Real Zaragoza (zbiorczy)

Wszystko o piłce w Hiszpanii - Zawodnicy, Kluby, Reprezentacja, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia związane z piłką.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Postprzez Bask N 06.04.2008 20:46

Nie jestem kibicem tej drużyny, ale szkoda mi Saragossy. W tamtym sezonie każdy klub(także Real i Barcelona) jadąc na mecz do Saragossy musiał się liczyć ze stratą punktów, a dziś przeciętny Betis wygrywa sobie 3:0 na La Romareda :roll: Na dzień dzisiejszy jest już 18 miejsce w tabeli i strefa spadkowa. Obrona po sprzedaniu Gabiego stała się najgorszą w lidze(oprócz Levante) :roll: Forma tragiczna i nic na dzień dzisiejszy nie wskazuje, żeby Saragossa sie utrzymała :roll:

[']
Bask
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Einar N 06.04.2008 21:09

To co z nimi sie dzieje to jest jakiś fenomen. Przed sezonem widzialem ich w walce o LM, a już o Puchar UEFA na pewno. Tymczasem gdzie są? W dupie. Ja nie wiem jak można mając w składzie piłkarzy takich jak Aimar, Ayala, Oliveira, Matuzalem, Luccin, Milito czy w bramce Cesar tak słabo grać.
"W Rzymie są dwie wielkie drużyny - Roma i primavera Romy." - Einar
Einar
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez Asteniu N 06.04.2008 21:20

Einar napisał(a):To co z nimi sie dzieje to jest jakiś fenomen. Przed sezonem widzialem ich w walce o LM, a już o Puchar UEFA na pewno. Tymczasem gdzie są? W dupie. Ja nie wiem jak można mając w składzie piłkarzy takich jak Aimar, Ayala, Oliveira, Matuzalem, Luccin, Milito czy w bramce Cesar tak słabo grać.

Aimar non-stop kontuzje, Matuzalem dopiero co wrócił po paro miesięcznej kontuzji. Ayala to już cień tego zawodnika, można powiedzieć że jego czas się już skończył. Olivera i Milito grają dość dobrze, bo Saragossa troche tam strzela, problem jest w obronie. Cesar na bramce robi co może, jednak mając taką obrone nic nie jest w stanie zrobić. Luccin gra na przyzwoitym poziomie ( z tego co widziałem ). Do tego grona należy dodać Sergio Garcia, jednego z najlepszych w tym sezonie zawodników Saragossy.

Następny mecz o być albo nie być, wyjazd do Valladolid które ma 3 pkt przewagi. Jak to Saragossa przegra to na 90% w przyszłym sezonie Segunda Division. Jak zremisuje to jeszcze nie wszystko stracone, jak wygra to gra toczy się dalej.
"Alcohol is in my veins...
Tears fall as I think of you.
The true memory you left me with
is a key to the wine of melancholy."
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Jarzinho Pn 07.04.2008 4:29

To bedzie cos w stylu Atletico, oni chyba gdy spadali meili 3 budzet w lidze, Saragossa moze nie ma az takiego budżetu, jednak potencjal maja ogromny. W kazdej formacji jesli nie bardzo dobrzy zawodnicy, to napewno o uznanej marce, Cesar, Diogo, Ayala, Gabi, Zapater, Aimar, Matuzalem, Oliveira, Milito, Sergio Garcia, Luccin. Do tego jeszcze ywpozyczony chyba D'Alessandro. Napewn osporo namieszał poprzedni trener. Sporo konfliktow, ktore popsuly atmosfere, nakupil samych środkowych pomocnikow, a pozniej chcial grac skrzydłami. Wyszło jak wyszlo.
Bedzie niezły market z promocjami, bo zaden z w/w pilkarzy raczej grac w Segunda nie bedzie chcial.
Taki Zapater czy Luccin na ławke w miejsce Toure w Barcelonie sie przyda. Inni takze powinni znalezc sobie nowych pracodawcow bez wiekszego problemu.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Asteniu Cz 29.05.2008 18:55

Jarzinho napisał(a):To bedzie cos w stylu Atletico, oni chyba gdy spadali meili 3 budzet w lidze, Saragossa moze nie ma az takiego budżetu, jednak potencjal maja ogromny.

No Atletico spadło gdy w kadrze byli tacy zawodnicy jak : Hasselbaink, Kiko, Valeron, Baraja, Capdevilla, Molina, Solari, Chamot, Gamarra, Juninho, Lardin, Jose Mari, Aguilera, Bejbl, Toni, Roberto.

A teraz prawdziwa sensacyjna wiadomość. Jak podała oficjalna strona Saragossy, Marcelino García Toral będzie nowym trenerem tego klubu. A więc z powrotem do elity Saragossa nie będzie miała żadnych problemów, nawet jak odejdą najlepsi.
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez vakabayashi Cz 29.05.2008 19:28

Asteniu napisał(a):A więc z powrotem do elity Saragossa nie będzie miała żadnych problemów, nawet jak odejdą najlepsi

a skąd taka pewność :) nie chce mi sie nawet pisać co mogłoby taki awans utrudnić

narazie udała sie jedna rzecz która każe w miare z opytmizmem podchodzić do kwesti walki o awans Zaragossa wykupiła Oliviere z Milanu
vim vi repellere licet
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Asteniu Cz 29.05.2008 20:11

vakabayashi napisał(a):
Asteniu napisał(a):A więc z powrotem do elity Saragossa nie będzie miała żadnych problemów, nawet jak odejdą najlepsi

a skąd taka pewność :) nie chce mi sie nawet pisać co mogłoby taki awans utrudnić

Nie pisałem tego w 100 % serio, to raczej miały być słowa uznania dla zarządu że udało im się sprowadzić takiego trenera, którego chciało sporo klubów. Resztą postawiłbym cała kasę na to że Saragossa awansuje, choć trzeba przyznać że w Segunda gra się dość ciężko.

vakabayashi napisał(a):narazie udała sie jedna rzecz która każe w miare z opytmizmem podchodzić do kwesti walki o awans Zaragossa wykupiła Oliviere z Milanu

No właśnie już druga rzecz się udała. Z pewnością to że odejdzie parę ważnych zawodników to raczej pewne, jednak paru naprawdę dobrych zapowiedziało że jest gotowe grać w II lidze.
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez vakabayashi Cz 29.05.2008 20:17

Asteniu napisał(a):Nie pisałem tego w 100 % serio, to raczej miały być słowa uznania dla zarządu że udało im się sprowadzić takiego trenera, którego chciało sporo klubów

Marcelino chciał mieć warunki czyli kase na transfery wyglada na to ze w Sarragosie bedzie mógł spokojnie budować swoją ekipe z tej kwoty co zostanie po sprzedaży pilkarzy

też uważam ze awansują z powrotem, mają na to szansę sporą, bo nigdzie nie jest powiedziane ze absolutnie wszyscy muszą odejść kilka transferów i bedzie ok

w II lidze hiszpańskiej gra sie mega cieżko, ogladałem kilka jej meczów jak jeszcze Realmadrid.tv trasmitował spotkania Realu Castillia i poziom jest mega wyrównany i naprawdę łatwo nie jest
vim vi repellere licet
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Jarzinho Cz 29.05.2008 20:38

vakabayashi napisał(a):narazie udała sie jedna rzecz która każe w miare z opytmizmem podchodzić do kwesti walki o awans Zaragossa wykupiła Oliviere z Milanu

Niby wykupili go aby zaraz sprzedac i jeszcze zarobić. Ciezko w to uwiezyc, bo kosztował ich sporo, a jakos interesantow nie widać. Jesli to mialo byc wzmocnienie na Segunda to szybko chca wrócic. Nikt jeszcze nie odszedł i chyba nie odejdzie. Saragossa widac kase ma i nie bedzie sprzedawała ze strata. Z taka kadra Marcelinio nie powinien miec wiekszych problemow z powrotem do Primera.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez vakabayashi Cz 29.05.2008 20:57

Jarzinho napisał(a):Nikt jeszcze nie odszedł i chyba nie odejdzie

no własnie to jest mega niespodzianka jak narazie

niech wróci mocna Zaragossa bo kiedyś ta ekipe ogladało sie z przyjemnością narazie niech cierpnią zemste za ten mecz w copa de la rey wygrany kiedyś z Realem 6:1 :wink:
vim vi repellere licet
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez RealFan Cz 29.05.2008 21:22

Czy nie odejdzie to czas pokaze. Mercado jest dlugie, a takim Diego Milito ktos moze sie zainteresowac w kazdej chwili. Sergio Garcia jesli pogra na Euro i zaprezentuje sie solidnie tez na brak ofert narzekac nie bedzie. Zwlaszcza, ze sezon mial niezly. Kwestia, czy ci (i inni w sumie tez) gracze beda chcieli odejsc, czy zgodza sie zagrac w Segunda.
RealFan
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Poprzednia strona

Powrót do Hiszpania