Arsenalem. Jednak Koguty to obrońcy trofeum, więc na pewno będą chciały dobrze spisać się w tym półfinle, a jak los da, to nawet i w finale. To jest nadzieja Spurs na UEFA, bo raczej z miejsca z tabeli Tottenham nie wejdzie do tych rozgrywek, mimo, że dużo kolejek tak naprawdę jeszcze przed nami. A Manchester z wejściem do pucharów raczej nie będzie miał problemów, ale czemu jeszcze jedno trofeum miało by nie zagościć na Old Trafford?
We are Tottenham, super Tottenham, from the Lane...
COME ON YOU SPURS
Oh when the Spurs go marching in...
Effi
Skład B
Skład B

Postprzez Misiek3OO3 N 14.12.2008 12:22

W sumie jestem zadowolony, że United trafiło na Derby, bo była to praktycznie najsłabsza drużyna spośród możliwych do wylosowania. Oczywiście stawiam, iż w finale zmierzą się ze sobą ekipy Sir Alexa Fergusona oraz Harry'ego Redknappa, ponieważ nie sądzę, aby prowadzony przez niego Tottenham uległ "pogromcy wielkich klubów" - Burnley. Z miejsca dodam, iż mam ogromne nadzieję, że Ferguson w obu meczach z Derby, a także w finale (?) da pograć rezerwowym i młodym, którzy mogliby wreszcie udowodnić, że nie są słabsi od młodzików Arsenalu. :)
Misiek3OO3
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Postprzez fieldy Cz 26.02.2009 23:47

Na dniach finał CC, United - Spurs.

Czy wiadomo coś o składzie, jakim zagra Ferguson ? Będzie grał rezerwowymi, czy może wystawi najsilniejszą "11" ?
Obrazek
fieldy
mod niegodziwiec
mod niegodziwiec

Postprzez Scoooby Cz 26.02.2009 23:50

Zagra nasza młodzież. Z tego co wiem to Spurs w najsilniejszym skladzie. Dzisiaj Harry oszczedzal niektorych graczy.
"- Młodzi zawodnicy, którzy występowali we wcześniejszych rundach Pucharu Ligi zagrają także w finale - oświadczył szkocki menadżer."
Obrazek
Scoooby
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez runej Pt 27.02.2009 0:03

Na bank zagrają Gibson i Welbeck, którym Ferguson obiecał występ w finale. W bramce Foster, w obronie Gary(miał się do niedzieli wykurować), Evans, Vidic i fajnie byłoby zobaczyć na lewej stronie Fabio. Nie ma co męczyć Pata. W pomocy na środku wspomniany już Gibson(oby tylko go Ferguson nie ustawił na prawej pomocy) i Anderson, który dzisiaj rozegrał pierwszą połowę w meczu rezerw. Na skrzydłach zapewne Nani i kto? Tosic? A może Welbeck, już raz zagrał na prawej i odwalił ze trzy takie akcje, ze głowa boli. W ataku Tevez i myślę, że Rooney.
runej
Skład C
Skład C

Postprzez Cris7 N 01.03.2009 18:51

Uff. Po karnych pokonujemy Spurs i mamy kolejne trofeum. Wyszliśmy mocnym składem i byliśmy przez większość spotkania zespołem lepszym. Szkoda, że nie udało się rozstrzygnąć tego meczu w regulaminowym czasie, bo straciliśmy sporo sił na dogrywkę. Na szczęście kadra jest szeroka, wracają kolejni gracze(dziś Anderson), a do tego ligowi rywale tracą punkty, więc myślę że możemy być dobrej myśli. Brawa dla zawodników za kolejny triumf.
United Road, take me home
To the place, I belong
To Old Trafford, to see United
Take me home, United road
Cris7
Kapitan
Kapitan

Postprzez Cris7 Pn 02.03.2009 9:56

Wybaczcie posta pod postem, ale nie mogłem się powstrzymać.

Harry chyba oglądał inny mecz niż ja. Albo może byłem w kiblu jak Tottenham grał swój fantastyczny mecz :lol:

- Patrząc na cały mecz postawiliśmy się im, bo nie potrafili nam wbić bramki przez 90 minut regulaminowego czasu gry oraz pół godziny dogrywki. Na pewno nie zasłużyliśmy na porażkę. Byliśmy lepszą drużyną – dodał Redknapp.
za devilpage.pl
United Road, take me home
To the place, I belong
To Old Trafford, to see United
Take me home, United road
Cris7
Kapitan
Kapitan

Postprzez Hanni Pn 02.03.2009 15:14

Trzeba pogratulowac graczą United i jasno powiedziec: angielska piłka jest zdecydowanie najlepsza na kontynencie.
Obrazek
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez fieldy Pn 02.03.2009 15:21

Hanni napisał(a):angielska piłka jest zdecydowanie najlepsza na kontynencie.

bo przez 120 minut gola nie zdobyli ? wczoraj akurat mecz Romy z Interem był ciekawszy.

Też bym pogratulował, ale tak czytam opinie kibiców United i głównie leją na ten puchar.

No gratuluje, no :D zawsze to 1 trofeum wiecej w gablocie.
Cris, Spurs też mieli swoje okazje, Lennon fajnie sobie radził z Evrą, Pavluchenko jakby wiecej myslał na boisku, też mógł coś strzelić, ale on wolał w kosmos od razu uderzyć :D
Obrazek
fieldy
mod niegodziwiec
mod niegodziwiec

Postprzez Kamil232 Pn 02.03.2009 16:55

Lennon fajnie sobie radził z Evrą

To fakt, jeździł z nim niemiłosiernie, tak jak w zeszłym sezonie w pucharze Anglii. Nikt inny nie ma takiego patentu na Pata jak Lennon, z każdym innym graczem Francuz daje radę nawet Messi go tak nie robił :P
Obrazek
Kamil232
Kapitan
Kapitan

Postprzez mistyk Pn 02.03.2009 16:58

Lennon > Messi

Odnosnie meczu to widzialem jedynie pierwsza polowe i troche drugiej i musze powiedziec, ze wialo nuda.

Gratuluje pucharu.
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez MGiggs Pn 02.03.2009 17:32

2 razy objechał Evra więc bym nie przesadzał, fakt Pat nie umie na niego grać co mnie dziwi bo wiekszość obrońców w lidze zna 1 zwód Lennona który cały czas stosuje.
1 puchar wiecej a połowa składu co w Carling nie grała-odpoczywała, w środe kolejny mecz z Newclastle. Zaczynam doceniać nasze ciułanie punktów i gre obronną po tym co widze w Barcelonie.
If I had to choose between dribbling past 5 players and scoring from 40 yards at Anfield or shagging Miss World,it’d be a hard choice. Thankfully, I’ve done both.
MGiggs
Kapitan
Kapitan

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Anglia