Sir Alex Ferguson

Wszystko o piłce w Anglii - Zawodnicy, Kluby, Reprezentacja, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia związane z piłką.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Postprzez RVN10 Śr 02.02.2005 0:41

Dzisiaj pokazał klasę, wszystkie zmiany bardzo dobre, taktyka tez dobrze zmnieniona, Wenger jeszcze musi sie duzo uczyc :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Obrazek
"Całe szczęście, że piłkarze nie są tacy jak ja. Wtedy zapanowałaby anarchia." - Eric Cantona.
RVN10
Dziecko neostrady

Postprzez różowy Pt 13.10.2006 11:43

Odpowiedni człowiek na odpowiednim miejscu od przeszło 20 lat. Sir Alex Ferguson-trener i ojciec piłkarzy z Old Traford. Jest bardzo dobrym szkoleniowcem. To On rządzi w drużynie. Wyznaje zasade-Jeśli Ci się coś nie podoba to *****. 8) Dlatego prawdopodobnie odszedł Becks, Veron, Stam, Van The Man i Keano. Preferuje taktyke 4:4:2. Jest mistrzem w jej stosowaniu. Wystawia odpowiednich piłkarzy tam gdzie najbardziej pasują na danego przeciwnika.

PS: Ciekawe ile już Sir Alex przeżuł gum w czasie meczów. :oops: :wink:
różowy
Junior
Junior

Postprzez Zaza Pt 13.10.2006 11:52

różowy napisał(a):Wystawia odpowiednich piłkarzy tam gdzie najbardziej pasują na danego przeciwnika.

No tak szczególnie ostatnio [ w popszednim sezonie] te zmiany są wyjądkowe :roll: - z Smithem na DM, Fletcherem gdzie popadnie czy Brownem i Slivestrem :wink:

RVN10 napisał(a):Wenger jeszcze musi sie duzo uczyc

Rozumiem że pisałeś do konkretnego meczu :roll: Bo ile sie Wenger musi uczyć pokazuje od 3 lat na rynku transferowym :] Nawet pozwolił sobie na sprzedaż takiego gracza jak Vieira - co dla MU było by równe z rozwiązaniem :wink: Albo szukaniem następcy przez 4 kolejne okna.

Zmiencie tytuł tego tematu - z duzej litery Alex Ferguson :!: Tym bardzie jak jest Sir... alex ferguson :roll:
Zaza
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Mefiu Pt 13.10.2006 14:46

Zaza napisał(a):No tak szczególnie ostatnio [ w popszednim sezonie] te zmiany są wyjądkowe :roll: - z Smithem na DM, Fletcherem gdzie popadnie czy Brownem i Slivestrem :wink:

:?
No tak, bo przecież Brown grał na AŻ dwóch pozycjach w obronie, w środku i na prawej stronie, a przecież jest zawodnikiem, który grając w młodzieżowych druzynach występował na prawej stronie i środku. Toż to szok, Ferguson popełnił kolosalny błąd wystawiając tam Wesa. No i ten Silvestre :roll: Przecięz grał na lewej obronie, a czasem i na środku :shock: Piłkarz nie może być uniwersalny i powinien trzymać się swojej, jedynej pozycji... :x Podobnie jak Kaladze, Maldini czy Serginho. :o
Take me home, United road, to the place I belong...
Mefiu
First love...United

Postprzez Zaza Pt 13.10.2006 15:22

Tylko ani Maldini, ani Kaladze nie łatając dziur w pomocy - jak Ferguson Smithem [i to gadanie że bedzie jak Keano :lol: że ma podobny charakter - nie ma pytań] a zapomniało sie jak to i Brown i Slivestre grali w drugiej lini ?

Uniewersalność ? mowa :] zwłaszcza w obronie - tak ! tak masz 100% - dla tego mi. Zambrotta to obecnie najlepszy skrajny defensor w europie - bo zagra tak samo na lewej jak i na prawej. Ale przykłady wyżej to tak jak by Gianluca, Frank Rijkaard w atak chciał wcisnąć - teraz za Eto'o :?

P.S. W ramach uzupełniania - Zambrotta zaczynał swoją kariere jako napastnik Bari ale teraz zmiana jest mu nie pisana - Bo Frank nie ma takiego daru jak Sir Alex Ferguson ... czyli

różowy napisał(a):Wystawia odpowiednich piłkarzy tam gdzie najbardziej pasują na danego przeciwnika.

Pozdro
Zaza
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Rossi Pt 13.10.2006 15:52

Zaza napisał(a):a zapomniało sie jak to i Brown i Slivestre grali w drugiej lini

Ja zapomniałem jeżeli możesz to przypomnij kiedy to było bo cholerka nie pamietam :?
Jeżeli SAF potrafi zrobić z O'Shea czu Smudge pomocnika to brawa dla niego. John grał wiekszosc tamtego sezonu w środku i jakoś z ligi nie spadliśmy ba pomagał mu Giggs wieczny lewoskrzydłowy i zobacz nawet wyprzedzlimy Liverpool z Gerrdem-Sissoko-Xabi czy Asrenal Gliberto-Cesc. Czego sie czepiasz tym razem?
Obrazek
"Zawsze oczekiwałem od moich klubowych
kolegów, aby dawali z siebie 100%. Nigdy nie krytykowałem ludzi, za słaby występ." Keano
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Zaza Pt 13.10.2006 16:07

Rossi napisał(a):Jeżeli SAF potrafi zrobić z O'Shea czu Smudge pomocnika to brawa dla niego

Sęk w tym nie nie potrafi :P Oni sobie tak radzą jak PiS z rządzeniem :lol: Przeciesz teksty na temat zmiany pozycji i gry Alana na DM teraz z perspektywy czasu sa jak dowcipy. Charakter Keano może ma - ale to nie wszystko - to tak jak by Milan szukał następcy Gattuso w Al Kaidzie - Al Zawahiri tez ma broge i tez walczny ...

Rossi napisał(a):wyprzedzlimy Liverpool z Gerrdem-Sissoko-Xabi czy Asrenal Gliberto-Cesc

Tylko że te kluby sie zaangażowały w gre w europie gdzie United już nie było - a np. Chelsea połączyła i jedno i drugie ... To powinien byc punkt odniesienia dla Ciebie.
Zaza
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Cris7 Pt 13.10.2006 16:15

różowy napisał(a):To On rządzi w drużynie. Wyznaje zasade-Jeśli Ci się coś nie podoba to *****. 8) Dlatego prawdopodobnie odszedł Becks, Veron, Stam, Van The Man i Keano.

Czyli suprocentowy despotyzm. Czy to aż takie dobre... :roll: Keano,David, i Ruud to byli bardzo wartościowi piłkarze drużyny, więc nie wiem co dobrego było w ich odejściu.

różowy napisał(a):Preferuje taktyke 4:4:2. Jest mistrzem w jej stosowaniu.

:roll: :shock: :shock: Ktoś ci za to płaci, czy tak sam z siebie?

różowy napisał(a):PS: Ciekawe ile już Sir Alex przeżuł gum w czasie meczów. :oops: :wink:

To ciągle ta sama.
United Road, take me home
To the place, I belong
To Old Trafford, to see United
Take me home, United road
Cris7
Kapitan
Kapitan

Postprzez Rossi Pt 13.10.2006 16:23

Zaza napisał(a):Sęk w tym nie nie potrafi Oni sobie tak radzą jak PiS z rządzeniem Przeciesz teksty na temat zmiany pozycji i gry Alana na DM teraz z perspektywy czasu sa jak dowcipy. Charakter Keano może ma - ale to nie wszystko - to tak jak by Milan szukał następcy Gattuso w Al Kaidzie - Al Zawahiri tez ma broge i tez walczny ...

Ale powiesz mi że Alan na tej pozycji zawiodł i nie dawał rady :?: :lol:
Nie grał jakoś cudownie ale wyrabiał sie i chaosu w środku nie było wiec nie wiem po raz kolejny o co ci chodzi?
Zaza napisał(a):Tylko że te kluby sie zaangażowały w gre w europie gdzie United już nie było - a np. Chelsea połączyła i jedno i drugie ... To powinien byc punkt odniesienia dla Ciebie.

No Pool sie strasznie zangażował :lol: Arsenal również co prawie doprowadziło do katastrofy. Co mnie to obchodzi że sie angażowali patrze na tabele i widze że byli za MU nawet gdy my graliśmy w środku : środkowym obronca i lewoskrzydłowym :roll:
Obrazek
kolegów, aby dawali z siebie 100%. Nigdy nie krytykowałem ludzi, za słaby występ." Keano
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Zaza Pt 13.10.2006 16:31

A co dawał Smith rade ? :shock: :lol: nie ma to jak komplikacje ['] to czemu tak szybko Ferguson zrezygnował z gry Alanem na DM :P Oj ładnie - już nie powinnismy rozmawiać bo widze mało widziałeś. Albo sam sie oszukujesz.

Wiesz jest też druga strona medalu - zależy co dla Ciebie znaczy "dawał rade" Ja nie mam Alana za tredowatego - ślepego itd a piszą takie teksty sugerujsze jak by był na wózku :? a mimo do dawał rade :roll:

Rossi napisał(a):o mnie to obchodzi że sie angażowali patrze na tabele i widze że byli za MU

:lol: hehe aleś teraz mnie zagią - no co Ci tu odpisać hmmm

czyli fani Kanonierów czy The Red's siedzieli w pubach czy fotelach i oglądali swój klub w "Lidze Bogaczy" - elitarnych rozgrywkach Champions Leahue a gdzie "Wielkie United" wtedy było ... tam gdzie Patrzałka ... w domu :]
Zaza
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Rossi Pt 13.10.2006 16:42

Zaza napisał(a):A co dawał Smith rade ? nie ma to jak komplikacje ['] to czemu tak szybko Ferguson zrezygnował z gry Alanem na DM Oj ładnie - już nie powinnismy rozmawiać bo widze mało widziałeś. Albo sam sie oszukujesz.

Wiesz jest też druga strona medalu - zależy co dla Ciebie znaczy "dawał rade" Ja nie mam Alana za tredowatego - ślepego itd a piszą takie teksty sugerujsze jak by był na wózku a mimo do dawał rade

Grał do czasu kontuzji, obecnie z niego zrezygnował bo przyszedł Carrick, Scholes jest zdrowy coś jeszcze :?: Co do widzenia to w tamtym sezonie widziałem w lidze 34 mecze Diabłow( TPS rulezz) i wiem co pisze 8)

Piszac tekt "dawał rade" mam na myśli że nie odstawal od innych i jednoczesinie sie nie wyróżniał :roll: co ma do tego ślepota czy trąd :? te twoje debilne porównania :? chyba nigdy sie nie przywyczaje :roll:
Zaza napisał(a): hehe aleś teraz mnie zagią - no co Ci tu odpisać hmmm

nic nie odpisuj bo widze masz szczatkowa :roll:
Zaza napisał(a):czyli fani Kanonierów czy The Red's siedzieli w pubach czy fotelach i oglądali swój klub w "Lidze Bogaczy" - elitarnych rozgrywkach Champions Leahue a gdzie "Wielkie United" wtedy było ... tam gdzie Patrzałka ... w domu

dobra co takiego wielkie w tamtym sezonie Pool w LM osiagną? Rozegrał 6 :?: meczy wiecej od United i to zaważylo na kolejności Premiership :lol:
Arsenal ok osiagna finał chwała a w lidze porazka goniła remis :roll: Wiec chyba MU nie odstaje tak bardzo od tych nadludzi :lol:
Obrazek
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Zaza Pt 13.10.2006 17:02

Rossi napisał(a):Grał do czasu kontuzji, obecnie z niego zrezygnował bo przyszedł Carrick

Nie zrozum mnie źle ale ten uraz był dla Fergsona kołem ratunkowym :roll: a powinneś dopisać - Zamienił stryje...

Choć Carrick ma czas bo nowy itd a w barwach kogutów pokazał że potrafi grac - jednak jeśli Ty sugerujesz ze Ferguson był zadowolony z tego że po odejsciu Keano miał grać w pomocy Alanem [bo ma charakter :wink:] czy obrońcami to gratuluje - chłopie kompletnie mu ten numer nie wyszedł a oszukiwać sie może tylko fan MU. Bo jeśli trener zmieni piłkarzowi pozycje i to wypali to brawo - jednak to była zmiana jak by teraz Rooney grał w parze z Scholsem, no przeciesz tem ma charatker a ostatnio strzelanie mu nie wychodzi wiec może czas by odkryć u niego inne walory ? czały czas sie rozwija.

Rossi napisał(a):Wiec chyba MU nie odstaje tak bardzo od tych nadludzi

No Liverpool rok wczesniej zwycieski finał - Arsenal rok póżniej przegrany finał ... wiec chyba odstaje, trudno być innego zdanie jak nie wyszli z grupy. A jeśli tak nie jest to jak to możliwe ze "nie ograny" na boiskach Premiership - przy Fergusonie żółtodziub Mourinho już w pierwszym sezonie pokazał co nie co ?

To tyle :]
Zaza
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Rossi Pt 13.10.2006 17:20

Zaza napisał(a):Nie zrozum mnie źle ale ten uraz był dla Fergsona kołem ratunkowym a powinneś dopisać - Zamienił stryje...

nie no uraz uraz Smudga na taki okres czasu był kołem ratunkowym dla Fergusona :lol: głupota :?

Zaza napisał(a):Ty sugerujesz ze Ferguson był zadowolony z tego że po odejsciu Keano miał grać w pomocy Alanem

Gdzie to zasugerowałem że SAF był zadowolony tym że w pomocy miał grać Alan :roll:
Zaza napisał(a):No Liverpool rok wczesniej zwycieski finał - Arsenal rok póżniej przegrany finał ... wiec chyba odstaje, trudno być innego zdanie jak nie wyszli z grupy. A jeśli tak nie jest to jak to możliwe ze "nie ograny" na boiskach Premiership - przy Fergusonie żółtodziub Mourinho już w pierwszym sezonie pokazał co nie co ?

Jeżeli MU odstaje w LM to co powiedzieć o kompromitacji Pool w Premiership od 17 lat to sie ciagnie :roll: Arsenal osiagnał finał i sie skompromitowałw Premiership wiec nie przeceniabym tego sukcesu.
Mourinho i jego "zespół" to osobny temat :roll:
Obrazek
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Zaza Pt 13.10.2006 17:37

Rossi napisał(a):Jeżeli MU odstaje w LM to co powiedzieć o kompromitacji Pool w Premiership od 17 lat to sie ciagnie

życie - Ty sie skompromitowałeś tym że pisałes jak to Alan dawał rade na nowej pozycji :roll: Aaa bo ma charakter - A to że Liverpool nie wygrwa mistrza Angli to jest tak samo osobny temat jak Jose - Chelsea i ta różnica :] Bo chyba coś tu nie gra jesli uważasz że 17 letnia bessa The Red's jest kompromitacją a żółtodziub z Portugali w pierywszy sezonie staje sie trenerem numer jeden, jednej z najlepszych lig świata. A jak by iśc dalej Twoim tokiem myslanie i passą Liverpoolu to przypomne Ci ze przez Chelsea Arsene Wenger był góra czyli Londyn Pany ! :P

Kołem ratunkowym - i jak napisałem nie zrozum mnie źle - widać jednak źle to oceniłeś i masz pecha :P

Proponuje to skończyć bo i tak nie wymyslisz nic nowego - oby było nam dane jeszcze zobaczyć te zmiany Sir Alex Fergusona to sie wróci do tematu - mówie teraz Rooney a'la Keano - też ma charakter :twisted:
Zaza
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Rossi Pt 13.10.2006 18:13

Zaza napisał(a):Alan dawał rade na nowej pozycji

Gdzie tu widzisz kompromitacje uważam że dawał rade: nie odstawałod innych zawodnikw, nie był równiez wiodąca wyrózniajaca sie postacia czyli wedłu mnie dawał sobie rade na tej pozycji... trudno zrozumieć
Zaza napisał(a):Proponuje to skończyć bo i tak nie wymyslisz nic nowego - oby było nam dane jeszcze zobaczyć te zmiany Sir Alex Fergusona to sie wróci do tematu - mówie teraz Rooney a'la Keano - też ma charakter

Ja też to proponuje skoniczyc z towja wiedza to sobie możesz tylko podgrzewać atmosfere w czasie meracato mówiac "Silvo ma dla nas niespodzianke" :lol: bez kitu musiałem to kiedyś napisać ten tekst w czasie wakacji mnie rozpirdzielal. Ta dygresja w ramach taniej napinki która często uprawiasz :roll:
Obrazek
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Anglia