Mecze przez internet - PPSTREAM & PPLIVE

Football videos czyli bramki, wywiady, skróty, mecze - linki, serwery, torrenty. Mecze przez internet - chcesz obejrzeć jakieś spotkanie? Jeżeli tak to szukaj pomocy właśnie w tym dziale.

Moderatorzy: piwus, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel, Pisakk, maestro, mlody_, Ultras

Mecze przez internet - PPSTREAM & PPLIVE

Postprzez Ultras Pt 02.12.2005 20:53

PPStream
1) Wchodzimy na strone aby pobrać instalke http://www.ppstream.com/bin/ppstreamsetup.exe

2) Odwiedzamy teraz strone http://translate.google.com/translate?h ... n&lr=&sa=G

3) Wybieramy stacje które znajdują sie po lewej stronie( Należy naciśnac lewym przyciskiem myszy na nazwe danej stacji np. na CCTV 5)

4) Teraz już nic od nas nie zależy.Musimy czekać nie mamy innego wyjścia

PPLIVE

PPLive- najlepszy program do oglądania meczy Przez Internet

1) Nalezy sciągnać najnowszą wersje programu ktorą można pobrać stąd

PPLive Werjsa 1.9.0.7. - http://www.pplive.com/download/PPLiveSetup1.0.9.7.exe

PPLIVE 1.0.9.9-http://www.pplive.com/download/PPLiveSetup1.0.9.9.exe
PPLive - 1.1.0.6- http://www.horansapolin.com/PPLiveSetup1.1.0.6.exe
PPlive- 1.1.0.7 http://www.pplive.com/download/PPLiveSetup1.1.0.7CN.exe - Najlepsza obecnie wersja PPlive :!:

2) Trzeba zainstalować ten program

3) Wchodzimy na stronę http://translate.google.com/translate?u ... uage_tools

4) wybieramy stacje która transmituje dany mecz( Linki będe dodawał systematycznie)

5) Teraz pozostaje czekać aż PPLive się ,,rozbuja"

To tyle jeśli chodzi o włączenie tego programu.Nie jest on trudny w obsłudze mimo iż,jest w całości po chińsku
Ostatnio edytowano Pt 24.11.2006 21:09 przez Ultras, łącznie edytowano 3 razy
Ultras
Madridismo

Postprzez Loczek N 22.01.2006 13:33

Jak już podałeś opis programu, to może dodaj coś jeszcze. Bo ja widzę, że to nie działa. Program mam ale nie wiem co dalej, bo te linki co podałeś kończą się ,,error".
Loczek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez vieris N 22.01.2006 14:10

Loczek napisał(a):Jak już podałeś opis programu, to może dodaj coś jeszcze. Bo ja widzę, że to nie działa. Program mam ale nie wiem co dalej, bo te linki co podałeś kończą się ,,error".

Dokładnie mam to samo podaj linki z meczami POPRAWNE!!!!! :lol: :D
Obrazek
„Po podaniu ręki milaniście, myję ją. Po podaniu ręki Juventino, liczę swoje palce.” -Pepino Prisco
vieris
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez krzychu212 N 22.01.2006 20:52

vieris napisał(a):Dokładnie mam to samo podaj linki z meczami POPRAWNE!!!!!

Mi jakoś się nic nie zrąbało. Ale jednak mam problem z tym programem bo nie wiem który kanał mam wybrać, chyba nie mam chińskiej czcionki i pokazują mi sie zamiast nazw kanałów znaki zapytania sobie włączyłem japońskiego kanała :roll: . Wspomóżcie.
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Ultras N 22.01.2006 21:01

Ok juz zmieniam linki do PPLive wtedy kiedy robiłem ten przewodnik działały ale teraz już nie i to ode mnie nie zależne.Krzychu odpalaj PPlive przez linki bo tak nawet ja sie gubie w chińskich programach :wink:
Ultras
Madridismo

Postprzez Loczek Pn 23.01.2006 10:10

Ok, teraz link działa. Czyli W weekend, kiedy jest kolejka dajmy na to Premiership, obok poszczególnych stacji będzie widniał napis np: Manchester United - Liverpool. Klikam i oglądam? Na żywo? Czy jak ?
Loczek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Ultras Pn 23.01.2006 20:57

No jeśli ąłdnie poprosisz to tak zrobie specjalnie dla Ciebie :wink: na weekendzie ebdze miał troche czasu to zrobie taką liste stacji że wystarczy tylko kliknąc w link aby oglądac mecz przez neta, tylko linki do PPlive maja jedną wade często sie zmieniają.w Pierwszym poscie dałem stronke an której znajdują sie wszystkie dostępne stacje i wtedy problemu powinno nie być
Pozdro
Ultras
Madridismo

Postprzez ryba5 Pt 27.01.2006 19:19

prosze podajcie mi linka do kanału goal TV 2
ryba5
Junior
Junior

Postprzez Tobik33 Śr 01.02.2006 14:45

Ultras-Sur mam małe pytanko. Jest nowa wersja PPsteam chyba 1.0.0.1038 i nie wiem co oznaczają te % koło nazwy stacji. Mam np. CCTV-5 400kb\s to predkość stacji to to jeszcze rozumiem ale te procenty np. 2.0% co to oznacza ? Z góry dzięki za pomoc

POZDRO
Obrazek
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Ultras Śr 01.02.2006 15:46

Szczerze mowiąc to nie tylko Ty nie wiesz o co chodzi z tymi procentami :wink: Osobiście sądze że jest to procent osób które oglądają ta stacje odnośnie do inncyh stacji zawartych w tym programie.Czyli tak: powiedzmy ze CCTV 5 ogląda 1000 osób a licza wszystkich userów używających wszystkie kanały łącznie wynosi powiedzmy 10 000 to CCTV 5 wtedy będzie miało 10%.Istnieje także druga wersja choć twierdze że mniej prawdopodobna. jest to ilosc procent jaki brakuje stacji do 100% jakosci, czyli jesli CCTV 5 ma 2% to jakosc (quality) stacji wynosi 100-98% czyli 2%
Pozdro
Ultras
Madridismo

Postprzez Tobik33 Śr 01.02.2006 15:53

Myśle że bardziej prawdopodobna jest ta pierwsza opcja, napewno nie ta druga bo jak właczyłem CCTV-5 przy tym jak mówisz 2% jakości to bym nic nie widział a dało się oglądać :) Jeszcze jedno zauważyłem że stacje w PPsteamie zostały podzielone na jakies kategorie :) Żebym to ja znał Chiński ... :D

POZDRO
Obrazek
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Ultras Śr 01.02.2006 16:00

Owszem stacje zostały podzielone na kategorie i to może nawet dobrze.
Zapewne są podzielone na SPort Filmy Muzyka itp bo jak inaczje mieli by zrobić ten podział?. NA pewno nie na quality danych stacji bo pod tym względem są niepoukładane.Nie tylko Tobie przydałaby się znajomosc języka chinskiego
Ultras
Madridismo

Postprzez Tobik33 Śr 01.02.2006 16:23

Ultras-Sur napisał(a):Owszem stacje zostały podzielone na kategorie i to może nawet dobrze.
Zapewne są podzielone na SPort Filmy Muzyka itp bo jak inaczje mieli by zrobić ten podział?. NA pewno nie na quality danych stacji bo pod tym względem są niepoukładane.Nie tylko Tobie przydałaby się znajomosc języka chinskiego
No pewnie masz racje ale to zbytnio konieczne nie było :)
Musze się pochwalić że ostatnie dwa mecze Barcelony oglądałem na PPsteamie (bez zacięć pierwszy raz normalnie) Dzisiejszego meczyku z Zaraggozą sobie nie obejrze :( Jeszcze jedno wiesz która stacja ma lepszą jakość do oglądania meczów ?

guangdong
shanghai
shandong

bo często tam lecą mecze Barcy :) a jak mi jakaś załapie to już nie przełaczam :) chciałbym wiedzieć od której zaczynać sprawdzać :)
Obrazek
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Ultras Śr 01.02.2006 16:39

Tak to się z moich literówek naśmiewasz a już o pomoc prosisz :D :D

Ostatnio miałem troche problemów z netem wiec za duzo meczy nie oglądałem przez PPStream'a.Ja także mam pytanie do Ciebie.Czy oglądałeś w PpStreamie(czyli po lewej stronie lista stacji a na srodku obraz z meczu) czy przez Windows Media Player?

Odnośnie pytania
To są trzy chyba najbardziej popularne obok CCTV 5 stacje.Na różnych programach mają inne quality wiec nie da sie powiedzieć na którym jest lepiej.Najczęsciej używałem Guandong Sport które nie wymaga większego buforowania a jakosc jest naprawde dobra.Shanghai Sport pokazuje prawie to samo co Guandong bo ten program jest tylko odmiana Guandong aby więcej Chińczyków było w stanie oglądać mecze.Używaj tylko tych 2 programów a Shandong używaj w ostatecznosci.Najbardziej popularny jest najlepszy i to tyczy sie zarowno PPLive'a jaki i innych programów służących do oglądania meczy przez neta

Staraj się uruchamiać stacje ok 30 min przed meczem :wink:
Ultras
Madridismo

Postprzez Tobik33 Śr 01.02.2006 16:48

Ultras-Sur napisał(a):Tak to się z moich literówek naśmiewasz a już o pomoc prosisz :D :D
Ktoś musi :D ... Myślę że się nie obraziłeś mam bzika na punkcie pisania i jak widzę takie błędy to mnie krew zalewa :) Dzięki za pomoc w tym temacie (niemożliwe że dogaduje się z kibicem Realu ale co tam RESPECT) :D
Ultras-Sur napisał(a):Ostatnio miałem trochę problemów z netem wiec za dużo meczy nie oglądałem przez PPStream'a.Ja także mam pytanie do Ciebie. Czy oglądałeś w PpStreamie(czyli po lewej stronie lista stacji a na srodku obraz z meczu) czy przez Windows Media Player?
Zależy jak mam wszystkie zielone okienka u dołu ekranu to oglądam przez WMP, jeżeli jest pomarańczowe to oglądam normalnie jak jest. Jak jest czerwone to woogule nie oglądam bo i tak się wcina :)
Ultras-Sur napisał(a):Staraj się uruchamiać stacje ok 30 min przed meczem :wink:
To zależy ja uruchamiam 5 minut przed meczem i od razu idzie płynnie 3 zielone okienka i oglądam :). Kiedyś włączałem tak 45 minut przed meczem ale to nie przynosiło rezultatów cały czas było czerwone okienko :(

POZDRO
Obrazek
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Następna strona

Powrót do Football videos + Mecze przez internet