Puchar Ligi Angielskiej (Carling Cup)

Wszystko o piłce w Anglii - Zawodnicy, Kluby, Reprezentacja, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia związane z piłką.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

kto sięgnie po puchar ?

Manchester United
8
17%
Chelsea Londyn
6
13%
Arsenal Londyn
14
29%
Liverpool
6
13%
Tottenham
4
8%
Everton
2
4%
Manchester City
3
6%
Aston Villa
4
8%
Portsmouth
0
Brak głosów
ktoś inny
1
2%

Liczba głosów : 48

Postprzez Cris7 Śr 26.09.2007 23:22

No to United za burtą. Meczu nie oglądałem, więc opierał się będę na suchych faktach i relacji.
Graliśmy w składzie:
Man Utd: Kuszczak - Bardsley (Brown 45'), Evans (Carrick 56'), Pique, Simpson - Martin (Campbell 45'), O'Shea, Eagles, Nani - Anderson, Dong.

Czyli tak jak można się było spodziewać bez żadnego piłkarza podstawowego składu od pierwszej minuty(ciężko stwierdzić czy takowym jest Nani).

Po raz kolejny chłopcy pokazali, że czeka ich jeszcze sporo nauki, ale rozumiem, że pierwszy raz wyszli w takim składzie. Niektórzy z nich są w pierwszej kadrze, niektórzy w składzie rezerw(albo do niedawna byli), niektórzy jak Evans, Pique czy Martin wrócili z wypożyczeń. w tym więc nie koniecznie są zgrani ze sobą.

Być może stać ich było na więcej i szkoda, że nie niektórzy z nich szans w tym sezonie. Wątpię, aby tak ryzykował Ferguson w FA Cup, który ma nieporównywalnie większą renomę niż Carling Cup.

Z tego co czytałem to mecz był wyrównany. Diabły miały swoje sytuacje, a szczególnie aktywny był, co nietrudno zgadnąć Nani. Co do postawy Tomka to słyszałem sprzeczne opinie(bramek jeszcze nie udało mi się ściągnąć. Z jednego źródła wiem, że popełnił błąd przy dośrodkowaniu, z drugiego, że nie miał szans. Ale o spektakularnych interwencjach Tomka nie słyszałem.

Szkoda. Ci którzy dzisiaj wystąpili mogą być źli na siebie, bo to głównie dla siebie dzisiaj grali, żeby się pokazać. A tu rozczarowanie.
United Road, take me home
To the place, I belong
To Old Trafford, to see United
Take me home, United road
Cris7
Kapitan
Kapitan

Postprzez Morrow Śr 26.09.2007 23:27

Hmm no cóż. Jeden puchar do zdobycia mniej. Akurat CC jako trofeum nie ma co żałować ale szkoda, że młodzi piłkarze United na własne życzenie pozbawili się szansy kolejnych występów. Wątpię abyśmy takich piłkarzy jak Kuszczak, Bardsley, Martin, Evans, Pique czy Simpson szybko zobaczyli na boisku w barwach pierwszej drużyny United. Nie przystoi takiej drużynie jak MU przegrywać u siebie z pierwszoligowcem nawet jeśli gra się rezerwami a już szczególnie na takim etapie rozgrywek.

Z drugiej strony może taka lekcja pokory przyda się tym młodym chłopakom i nauczy ich, że sama nazwa Manchester United spotkań nie wygrywa. Myślę, że gdyby przyszłoby im grać z Newcastle, Reading czy inną drużyną z Premiership to zaprezentowaliby się trochę lepiej ale to tylko moje przypuszczenia. W każdym razie wynik sprawiedliwy. I ja rozumiem, że taki piłkarz jak Dong ma dla nas duże znaczenie marketingowe ale mam nadzieję, że Fergie już nie będzie nas katował jego obecnością na boisku przez 90 min w barwach pierwszej drużyny Diabłow.
Morrow
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Cris7 Śr 26.09.2007 23:33

Morrow napisał(a): I ja rozumiem, że taki piłkarz jak Dong ma dla nas duże znaczenie marketingowe ale mam nadzieję, że Fergie już nie będzie nas katował jego obecnością na boisku przez 90 min w barwach pierwszej drużyny Diabłow.

O. I tu się zgadzam w 100%. Myślę, że jest w Akademii masa bardziej utalentowanych napastników niż Dong. I nie rozumiem dlaczego to Chińczyk wyszedł dzisiaj w pierwszym składzie, a nie Campbell...Widać, że rzeczywiście sprzedaż koszulek jest czasem ważniejsza. Bo inaczej wytłumaczyć obecności w takim klubie Donga nie potrafię. Chciałbym się mylić, ale w spotkaniach które widziałem z jego udziałem nie pokazał choćby jednego ciekawego zagrania, nie przeprowadził choć jednej ładnej akcji. Ewentualnie może dostawić nogę w jakimś sparingu, ale spotkanie w ramach Carling Cup przeciwko Coventry to już za wysokie progi.
United Road, take me home
To the place, I belong
To Old Trafford, to see United
Take me home, United road
Cris7
Kapitan
Kapitan

Postprzez Kamil232 Cz 27.09.2007 1:31

w którym miejscu popełniłem off topa? odpowiadałem na odpowiedzi wyzej wiec jaki masz problem?
I pisze teraz tutaj, poniewaz nie moge wysłac ci pw ;] zebys znowu sie nie uczepił...

Cóż fatalna sprawa dzisiaj, czas chyba z niektórymi wielkimi talentami sie pożegnac..zupełnie nie rozumiem gry dzisiaj Donga, ja rozumiem, że dzieki niemu płynie kasa z Azji, ale na mecze go wpuszczac nei trzeba.

sczegolnie boli słaby wystep Pique, Evansa czy Andersona. Dwaj pierwsi po wypożyczeniach mieli nabrać ogłady i bić sie już o pierwszy sklad...:|
A Anderson sprowadzony za grube miliony na razie gra totalną kaszane. Rozumiem kontuzja inny styl ale czy aż tak? nie skreslałbym go jeszcze z pewnością, ale jestem bardzo rozczarowany.

Jakby ktoś chciał obejrzeć http://www.oneunited.pl/filmiki.php?filmid=83
minutowy skrót z meczu...oprócz goli ten strzał Mifsuda z pietki palce lizac..;]

widze, że ty nie wiesz co to jest off topic.
każdy post nie zwiazany z pucharem ligi [w tym temacie] jest off topiciem
każda odpowiedź na post innego usera, nie związana z pucharem ligi jest rozmywaniem tematu. EOT // fieldy
Kamil232
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez fieldy Cz 27.09.2007 10:53

Cris7 napisał(a):Myślę, że jest w Akademii masa bardziej utalentowanych napastników niż Dong. I nie rozumiem dlaczego to Chińczyk wyszedł dzisiaj w pierwszym składzie, a nie Campbell...Widać, że rzeczywiście sprzedaż koszulek jest czasem ważniejsza. Bo inaczej wytłumaczyć obecności w takim klubie Donga nie potrafię. Chciałbym się mylić, ale w spotkaniach które widziałem z jego udziałem nie pokazał choćby jednego ciekawego zagrania, nie przeprowadził choć jednej ładnej akcji.

No właśnie, też mnie to zastanawia. Skoro ten Dong nic nie potrafi to po co gra ? Z tego co wiem, to transmisji meczu nie było [czy się myle ? ] Bo jak nie było, to raczej nie grał ze względów marketingowych - bo nikt go w Chinach nie oglądał :D To już prędzej Ferguson dałby mu szanse w jakimś meczu FA CUP, albo Premiership przeciwko jakiemuś słabemu rywalowi, gdy wynik już jest ustalony.

Tak doświadczony trener [i ambitny] wystawiłby tylko po to piłkarza, aby klub na tym zarobił ? Odpuscił puchar ligi ? coś mi się wierzyć nie chce.

edit:
obejrzałem sobie skrót:
Dong miał jedna dobrą okazje ... a Ferguson łzy w oczach :lol:
ObrazekObrazek
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Postprzez Kamil232 Cz 27.09.2007 16:28

GDZIE MAM CI CZłOWIEKU ODPOWIEDZ JAK MI PW ZABOLKOWAłES WYSYłANIE no <sciana>

wiem co to jest off-topi i nie popełniłem go tylko ja ale równiez ty piszac o mnie czy o innych rzeczach nie zwazanych z Pucharem ligi...

dawaj ostrzezenie..bo znowu robie off topa...<sciana>

po 1 - wp za OT,
po 2 - nic ci nie blokowałem, bo niby dlaczego ? // fieldy
Kamil232
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez fieldy So 29.09.2007 18:12

Rozlosowano pary IV rundy Carling Cup.

Arsenal czeka wyjazd na mecz z Sheffield United.

Pozostałe mecze:
Luton Town v Everton
Portsmouth v Blackburn Rovers
Chelsea v Leicester City
Tottenham Hotspur v Blackpool
Bolton Wanderers v Manchester City
Coventry City v West Ham United
Liverpool v Cardiff City

oczywiscie najciekawiej zapowiadają sie pojedynki drużyn z Premier League:
Portsmouth - Blackburn
Bolton - City
ObrazekObrazek
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Postprzez czeher So 29.09.2007 18:15

a kiedy graja :?:
ObrazekObrazek
"Po prostu lubię to i nie przestanę" - Charles Barkley o bukmacherce :P
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Postprzez guru So 29.09.2007 18:18

a kiedy graja Question

Arsenal gra 31 października, więc reszta też mniej więcej w tym czasie.

Dobrze, że trafiliśmy na SU. Niezbyt wymagający przeciwnik.
guru
Kapitan
Kapitan

Postprzez fieldy So 29.09.2007 18:18

Pierwsze mecze chyba pod koniec października
ObrazekObrazek
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Postprzez fieldy Wt 30.10.2007 14:24

Jutro gramy z Sheffield United. Pierwszy zespół przegrał z nimi w lidze w minionym sezonie, jak sobie poradzą rezerwy ?
Wiadomo, ze zagrają rezerwy, m.in Fabiański w bramce. Choć chciałbym zobaczyć w akcji Vito Mannone - podobno na ławce ma usiąść.
Jak za każdym razem mówie, jest to najmniej wazny puchar i jak odpadniemy to będzie tylko szkoda tego, że już młodzi sobie nie pograją w tym sezonie za dużo. Młodzi - w sensi bardzo młodzi :p

Fabianski, J Hoyte, Toure, Song, Traore, Eboue, Denilson, Diarra, Diaby, Walcott, Bendtner, Mannone, Eduardo, Gilberto, Lansbury, G Hoyte, Merida.

Grać mają: Fabian, Hoyte, Gilberto, Theo, Eduardo.

Luton Town v Everton
Portsmouth v Blackburn Rovers
Chelsea v Leicester City
Sheffield United v Arsenal
Tottenham Hotspur v Blackpool
Bolton Wanderers v Manchester City
Coventry City v West Ham United
Liverpool v Cardiff City

Portsmouth zagra z Blackburn. Stawiam na gospodarzy, choć ostatnio mnie zawiedli, to są dobrą drużyną i mają dużą siłe ofensywną, Kanu powraca po kontuzji - powinni wygrać.
Chelsea pewnie rozniesie Leicester. Liverpool - Cardiff. Choć też nie zagrają najlepszymi zawodnikami, to przecież skład mają dość szeroki i powinni sobie poradzić.

Coventry - WHU dziś. Reszta jutro.
ObrazekObrazek
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Postprzez fieldy Śr 31.10.2007 16:41

2. Abou DIABY (Age 21)
8. Lassana DIARRA (Age 22)
9. EDUARDO (Age 24)
15. DENILSON (Age 19)
17. Alex SONG (Age 20)
19. GILBERTO (Age 31)
21. Lukasz FABIANSKI (GK) (Age 22)
26. Nicklas BENDTNER (Age 19)
31. Justin HOYTE (Age 22)
32. Theo WALCOTT (Age 18 )
34. Kieran GIBBS (Age 18 )
39. Henri LANSBURY (Age 16)
40. Vito MANNONE (GK) (Age 19)
41. Gavin HOYTE (Age 17)
42. Fran MERIDA (Age 17)
43. Nacer BARAZITE (Age 17)

kadra Arsenalu na mecz z Sheffield.

Wiek obok nazwisk. Wenger daje szanse młodym - oby jej nie zaprzepaścili. Jeden weteran się znalazł w kadrze - Gilberto.
średnia wieku kadry to 20.1 lat. Jakby nie było Gilberto - byłoby poniżej 20.
Bardzo dobrze, będzie miał okazje sobie zagrać cały mecz.
W bramce pewnie Fabiański. Ciesze sie, że znaleźli się tacy gracze, jak Lansbury, Merida, Barazite, Mannone i Gibbs.
Ich chiałbym zobaczyć w akcji szczególnie, bo pozostałych można zobaczyć w szerokiej kadrze pierwszego zespołu. No, może poza Fabianem. Ale Mannone jeszcze nie grał w I drużynie. Moze choć jedna połowe zagra :think: [chciałbym, ale pewnie nie]

Gilberto chyba będzie grał w obronie. Tak mi sie zdaje.

edit:
skład Arsenalu:

Fabiański, Hoyte, Diaby, Song, Gilberto, Gibbs, Denilson, Diarra, Walcott, Bendtner, Eduardo.
ObrazekObrazek
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Postprzez fieldy Śr 31.10.2007 22:33

ja rozumiem, ze to nie jest jakieś cenne trofeum, ale ... mógłby ktoś tu coś pisać.

Musze napsiać kolejnego ppp, ale mam linka do meczu,

mms://asf.narrowstep.tv/mcp?psid=567421 ... =951&fab=0

cięzko coś znaleźć - pierwszą połowę w więksozści śledziłem bez obrazu :p ale już mam obraz.
Eduardo strzelił na 1:0 [pięknie strzelił]. Prowadzimy po pierwszej połowie.

średnia wieku "11" to nieco ponad 21 lat. Nieźle.

Fabiański kapitanem pierwszej druzyny :p Arsenalu :shock:

edit:
świetny mecz w anszym wykonaniu. 3:0 junorami ograliśmy zespół z którym nie wygraliśmy od kilku spotkań na ich terenie.
Arsenal nawet jak gra młodzieże jest nei do pokonania :]

Świetnie zagrał Diarra na prawej obronie - był wszędzie, nie tylko tam. Bardzo agresywnie [pressingiem]. Także Eduardo [2 gole] no i reszta.
Fabiański - nasz nowy kapitan :lol2: znów na 0 zagrał, choć nie miał specjalnie dużo roboty, a jak już interweniował, to bardzo pewnie.
Wynk cieszy, gra cieszy - jesteśmy w kolejnej rundzie.

mogło być wyżej, ale np. Theo w słupek trafił. No i pod koneic, gdy już było 3:0 - każdy z tych młodych graczy chciał coś strzelić i po kolei Nicklas, Gibbs, Song marnowali okazje :D

bramki wkleiłem do odpowiedniego tematu ;)

Przy pierwszej bramce Eduardo zagrał egoistycznie :p widac, że chce strzelać - ale niech to robi, jakmu takie bramki wychodzą.
Mógł podać na wolne pole do Nicklasa i ten byłby sam na sam z bramkarzem. Eduardo zdecydował sie na uderzenie. Łatwe nie było, ale weszło.
ObrazekObrazek
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Postprzez guru Cz 01.11.2007 23:44

ja rozumiem, ze to nie jest jakieś cenne trofeum, ale ... mógłby ktoś tu coś pisać.

Wczoraj miałem coś skrobnąć na temat meczu, ale mi się nie chciało. :P

Zagraliśmy bardzo młodym składem. Mimo tego zawodnicy zagrali dojrzale. Arsenal kontrolował cały mecz. Tak łatwego zwycięstwa się nie spodziewałem. Jeszcze nie tak dawno, bo w ubiegłym sezonie przegraliśmy tam 1:0, grając optymalną jedenastką...

Na pewno trzeba wyróżnić Eduardo, który klasowo odstawał od reszty. Świetna pierwsza bramka, natomiast przy drugiej zachował wielki spokój. Podanie Gibbsa a'la Fabregas. :P

Po meczu ze Slavia, Theo nabrał dużo pewności siebie. To mi się podoba. Wczoraj jeździł zawodników Sheffield jak chciał. Jednak zaliczył trochę strat. Tak na oko wydaje mi się, że dość sporo. Oby tak nie wariował w meczach o punkty. :P

fieldy napisał(a):Świetnie zagrał Diarra na prawej obronie - był wszędzie, nie tylko tam. Bardzo agresywnie [pressingiem].

Zgadzam się z tym. Mimo wszystko wolałbym go zobaczyć w środku pola.
:wink:
guru
Kapitan
Kapitan

Postprzez fieldy Pt 02.11.2007 0:24

A ja dziś obejrzałem mecz jeszcze raz.
Wenger się zachwycał nad grą Fabiańskiego. Choć nie bronił wcale jakoś kosmicznie :] bronił dobrze, nawet zauważyłem kilka błedów. Mianowicie, za często piąstkował piłkę, zamiast ją łapać. Wybicia piłki, gdy napastnicy rywali atakują, też do poprawy. Za dużo niedokładnych podań. Ale jak trzeba było i rywale strzlali - to Fabiański dawał rade. Raz nawet wybronił w wydawałoby się fatalnej sytuacji - instynktownie.

Co do wyróżnionych to dodałbym jeszcze Nicklasa, który zaliczył asyste przy pierwszym golu i cały czas był bardzo, ale to bardzo aktywny.
Także Song, czy Denislon zagrali świetne zawody.
Co cieszy [choć o Gilberto krążą już plotki, ze odejdzie w styczniu] to to, że Gilberto grał w pomocy :]

Podobało mi się to, co można zauwazyc u graczy pierwszego składu.
Bardzo dużo gry z pierwszej pilki, długie utrzymywanie się piłce. Dziesiątki podań i co mnie też bardzo ucieszyło - walka o odzyskanie kazdej piłki, jak się ją straci.
ObrazekObrazek
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Anglia