Reprezentacja Hiszpanii (zbiorczy)

Wszystko o piłce w Hiszpanii - Zawodnicy, Kluby, Reprezentacja, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia związane z piłką.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Re: Reprezentacja Hiszpanii (zbiorczy)

Postprzez Jarzinho Cz 29.09.2011 8:09

Problem z Alonso jako defensywnym pomocnikiem jest taki, że on naprawdę w ostatnich latach na tej pozycji w kadrze grał niewiele. Jak paszport dostał Senna to przejął tą pozycję, a później jego miejsce otrzymał Sergio. Na MŚ Xabi nie grał chyba ani jednego spotkania na równej linii z Busim. Ostatnio coś tam zagrał, a wyżej bodajże Martinez.
Alonso pozycję w 11 Hiszpanów zawdzięcza w sporej mierze Silvie, który spadł właśnie po jednym spotkaniu w hierarchii jak i Torresowi. Nie umniejszam Xabiemu, ale jeśli chodzi o pozycję defensywnego pomocnika, to jest on tylko alternatywą...

Co do środka obrony to nie będę się wysilał, bo już to pisałem numerem 3 powinien być Ramos, a w jego miejsce powinna być już alternatywa. Jednak skoro trener powołuje Botie, Domingueza czy nawet Montoye i nie daje im szans to nadal jest w kadrze wielka niewiadoma. Będzie trzeba liczyć, że ktoś w razie jakiegoś urazu wyskoczy. Tak jak Marchena na Euro, czy jak Pique po powrocie do Barcelony. Tylko Carlos miał już kilka spotkań rozegranych, a Pique choćby Puchar Konfederacji. Albiol jedzie na braku wizji trenera i ma w dorobku kolejny tytuł. Jeśli coś Hiszpanie osiągną na naszym Euro to Albiol także powinien być w kadrze. Nie chce mi się wierzyć, że nagle nastąpi taki zwrot i Sfinks da szanse innym jak Botia, Dominguez, Ruiz.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Jarzinho Pt 30.09.2011 14:59

Casillas, Reina, Valdes Ramos, Arbeola, Puyol, Piqué, Albiol, Jordi Alba, Busquets, Xabi, Cesc, Pedro, Cazorla, Mata, Javi Martinez, Xavi, Thiago Silva, Torres, Villa, Negredo i Llorente

Co tu napisać, awans zapewniony do tego jeszcze mecz towarzyski, a Sfinks dalej nie chce dawać szansy nowym. Jest Jordi Alba, ale czy zagra czy będzie takim powiewem świeżości jakimi ostatnio byli Dominguez, Botia czy Montoya. :?:
Osobiście w interesie Barcy lepiej by było gdyby Pique i Carles nie pojechali na to zgrupowanie. Ogólnie to do końca nie wiadomo czy Tarzan zagra w weekend, a Pique jest powoli wprowadzany.
Spodziewałem się Soldado, czy dwójki środkowych obrońców ostatnio powołanych. Enrique chyba także nic nie złapał w Liverpoolu, Arteta gra w Arsenalu, Borja itd. itd.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Jarzinho Śr 12.10.2011 11:01

Dobre zakończenie eliminacji w wykonaniu La Rojy. Cieszyć może przede wszystkim ostatnio forma Davida Silvy, który ponownie jest tak samo ważnym elementem jakim był przed Euro 2008. Podobać się mógł Jordi Alba, bardzo fajnie hasał po lewej stronie defensywy, dzięki min. niemu z tej strony coś więcej się działo niż po prawej. Zresztą sam Alba zaliczył asystę. Mam tylko nadzieję, że to nie jest pojedyncza szansa od Sfinksa. Chłopak pokazał, że dobrze rozumie się z partnerami i że pasuje do tej drużyny, ale jak będzie wie tylko del Bosque.
Sam do końca nie wiem jakim ustawieniem zagrali Hiszpanie, bo Villa trzyma się lewej strony mocno, Cazorla prawej, więc by wychodziło, że to Pedro zagrał na środku napadu. Pedro w pierwszej połowie słabo wyglądał, ale na koniec i tak dobrze wyszedł, asysta przy bramce Silvy i spory udział z Cazorlą i Silva przy 3 bramce dla Hiszpanów...
Teraz trzeba czekać co Sfinks jeszcze przez kolejne 8 miesięcy wymyśli, bo jeśli są jeszcze jakieś niewiadome w tej kadrze to może rozchodzić się o 2-3 miejsca, 17(Iker, Reina, Valdes, Ramos, Arbeloa, Pique, Puyol, Xavi, Cesc, Iniesta, Cazorla, Pedro, Villa, Torres, Sergio, Alonso, Silva) to dla mnie pewniaków, a 3-4 kolejnych także można sobie wyobrazić(Albiol,Martinez, Llorente, Mata).
Fernando Amorebieta strzelił wczoraj Argentynie zwycięskiego gola, szkoda, bo on może nie jest zajebisty, ale stawiałem go wyżej od np. Albiola. Teraz powalczy dla kadry Wenezueli.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez grzegorzfcb Śr 12.10.2011 11:18

Jarzinho napisał(a):Sam do końca nie wiem jakim ustawieniem zagrali Hiszpanie, bo Villa trzyma się lewej strony mocno, Cazorla prawej, więc by wychodziło, że to Pedro zagrał na środku napadu.

W pierwszej połowie wyglądało to w pewnych detalach na barcelońskie 4:3:3
Cazorla grał jakiś czas na pozycji Iniesty, Villa na lewym ataku jak zwykle, Silva robił za Messiego, tylko Pedro nie bardzo wiedział co się dzieje :wink:
W drugiej poł jak Vincent zaczał zmieniać, to jak już nie ogarniałem jakim hiszpanie ustawieniem grają

btw Villa dobrze sie czuł na lewej mając Albę za placami, bardzo dobrze im się razem grało.
grzegorzfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Atol Wt 14.02.2012 21:23

To chyba optymalny wariant
Atol
Obrazek
Obrazek
Atol
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Postprzez Dr.Football1 Pt 24.02.2012 16:39

Kadra reprezentacji olimpijskiej na mecz z Egiptem:

Athletic Club: Mikel San José Domínguez, Ander Iturraspe Derteano, Ander Herrera Agüera oraz Óscar de Marcos Arana.
Club Atlético de Madrid: Jorge Resurrección Merodio “Koke”, Álvaro Domínguez i Adrián López.
FC Barcelona: Martín Montoya, Cristian Tello Herrera i Isaac Cuenca.
Benfica FC: Rodrigo
Chelsea FC: Oriol Romeu
Olimpyque de Marseille: César Azpilicueta
RCD Espanyol de Barcelona: Didac Vila
Málaga CF: Francisco Román Alarcón Suárez “Isco”
Manchester United FC: David De Gea
Real Sporting de Gijón: Alberto Botía
Sporting Lizbona: Diego Capel
Valencia CF: Víctor Ruiz

Villarreal CF: Diego Mariño Villar
http://footballscout.webs.com/ - NAJLEPSI MLODZI PILKARZE NA SWIECIE. SPRAWDZ TO !!!

ObrazekObrazek
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor

Postprzez Daaaamian Pt 24.02.2012 16:47

Kadra Hiszpanii na mecz z Wenezuelą: Casillas, Reina, Valdés, Jordi Alba, Arbeloa, Iraola, Javi Martínez, Thiago, Puyol, Piqué, Ramos, Xabi Alonso, Cesc, Iniesta, Sergio Busquets, Xavi, Cazorla, Silva, Mata, Muniain, Navas, Llorente, Negredo oraz Soldado.

Brak powołania dla Jose Enrique to jakaś kpina.
Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Dr.Football1 Pt 24.02.2012 16:51

Fajnie,ze jest Muniain. Moim zdaniem na powolanie zasluzyl ostatnimi genialnym wystepami Juanfran,ale jak widac del Bosque nie oglada Primera :lol:
http://footballscout.webs.com/ - NAJLEPSI MLODZI PILKARZE NA SWIECIE. SPRAWDZ TO !!!

ObrazekObrazek
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor

Postprzez Ebi Pt 24.02.2012 17:36

Czyli o Raulu na Euro możemy zapomnieć? Szkoda.
Obrazek
Ebi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez cru Pt 24.02.2012 19:30

Czyli Torres, Albiol, Pedro out - chyba nie mozna miec pretensji o ktorekolwiek z tych skreslen. Mimo wszystko brawa dla Vicente za pokazanie jaj w sprawie Fernando. Wyjdzie na to, ze jesli Villa nie zdazy, to Soldado bedzie napastnikiem nr 1.
cru
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez grzegorzfcb Pt 24.02.2012 21:05

Daaaamian napisał(a):Brak powołania dla Jose Enrique to jakaś kpina.

Cały Vincent, może nawet nie wie o jego istnieniu :whistle: :lol:
Aczkolwiek jęśli chodzi o boki obrony, to nie można mó wiele zarzucić, na dziś podstawie zestawine to Alba-Ramos, na rezerwie Iraola i wszystronny, obstawiajacy obie flanki Arbeloa
Del Bosque nie lubi eksprymtowac, szukać jak w/w będą zdrowi i formie to Jose Enrique ma małe szanse.

Tylko po cholerę Xaviego powołał ?
Nie po to Pep go oszędza ze by Creus grał w kadrze w meczu o nic :evil:
grzegorzfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Daaaamian Pt 24.02.2012 21:10

Alba jest lepszy od Enrique? Poważnie pytam. Gejliga to nie moje klimaty.
Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez grzegorzfcb Pt 24.02.2012 21:18

Daaaamian napisał(a):Alba jest lepszy od Enrique? Poważnie pytam. Gejliga to nie moje klimaty.

A Liverpool to nie moje klimaty :wink: , wiec też cieżko powiedzić
Trudno powiedzić wyczerpująco o Albie jako obrońcy, w Valencii na lewej obronie nie gra :lol:
Ja go wiedziałem na lewej obronie w reprezentacji w meczu z Czechami i wypadł bardzo, dobrze, szczególnie w grze do przodu, dobrze wspólpracował z Villą m.in.
Poprzedni lewy obrońcą rep. Hiszpanii, Capdevilla nie był tytanem defesywy wiec Alba może nowiąże do tradycji :P
grzegorzfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez fieldy Pt 24.02.2012 21:21

Damian piszesz, że brak powołania dla Jose to kpina, a nie wiesz jak sie prezentują ci, którzy na jego pozycji w kadrze się znaleźli ? :lol:
ObrazekObrazek
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Postprzez RealFan Pt 24.02.2012 21:36

cru napisał(a):Wyjdzie na to, ze jesli Villa nie zdazy, to Soldado bedzie napastnikiem nr 1.

Niekoniecznie, ale powołanie dla kopiącego się w tym sezonie w czoło Negredo świadczy o desperacji. Można było poeksperymentować z Adrianem, Callejonem, Michu albo nawet Raulem. Nie wszyscy są typowymi środkowymi napastnikami, ale od tego powinny być sparingi, jak trzeba znaleźć kogoś na tę pozycję.
"Z religią czy bez, dobrzy ludzie będą postępować dobrze, a źli - źle, ale złe postępowanie dobrych ludzi to zasługa religii". - Steven Weinberg

Obrazek
RealFan
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hiszpania