Zgrywanie filmików, obchodzenie serwerów itp.

Football videos czyli bramki, wywiady, skróty, mecze - linki, serwery, torrenty. Mecze przez internet - chcesz obejrzeć jakieś spotkanie? Jeżeli tak to szukaj pomocy właśnie w tym dziale.

Moderatorzy: piwus, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel, Pisakk, maestro, mlody_, Ultras

Zgrywanie filmików, obchodzenie serwerów itp.

Postprzez Mentor Pt 07.04.2006 14:36

Od pewnego czasu bardzo dużo krótkich filmików umieszczanych jest na serwerze YouTube. Na pewno wielu z nas spotkało się z bardzo ciekawymi filmikami i chciałoby je mieć na własnym dysku twardym. Da się to zrobić w bardzo prosty sposób. Wszystko działa poprawnie. Sam sprawdzałem i już kilka filmików sobie zgrałem :P

Dodam tylko, że ten miniporadnik zamieszczony został przez użytkownika fanxtar na pewnym forum dotyczącym Barcelony. To tak tylko coby na mnie nie krzyczał autor w razie czego :wink:

------------------------------------------------------------------------

Otwieramy stronę...

http://javimoya.com/blog/youtube_en.php

i w pierwszym wolnym okienku wklejamy link do filmiku po czym klikamy na 'download'. Otrzymujemy link do pliku, który zapisujemy na dysku nadając mu przy tym rozszerzenie .flv. Następnie ściągamy odtwarzacz plików FLV. Przykładowy program (z którego ja korzystam) znajduje się tutaj :arrow: http://www.download.com/FLV-Player/3000 ... 67082.html

Po ściągnięciu i zainstalowaniu programu oczywiście uruchamiamy go. Aby odtworzyć ściągnięty plik należy się posłużyć metodą 'drag & drop'. Łapiemy plik, przeciągamy nad okno otwartego odtwarzacza i tyle. Wszystko powinno śmigać.

Za pomocą tej samej stronki można zgrywać również flimiki z innych podobnych do YouTube lokalizacji.
Obrazek
Barca jest najpiękniejszą kobietą na świecie. Jednego dnia może być bardziej lub mniej wdzięczna, ale to wciąż ta sama kobieta i w tej kobiecie jesteśmy wszyscy do szaleństwa zakochani. - Joan Gaspart
Mentor
Zajebiaszczo

Postprzez pietrek861 Cz 22.06.2006 20:47

Siemasz Niggaz, mistrzu, powiedz mi, znasz może jakiś programik, który odtwarzałby mi ten format .flv ale był kompatybilny z win98?
Bo ten program działa z win 2000 i XP... :cry:
W żyłach błękitna krew, Obrazek w sercu poznański Lech!
pietrek861
Skład C
Skład C

Postprzez Mentor Cz 22.06.2006 22:36

Spróbuj tym :arrow: http://www.softslist.com/download-8-8-24131.html

Nie wiem czy możesz nim odtwarzać bo sam osobiście nie korzystam z tego programu, ale wiem, że za jego pomocą przekonwertujesz sobie z formatu .flv na jakiś bardziej przyziemny.
Obrazek
Barca jest najpiękniejszą kobietą na świecie. Jednego dnia może być bardziej lub mniej wdzięczna, ale to wciąż ta sama kobieta i w tej kobiecie jesteśmy wszyscy do szaleństwa zakochani. - Joan Gaspart
Mentor
Zajebiaszczo

Postprzez wloski Pt 25.08.2006 12:37

Wszystko dziala jak nalezy i jest OK. Tylko jest jeden problem tego typu filmów nie będzie odczytywać Sony Vegas, a więc nie ma ktoś może jakieś programu do konwersji filmów z typu z .flv na .wma albo jakiś bliższy ziemi typ... 8)
wloski
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez mlody_ Pt 25.08.2006 18:48

wloski napisał(a):Wszystko dziala jak nalezy i jest OK. Tylko jest jeden problem tego typu filmów nie będzie odczytywać Sony Vegas, a więc nie ma ktoś może jakieś programu do konwersji filmów z typu z .flv na .wma albo jakiś bliższy ziemi typ... 8)

Ja konwertuje te pliki tym programem : Xilisoft Video Converter, wszystko jest ok potem ;)
mlody_
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez wloski Pt 25.08.2006 20:10

mlody_10 napisał(a):
wloski napisał(a):Wszystko dziala jak nalezy i jest OK. Tylko jest jeden problem tego typu filmów nie będzie odczytywać Sony Vegas, a więc nie ma ktoś może jakieś programu do konwersji filmów z typu z .flv na .wma albo jakiś bliższy ziemi typ... 8)

Ja konwertuje te pliki tym programem : Xilisoft Video Converter, wszystko jest ok potem ;)

Masz może link do tego programu? Czy cuś?

FABIO NA MŚ / Jeśli możesz sciagnij i przekonwersuj na najlepszy typ jaki się da, jesli moge prosić, potrzeba mi do nowej kompilacji, parę elementów z filmu...
wloski
Rezerwowy
Rezerwowy

Jak obejść MEGAUPLOAD

Postprzez Loczek So 16.09.2006 17:42

Jest to zaczerpnięte z jednej ze stron internetowych, przyda się każdemu.

FAQ BY W1nn3RKonrad

Do Mozilli

1. Musimy pobrać przegladarke Mozilla FireFox v. 1.5.0.1 ->

http://ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/ ... .5.0.1.exe

2. Po instalacji wchodzimy do programu i wpisujemy w pasek adresu: about:config :

3. Powinna wyświetlić nam sie lista różnych nazw itd. tym sie nie przejmujemy, klikamy w pierwsze lesze pole i wybieramy Dodaj ustawienie typu>>Łańcuch (string):

4. W pole tekstowe ktore sie przed nami otworzylo wpisujemy general.useragent.override, a w nastepne Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 1.1.4322; FDM; Alexa Toolbar) :

5. Klikamy oczywiście OK i już mamy prawie zrobione Wink teraz wystarczy zrestartowac przeglądarke i MU jest dla nas otwarty

INTERNET EXPLORER:

Dajemy Uruchom -> wpisujemy "regedit"
Wchodzimy w ten klucz:
[HKEY_LOCAL_MACHINE/SOFTWARE/Microsoft/Windows/CurrentVersion/Internet Settings/UserAgent]

Jeżeli jakiś klucz nie istnieje to tworzymy go.
Powinna tam być wartość "(Domyślna)", kliknijcie na nią prawym, dajcie Modyfikuj i wklejcie tam

Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 1.1.4322; FDM; Alexa Toolbar)

Niech ktoś to da jako przyklejony, ogłoszenie, czy coś, żeby nie zginęło.
Loczek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez brasilia Pn 18.09.2006 17:23

Jest też inny sposób: odświeżanie do skutku :) Najczęściej ok. 20 razy, ale bez wniku.
Ronaldinho, Ronaldo, Van Nistelrooy, Schmeichel, Frankowski, Dudek - SIMPLY THE BEST!!!
brasilia
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Jak obejść RAPIDSHARE

Postprzez Loczek Wt 19.09.2006 12:58

Znalazłem kilka sposobów na różnych stronach internetowych.

Testując większość dochodzę do założenia - to jeden wielki shit, ściema.

Na jednym z for znalazłem link do programu HIDE IP PLATINUM.
Oto on :

Jeżeli ktoś używa EMULE to polecam :
http://www.osloskop.net/r/23655.html

Hide IP to program po prostu do ukrywania Twojego numeru IP. Wykorzystuje do tego anonimowe proxy, dzięki którym stajemy się nie widoczni dla innych uzytkowników internetu. Jednak ostrzegam przed obciążeniem łącza bo proces zmiany proxy, a jest on zmieniany szybko obciąża znacznie nasze łącze. Program uniemożliwia również wykrycie naszych ustawień takich jak: używany system i przeglądarka itp. Ciekawą funkcją jest wysyłanie anonimowych e-maili :)

Kolejny sposób:
1 - otwieramy: http://anonymouse.org/anonwww.html
2 - link do pliku na RS wklejamy w pole "Eter URL:"
3 - klikamy w 'Surf Anonymusly', czekamy chwilkę
4 - dalsza procedura jest już znana
5 - Jak pojawi sie stronka to na dole pisze w 2 kolumnie Free klikamy na to.
6 - Przepisujemy 3 cyfrowy kod.
7 - Jak za pierwszym razem nie zadziala to napewno za 2.

Może ktoś zna inne sposoby?

Jeśli któryś z wymienionych przeze mnie zadziała, niech ktoś napisze.

Jak ominac 45 sekundowa zabawe z rs?

1. (...) Kilkasz FREE
2. W pasku adresu piszesz:
Kod:
Kod: Zaznacz cały
javascript:alert(c=1)

3. Jak sie wyswietli jakas storna Javascript cos tam cos to odswiez

P.S - temat do podklejenia.
Loczek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Martinho Wt 19.09.2006 13:44

na forum programosy.pl co jakis czas ktos wrzuci multum kodow do opcji premimum (ID i haslo). Mi takie cos dzialalo 3 dni. Mozna tak by sprobowac ;)
Obrazek
Martinho
Internetowy napinacz

Postprzez adamek Wt 19.09.2006 22:29

mi działa ten sposób ze stronką: http://anonymouse.org/anonwww.html :) jest spoko :) gdy limit mi sie pokaze że nie moge sciagac przez ileś tam minut to tego mogę użyć :) spoko... dzieki
Nie wiesz gdzie wrzucić swoje filmy?:
YFH|RU|RSh|YSI|CO|zS|d.TU
A obrazy?:
TIH|ImSh
adamek
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez Jagiellonczyk Śr 20.09.2006 12:28

Moze to nie do obejscia, ale pomaga:

Rapget (mozna sciagnac z rapget.com)

Super programik, wwalasz do niego linki z RS (+ inne srvy) i sciaga Ci po kolei pliki, wprawdzie TRZEBA czekac 1h pomiedzy sciagnieciami, ale jezeli ktos zostawia kompa na noc, to jest to rzecz wielka.
Obrazek
Jagiellonczyk
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez Loczek Śr 20.09.2006 12:31

Rok wydania: 2006
Systemy: Windows
Wersja językowa: Eng
Kategoria: Internet

Opis:
Program służy do sprawdzania czy na rapidshare.de dostępne są darmowe konta premium, które działają przez 2 dni. Można ściągać, wznawiać bez oganiczeń. Aplikacja działa w tasku, a o dostępnych kontach informuje nas tooltip'em.

Wielkość programu do ściągnięcia: 1,2 MB
Hasło: crackers-team.net

http://rapidshare.de/files/31377730/rapidcheck-0.5__Upload_by_Antek88_for_Crackers-team.net_.rar

Obrazek
Loczek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Brak pobierania z RapidShare

Postprzez szafarz So 23.09.2006 21:40

Witam, niestety chyba na dzien dzisiejszy nie ma zadnego progranu do rapida przynajmniej mníe zadna z podanych prob nie przyniososla efektu.
szafarz
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Postprzez Berik So 23.09.2006 21:48

Wylaczyc neta i jeszcze raz wlaczyc. To chyba jest najlwatwiejsze rozwiazanie w tym temacie, tylko nie wiem czy wszystkim da dobre rezultaty
:think: mi na neo to skutkuje :think:
"Mój Boże. Do sal wykładowych przychodzą małpy. Darwin był idealistą i marzycielem, zapewniam pana. Jaka tam ewolucja. Zanim trafię na jednego myślącego, muszę stoczyć bitwę z dziesięcioma orangutanami. "
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Następna strona

Powrót do Football videos + Mecze przez internet