Reprezentacja Anglii (zbiorczy)

Wszystko o piłce w Anglii - Zawodnicy, Kluby, Reprezentacja, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia związane z piłką.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Re: Reprezentacja Anglii (zbiorczy)

Postprzez fieldy Pt 10.02.2012 16:47

Nawet jak Ox pojedzie to nie będzie grał w pierwszym składzie. Zresztą jak Harry dostanie robote, to pewnie Lennon pojedzie :lol:
ObrazekObrazek
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Postprzez Emerald Pt 10.02.2012 16:54

fieldy napisał(a):Nawet jak Ox pojedzie to nie będzie grał w pierwszym składzie. Zresztą jak Harry dostanie robote, to pewnie Lennon pojedzie :lol:

Pewnie nie bedzie gral, ale z drugiej strony Angole lubia wyskoczyc z jakims mlodym talentem, ktory rozwala system na duzych zawodach vide mlody Owen...
Pojawiam sie i znikam
taka rola magika

Visca el BARCA!
Forza Red Hot Chili Peppers
Emerald
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Cris7 Pt 10.02.2012 18:31

Przecież Walcott obecnie to wybór nr 15 powinien być :lol:
United Road, take me home
To the place, I belong
To Old Trafford, to see United
Take me home, United road
Cris7
Kapitan
Kapitan

Postprzez Kamil232 Wt 14.02.2012 0:28

http://devilpage.pl/index/news/komentar ... e-na-euro/

Dlatego ja bym to ustawił tak.

Hart, Walker, Rio, Terry, Cole, Carrick, Scholes, Gerrard, Sturidgge, Rooney, Young.

W zależności od formy na prawej obronie mógłby grać Richards, w środku obrony stawiam na doświadczenie, chociaż również w zależności od formy można by w miejsce Ferdinanda dać Smallinga. W środku pola stawiam na dwójkę z United, bo Carrick gra niesamowity sezon i w parze Scholesem mogli by przenieść swoją świetną grę ze środka pola do Anglii. Postawiłem na Gerrarda przed nimi, to dlatego, bo nie wiadomo jak będzie wyglądał Wilshere po powrocie po urazie, co prawda w Arsenalu jest ustawiany niżej, ale wyżej już we wcześniejszej występował. W ataku dałem na lewą Young'a, ale tu również decydowała by forma, wydaje mi się, że jeszcze na ten moment w najwyżej formie Young mógłby dać więcej od Welbecka, ale może się mylę, więc tu mógłby grać Danny.
Bez wątpienia do kady na mistrzostwa zabrałbym takich graczy jak Smalling, Jones, Baines, Cleverley, Parker, Barry, Wilshere, Chamberlain czy wspomniany Welbeck. I po prostu jakby jednak to doświadczenie zawodziło na które postawiłem, to dawaj młodych niech przynajmniej pokazą entuzjazm. Lamparda bym już sobie odpuścił. Wciąż ma duże ego, co widać po jego kręceniu nosem na ławkę w Chelsea, więc mógłby sobie nie poradzić z rolą rezerwowego w kadrze.
Środek pola byłby zbudowany wokół geniuszu Scholes'a i tylko wypada żałować, że jak już jest dziadkiem dopiero co poniektórzy zauważyli jego niesamowite umiejetnosci, a wczesniej rzucano go na skrzydło i na siłe forowano Gerrarda z Lampardem.
Obrazek
Kamil232
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez red85 Wt 14.02.2012 12:59

Nie sądzę Kamil, żeby na Euro w kadrze Anglików znalazło miejsce dla aż siedmiu CMów. Są 23 tylko bodaj miejsca...I mam poważne wątpliwości czy Terry powinien znaleźć się w kadrze.
red85
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Kamil232 Wt 14.02.2012 18:00

Faktycznie w takim razie Barry by został w domu. Jako DM ogarniali by Carrick i Parker, a 4 cm to Clev, Scholes, Jacek i Gerrard.

Co do Terrego to bodaj Bienias pisał, ze dawno już inny zawodnicy z kadry powinni się nim zając i mam podobne zdanie na ten temat. Co to za generał, który rucha żony swoich żołnierzy i jeszcze obraża brata vicegenerała. No, ale cóż jakoś w to nie wierzę, żeby Redknapp miał na tyle jaj, żeby go zostawić w domu.

Edit: w sumie 6 środkowych pomocników to dalej spora liczba, no to kolejny do odstrzału byłby ktoś z trójki Jacek, Gerrard, Cleverley...ostatnie miesiące przed Euro by zadecydowały, czy tam jak kto by się prezentował na zgrupowaniu :wink:
Obrazek
Kamil232
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez joedoe Wt 14.02.2012 18:13

Dlatego ja bym to ustawił tak.

Hart, Walker, Rio, Terry, Cole, Carrick, Scholes, Gerrard, Sturidgge, Rooney, Young.

Nie bardzo czaję co to w ogóle jest. 4-3-3 ? Tylko co to za pomoc, a może 4-4-2 z jednym skrzydłowym? :lol:
Panowie ja rozumiem, że widzielibyście tam pewnie 3/4 United w składzie, zapewne będzie waszych graczy najwięcej, ale litości...
Z tym Scholesem też bym się powstrzymał. Chłop dopiero wrócił z przedwczesnej emerytury, zagrał kilka spotkań i na Euro ma grą kierować?!
Bić k**** i złodziei, mości hrabio.
joedoe
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez grzegorzfcb Wt 14.02.2012 18:31

joedoe napisał(a):Z tym Scholesem też bym się powstrzymał. Chłop dopiero wrócił z przedwczesnej emerytury, zagrał kilka spotkań i na Euro ma grą kierować?!

Zgadzam się, ale mam też inną wątpliwość:
Wszyscy wstawiacie Rooneya do składu, co jest oczywistą oczywistością, ale...niekoniecznie w kontekście Euro, bo on ma 3 mecze bana ?
Czy nie jestem na bierząco ?
grzegorzfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Daaaamian Wt 14.02.2012 19:12

FA wybłagało (swoją drogą straszna hipokryzja z ich strony) UEFA i Rooney ma tylko dwa mecze zawieszenia na Euro.
Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Atol Wt 14.02.2012 21:16

Na pewno dwa a nie trzy ?
Atol
Obrazek
Obrazek
Atol
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Postprzez Daaaamian Wt 14.02.2012 21:27

Na pewno.
Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Kamil232 Wt 14.02.2012 21:54

Nie bardzo czaję co to w ogóle jest. 4-3-3 ? Tylko co to za pomoc, a może 4-4-2 z jednym skrzydłowym? :lol:

4-3-3, co z tą pomocą jest nie tak.

---------Carrick----------Scholes-------
Sturidgge-------Gerrard-----------Young
------------------Rooney

Panowie ja rozumiem, że widzielibyście tam pewnie 3/4 United w składzie, zapewne będzie waszych graczy najwięcej, ale litości...

O jaką litość Ci chodzi i o co się rzucasz? Którego z zawodników United dałem na wyrost?

Z tym Scholesem też bym się powstrzymał. Chłop dopiero wrócił z przedwczesnej emerytury, zagrał kilka spotkań i na Euro ma grą kierować?!

Tak bo w tych spotkaniach prezentuje poziom niedostępny dla 97% Angielskich środkowych pomocników. Na kim mam znowu opierać grę na Gerrardzie, albo Lampardzie? Gościach którzy przegrali wszystkie turnieje po kolei z rzędu? Albo na Barrym który się całkowicie skompromitował w RPA, gdzie Niemcy robili z niego dziwkę? Dajmy sobie już z tymi panami spokój. Na Scholesa w reprezntacji tak naprawdę nigdy nie postawiono, nigdy nie zrobiono z niego centralnej postaci, kluczowego zawodnika. Trochę jak z Xavim kiedyś gdzie go rzucano na DM, byle tylko upchnać, ale bano się na niego postawić. Chociaż teraz na koniec kariery warto spórbować tej opcji, bo inne nie wypaliły i może w końcu dało by się patrzeć na grę Anglików i na jakieś fajną grę w środku pola, a nie na hollywodzkie podania i serie wrzutek.
Obrazek
Kamil232
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Bienias Wt 14.02.2012 22:06

grzegorzfcb napisał(a):
joedoe napisał(a):Z tym Scholesem też bym się powstrzymał. Chłop dopiero wrócił z przedwczesnej emerytury, zagrał kilka spotkań i na Euro ma grą kierować?!

Zgadzam się, ale mam też inną wątpliwość:
Wszyscy wstawiacie Rooneya do składu, co jest oczywistą oczywistością, ale...niekoniecznie w kontekście Euro, bo on ma 3 mecze bana ?
Czy nie jestem na bierząco ?

a ja bym na Rudego postawil. Bardzo dobry zawodnik pomimo powrotu z emerytury. Moze nie prezentuje takiego wysokiego poziomu jak kiedys ale na srednia reprezentacje Anglii to wystarczy. Przede wszystkim nie widze lepszej alternatywy wiec czemu nie.
Pep: "Dwa karne? Gwizdnęli nam dwa karne, ale teraz jest już za późno, już nie trzeba...".
Bienias
Vamos Blaugrana

Postprzez red85 Wt 14.02.2012 22:12

Oj tam, nie jest tak znowu tragicznie z Anglikami. Ewentualnie zestawienie typu

.....Carrick
Wilshere....Parker(Cleverley)

wygląda na papierze całkiem zacnie. tyle tylko, że jest troche znaków zapytania odnośnie zdrowia dwóch z wyżej wymienionych zawodników. Jak dla mnie Scholesy mógłby rozpocząć tą imprezę na ławce i w razie w wejść do akcji :) Taką opcję IMO jednak warto mieć.
red85
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez fieldy Wt 14.02.2012 22:21

red85 napisał(a):Jak dla mnie Scholesy mógłby rozpocząć tą imprezę na ławce i w razie w wejść do akcji

no więc własnie. Ja nie wiem jak Kamil sobie wyobraża grę Scholesem jako podstawowym zawodnikiem. Pamietajmy, że to turniej i mecze są co kilka dni. Przecież Scholes by tego fizycznie nie wytrzymał (gdyby miał stanowić o sile Anglików w pomocy w każdym meczu).
ObrazekObrazek
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Anglia