Jeszcze jedna rzecz gwoli uzupelnienia. To czy ten kontakt byl czy nie, wg mnie nie ma najmniejszego znaczenia przy ocenie kontrowersji. Zachowanie sedziego wskazuje, ze sam nie widzial dobrze sytuacji, nie byl pewien jej oceny. Podjal decyzje na korzysc gospodarzy, gdzie bylo 50% szans, ze bedzie t...
Kartka prawidlowa, karnego raczej tam nie bylo. A nawet jak byl to zachowanie glownego zenujace, poniewaz wyraznie bylo widac, ze patrzy na reakcje i wskazania obu sedziow asystentow, zarowno liniowego jak i tego za bramka, po czym kiedy oni nie reaguja wskazuje na 11 metr. Sam nie jest pewien decyz...
Wbrew pozorom sedzia wyruchal Wisle. Tego pierwszego obronionego karnego tez nie mial prawa uznac. Powinien powtorzyc. Ostatni obroniony karny przez bramkarza Ruchu jako jedyny prawidlowy.
Marco_Van_Basten napisał(a):Ja kościoła nie omijam (wczoraj byłem na mszy, dzisiaj uczestniczyłem w Drodze Krzyżowej). Ale browarki sobie dzisiaj pije tak jak panowie powyżej
Rozczarowales mnie kolego. I Ty przeciw naszej prawicowej braci?
Nie chcialem odnosic sie do samego spotkania, bo wiem jak jalowa jest to dyskusja, zwlaszcza jesli chodzi o podstawowa wiedze w zakresie przepisow gry. Jako ze mam dzisiaj wolne, postanowilem jednak skleic pare zdan, bo glowa boli od czytania tych pseudo eksperckich wywodow. Powiem szczerze, iz nies...
Holding an opponent includes the act of preventing him from moving past or around using the hands, the arms or the body. Referees are reminded to make an early intervention and to deal fi rmly with holding offences especially inside the penalty area at corner kicks and free kicks. To deal with thes...
Smierdzi ta kartka strasznie. Powtorki jednoznacznie wskazuja, ze kartke musial dostac ktos z dwojki Ruben Cani. Senna był w zupelnie innym miejscu, a arbiter ma obowiazek jednoznacznego wskazania, kto otrzymal kartke, a w sytuacji kiedy takowy osobnik oddala sie, musi go przywolac i dopiero wowczas...