F.C. Barcelona (zbiorczy)

Wszystko o piłce w Hiszpanii - Zawodnicy, Kluby, Reprezentacja, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia związane z piłką.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Postprzez Anka Pt 10.06.2005 15:30

Mark van Bommel w Barcelonie. Holender rano przybył do miasta, by najpierw udzielić wywiadu ( ;) ), później podpisać kontrakt, a na końcu zostać zaprezentowany jako gracz FCB... Brakowało mi na konferencji prasowej Sandro Rosella - bez niego 'Duma Katalonii' to nie to samo. :?

W wyżej wspomnianym wywiadzie van Bommel stwierdził, iż do Barcelony przybył po to, by wygrywać. :) Oczywiście to zawsze wszyscy mówią, ale w jego przypadku to jest naprawdę ważne - przecież jest półfinalistą LM. ;)
Anka
One I Love

Postprzez Bienias Pt 10.06.2005 16:19

Ficyk napisał(a):[

bienias, a czy przypadkiem deco nie kosztowal nas 20 baniek + quaresma ???

?? Cos mi musialo sie pomylic :oops:
Pep: "Dwa karne? Gwizdnęli nam dwa karne, ale teraz jest już za późno, już nie trzeba...".
Bienias
Vamos Blaugrana

Postprzez krzychu212 Pt 10.06.2005 17:22

Bez przesadyzmów. Za Romana takie śmieszne pieniądze. Wisła za Żurawia chce ok 3 mln€, a Roman jest tylko 2 razy lepszy :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: . Prowadzi reprezentacje Argentyny do finałów MŚ w Niemczech, ale my go sprzedajemy za 7 mln€ :shock: :shock: :shock: . Przecież to gracz światowej klasy, a takich nie 'oddaje' się za marne 7mln :?
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Baqu Pt 10.06.2005 17:28

Krzychu ty znasz fakty tego transferu ?

z tego co wiem Barca ma sprzedać 80 % praw do tego zawodnika za 7mln euro

poza tym nie takie marne 7 backsow, ciekawe kto by go kupil za tyle... wlasnie chodzi o to ze nikt, a sprzedaje sie temu kto da najwiecej, bo chyba nie uwazasz ze mamy go trzymac bezsensownia na lawce.
Visca el Barça y Viva la Catalunya

Obrazek
Baqu
Warrior of Light
Warrior of Light

Postprzez krzychu212 So 11.06.2005 10:17

Ale zauważ, że jest początek czerwca, a Roman sie rozkręca wraz z reprezentacją Argentyny. Miał świetny sezon i napewno jakiś kupiec by się znalazł. Ale nie chodzi mi już o te 7 mln€ tylko o to, że z planowanego zakupu cracka został juz tylko Joaquin z Betisu, bo Henry'ego nie chcą sprzedać a Torres miał zostać zakupiony wraz ze sprzedażą Savioli i Romana Riquelme .
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Rossi So 11.06.2005 11:02

Joaquin nie przejdzie do Bracelony predzej wybierze real albo MU :D
O Henrym możecie zapomnieć tak samo jak i o Torresie.
Może lepij zaiwesyowac w jakiegoś obrońce bo boki Barca ma bardzo słabe jak na taki wielki klub.
Trzeba więcej szans dawać Messiemu bo się zdenerwuje i będzie chciał odejsić a już kiedyś chelsea się pytała o niego.
Obrazek
"Zawsze oczekiwałem od moich klubowych
kolegów, aby dawali z siebie 100%. Nigdy nie krytykowałem ludzi, za słaby występ." Keano
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Janio So 11.06.2005 13:15

A okres transferowy tak dobrze się zaczął... Van Bommel i Ezquerro to naprawdę świetne nabytki, ale teraz coś zaczyna się mieszać. Może i za Riquelme nie dało się więcej wyciągnąć (jak twierdzi Bienias), choć według mnie oddaliśmy go prawie za darmo :x W dodatku nie trzeba było się tak z tym spieszyć, później mogły napłynąć lepsze oferty, tym bardziej że JRR dobrze gra w reprezentacji...
Inną, w sumie też lepszą opcją, było oddanie Romana z Saviolą w zamian za obiecywanego 'cracka'. Teraz ta perspektywa odpada, a 7, 10, czy nawet 12 mln euro ma nikły wpływ na pozyskanie klasowego gracza typu Henry, Torres, czy Joaquin.
Co do dwóch pierwszych nazwisk to możemy już raczej o nich zapomnieć. Wygrać wyścig o Joaquina (mając za rywali Abramowicza i Pereza) też będzie bardzo trudno. :(
Oj żeby się nie okazało, że przybycie Van Bommela i Ezquerro rozpoczęło i zarazem zakończyło zakupy Barcy w letnim mercato :?
Obrazek
Obrazek
Janio
Boondock Saint

Postprzez krzychu212 So 11.06.2005 14:39

Rossi napisał(a):Joaquin nie przejdzie do Bracelony predzej wybierze real albo MU :D

Czemu niby miałby wybrać real albo ManU :shock: :?: :?: Czy te drużyny w tym sezonie coś osiągnęły :?: Natomiast Barca zdobyła mistrzostwo Hiszpanii i grała chyba najpiękniejszą piłkę w Europie. Jeśli mysli jeszcze o rozwijaniu swojego talentu to z pewnością powinien wybrać Barcelonę.
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Sergeboy So 11.06.2005 14:46

szczerze powiedziawszy nie rozumiem po co Barca chciala Torresa i Henia...przeciez maja bardzo dobry i mlody atak...
A Van Bommel jest swietnym nabytkiem...przyda sie bez watpienia w zespole
Sergeboy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez Bienias So 11.06.2005 15:46

Sergeboy napisał(a):szczerze powiedziawszy nie rozumiem po co Barca chciala Torresa i Henia...przeciez maja bardzo dobry i mlody atak...

Larsson jest zajebiscie mlody??
Maxi jest zajebiscie dobry?
Saviola nie wroci!

Jest tylko Eto wiec kolejny napastnik napewno sie przyda bo Ludo nie jest tak dobry jak w Monaco
Pep: "Dwa karne? Gwizdnęli nam dwa karne, ale teraz jest już za późno, już nie trzeba...".
Bienias
Vamos Blaugrana

Postprzez BUNCH So 11.06.2005 15:51

Ja sądzę, że Van BOmmel nie pasuje do Barcelony.
BUNCH

Postprzez Txp1986 So 11.06.2005 16:24

Mi się jednak w przeciwieństwie do BUNCHA wydaje, że Van Bommel będzie potrafił się wkomponować w skład ekipy z Katalonii i będzie bardzo ważnym ogniwem w przyszłym sezonie w barwach Barcy. Czy znowu nadejdzie era Holendrów w Barcelonie??? Tak jak to było kiedy Barcę prowadził van Gaal.
Czy wygrywasz, czy nie, ja i tak Kocham Cię, w moim sercu jest Lech, i na dobre i na złe !!!
Txp1986
Skład B
Skład B

Postprzez Handsome Boy So 11.06.2005 19:34

moje zdanie na temat jrr jest wczesniej.
slabe boki? a co MU ma lepsze? arsenal ma lepsze? chelsea ma lepsze? kto ma lepsze boki? bo naprawde nie wiem.
napastnik jest niezbedny!!! nie chce krakac, ale wydaje mi ze eto'o w przyszlym seznie nie bedzie taki swietny. nie zapominajmy, ze 4 gole strzelil z karnych, ten jeden to gol deco, trakze strzelil 20, a jest jedynym napastnikiem. bez szalu. asyst ma jedna! jest kontrowersyjny i rzada podwyzki. zadufany w sobie i pyszny. a konkurencja na tej pozycjui w barcy jest zadna! napastnik jest koniecznoscia!
nie wiem co zrobi zarzad, ale powinien sprowadzic napastnika, cracka! henry raczej nie, tyorres jest za drogi w porownaniu do umiejetniosci. jest przereklamowany. najlepiej jakby kluivert przyszedl :lol: ale to niemozliwe. cos wymysla, mam nadzieje. joaquin tez bardzo sie przyda na prawa zamiast żulasa. jest malo kasy, a wzmocnienia niezbedne.
bunch - nabijasz!
vB nie pasuje do barcy? dlaczego. guardiola pasowal! nie ma ich co porownywac, bo vB nie ma szans, ale pozycja ta sama.
Handsome Boy

Postprzez Mikusinski So 11.06.2005 19:47

Van Bommel z pewnością pasuje do Barcy, mam nadzieję, że będzie miał pierwszy sezon bardzo udany. W ogóle brawo dla barcy, że pozyskała takiego zawodnika, wiele klubów o Holendra się biło. Henrego nie uda wam się chyba pozyskać, niedość, że odrzedł Rossel, poza tym Arsenal nie sprzeda króla strzelców ubiegłego sezonu.
Obrazek
SIARKA-Jadachy 6:0
Mikusinski
Grafomańskie harakiri

Lokalizacja: Tam gdzie siarkowy leży gród, tam Mielec znalazł grób.....

Postprzez Mentor So 11.06.2005 20:19

Mikusinski napisał(a):Arsenal nie sprzeda króla strzelców ubiegłego sezonu.

Jak nie sprzeda to za rok odda za darmo. Jeszcze lepiej wyjdzie.
Obrazek
Barca jest najpiękniejszą kobietą na świecie. Jednego dnia może być bardziej lub mniej wdzięczna, ale to wciąż ta sama kobieta i w tej kobiecie jesteśmy wszyscy do szaleństwa zakochani. - Joan Gaspart
Mentor
Zajebiaszczo

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hiszpania