janiofcb napisał(a):Poza tym Messi prędzej zaakceptowałby sytuację w której musi się dzielić czasem gry z tak świetnym graczem jak Thierry niż gdyby musiał ustępować miejsca słabszemu od niego Giuly'emu. Frank też częściej stosowałby rotację w składzie wiedząc że wypuszczając czy to Argentyńczyka czy Francuza nie osłabia znacząco wyjściowej jedenastki.
No dobra, wszystko ok. Tylko caly czas mowicie o rotacji. Ale popatrz na to z boku - wychodza Ronaldinho-E2-Messi, graja bdb tak jak do tej pory no i co? Na sile Rijkaard bedzie wciskal Henryka? A poza tym, to Francuz w Arsenalu ma zapewniony pierwszy sklad w kazdym meczu. A tu mowiac o rotacji, to trzeba przyjac, ze zagra ok. 70% meczy w sezonie. Nie wiem, moze moja wyobraznia jest ograniczona, ale nie potrafie zobaczyc Henry'ego siedzacego na lawce i czekajacego, bo "to nie jego kolej dzisiaj do gry"
Henry to wg mnie poprostu za duzy kaliber. IMHO jak juz sciagac to kogos dobrego ale nie z takim nazwiskiem. Bo takimi wielkimi pilkarzami sie nie dyryguje im sie daje poprostu grac. Taka jest prawda, no ale to nie moj problem.
Poza tym mowienie, ze Messi by sie nie burzyl tylko cierpliwie czekal, bo ustepuje miejsca Francuzowi jest dosc naciagane. Bo komu by nie ustepowal to zawsze bedzie siedzial a nie gral. Nie wplatajmy tu jakichs wyzszych uczuc, bo to pilka. Kazdy z nich chce grac i to bez znaczenia z kim rywalizuja. Juz widze, jak Messi siedzi cich bo mu powiedza "Jestes mlody, musisz odpoczywac". A jego to zapewne g***o obchodzi, on chce grac w pilke.
I jeszcze jedno - przyjmijmy ze nadejdzie kryzys albo poprostu obnizka formy. Sezon dlugi, moze sie zdarzyc. I wtedy co? Zaczynaja sie fochy bo ja nie gram a jestem lepszy itd. Tym razem to ja troszke naciagnalem, ale taka mozliwosc istnieje.
Gem16 napisał(a):Tym zawodnikiem ma byc podobno Luca Toni z Fiorentiny
Dla mnie to jest wlasnie plotka roku

Chlop powiedzial, ze lubi Barcelone, podoba mu sie jak gra i moglby tam zagrac, jednoczesnie zaznaczajac ze nigdzie sie z Fiorentiny nie wybiera, tym bardziej ze jest tam pol roku, a tu juz go wszyscy sprzedaja do Katalonii

Predzej Henry z Adriano do Was przyjda niz Toni.