Puchar Ligi Angielskiej (Carling Cup)

Wszystko o piłce w Anglii - Zawodnicy, Kluby, Reprezentacja, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia związane z piłką.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

kto sięgnie po puchar ?

Manchester United
8
17%
Chelsea Londyn
6
13%
Arsenal Londyn
14
29%
Liverpool
6
13%
Tottenham
4
8%
Everton
2
4%
Manchester City
3
6%
Aston Villa
4
8%
Portsmouth
0
Brak głosów
ktoś inny
1
2%

Liczba głosów : 48

Postprzez guru Wt 18.12.2007 22:47

Sendi kapitanem.

Fabiański jak na razie świetnie broni. Przy bramce nie miał nic do powiedzenia.

Jestem pozytywnie zaskoczony. Nie spodziewałem się tak łatwego meczu. Chłopaki za bardzo się rozluźnili i padła bramka. Ze spalonego, ale gol. ['] Nam z Chelsea nie uznano, a tu koleś metr na spalonym i gramy dalej. Chociaż dobrze, że strzelili. Musimy wyjść bardziej skoncentrowani.

Pierwsza bramka to świetne zagranie Bendtnera i ładnie wykończenie Diaby. Drugi gol to popis instynktu Eduardo. Denilson popisał się prostopadłym zagraniem- Samba próbował przeciąć podanie, ale nie udało mu się, a tam czekał już Edu. Na pełnym luzie wpakował piłkę do bramki obok bramkarza.
guru
Kapitan
Kapitan

Postprzez fieldy Wt 18.12.2007 22:52

internista1908 czy ty myślisz logicznie ? czy co jest z tobą ?

Mecz jak na razie prawie, że świetny w naszym wykonaniu. Prowadzimy 2:1, choć mogło być zdecydowane lepiej.
Znakomicie rozpoczęliśmy, bramka Diaby'ego już w 6 minucie, świetna akcja zespołu, gra z klepki podanie Nicklasa i Diaby ze spokojem lobuje Friendela. Po chwili mogło być 2:0, ale Nicklas troche za mocno uderzył i piłka trafiła w spojenie słupka z poprzeczką. Później mieliśmy jeszcze jakies okazje. Blackburn głownie po stalych fragmentach nam zagrażało, ale do 40 minuty nic wielkiego nie pokazali. Fabian całkiem przyzwoicie. 2 razy bardzo ładnie obronił. Przy bramce nie miał nic do powiedzenia, raczej stoperzy zawinili - Santa Cruz był niepilnowany. [ale czy spalonego nie było ? ] Drugi nasz gol też ładny. Prostopadła piłka od Denilsona, trafia do Eduardo, a ten już wie co zrobić z piłką.

Jedna uwaga do Fabiana, za czesto wychodzi do dośrodkowania, a potem wraca do bramki.
Ogólnie to mnie zaskoczyli in plus nasi młodzi gracze.
I o dziwo Riley całkiem nieźle sedziuje :]
Senderos mógł w końcówce strzelić gola, ale po pierwsze był na spalonym, a po drugie - uderzył w słupek :D

Spurs prowadza po 50 minutach z City na ich terenie. Ale od 20 minuty grają w 10. Czerwo zobaczył Zokora. Wiec wszystko się może jeszcze zdarzyć.
ObrazekObrazek
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Postprzez PiotRoo Wt 18.12.2007 23:18

Blackburn właśnie wyrównał za sprawą Santa Cruza. A Spurs cały czas się dzielnie trzyma.
PiotRoo
Skład B
Skład B

Postprzez guru Wt 18.12.2007 23:55

Mamy dogrywkę. Z tym, że my będziemy grać w dziesiątkę. :? Denilson ['] Po co on robił taki głupi wślizg. Miał już na koncie żółtą kartkę.

Blackburn nie zagrało nic specjalnego w drugiej połowię. Długie piłki- standard. Zagrożenia po stałych fragmentach gry (po jednym z nich padł gol). Nasi mogą sobie pluć na brodę, bo mogli już zakończyć mecz i jechać do domu z dobrym humorem. Teraz dogrywka i karne. Źle to widzę, obym się mylił.
guru
Kapitan
Kapitan

Postprzez fieldy Wt 18.12.2007 23:57

A mi wisi czy awansujemy :] to tylko CC.
Wazne, ze emocje są. Skoro Denilson dostal od razu czerwo za faul, zamiast 2 żółtej, to Savage za atak na niego tez powinien wylecieć.

Troche się pogubiliśmy w obronie, zwłaszcza Song.

edit:
Song się postanowił zrehabilitowac :D świetna asysta i po raz kolejny Eduardo nie marnuje dobrej piłki prostopadłej.
Wielkie brawa, gramy na terenie rywala, ktory gra pierwszym składem i nasza młodzież, choć w "10" to potrafi strzelić bramke 8)

edit2:
emocji sporo, nie powiem. Dośc powiedzieć, że w samej końcówce, na sekundy przed końcem Blackburn miało słupek :p troche za ostra gra, znów.
Niepokoi mnie to trochę, że nasi zawsze dają się wciągnąć w tą brutalna grę, no ale póki wygrywają - niech i tak będzie.
ObrazekObrazek
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Postprzez guru Śr 19.12.2007 0:44

fieldy napisał(a):Wielkie brawa, gramy na terenie rywala, ktory gra pierwszym składem i nasza młodzież, choć w "10" to potrafi strzelić bramke Cool

... i wygrać mecz. Wielkie brawa!

Bałem się, że nie wytrzymamy tego meczu kondycyjnie. przez ponad 30 minut graliśmy w "10", a oni mieli za sobą już 90 minut. Eduardo :* Ależ on jest skuteczny. Wszyscy zagrali dobrze. Tam zdarzały się błędy w obronie. Ale i tak duet Song-Sendi dał radę. Blackburn to nie łatwy przeciwnik szczególnie jak grają u siebie. Dzisiaj nic wielkiego nie zaprezentowali. Widać, że są w dołku.

A mi wisi czy awansujemy Krzywy to tylko CC.

Ja jednak chciałbym żeby nasi to wygrali, chociaż łatwo nie będzie. Jak na razie mamy w półfinale Arsenal, Tottenham i Everton. Jutro dowiemy się kto dołączy do tej trójki. Liverpool, albo Chelsea.

Tottenham się rozkręca. Wygrali u siebie z Man City, potem na wyjeździe z Portsmouth i dzisiaj znowu z Man City. Tym razem na wyjeździe. Przez większość spotkania grali w dziesiątkę i zdołali wygrać 2:0. Szykują nam się świetne derby. :]
guru
Kapitan
Kapitan

Postprzez fieldy Śr 19.12.2007 0:49

Song w dogrywce już czesciej grał do przodu, niż w obronie. Dzięki czemu zaliczył asyste, Senderos ogólnie dziś dobrze zagrał. Pod koniec znakomicie wszystko czyścił.
Bałem się, że nie zobacze na boisku dziś nikogo z naszych 4 młodych graczy, a wszyscy grali :p szkoda, że Barazite jakąś kontuzję odniósł, oby to nic powaznego. Ale mecze z Blackburn zawsze tak wyglądają, u nich tez którys schodził z powodu kontuzji, do tego czerwo Denilsona. Tradycji stało się zadość.

Fabiański dziś grał bardzo dobrze, już wcześniej mówiłem, ze popełniał drobne błedy, ale ogólnie kilka razy nas uratował. Diarra chyba Man of The Match, bo szampana dostal po meczu :]

śmiech na sali te oceny Sky Sports.
Son, który zawalił 2 gole i asystował przy naszej 3, dostał 9, A taki Senderos, który czyścił wszystko 6.
Fabian, ktory nie zawinił przy bramce, a czesto nas ratował dostał 6. Bendtner, który na swoje 19 lat grał jak profesor - 7, a tez asystował przy golu i ... strzeliłl w spojenie.
Najlepszy Onet, który jak zwykle pojecia o meczu nie ma, ale pisze :]
ObrazekObrazek
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Postprzez guru Śr 19.12.2007 22:45

Dzisiaj jest szlagier Chelsea- Liverpool.

Mecz jak na razie nudnawy. Chelsea sprawia lepsze wrażenie, ale przecież grają u siebie. Oby w następnej połowię było ciekawiej.

Chelsea: Cech, Bridge, Carvalho, Belletti, Ben-Haim, Essien, Obi, Lampard, Kalou, Shevchenko, Sinclair.
Rezerwowi: Cudicini, Sidwell, Joe Cole, Ballack, Ferreira.

LFC: Itandje - Arbeloa, Hobbs, Carragher, Aurelio - Alonso, Lucas, Sissoko - Babel, Woronin, Crouch.

Rezerwowi: Martin, Hyypia, Riise, El Zhar, Benayoun.
guru
Kapitan
Kapitan

Postprzez fieldy Śr 19.12.2007 22:48

Jak dla mnie to Liverpool sprawia lepsze wrażenie :]
Ilosc sytaucji podobna, po 1 100% z każdej strony. Cech znakomicie to obronił. Poza tym kilka ładnych akcji z klepki przeprowadzili.

Mam nadzieje, że po przerwie padną gole.

I nie mów, że mecz nudnawy - sedzia na początku w świetnym stylu schodził z murawy :lol2:
ObrazekObrazek
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Postprzez guru Śr 19.12.2007 23:12

Mam nadzieje, że po przerwie padną gole.

No i już mamy pierwszego gola. Lampard strzelcem. Miał dużo szczęścia przy tym strzale. Piłka odbiła się od nogi Carraghera i bramkarz dostał loba. Itandje był bezradny. Wcześniej jeszcze wybronił groźny strzał Essiena.

Liverpool mógł wcześniej strzelić, ale Crouch nie wykorzystał błędu Carvalho.
A jak już jestem przy Crouchu... :haha: Ten koleś nawet sfaulować nie potrafi. Co on chciał zrobić Mikelowi. Jakoś tak dziwnie na niego skoczył i dostał czerwo.
guru
Kapitan
Kapitan

Postprzez fieldy Śr 19.12.2007 23:16

Ja się zastanawiam, czy to czasem nie była nieudolna próba wślizgu :|
co za idiotyczne zachowanie. Przegrywali, a ten niczym Hulk Hogan przed laty atakuje rywala :roll: czwero wsłuszne, do tego jeszcze jakaś dyskwalifikacje by sie przydała.
Widac szlagiery Premiership nie moga się odbywać bez brutalnej gry.

Lamps miał dużo szczescia, w pierwszej połowie zmarnował setkę, w drugiej zamiast do bramki uderzył sprzed pola karnego panu Bogu w okno, aż w końcu Carragher musiał pomóc.

Wszedł Ballack - po 8 miesiącach przerwy, nie grał od kwietnia.
Ciekawe co pokaże.

I jeszcze na koniec mała dygresja ... Luca Toni show 8)
ObrazekObrazek
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Postprzez guru Śr 19.12.2007 23:50

fieldy napisał(a):Luca Toni show Cool

:| fuks :foch:

Druga połowa dużo lepsza od pierwszej. Mecz mógł się podobać. Chelsea była konsekwentniejsza pod bramką rywala i wygrała mecz. Przy golu Szewczenki ewidentnie zawalił bramkarz. ['] Szewa pociągnął z ostrego kąta.

Nawet zaliczył asystę. :)
guru
Kapitan
Kapitan

Postprzez bramkarz_MU Cz 20.12.2007 0:09

Chelsea 2-0 Liverpool

Lampart

Kod: Zaznacz cały
http://rapidshare.com/files/77740905/1-0_frank_lampard.wmv

Shevchenko
Kod: Zaznacz cały
http://rapidshare.com/files/77747680/2-0_shevchenko.wmv

Zgrywal : Mr. Mercury
Upload => moj :P
bramkarz_MU
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Postprzez fieldy Cz 20.12.2007 0:23

Mecze pólfinałowe będą 7 i 21 stycznia [mecz i rewanż]. by BBC [bo wg arsenal.com 8/9 i 22/23]

Arsenal zmierzy się [tak jak przed rokiem] z Tottenhamem, kolejne derby Londynu. A gramy z nimi już za kilka dni w lidze.

Chelsea zagra z Evertonem.
ObrazekObrazek
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Postprzez Michał M Cz 20.12.2007 9:15

fieldy napisał(a):I jeszcze na koniec mała dygresja ... Luca Toni show 8)

To był raczej bramkarz grecki show :smile2:
guru napisał(a):

Nawet zaliczył asystę. :)

No proszę :wink: A jak ogólnie grał? W miare dobrze, czy po prostu "szwendał" się na boisku jak w ostatnim sezonie? :P
Obrazek
Michał M
Bawarski Krzyżak

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Anglia