Gran Derby // FC Barcelona - Real Madrid CF

Wszystko o piłce w Hiszpanii - Zawodnicy, Kluby, Reprezentacja, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia związane z piłką.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Jakim wynikiem zakończą się najbliższe Gran Derby?

Zwycięstwem Barcelony
49
53%
Remisem
12
13%
Zwycięstwem Realu
32
34%

Liczba głosów : 93

Re: Gran Derby // FC Barcelona - Real Madrid CF

Postprzez KajoFC N 03.05.2009 14:23

sudden napisał(a): Rewanż w Londynie, który myślę pokaże czy Blaugrana na prawdę zasługuje na miano najlepszej drużyny na świecie. W sumie to po wczorajszym meczu nie powinno być co do tego najmniejszych wątpliwości.

BUAAHAHAAHAHA :haha:
Obrazek
KajoFC
Kapitan
Kapitan

Postprzez Bienias N 03.05.2009 15:03

Fakt ze pije i procenty w krwi nadal maja sie dobrze ale nie widze nic smiesznego z czego wypada sie smiac. Mamy praktycznie mistrza i jedziemy zdobyc kolejne SB. Wystarczy dac pograc troche CFC i mamy awans. Byle nie powtorzyc OT i mamy final!
Pep: "Dwa karne? Gwizdnęli nam dwa karne, ale teraz jest już za późno, już nie trzeba...".
Bienias
Vamos Blaugrana

Postprzez fajnybartus N 03.05.2009 15:20

MGiggs .... z ciekawosci przeczytalem co pisali ludzie od poczatku tego Gran Derbi ale ty mnie zaciekawiles najbardziej. Ja rozumiem ze wielki fan MU z ciebie i wyglaszasz ahy i ohahy na temat kazdego z MU. Ale darowac sobie moglbys juz te wszystkie Evansy Rio Vidice, o tym jacy oni sa zajebisci itd. To nie temat na rozmowy o tym. Jezeli ciebie tak boli ze ktos ma inne zdanie to zglos sie do lekarza.
fajnybartus
Trampkarz
Trampkarz

Postprzez sudden N 03.05.2009 15:33

Kajo, może uzasadnisz swoje wątpliwości?
Obrazek
sudden
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez RealFan N 03.05.2009 15:40

Ostatnio edytowano N 03.05.2009 15:40 przez RealFan, łącznie edytowano 1 raz
"Z religią czy bez, dobrzy ludzie będą postępować dobrze, a źli - źle, ale złe postępowanie dobrych ludzi to zasługa religii". - Steven Weinberg

Obrazek
RealFan
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Postprzez Bienias N 03.05.2009 15:40

Końcówka meczu – wielkiego, bo podobno mierzą się dwaj godni siebie rywale. I co? Sędzia widzi, że Real Madryt leży na deskach, a Barcelona znęca się nad konającym przeciwnikiem. Co tam konającym! To było bezczeszczenie zwłok! Dolicza ledwie pięć sekund. Chce chyba w minimalnym stopniu oszczędzić gospodarzom upokorzenia. „Barca” przez 75 minut całkowicie dominowała na boisku, wymieniając podania na połowie przeciwnika, dając koncert, jakiego ten stadion nigdy wcześniej nie widział. Doszło do tego, że najlepszym piłkarzem Realu był Iker Casillas i to pomimo puszczenia tylu bramek.

Ostatni gol, strzelony przez Pique był upokarzający jak splunięcie prosto w twarz. Stoper, który nagle znajduje się pięć metrów przed bramką. Gola dołożył też – tylko wcześniej – Puyol. Na Santiago Bernabeu strzelał dziś więc każdy, kto chciał. Chcesz sobie strzelić? Jedź do Madrytu!

W tym tygodniu przeczytałem wszystkie hiszpańskie gazety i zaskoczyło mnie jedno. Czy wiecie, że Barcelona poleciała do Madrytu w dniu meczu, jak przed każdym ligowym meczem? Piłkarze przespali się w domach, rano spotkali, wsiedli w samolot i o dwunastej wylądowali w Madrycie. Na zasadzie…
Żona: - Dokąd idziesz?
Mąż (wstawcie sobie dowolne nazwisko piłkarza Barcy, który ma żonę): - Do pracy, będę późno, nie czekaj z kolacją.

To tylko w Polsce trenerzy-idioci uważają, że zawodników trzeba cały czas koszarować. A Barcelona się bawi. Polecieli sobie jak gdyby nigdy nic. Jakby na wakacje. A przy okazji opierdolili frajerów. Guardiola dziwił się, że ktoś się dziwi. – A po co mamy lecieć wcześniej? – pytał. Co ciekawe, w tym sezonie tylko dwie drużyny na własnym boisku przyjęły od „Barcy” sześć goli – Real Madryt i Sporting Gijon. A Real w ogóle pierwszy raz w historii stracił na własnym boisku aż sześć bramek.

Że Barcelona jest najlepszą drużyną w Europie – nie mam wątpliwości. Mało tego – jak dla mnie jest to najlepszy zespół w historii futbolu. Niezależnie od tego, po ile trofeów sięgnie, ile jeszcze meczów wygra itd. Pod względem stylu gry – ja czegoś takiego na oczy nie widziałem. Ta drużyna ma najszybszy odbiór piłki w Europie. Ci piłkarze nienawidzą grać bez piłki, więc po prostu podchodzą do rywala i zabierają zabawki.

Zaraz pewnie zaroi się od statystyków – że jak ta Barcelona może być najlepsza, jak ktoś tam kiedyś tam coś tam wygrał ileś tam razy. Nie interesuje mnie to. Dla mnie to jest futbol kompletny, jakiego jeszcze nie było. Lata temu zachwycałem się Milanem, kiedy grali tam Van Basten, Rijkaard czy Gullit. To była nowa jakość. Ale nawet tamten Milan po prostu NIE UMYWA SIĘ do dzisiejszej Barcelony. Poza tym statystycznie też można znaleźć argumenty, by uznać zespół Guardioli za „best ever”. Na razie mają 100 goli w lidze. Do rekordu wszech czasów brakuje siedmiu. Sądzę, że w ciągu czterech kolejek powinno się udać…

PS Pozdrawiam wszystkich, którzy w komentarzach wpisywali przez ostatnie miesiące te bzdury w stylu „Hala Madrid” czy „I co teraz Kowalczyk, ty durna pało”. I co teraz – widzieliśmy wszyscy. Teraz Barcelona. Fani Realu niech spojrzą prawdzie w twarz - obecni piłkarze tego klubu nadają się do pucowania barcelońskiej La Rambla. To też robi się na kolanach, czyli w ich ulubionej pozycji.

PS 2 Kto się w komentarzach podszywa pode mnie i podpisuje moim nazwiskiem ten frajer.

Wojciech Kowalczyk

:lol: :lol: :lol:

Ostro kowal :lol:

Swoja droga mina Alvesa po tym jak prawie strzelil swojaka "masakra jakas" :lol:
Pep: "Dwa karne? Gwizdnęli nam dwa karne, ale teraz jest już za późno, już nie trzeba...".
Bienias
Vamos Blaugrana

Postprzez Wilmore N 03.05.2009 15:58

Po pierwsze z Kowalczyka wychodzą dawne żale, jak w jego nałogu (ten tekst chyba też pisał po paru głębszych) trenerzy mu przeszkadzali kontrolując go.
Po drugie z tamtym Milanem ostro pojechał. Chyba oglądał jego mecze po pijaku, skoro wypisuje takie zdania.
Ale hasło z pucowaniem dobre i trafne.

Brawo dla Barcelony, udowodnili wczoraj, że są absolutnie najlepszą drużyną na świecie w tej chwili. Oby im tylko antyfutbol nie przeszkodził w uzyskaniu tego tytułu w Europie.
Mądrości nie można przekazać. Wiedza, którą próbuje przekazywać mędrzec, brzmi zawsze jak głupota.
Hermann Hesse
Wilmore
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez RealFan N 03.05.2009 15:59

po prostu wielkie brawa dla wojtusia! te dwa ostatnie frustrujace sezony musialy mu zrobic taka sieczke w glowie, ze po swietnym meczu swojej druzyny nie potrafi juz napisac nic ponad poziom napinajacego sie, kibicujacego od wczoraj gimnazjalisty :( ale to tak btw.
"Z religią czy bez, dobrzy ludzie będą postępować dobrze, a źli - źle, ale złe postępowanie dobrych ludzi to zasługa religii". - Steven Weinberg

Obrazek
RealFan
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Postprzez (L)oczkerson N 03.05.2009 16:01

ten tekst chyba też pisał po paru głębszych

Chyba oglądał jego mecze po pijaku

zawsze się znajdzie jakiś typek, ktory walnie takim tekstem :roll:

aż mi się rzygać chce :heft:
"Mało jest zalet, których by Polacy nie mieli, i mało błędów, których udałoby im się uniknąć"
Winston Churchill
(L)oczkerson
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Wilmore N 03.05.2009 16:07

Nie, rzygać to się prawdopodobnie jemu chciało wczoraj późną nocą. (Mnie też by się chyba chciało, gdyby po takim meczu w derbach Mediolanu wygrał Milan :wink: )
Masz złudzenia, że on już sobie z tym poradził? Bo że miał takie problemy, to chyba dla wszystkich jasne. A ten tekst wspaniale wpasowuje się w ogólną opinię o Kowalczyku.
Wojtek ma, co zasiał, mógł być królem, został... Wszyscy widzą i słyszą, czym.
Mądrości nie można przekazać. Wiedza, którą próbuje przekazywać mędrzec, brzmi zawsze jak głupota.
Hermann Hesse
Wilmore
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Jarzinho N 03.05.2009 16:09

Obrazek

Chyba kazdy wie kto jest Sprite a kto pragnienie.
Kowal ubrał swoja wypowiedz w takie a nie inne słowa, jednak i tak wszystko sie sporwadza do 2-6.
Nie wybiegajmy za daleko w przyszłość, Chelsea nie ma w obornie Ramosa, Metzeldera, Heinze i Canny, a w pomocy Lassa wiec spokojnie z entuzjazmem.
PS. Nie moge znaleźć zadnej pomeczowej wypowiedzi Marcelo, czyzby zje... tak jak przed Cata. :?:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Bienias N 03.05.2009 16:10

Wilmore
sam
Arrigo Sacchi, ostatni trener, który obronił Puchar Europy, oświadczył niedawno, że po wielu latach wreszcie zobaczył drużynę mocniejszą od jego Milanu.

RealFan kowal jest jak 90% kibicow Realu :lol:
Cru, Mundialito gdzie jestescie bo Etus o was pytal :lol:
Bienias
Vamos Blaugrana

Postprzez Wilmore N 03.05.2009 16:13

Bienias
Jestem pełen szacunku dla Barcelony, ale jeszcze nic nie wygraliście (ba, nawet jak wygracie PD i Copa del Rey, to nadal wiesz, że to w Europie nie jest nic wielkiego). A tamten Milan jednak "coś" zdobył.
Na razie gracie "tylko" świetnie. :)
Niczego nie chcę Barcelonie odebrać, bo ściskam za nią kciuki od początku LM, ale bez wygrania tej edycji to ten zespół będzie jeszcze daleki od Milanu z pierwszej połowy lat 90.
Hermann Hesse
Wilmore
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez (L)oczkerson N 03.05.2009 16:14

Masz złudzenia, że on już sobie z tym poradził? Bo że miał takie problemy, to chyba dla wszystkich jasne. A ten tekst wspaniale wpasowuje się w ogólną opinię o Kowalczyku.

Mnie życie osobiste Kowalczyka nie interesuje i go z niego nie rozliczam, rozumem że ty się czujesz na tyle wartościowym człowiekiem by móc innych oceniać i mieszać z błotem. Ostatecznie jesteś Wielkim Lordem i twoja przezajebistość ci na to pozwala....

No, tyle że ja od Wielkich Lordów oczekuje że będa pisali na temat, a nie klepali jak baba na targu :>
"Mało jest zalet, których by Polacy nie mieli, i mało błędów, których udałoby im się uniknąć"
Winston Churchill
(L)oczkerson
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Wilmore N 03.05.2009 16:17

(L)oczkerson
Jak tam w Lecce?
I to chyba cały komentarz do tych wypocin. To zdanie o krytyce przypomnę Ci po meczu Juventusu, kiedy będziesz śmiał kogokolwiek skrytykować (a dziś chyba jest do tego okazja, co nie?). Facet napisał tekst na swoim normalnym poziomie mentalnym, a Ty się dziwisz, że ktoś go śmiał skrytykować. :roll:
Hermann Hesse
Wilmore
Gwiazda
Gwiazda

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hiszpania