Reprezentacja Anglii (zbiorczy)

Wszystko o piłce w Anglii - Zawodnicy, Kluby, Reprezentacja, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia związane z piłką.

Moderatorzy: piwus, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel, Pisakk, maestro

Re: Reprezentacja Anglii (zbiorczy)

Postprzez Cris7 Pn 09.08.2010 10:50

Naprawdę sądzisz, że nie ma w Premiership lepszych Anglików?
United Road, take me home
To the place, I belong
To Old Trafford, to see United
Take me home, United road
Cris7
Kapitan
Kapitan

Postprzez MGiggs Pn 09.08.2010 13:37

Grant Leadbitter-to ten co strzelił kiedyś cudownego gola Arsenalowi?

Darren Ambrose-kojarze ziomka bo strzelil gola na OT w barwach srok,w tym meczu Roo strzelil najladniejsza bramke w karierze.

Moim zdaniem Angolą brakuje przerwy w zime.pozniej Roo biega na 2 biegu a Jonhson ktory jest jednym z lepszych atletów w premiership wygląda na połamanca.
Najzdolniejsi zawsze dadzą rade,nikt mi nie wmówi ze taki Becks czy Scholes by sie obecnie nie wybił...
If I had to choose between dribbling past 5 players and scoring from 40 yards at Anfield or shagging Miss World,it’d be a hard choice. Thankfully, I’ve done both.
MGiggs
Kapitan
Kapitan

Postprzez VADER Wt 10.08.2010 9:23

Ponieważ niema na forum (widocznie jestem ślepy i nie zauważyłem) tematu o szkockiej piłce - postanowiłem dodać info o szkockiej piłce tutaj.A prawda smutna jest taka,iż Szkocka piłka ostatnimi czasy niestety spada niemal na dno.Słaba postawa w poprzednim sezonie wszystkich zespołów biorących udział w europejskich pucharach,a w tegorocznych europejskich rozgrywkach porażka Hibernianu i Celtiku spowodowały,że Szkocja spada coraz niższej w rankingu UEFA,wg którego przydzielane są miejsca poszczególnym federacjom do międzynarodowych pucharów.Aktualnie Szkocja ma zapewnione dla swojego mistrza miejsce w fazie grupowej Ligi Mistrzów (Rangersi),a wicemistrz kraju nie poradził sobie w tych prestiżowych rozgrywkach poprzez eliminacje w dwumeczu przeciwko portugalskiej Bradze.Niestety wiele wskazuje na to,iż przesądzone już jest niemal,że od sezonu 2011/12 Szkocja będzie mogła wystawić do Champions League jedynie ekipę mistrza i to tylko w eliminacjach.Brak silnego sponsora,kulejąca praca z młodzieżą,wymagania pseudo-gwiazd spowodowały niestety pogarszanie się stylu gry całej szkockiej piłki nożnej,co mnie boli.Jako fan piłki na Wyspach czuję żal,że działacze klubowi w kraju dudziarzy i spódnic z kiltem robią podobnie jak nasz PZPN wodę z mózgu swoim kibicom,udawając,że wszystko jest ok.
ONLY TOTTENHAM HOTSPUR; SHEFFIELD WEDNESDAY & CF VALENCIA
VADER
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez jordan20 Wt 10.08.2010 10:20

vader - pilka-na-swiecie/liga-szkocka-t4782-15.html

od siebie dodam,ze niezmiernie cieszy mnie malejaca rola tej smiesznej ligi-precz z drewnianymi robotami majacaymi sile biegac po 90 minut,bez chociazby promila umiejetnosci technicznych
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez red85 Wt 10.08.2010 10:47

Po stokroć wolę taką odmianę futbolu niż balet na stadionie. Nie, dziękuję. Dziewczyny lubię oglądać, ale w innych sytuacjach.
red85
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Pawel875 Wt 10.08.2010 11:02

W Hiszpanii i Anglii gra się inaczej. W Anglii walczy się o zwycięstwo do końca, a w Hiszpanii klepie się piłkę licząc, że po każdym udanym zagraniu kibice będą klaskać. Sorry, mnie takie coś też nie urzeka. Bardziej śmieszna wydaje się Primera Division, gdzie w ostatnich latach do półfinałów CL dochodzi tylko Barcelona. Ja uważam, że Premier League jest lepsza: spójrz na zespoły Liga BBVA: 2 walczą o mistrza, o trzecie miejsce biją się Valencia, Sevilla, Atletico, Villarreal a cała reszta to przeciętne zespoły. Teraz Premier League: Chelsea i United o majstra, Arsenal też coś tam próbuje, ale ostatnio zawsze bez mistrzostwa, ale Top4 się trzymają. Liverpool to jednak Liverpool, dalej: Manchester City, Aston Villa, Everton, Fulham (do finału Europa League nie dochodzi się fartem), Tottenham, czyli w Primera masz ledwie 6 dobrych zespołów, w Premier League to połowa ligi. Może mało przekonujące argumenty, ale to tylko moje zdanie.

od siebie dodam,ze niezmiernie cieszy mnie malejaca rola tej smiesznej ligi-precz z drewnianymi robotami majacaymi sile biegac po 90 minut,bez chociazby promila umiejetnosci technicznych

Mówisz, że tacy piłkarze jak Adam Johnson, Aaron Lennon, Jermain Defoe, Theo Walcott, Joe Cole, Ashley Cole, Gabriel Agbonlahor, Jack Wilshere czy Ashley Young to drewniane roboty? Zresztą podałem tylko kadrowiczów a mówisz przecież o lidze
Obrazek
Pawel875
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez fieldy Wt 10.08.2010 11:04

Pawel875, jordan raczej mówił o lidze szkockiej.
Obrazek
fieldy
mod niegodziwiec
mod niegodziwiec

Postprzez Mentor Wt 10.08.2010 11:11

Dokładnie, ale po co czytać ze zrozumieniem jak można się zapienić, napiąć i odgrzebać nieśmiertelne dyskusje, które tak na dobrą sprawę są bez sensu bo opierają się na subiektywnych odczuciach. Równie dobrze można dywagować nad przewagą koloru niebieskiego nad zielonym.

red85 napisał(a):Po stokroć wolę taką odmianę futbolu niż balet na stadionie. Nie, dziękuję. Dziewczyny lubię oglądać, ale w innych sytuacjach.

Piłkarze powinni maksymalnie ograniczyć ćwiczenia z piłką i w ogóle ćwiczenia na murawie. Siłownia w zupełności wystarczy.
Obrazek
Barca jest najpiękniejszą kobietą na świecie. Jednego dnia może być bardziej lub mniej wdzięczna, ale to wciąż ta sama kobieta i w tej kobiecie jesteśmy wszyscy do szaleństwa zakochani. - Joan Gaspart
Mentor
Zajebiaszczo

Postprzez Pawel875 Wt 10.08.2010 11:15

ehh.... fakt, już zdarzało się mi słyszeć podobne opinie o lidze angielskiej, tym bardziej popatrzyłem na nazwę tematu i napisałem o czym innym
Obrazek
Pawel875
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez majer13 Wt 10.08.2010 11:16

Mentor napisał(a):Piłkarze powinni maksymalnie ograniczyć ćwiczenia z piłką i w ogóle ćwiczenia na murawie. Siłownia w zupełności wystarczy.

Myślę że tu bardziej chodziło o szybkość i dynamikę ligi. La Liga to piłka techniczna gdzie wymienia się wiele podań i zagrań technicznych. Premier League to natomiast liga oparta na szybkości ,sile i dynamice. To kwestia gustu inni wolą oglądać holowanie piłki ponad 20 podań w akcji, a inni szybką grę która polega na jak najszybszym dostaniu się pod bramkę przeciwnika bez zbędnych ceregieli. Anglia to także mocniejsza obrona (agresywniejsza - jak kto woli).
..... :!: Szybkiego powrotu do zdrowia Robert :!: .....
majer13
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez red85 Wt 10.08.2010 11:33

@Mentorze

Tak samo jak post jordana nie tyczył się bezpośrednio tematu (w lidze szkockiej raczej trzeba mieć "promil umiejętności technicznych", a jeśli się w tej kwestii nie zgadzamy to raczej nie ma o czym gadać :)), tak i mój. Mówiliśmy o dwóch skrajnościach, a jeśli mam wybierać to wolę wersję z facetami niż z dziewczynami na boisku. Juz mówiłem czemu.
red85
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Daaaamian Śr 11.08.2010 22:22

http://eurorivals.net/england:hungary-h ... 00811.html

Bramki z dzisiejszego meczu Anglików. Gerrard dał popis. Cudowne bramki kapitana Liverpoolu. :brawo: :brawo:
Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez lisek_chz Śr 11.08.2010 22:26

Drugi gol to kosmos :shock:
"Kiedy mówię Polska, mam przed oczami pszeniczny kłos wyrosły na tej ziemi, znajome boćki, które przycupnęły na przyjaznej mazurskiej chacie..."
lisek_chz
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez chapi So 04.09.2010 15:23

chapi
Junior
Junior

Postprzez kiboool Śr 08.09.2010 13:46

Angole znowu imponuja forma w eliminacjach, oby nie bylo tak jak ostatnio - kwalifikacje do munialu przejechali imponujaco a na mundialu klapa.
kiboool
Trampkarz
Trampkarz

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Anglia