Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Wszystko o piłce w Hiszpanii - Zawodnicy, Kluby, Reprezentacja, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia związane z piłką.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Kto okaże się najlepszym transferem w tym sezonie?

Adebayor
4
4%
Canales
2
2%
Carvalho
2
2%
Di Maria
16
18%
Khedira
0
Brak głosów
Ozil
39
43%
Pedro Leon
5
5%
Pozostanie Dudka w druzynie
23
25%

Liczba głosów : 91

Postprzez rkoeman Śr 29.11.2006 23:43

Lakier napisał(a):
bo to ze zlota pilke dostal fabio a nie henry juz dawno uznalem za skandal. tak samo jak skandalem bylo to ze w 2002 nagrode dostal ronaldo a nie robeto carlos

No tak, bo przeciez Henry genialnie gral na mundialu :lol:

Pozatym doprowadzil Arsenal do mistrzostwa, tak jak Fabio Juventus.

ale przeciez juve spadlo do drugiej ligi za ukladanie spotkan i mistrzostwo wygral inter...

henry gral na mudnialu lepiej niz zidane. o ile mozna w ogole posilkowac sie tak marnyn turniejem po sezonie klubowym.

w ulozonych meczach to kazdy moze grac. teraz liga gra fair i fabio jest wozony w kazdym meczu

ps - ostatnie zdanie specjalnie przejaskrawilem. moze ktos wpadnie dlaczego
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Loco Cz 30.11.2006 0:01

rkoeman nie przesadzaj z tym cannavaro. trzbea przyznać, że należy mu sie wyrożnienie za występy na mundialu szczególnie, zaś Ronaldinho za LM i lige hiszpańską.
Loco
Pseudoforumowicz

Postprzez Mentor Cz 30.11.2006 0:05

A teraz warto rozkminić sobie (po raz n-ty) różnicę pomiędzy ilością spotkań rozegranych na Mundialu a resztą sezonu.
Przy okazji jak już się zacznie rozkminiać to można pomyśleć nad tym po co jest nagroda dla najlepszego zawodnika Mundialu skoro pokrywa się ona w dużej mierze ze Złotą Piłką (jeżeli w danym roku mamy Mistrzostwa)?
Obrazek
Barca jest najpiękniejszą kobietą na świecie. Jednego dnia może być bardziej lub mniej wdzięczna, ale to wciąż ta sama kobieta i w tej kobiecie jesteśmy wszyscy do szaleństwa zakochani. - Joan Gaspart
Mentor
Zajebiaszczo

Postprzez rkoeman Cz 30.11.2006 0:13

skoro jest przyznawana nagorda za najlepszego pilkarza mistrzostw to naprawde nie rozumiem argumentow z mundialem

ja rozumiem ze pani basia z miesnego oglada czasem mundial jak i trener burkina faso ale bez przesady

jeszcze fabio moge zrozumiec. ale zidane'a? bo jakis kmiotek zobaczyl dwa mecze na mundialu i na niego glosuje? zenada do kwadratu

henry przez caly sezon praktycznie sam ciagnal arsenal do finalu LM i zagral w finale mundialu i nie zostanie wyrozniony. nie wiem co ma zrobic by w koncu wygrac co mu sie nalezy

widac wystarcza 7 niezlych spotkan w roku i mozna cieszysc sie z pierwzej trojki. ma wystarcz 3 niezle mecze i nazwisko zidane by tam trafic

przeciez on tak naprawde nie pokazal na tym mundialu nic - niezly mecz brazylia, zblaznienie sie w finale, jedna ruleta i koniec
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez jack-sub Cz 30.11.2006 0:22

Kiedy Juve sądzono to była mowa o kilku, nie wszystkich meczach, więc nie dociera do mnie argument o ustawkach, w konsekwencji czego świetna gra Canny w sezonie zostaje pominięta i zmazana, a pamięta się tylko tę z mundialu:/. Kto oglądał wszystkie mecze Juve w zeszłym sezonie to z pewnością dobra gra obronna tego zespołu nie uszła Jego uwadze (ja nie miałem możliwości obejrzenia wszystkich meczów, ale dzięki znajomemu Juventino kilka obejrzałem). Przez praktycznie cały sezon Cannavaro grał równo i większe błędy zdarzały mu się rzadko.
Nie jestem zwolennikiem złotej piłki, czy też nagrody fifa dla Canny (bo Henry też grał świetnie i na tę nagrodę zasłużył), ale skreślanie Jego bardzo dobrej gry w czasie sezonu jest nie fair.

Co do Zizou to również się zgadzam się, że nie powinien być w pierwszej 3.
jack-sub
Skład B
Skład B

Postprzez Lakier Cz 30.11.2006 0:32

rkoeman napisał(a):ale przeciez juve spadlo do drugiej ligi za ukladanie spotkan i mistrzostwo wygral inter...

Tak. Za sezon 04/05, a nie za 05/06, widzisz chyba roznice.

w ulozonych meczach to kazdy moze grac. teraz liga gra fair i fabio jest wozony w kazdym meczu

Ta jasne, masz wiedze o tej aferze marna, skoro twierdzisz, ze ostatni sezon byl marny.

rkoeman napisał(a):henry gral na mudnialu lepiej niz zidane. o ile mozna w ogole posilkowac sie tak marnyn turniejem po sezonie klubowym.

Wiem, ze gral lepiej, ale gral gorzej od Fabio.

Fabio Cannavaro w sezonie 05/06 (nie ustawianym) rozegral 38 swietnych spotkan w barwach Juventusu w serie A, nie mial wachan formy, potem na mundialu poprowadzil reprezentacje Wloch do mistrzostwa swiata, no ale oczywiscien nie zasluzyl na Zlota Pilke.
:)
Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez rkoeman Cz 30.11.2006 1:28

i dlatego mistrzostwo za sezon 05/06 nie przypadlo juventusowi - nie mogli braz udzialu w tych rozgwykach jako ze nie powinni grac w pierwszej lidze. grali wiec towarzysko? czy tez moze spisek zlych mediolanczykow spowodowal ze juve nie ma w pierwszej lidze :( przeciez kazdy widzial jak wygladaly mecz juve w minionym sezonie (gole w w dziewnie przedluzonym czasie gry, karne ktorych nie byo, gole ze spalonego...) i co robili sedziowie. nie prosc mnie bym wierzyl w uczciwosc klubu ktory takie rzeczy robil. to ze prokukator skazal klub za wczesniejszy sezon nie zmienia faktu ze latka oszukanczego klubu bedzie przypiera na zawsze

wybacz kibicu juve ale wasza argumentacja juz jakis czas temu przestala byc zabawna. tylko wy nie widzicie nic zlego w tym co sie dzialo.

wiec prosze cie bardzo ale daruj sobie pisanie ze nie wiem nic o tej aferze bo wiem tyle ile inni. bez dorabiania teori jak na forum juve

wyluzju sie i pogodz z tym ze klub ten oszukiwal i teraz ponosi za to zasluzona kare. a pilkarze ktorzy grali nie beda oceniani za ten okres.
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez vakabayashi Cz 30.11.2006 2:02

rkoeman napisał(a):henry przez caly sezon praktycznie sam ciagnal arsenal do finalu LM i zagral w finale mundialu i nie zostanie wyrozniony. nie wiem co ma zrobic by w koncu wygrac co mu sie nalezy

rkoeman Henry musi nie przegrać żadnego z tych finałów i złota piłka plus Fifa best player dla niego jak złoto

rkoeman napisał(a):ale zidane'a?

No Zidane, całkowicie przypadkiem dla mnie sie znalazł i pasuje jak kula do płotu, na pewno munidialu cudownego nie miał aż tak żeby dostać sie tu

rkoeman napisał(a):jeszcze fabio moge zrozumiec

Nagroda dla Fabio dyskusyjną jest ale francuzi jak to francuzi lubią sie wyróżniać i robić wszystko na swoją modłe (np. Big MAC a Royal with chease pozd dla fanów Pulp) więc i Złotą przyznali tak a nie inaczej.

To był dziwny i cięzko rok, ale nawet starsze babcie czy osoby nie mające pojęcia o piłce nożnej oglądały finały mistrzostw świata a tam Fabio grał cudnie drygował defensywą aż miło i na końcu wznosił puchar więc w znacznym stopniu się mu ta nagroda należy.

rkoeman napisał(a):z tym ze klub ten oszukiwal i teraz ponosi za to zasluzona kare. a pilkarze ktorzy grali nie beda oceniani za ten okres

No nie do końca nie będa oceniani, bo jednak grali tak dobrze mimo korupcji ze biła sie o nich cała europa (m.in i Barca i Real M.) więc mimo ze oszukiwali to jednak w piłke też umieli kopać. Nie można powiedzieć ze cała swoją kariere np. Zambrotta zbudował na korupcji Juve.

rkoeman napisał(a):ze klub ten oszukiwal i teraz ponosi za to zasluzona kare

Dokładnie.

Ronadlo schudł o 3 kg i ma mieć 3 mecze na udowdnienie swojej wartości. O ile Athletic i Dinamo to mecze z gatunku tych (chyba) łatwiejszych to z Sevilla bym postawił jednak na Ruuda 8)
vim vi repellere licet
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Jarzinho Cz 30.11.2006 8:31

Myślałem, ze temat o Zlotej piłce i nagrodzie Fifa juz istneije, ale skoro nawet Niggaz sie wtracił, to moze go zamknieto.

Jedno pewne obecnosc Zidana w 3 bo w 50 moze bym go widział, kładzie cien na ten plebiscyt. Skandal. Kazdy, nawet kibic Realu wie, ze Zidane grał marnie w tym roku. Zidane zagral genialne MS :P niezły zart. radze poogladac jeszcze raz faze grupowa. Zagral tam bajecznie, zreszta tak sam obyło w 98. No cóż.

Cannavaro
Lakier napisał(a):rozegral 38 swietnych spotkan w barwach Juventusu w serie A, nie mial wachan formy, potem na mundialu poprowadzil reprezentacje Wloch do mistrzostwa swiata, no ale oczywiscien nie zasluzyl na Zlota Pilke.

Zajebiste poczucie humoru, wrecz podobne do Lucka. Szczegolnie mecz 29 pazdziernika był wyśmienity. Jednak nadal pozostaje 37 meczy, z których Bog wie i oczywiscie drugi po nim Lucek ile z nich było kupionych.
Jak mozna oceniac postawe zaowdnikó w meczach, ktore był kupione, w których sedzia gwizdach pod jedna z ekip...Dwa mistrozstwa Włoch... Ciekawe...
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez jack-sub Cz 30.11.2006 12:33

Jednak nadal pozostaje 37 meczy, z których Bog wie i oczywiscie drugi po nim Lucek ile z nich było kupionych.

Zajrzyj do archiwum serwisu. Znajdź newsa dotyczącego calciopoli i sprawdź, ile meczów kupiło Juve, jakie to były mecze. Wszystko jest napisane.

a może zaczniecie pisac na dany temat ? //fieldy
jack-sub
Skład B
Skład B

Postprzez Toudinho Cz 30.11.2006 16:31

Ponoć Fernando Gago w styczniu będzie nowym madridistas. W Madrycie zjawił się agent młodego kopacza, Marcelo Lombilla. Perzentacja Gago moze odbędzie się jeszcze w tym roku, przed 10 grudnia wtedy to Boca rozegra ostatni mecz. Ponoć Gago odrzucił 3 oferty wielkich europejskich klubów. W tym Milanu i Chelsea. Oficjalna strona jeszcze tego nie potwierdza, ale raczej ten transfer zostanie zfinalizowany.

Z jeszcze ciekawszych informacji to to, że Rafa Benitez chce Paco Pavóna :P . Pavón obiżył strasznie loty, zdarzały mu się dobre występy, nie przebija się do pierwszego skladu, wygryza go Meija wiec czas odejść. W dodatku Paco ma już swoje lata (26) wiec niech wyjdzie z cienia wiecznego rezerwowego. Płakać nie będe za nim.

Zdjątko z przed 10 laty :wink:
Obrazek
Toudinho
Hala Madrid

Postprzez vakabayashi Cz 30.11.2006 16:53

Toudinho napisał(a):Pavón obiżył strasznie loty, zdarzały mu się dobre występy, nie przebija się do pierwszego skladu, wygryza go Meija wiec czas odejść. W dodatku Paco ma już swoje lata (26) wiec niech wyjdzie z cienia wiecznego rezerwowego. Płakać nie będe za nim.

Ja też płakał nie będe. A co do odejscia Pavona to raczej przesądzowne w Lipcu koniec kontraktu nie ma widoków na przedłużenia więc zapewne koniec kariery w Madrycie.

Zresztą Pavon jest znany tyllko z hasła polityki Pereza "zidanes y pavones" no i z bycia dość "przeciętnym" :D obrońcą :wink:

Toudinho napisał(a):Ponoć Fernando Gago w styczniu będzie nowym madridistas

Narazie wg. prasy która dla wielu jest nieobkiektywna tzn "Marca" uzgodnił Gago kontrakt z nami do 2012 roku. Zaś Real złożył Boca oferte nie do odrzucienia. ZA transferem przemiawia też wola zadonika przyjscia do Madrytu. Tak piszą hiszpanie.
vim vi repellere licet
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez jack-sub Cz 30.11.2006 17:05

Fajnie, że Real interesuje się młodzieżą. ale nie jestem zwolennikiem wydania 20 mln na zawodnika, który z europejską piłką ma kontakt jedynie za pomocą telewizora. Liczę, że Calderon jednak sięgnie po rozum do głowy i albo zniweluje cenę do takiej, którą można przełknąć, albo skorzysta z alternatywy, jak na przykład prawo pierwokupu i sprowadzi zawodnika w lato.
Poza tym marzy my się Alonso :)
jack-sub
Skład B
Skład B

Postprzez RealFan Cz 30.11.2006 18:18

Na ten moment poważne obniżenie ceny za Gago jest mało prawdopodobne. Pamiętajmy, że pomimo woli samego zawodnika nadal obowiązuje go kontrakt z obecnym klubem i co więcej to Real chce kupić, a nie Boca sprzedać :P Dlatego też to Real musi dążyć do tego aby sprowadzić Fernando na Bernabeu w styczniu, a jedyną do tego drogą jest odpowiednio duża sumka. Ciekawe jak wygląda ta "oferta nie do odrzucenia" :roll:

jack-sub - Pierwokup jest zwykle dobrym rozwiązaniem, jeśli nie chcemy czegoś zmienić "od zaraz". Może inaczej, jeśli chcemy mieć tego czy tamtego zawodnika za jakiś czas w roli bardziej uzupełnienia składu. Wtedy mamy niejako ustaloną sumę transferu, ale pozostaje w obecnym klubie bo tam będzie grał. To niemal równoznaczne z kupnem i zaraz po tym wypożyczeniem. Gago ma pełnić trochę inną rolę...ma być głównym rezerwowym, a może nawet powalczy o pierwszy skład :think:
"Z religią czy bez, dobrzy ludzie będą postępować dobrze, a źli - źle, ale złe postępowanie dobrych ludzi to zasługa religii". - Steven Weinberg

Obrazek
RealFan
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Postprzez Zaza Cz 30.11.2006 18:52

Wiecie dokładnie kiedy sie kończy sezon w Argentynie ? Boca idzie po mistrza, ma chyba 4 punkty przewagi nad obcenym klubem Verona - Estudiantes. Ale co mnie dziwi brak reakcji ze strony Marcy itd na wystepy Rodrigo Palacio, bo to on ostatnio zbiera lepsze recenzje niż Gago. Ostatnio w lidze u siebie Boca wygrało 4;1 a Palacio strzelił 2 + asysta. Bramki widziałem i nie jakieś wybitne ale też nie przypadkiem :wink: To tez dziwne ze Hiszpanska prasa nie wali tytułów ala "w pakiecie" itd.

Bo jesli dobrze licze to juz w następnej kolejce Boca może swietować tytuł. Bra wyjazd z Belgrand [stastysyki - 1 mecze = 1 Boca - br. 2:3] A to już chyba by całkowiscie pozwoliło Gago zmienic barwy ?

"Oferta nie do odrzucenia" - kilka dni temu prezydent Boca powiedział że 25 milionów i nie ma gadania - to chyba była by oferta nie do odrzucenia... tylko gdzie tu sens ? Jesli na tym ma polega nowe polityka Real to i tak to błedzienie. No bo ja rozumiem - młody ma paiery zapowiada sie itd - ale nie zagrał ani jednego mecz w europie. 25 milionów, to az strach mysleć ilu takich by Arsen Wenger sprowadził :roll: Trudno powiedzieć o takie operacji [o Gago] inwestycja w młodzież. Bo on na starcie ma na sobie etykietke "przybyłem za 25 milionów"

Nie chce mi sie wierzyć w to ze Real da za niego takie pieniądze. Chyba sami sie zgodzicie że to tak naprawde bardzie ryzyko ze strony Real niż Boca czy samego Gago. Druga sprawa to Pipita który tez nadal jest łaczony z Real, i tam suma jest 15 milionów i nie ma gadanie. Czyli sądzicie że Real zainwestuje w młodych 40 milionów euro ? za dwóch graczy którzy nawet nie zagrali w europie ba nie wiadomo czy byli kiedy kolwiek :wink:
Zaza
Gwiazda
Gwiazda

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hiszpania