O.L.M czyli...

Football videos czyli bramki, wywiady, skróty, mecze - linki, serwery, torrenty. Mecze przez internet - chcesz obejrzeć jakieś spotkanie? Jeżeli tak to szukaj pomocy właśnie w tym dziale.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel, Ultras, mlody_

Postprzez deltinho Wt 12.09.2006 18:36

Zaza to wszystko jest ściśle tajne, więc pewnie nie dowiemy się aż sami nie ruszą z jakąś kampanią reklamową. Na razie najwięcej wiadomo o konale sportowym:

"Wieczór z LM ma się w nowym kanale zaczynać o 20.00 i kończyć późno w nocy. Skróty wszystkich spotkań będą pokazywane następnego dnia. Oprócz LM i Pucharu UEFA kanał ma prawa do m.in. kolarskiego Tour de Suisse, tenisowego Pucharu Davisa, żeglarskiego America's Cup i Maratonu Nowojorskiego. Znacznie szerzej niż obecnie w TVN i TVN24 w nowym kanale będą omawianie mecze Orange Ekstraklasy. W programie znajdzie się także m.in. 14 programów publicystycznych."

Sądzę, że kanały tvn znikną z Cyfry - pewnie nie z dnia na dzień, ale np z końcem roku. TVN to będzie odzielna platforma - zatem nowe dekodery itd. Zostawienie swoich kanałów na platformir konkurencji byłoby co najmniej dziwne.
Swoją drogą wydaje mi się, że Walter robi sobie przczułek do skoku na Cyfrę. Nie od wczoraj mówi się, że chciałby przejąć tą platformę. Mając już jakąś część rynku byłoby na pewno łatwiej. On sobie musi zdawać sprawę, że istnienie 3 cyfrówek, do tego w nienajbogatszej Polsce nie jest na dłuższą metę opłacalne. Wszędzie na świecie jest trend łączenia, przejmowania się platform a u nas ma powstać kolejna? Chyba jako tylko środek do celu
:roll:
http://deltinho.jogger.pl/ <<<--- Zapraszam!
deltinho
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez Zaza Śr 13.09.2006 1:58

Odeszliśmy od tematu Deltinho ale napisałeś cos ciekawego- bardzo ! mianowicie przejęcie C+ - nie wiem czy takie cos jest możliwe - ale gdy TVN na czele z 24 "odejdą" z Cyfry to zrobi sie ...ujnia :? teraz w sumie płaci sie blisko 160 złoty za 4 Canal + i HBO i 4 fun TV :lol: bo te Cinema maxy czy inne są dostepne gdzie indziej.

Jak nowe platforma ITI bedzie kosztować z 50 miesiecznie to jeszcze nie taki straszny wydatek :? ale kuźwa do czego to doprowadzi...

Odlądasz mecz na C+ chcesz zobaczyć pogode musisz zmienić dekoder :shock: ogladasz serwis infomacyjny - kończy sie i ciach na C+ :P i nadal czaruj z talerzami :P miałem dwa wiec wiem jak to brzygko wygląda. A gdzie konfort abonenta ?

Jedna platrofma mająca wszystko była by jak złoto - i to nawet za te 2 stówki miesiecznie i tak były by pakiety dla tych którzy chcą sport i dla tych który chca filmy i dla tych który chą wszytstko ...

A czym ta nowe telewizja ITI bedzie się różnić o C + bo oni tyle mówią "nowoczesna" - "nowa" itd Inny obraz ? bo nie rozumiem - chyba C+ takich braków nie ma ! a i komentatorzy z czołówki :]
Zaza
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez deltinho Śr 13.09.2006 9:52

Dokładnie Zaza jest tak jak mówisz. Będziesz musiał kupić dodatkową szafke na dekodery ;). Albo kupic jakąś prześciówkę albo przy zmianie platformy będzie się biegało do telewizora i przełączało kableki :D Ewentułalnie możesz zaopatrzyć się w droższy dekoder, jakieś dodatkowe moduły dostepu i moze to jakoś upchasz w jednym. Choć nie wiem na jakim satalicie bedzie TVN ale nie sądzę żeby coś innego niż Astra czy Hotbird. A to na jakiejśc antenie 120 ze zrobionym "zezem" mozna już ładnie odbierać.

HDTV to nowy standart telewizji o duzej rozdzielczości. Dzięki temu masz obraz bardziej szczegółowy, taką żyletkę. Oczywiście żeby z tego dobrodziejstwa korzystać musisz mieć odpowiedni sprzęt - chodzi o telewizor.

Co ma mieć jeszcze TVN. Coś czytałem, że bedzie możliwość zamawiania konkretnych programów. Ale powiem szczerze - nie wiem na jakiej zasadzie ma to działać.

Z TVN mają wejść nowsze dekodery na polski rynek. Między innymi z dyskami twardymi. na których mozna nagrywać przekaz filmowy.

Ogólnie jak już wspomniałem 3 platformy na Polskę to o 1,5 za dużo. Dla mnie 2 to już za duzo, bo choć może da się to jeszcze jakoś ciągnąć pod względem ekonomicznym, to oferta programowa jest już słabiutka (patrz Polsat). A jak wejdzie trzeci gracz to będziemy mieli upychanie do oferty wspomnianego już maratonu nowojorskiego i wmawianie że zakupili prawa do prawdziwego hitu
:roll: Dlatego wcześniej coś z czymś będzie musiało się połączyć, ew coć przejmie innego. Niedawno były plotki o połaczeniu Cyfry z Polsatem. Teraz wchodzi TVN. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Oby w końcu coś dobrego dla zwykłego szarego ogladacza.

Dobra kończę ten wątek, bo niezły offtop się zrobił :wink:
http://deltinho.jogger.pl/ <<<--- Zapraszam!
deltinho
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez Zaza Śr 13.09.2006 10:46

deltinho napisał(a):Dobra kończę ten wątek, bo niezły offtop się zrobił

To zaraz zmienie temat by nie było :wink:

Ale naprawde mnie zmartwiłeś :? Bo jak odejdą z C+ to naprawde bedzie padaka - przeciesz to nie do pomyślanie by kupować dekoder dla max 3 kanałów bo niczym wiecej nie zaskoczą. A co ważniejsze by zmieniać dekodery w czasie oglądanie filmu, meczy czy serwisu :? żenada...

Canal + odnowił prawa do każdej z lig pokazywanych na ich antenie plus mecze Anglików [reprezentacji] - NBA WNBA - GP na żużlu - mitingi Golden League i jeszcze by sie znalazło. Wiec pytanie z czym do ludzi ? z sama LM ?

To że mają tylko LM pozwala myśleć że i cena pakiert max bedzie nie za wysoka - bo np. Canal + moze mieć juz chyba za 80 złoty w każdym kolorze - od C+ Film po sport 2 - tylko ze wtedy nie ma mi. HBO i HBO 2.

deltinho napisał(a):Z TVN mają wejść nowsze dekodery na polski rynek. Między innymi z dyskami twardymi. na których mozna nagrywać przekaz filmowy.

To jest ciekawe :] tylko pytanie jeśli on nie beda mieli tak cooltowych programów filmowych jak Canal + i C+ Film i HBO, HBO 2 czy naweT AXN i Cinema to co tam nagrywac - rozmowy w toku ? No chyba ze mecze Champions League :P

Wiesz co Deltinho ja dziś zadzwonie do C+ i zapytam sie jak to wygląda ! bo mi z tej oferty ITI najbardzie zależy na TVN 24 :P nawet już ciul z LM :P Bedzie sie oglądało gdzie indzej ! Bo jeśli zniknie TVN 24 z nich oferty to nie dobrze :? Tak nie może być.

Jedna platforma i gra :] nie wiem czy ITI nie pcha sie z motyka na sońce bo chyba każdy kibic mający do wyboru z 30 spotkań w miesiącu najlepszych lig w europie czy 6 czy 8 spotkań LM ... Sam widziesz.

Teraz koniec :!: Jak coś pisz odpowiedz w termacie "Kanały sportowe"
Zaza
Gwiazda
Gwiazda

Poprzednia strona

Powrót do Football videos + Mecze przez internet