Gran Derby // FC Barcelona - Real Madrid CF

Wszystko o piłce w Hiszpanii - Zawodnicy, Kluby, Reprezentacja, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia związane z piłką.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Jakim wynikiem zakończą się najbliższe Gran Derby?

Zwycięstwem Barcelony
49
53%
Remisem
12
13%
Zwycięstwem Realu
32
34%

Liczba głosów : 93

Re: Gran Derby // FC Barcelona - Real Madrid CF

Postprzez Jarzinho So 02.05.2009 22:01

Dostaliscie 2 bramke w prezencie, bo co tam był za faul.
Nawet szkoda mi dzisiaj kibiców Realu. Nie k... zartowałem.
Robben był tak dobry jak nasi defensywni pomocnicy.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez KajoFC So 02.05.2009 22:02

mete napisał(a):kto nie chce przegrac z Barca musi postawic autobus pod bramka..

żeby to czasem Barca nie musiała sobie stawiać czegoś w Londynie :>
Obrazek
KajoFC
Kapitan
Kapitan

Postprzez MazurXIII So 02.05.2009 22:02

Sytuacja z Messim dla mnie niezrozumiała - sędzia jest nietykalny - zdziwię się jak go nie zawieszą...
BTW - to za ile Ferguson puścił Pique?Czyżby na starość zatracił umiejętność oceny potencjału zawodników?Dziś Katalończyk był najlepszym środkowym obrońcą na boisku,z Chlesea też zagrał bardzo dobrze (niemal nakrył Drogbę czapką - ale to w sumie wynikało z taktyki Hiddinka)...
Obrona Realu - DNO - jeżeli Garay tego nie podratuje w następnym sezonie to Królewscy mogą mieć znowu problem w Europie...
BTW - Diarra :rotfl: - niby najlepszy DMF na świecie?Gdzie mu do Gattuso,Essiena,Cambiasso...
Edyta - czy tylko ja mam takie dziwne wrażenie,że gdyby Real zagrał po męsku (t.j. w kości) to rezultat byłby inny?
Ostatnio edytowano So 02.05.2009 22:04 przez MazurXIII, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
"Der gestirnte Himmel über mir und das moralische Gesetz in mir."
MazurXIII
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez fieldy So 02.05.2009 22:04

MazurXIII napisał(a):to za ile Ferguson puścił Pique?

chyba ok 5 mln, jesli mnie pamięć nie myli
ObrazekObrazek
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Postprzez MGiggs So 02.05.2009 22:05

sprzedal za ok 7 mln ojro a w jego miejsce przyszedł za friko Evans ktory gra znakomicie, więc wątpie w błąd Alexa.Evans lapiej pasuje do prem a pique do prim
If I had to choose between dribbling past 5 players and scoring from 40 yards at Anfield or shagging Miss World,it’d be a hard choice. Thankfully, I’ve done both.
MGiggs
Kapitan
Kapitan

Postprzez liam So 02.05.2009 22:05

ehh nie wiem co napisac :| Ten mecz pokazał doskonale jak daleko nam do czołówki europejskiej. Każdy element naszej gry wyglądał słabo. Do tego piłkarze grali tak jakby bez pomysłu. Podam prosty przykład. Higuain biegnie z piłka, a Marcelo zamiast się mu wystawić na skrzydło (lub też zejść do środka) to biegł... za nim. Nie wiem czy to taka taktyka (Higuain na przebuj i gdy mu w końcu ktoś zabierze piłkę to wchodzi rozpędzony Marcelo) czy co? Widać, że jeszcze bardzo dużo pracy przed piłkarzami Realu. Niby ducha walki jest, niby potrafimy się podnieść ale do poziomu europejskiej czołówki jeszcze nam daleko.
liam
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez MazurXIII So 02.05.2009 22:05

No to zrobił interes życia (biorąc pod uwagę starzejącego się Rio)...
Obrazek
MazurXIII
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez red85 So 02.05.2009 22:06

BTW - to za ile Ferguson puścił Pique?Czyżby na starość zatracił umiejętność oceny potencjału zawodników?Dziś Katalończyk był najlepszym środkowym obrońcą na boisku,z Chlesea też zagrał bardzo dobrze (niemal nakrył Drogbę czapką - ale to s sumie wynikało z taktyki Hiddinka)...

Miał do wyboru - świetnie radzącego sobie w PL wychowanka, czy notującego dosyć często babole Pique. Wybrał tego pierwszego i nikt nie powie, że źle zrobił. Evans w tym sezonie jest fantastyczny.

Nie wiem jak można mówić, że Pique zagrał jak profesor jak przy bramce Ramosa dał po prostu ciała...
red85
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez mete So 02.05.2009 22:07

żeby to czasem Barca nie musiała sobie stawiać czegoś w Londynie :>

akurat jako postronny kibic jestem przekonany ze Barcelona nie pojedzie do Londynu sie bronic...

No to zrobił interes życia (biorąc pod uwagę starzejącego się Rio)...

a moze Evans i Pique razem nie chcieliby czekac na to az Ferdinand zwolni miejsce??w Manchesterze nie bylo miejsca dla dwoch zdolnych srodkowych obroncow.Rio spokojnie moze pograc 4-5 lat na wysokim poziomie
mete
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez MGiggs So 02.05.2009 22:12

Rio ze swoim stylem gry z 5 lat spokojnie na najwyższym poziomie może grac.Doprawdy nie rozumiem po co miałby Piqe zostać.Chłopak chciał wrócić do swojego ukochanego klubu i wrócił i gra dobrze, do nas powrócił Evans i gra klase lepiej niż Hiszpan u nas. Czytając te wpisy smiem twierdzić że nikt nie widział Evansa w tym sezonie.
If I had to choose between dribbling past 5 players and scoring from 40 yards at Anfield or shagging Miss World,it’d be a hard choice. Thankfully, I’ve done both.
MGiggs
Kapitan
Kapitan

Postprzez klopx So 02.05.2009 22:13

red85 napisał(a):Nie wiem jak można mówić, że Pique zagrał jak profesor jak przy bramce Ramosa dał po prostu ciała...

hehe strasznie dał:P W/g mnie to jak na tylu zawodników Realu w polu karnym fajnie by było gdyny Alves "nie oglądał meczu" tylko też pomógł kolegom. Pique miał 3 graczy ze sobą bo reszta spodziewała się chyba wrzutki na krótki słupek...
klopx
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez MazurXIII So 02.05.2009 22:14

Miał do wyboru - świetnie radzącego sobie w PL wychowanka, czy notującego dosyć często babole Pique. Wybrał tego pierwszego i nikt nie powie, że źle zrobił. Evans w tym sezonie jest fantastyczny.

Nie wiem jak można mówić, że Pique zagrał jak profesor jak przy bramce Ramosa dał po prostu ciała...

Ja napiszę,że źle zrobił - Ferdinad pogra na poziomie jeszcze z 2-3 lata (ostatnio coś za często łapie drobne urazy - starość nie radość) a Vidic DLA MNIE nie jest jakimś wybitnym defensorem...
Co do SFG i Pique - zdarza się...a jak zagrał dziś najlepszy obrońca świata (przynajmniej za Capello) niejaki S.Ramos? :haha: Poza tym Katalończyk w tym sezonie nie notował takich baboli jak np. Vidic,więc przyganiał kocioł garnkowi...Założę się,że w perspektywie 3-4 lat poczujecie się jak kibice Juve kiedy myślą o Henrym albo Milanu kiedy wspominają Vieirę (wiem o czym piszę)...
Obrazek
MazurXIII
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez FCB keres So 02.05.2009 22:15

Ma ktoś jeszcze jakieś wątpliwości kto jest najlepszy w Hiszpanii? 8)
Mecz fantastyczny, wynik mówi sam za siebie. Chociaż gdyby nasi się bardziej przyłożyli to jeszcze by parę bramek zaaplikowali.
Cały zespół zagrał fantastycznie. Wszystkich można wyróżnić, mi się podobał Samu, który bardzo się starał, niejednokrotnie wracał po piłkę i dużo rozgrywał. Bramki dziś nie zdobył, a szkoda, bo niedługo w klasyfikacji Pichichi wyprzedzi go... Messi :o

Teraz mamy mistrza na wyciągnięcie ręki.
100 goli w lidze :shock: jeszcze 8 [czy 9, już nie pamiętam] i pobijemy rekord Realu :jupi:
Visca!
Obrazek
"Kiedy oglądam Barcelonę, widzę sztukę." - Arsene Wenger.
FCB keres
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez guru So 02.05.2009 22:16

MazurXIII napisał(a):Co do SFG i Pique - zdarza się...a jak zagrał dziś najlepszy obrońca świata (przynajmniej za Capello) niejaki S.Ramos? :haha: Poza tym Katalończyk w tym sezonie nie notował takich baboli jak np. Vidic,więc przyganiał kocioł garnkowi...

Sorry, ale ile razy tak naprawdę widziałeś Pique w akcji? Vidicia to chyba tylko te babole na youtube sobie przejrzałeś i się spinasz na forum. :roll:
guru
Kapitan
Kapitan

Postprzez sudden So 02.05.2009 22:17

Kto by to nie był, Chelsea, Real czy Manchester, to prowadzenie otwartej piłki z Barcą jest obecnie samobójstwem, a dzisiejszy mecz jest tego świetnym przykładem. Barca po stracie piłki gra fenomenalnie. Od razu pressing i często podwajanie krycia. Barca gra piłkę z innego świata.
Co do Pique, z meczu na mecz ten zawodnik jest co raz lepszy. Świetny występ.

jeszcze 8 [czy 9, już nie pamiętam]

8, a jest to bardzo możliwe :)
Obrazek
sudden
Rezerwowy
Rezerwowy

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hiszpania