F.C. Barcelona (zbiorczy)

Wszystko o piłce w Hiszpanii - Zawodnicy, Kluby, Reprezentacja, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia związane z piłką.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Postprzez Janio Pt 03.06.2005 17:47

_Jacol_ napisał(a):
qczak napisał(a):szkoda ze Valencia nie zagra w PUefa, bo Pat moglby sie pokazac na arenie miedzybarodowej, ale pichichi zawsze moze zdobyc :twisted:

I pokazac pewnym panom ze nie slusznie go z klubu wywalili :twisted:

Oj niestety obawiam się, że słusznie. W katalońskiej drużynie sprzed roku potrzebne były zmiany i otwarcie nowego rozdziału w historii klubu. Zarząd dokonał odpowiednich ULEPSZEŃ sprowadzając Eto'o, Deco, czy Giuly'ego i co?? - zaowocowało to mistrzostwem Hiszpanii. Kluivert miał świetne sezony w Barcelonie, która wiele mu zawdzięcza, ale jego czas minął. W formie z ubiegłego sezonu nawet nie ma co porównywać go z Eto'o, bo porównanie to wypada zdecydowanie na niekorzyść Holendra. Nie znaczy to jednak, że nie może się on odrodzić - to wciąż zawodnik z ogromnym potencjałem. W dodatku dla mnie jest jednym z najlepszych zawodników na świecie jeśli chodzi o grę głową.
Obrazek
Obrazek
Janio
Boondock Saint

Postprzez Handsome Boy Pt 03.06.2005 17:52

janiofcb napisał(a):Oj niestety obawiam się, że słusznie. W katalońskiej drużynie sprzed roku potrzebne były zmiany i otwarcie nowego rozdziału w historii klubu. Zarząd dokonał odpowiednich ULEPSZEŃ sprowadzając Eto'o, Deco, czy Giuly'ego i co?? - zaowocowało to mistrzostwem Hiszpanii. Kluivert miał świetne sezony w Barcelonie, która wiele mu zawdzięcza, ale jego czas minął. W formie z ubiegłego sezonu nawet nie ma co porównywać go z Eto'o, bo porównanie to wypada zdecydowanie na niekorzyść Holendra. Nie znaczy to jednak, że nie może się on odrodzić - to wciąż zawodnik z ogromnym potencjałem. W dodatku dla mnie jest jednym z najlepszych zawodników na świecie jeśli chodzi o grę głową.

jak dla mnie zarzad popelnil blad. potrzebne byly zmiany, ale akurat nie tutaj. fajnie ze ta druzyna zdobyla mistrzostwo, ale jakich partnerow ma teraz eto'o co mu pilki dogrywaja? bez porownania.
patrick zawsze wiecej podawal i rozgrywal. moze nie strzelal 25 goli w sezonie, ale do swoich 17-21 dokladal zawsze okolo 6-10 asyst, ktorych eto'o ma jedna! poza tym nie wiem ile by strzelil eto'o w tamtej barcy, ale chyba nie 25. i jeszcze eto'o strzelil w trym sezonie 4 karne, ktorych kluiv nigdy nie strzelal!!
forma z poprzedniego sezonu? nie byla zla. po prostu malo grywal, poniewaz zarzad chcial na nim wymusic obnizenie zarobkow.
Handsome Boy

Postprzez krzychu212 So 04.06.2005 12:21

Ja uważam, że dobrze zrobili oddając Kluiverta na wolny transfer. Zarabiał za dużo jak na możliwosci zadłużonej Barcy. A jego forma sportowa spadała z sezonu na sezon.
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

fc barcelona

Postprzez wojtas1990 So 04.06.2005 12:54

katalączycy są niewątpliwie bardzo dobrą drużyną ale nie najleprzą pokazała to w pojedynku z chelsea.
,,AC MILAN JEST THE BEST A IDOLEM WOJTAS JEST``
wojtas1990
Trampkarz
Trampkarz

Postprzez krzychu212 So 04.06.2005 13:43

"Katalączycy", "najleprzą", chłopie co ty masz z polskiego :shock: :?: Może i w tym sezonie były lepsze drużyny od Barcy, ale w przyszłym sezonie może nie być mocnych na drużynę Blaugrany. Zawsze grali otawarty football i jeśli przegrywali to pechowo, a mecze z ich udziałem zawsze emocjonowały kibiców.
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Janio So 04.06.2005 13:49

Wojtas1990 nie kompromituj się swoimi żałosnymi postami; na ich podstawie łatwo rozszyfrować liczbę w Twoim nicku :roll: Podpis zresztą też niczego sobie - coś w stylu "łubudubu łubudubu niech nam żyje prezes klubu" :wink:
Katalończycy wygrali ligę hiszpańską gromadząc największą liczbę punktów od czasu wprowadzenia 20 klubów do La Liga. To chyba o czymś świadczy? Nie sądzisz?
Co do LM to był to chyba najbardziej pechowy dwumecz Barcy w historii. Niewykorzystane sytuacje w pierwszym meczu, a do tego strata bramki pomimo braku celnych strzałów Chelsea na bramkę Valdesa, niewiarygodnie amatorskie błędy w obronie w rewanżu, błąd Colliny wypaczający wynik itp.
Następnym razem bądź tak uprzejmy i zastanów się zanim zamieścisz jednolinijkową wypowiedź z debilną tezą...

Visca el Barca!!
Obrazek
Obrazek
Janio
Boondock Saint

Postprzez Baqu N 05.06.2005 18:07

qczak napisał(a):szkoda ze Valencia nie zagra w PUefa, bo Pat moglby sie pokazac na arenie miedzybarodowej, ale pichichi zawsze moze zdobyc :twisted:

wątpie, żeby piłkarz wchodzący z ławki zdobył tytul króla strzelców :]
Visca el Barça y Viva la Catalunya

Obrazek
Baqu
Warrior of Light
Warrior of Light

Postprzez Handsome Boy N 05.06.2005 18:15

Baqu napisał(a):wątpie, żeby piłkarz wchodzący z ławki zdobył tytul króla strzelców :]

wszystko zalezy od jego formy, wiec nie przesadzaj.
a kto tam ma grac? di vaio, corradi, mista?
Handsome Boy

Postprzez Baqu N 05.06.2005 21:40

każdy z wymienionych jest obecnie lepszy od Pata, ale wydaje mnie się
że 4-rech akurat takich napastnikow to troszke za duzo jak na skromną Valencję i przynajmniej jeden z tych wymienionych przez Ciebie opusci polwysep.

Obrazek
Baqu
Warrior of Light
Warrior of Light

Postprzez ziomalek15 N 05.06.2005 21:46

Pat może nie jest teraz w wyśmienitej formie , ale w Valenci się odrodzi i będzie jednym z faworytów do Pichichi.

Forza Barca

POZDRO :twisted: :twisted:
ziomalek15
Pseudoforumowicz

Postprzez Handsome Boy N 05.06.2005 22:09

Baqu napisał(a):każdy z wymienionych jest obecnie lepszy od Pata, ale wydaje mnie się
że 4-rech akurat takich napastnikow to troszke za duzo jak na skromną Valencję i przynajmniej jeden z tych wymienionych przez Ciebie opusci polwysep.

wnioskujesz tak na podstrawie sezonu w newcastle? wielu radzi sobie gorzej po zmianie ligi.
moze w obecnej formie, na podstawie tego co pokazywal w newcastle, nie jest z nich najlepszy, ale corradi i di vaio sa na pewno sa gorsi nawet teraz.
Handsome Boy

Postprzez Mentor N 05.06.2005 22:28

Mi również wydaje się, że Pat spokojnie jest w stanie wywalczyć sobie miejsce w pierwszej jedenastce. O ile Mista rzeczywiście gra nieźle to Di Vaio i Corradi są od Kluiverta gorsi. Zdobycie 'pichichi' będzie bardzo trudne ale jestem przekonany, że jeśli tylko będzie w miarę często grał to przynajmniej 15 bramek w sezonie strzeli a to już nie będzie zły wynik. Zobaczycie Patrick Kluivert się odrodzi 8)
Obrazek
Barca jest najpiękniejszą kobietą na świecie. Jednego dnia może być bardziej lub mniej wdzięczna, ale to wciąż ta sama kobieta i w tej kobiecie jesteśmy wszyscy do szaleństwa zakochani. - Joan Gaspart
Mentor
Zajebiaszczo

Postprzez Baqu Pn 06.06.2005 10:18

zawdi napisał(a): wnioskujesz tak na podstrawie sezonu w newcastle? wielu radzi sobie gorzej po zmianie ligi.

niom dokładnie np Forlan, Ruud, Henry, Shevchenko, Ronaldinho :]

najczęsciej po prostu słabi gracze radzą sobie gorzej po zmianie ligi, bo Ci dobrzy i bardzo dobrzy na pewno nie graja gorzej, a nawet lepiej...

Obrazek
Baqu
Warrior of Light
Warrior of Light

Postprzez Ficyk Pn 06.06.2005 21:03

kluivert pichichi ??? prosze was nie oslabiajcie mnie. zawodnik ktory w barcelonie w najlepszym sezonie zdobyl najwiecej bodaj 19 bramek ma zostac krolem strzelcow ?? jezeli dojdzie do 10 bedzie to dla niego sukces
Madrid, cabrón saluda al campeón!
Obrazek
Ficyk
Trampkarz
Trampkarz

Postprzez Uchi_ Pn 06.06.2005 21:45

Ficyk napisał(a):kluivert pichichi ??? prosze was nie oslabiajcie mnie. zawodnik ktory w barcelonie w najlepszym sezonie zdobyl najwiecej bodaj 19 bramek ma zostac krolem strzelcow ?? jezeli dojdzie do 10 bedzie to dla niego sukces

Zobacz co się stało z Forlanem. . .chyba ostatni napastnik o którym powiedziałbyś, że walczyłby do ostatniego meczu z Eto'o o zdobycie króla strzelców.Patrick się odrodzi w Hiszpanii, nie mówię już o pichchi, ale napewno nie ma co go skreślać.A może jednak bedzie najlepszy.
"Nie rodzimy się żydami, katolikami czy muzułmanami, tylko przyłączamy się do nich i dajemy im pieniądze, po czym uzyskujemy w ten sposób usprawiedliwienie naszej niechęci do innych."
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hiszpania