Sevilla FC (Zbiorczy)

Wszystko o piłce w Hiszpanii - Zawodnicy, Kluby, Reprezentacja, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia związane z piłką.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Postprzez Asteniu N 20.04.2008 16:25

No trzeba przyznać że Almeria wczoraj rozegrała świetne zawody. Ogólnie meczyk był przedniej urody, było w nim wszystko, nie było minuty w której coś by sie nie działo, ciągle coś się działo. Jeden z najlepszych spotkań jakie w tym roku widziałem ( razem z meczem Getafe - Bayern na czele ).

Einar napisał(a):Hm, Sevilla ma 3 punkty straty do Atleti, prócz tego w grze jest jeszcze

3 punkty straty i gorszy bilans bez pośrednich spotkań :)

Einar napisał(a):Almeria ma patent na czołówke - wygrali u siebie z Realem, remis z Barca... Zdaje sie też że pokonali Atletico w pierwszej rundzie :think:

0-0

Einar napisał(a):A w tej walczyli z nimi na VC mimo dwóch czerwonych kartek.

Walczyli jak grali w 10, kiedy grali w 9 już ich Atletico miażdżyło, jednak trzeba przyznać że grając w 10 grali jak równy z równym i za to należy im się wielki szacunek.

Einar napisał(a):To naprawdę nie jest przypadkowa drużyna, no i maja takie gwiazdy jak Kalu Uche :P

Wczoraj miał świetną okazje w końcówce.

Einar napisał(a):Sevilla w tym sezonie słabo, chyba taki wpyw na nich miało odejście Ramosa, no i to że lige musieli z ChL pogodzić, bo jednak UEFA to nie ten poziom.

Nie wydaje mi się aby różnica poziomów miedzy tymi rozgrywkami miała jakiś wpływ na grę Sevilli w PD.

Einar napisał(a):To tylko dobrze świadczy o tej drużynie, no ale mając w składzie Palopa, Alvesa, Capela, Kanoute'a czy Fabiano pierwsza szóstka to absolutne minimum ;].

No włąsciwie to tutaj trzeba by było wymienić jeszcze takich zawodników jak Keita, Poulsen, Navas, Drago, Escude. W sumie skład mają naprawdę świetny + do tego fenomenalny sezon Fabiano.

Einar napisał(a):prócz tego w grze jest jeszcze - o zgrozo - Racing Santander. Ten trener tam cudów dokonuje, jeszcze tylko tego brakuje żeby dzisiaj pokonali Real.

Nie wiem czy czasami Emery nie dokonuje większego cudu, bo mimo wszystko to Marcelinio ma lepszy skład niż Emery. Zresztą obaj są młodzi i uważa się ich za przyszłość Hiszpańskiej myśli szkoleniowej. Gdyby z Atletico miał polecieć Aguirre ( co jest raczej wątpliwe i nie chciał bym tego ) to na jego miejsce widział bym kogoś z trójki Marcelinio, Emery., Pellegrini, ze wskazaniem na ostatnią dwójkę.

mistyk napisał(a):Almeria byla lepsza, ale byli tez bardzo skuteczni. Mieli chyba 2 rzuty rozne, kiedy Sevilla bodajze 13.

Chyba nie chcesz powiedzieć że rzuty rożne świadczą o skuteczności ? Pewnie nie, zresztą nie ważne.

Ja uważam że gdyby Alemeria była wczoraj naprawdę skuteczna to z 2-4 bramki więcej by strzelili.

Moofasa napisał(a):Swoją drogą Almeria pokazuje że remis z Barca nie był taki przypdakowy :lol:

Oni już dawno udowodnili że żadne spotkanie ich w tym sezonie to nie był wypadek, no chyba że któreś przegrane było wypadkiem przy pracy.

Obecnie to Sevilla ma bliżej do 7 miejsca w lidze niż do LM, tu i tu 3 pkt, jednak tu i tu gorszy bilans bez pośrednich spotkań. Zobaczymy co dzisiaj wymyśli Racing Santander.
"Alcohol is in my veins...
Tears fall as I think of you.
The true memory you left me with
is a key to the wine of melancholy."
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Einar N 20.04.2008 16:36

Asteniu napisał(a):Nie wydaje mi się aby różnica poziomów miedzy tymi rozgrywkami miała jakiś wpływ na grę Sevilli w PD.

No chyba faktycznie nie trafiłem, chodziło mi generalnie o to, że faza grupowa LM jest znacznie trudniejsza od PUEFA, ale przecież oni trafili w grupie na Steaue i Slavie :oops:

Asteniu napisał(a):No włąsciwie to tutaj trzeba by było wymienić jeszcze takich zawodników jak Keita, Poulsen, Navas, Drago, Escude. W sumie skład mają naprawdę świetny + do tego fenomenalny sezon Fabiano.

Wiem, wymieniłem tylko po pierwszym, który mi na myśl przyszedł z każdej formacji :wink: W sumie szkoda, że Ramos poszedł do Anglii, bo, kto wie, może gdyby nie odejście trenera Sevilla walczyłaby teraz o mistrzostwo? Chociaż dla ciebie to zapewne nie szkoda, bo tak to Atleti jest bliżej LM :P
"W Rzymie są dwie wielkie drużyny - Roma i primavera Romy." - Einar
Einar
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Re: Sevilla FC (Zbiorczy)

Postprzez kaczy N 26.09.2010 19:46

Do przerwy Sevilla dostaje 2-0 w Allicante z tym Herculesem :D
Dwie bramki zdobył David Trezeguet
Szacunek budzi ławka rezerwowych gospodarzy na której znajdują się jeszcze Valdez, Rufete czy Portillo.

Drugim Mainz nie będą, ale i tak wprowadzili dużo kolorytu do Primera Division. I ogrywają nam Drenthego 8)
kaczy
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Boromir N 26.09.2010 20:37

Cieszę się, że David gra regularnie i regularnie trafia. Ale z tego trenera Herculesa to niezły pokerzysta dając mu strzelać karne. Akurat w tym aspekcie gry to jest baaardzo nieszczęśliwy zawodnik...
Obrazek
Boromir
Kapitan
Kapitan

Postprzez kaczy N 26.09.2010 20:49

Pewnie masz na myśli pewien Lipcowy wieczór z 2006 roku ;)
kaczy
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Boromir N 26.09.2010 23:37

Raczej majowy wieczór 2003 :|
Obrazek
Boromir
Kapitan
Kapitan

Postprzez Mentor Pn 19.12.2011 17:27

Obrazek
Barca jest najpiękniejszą kobietą na świecie. Jednego dnia może być bardziej lub mniej wdzięczna, ale to wciąż ta sama kobieta i w tej kobiecie jesteśmy wszyscy do szaleństwa zakochani. - Joan Gaspart
Mentor
Zajebiaszczo

Postprzez Dr.Football1 Pn 19.12.2011 19:02

Mentor napisał(a):http://www.sport.pl/pilka/1,65082,10843399,Primera_Division__Prezydent_Sevilli_trafi_za_kratki.html

Nieźle :]

Jajca. Nie wiem czy pamietasz Mentorze,ale za przekrety z kurortem Marbella problemy z prawem mial rowniez slynny prezeydent Atletico sp. Jesus Gil. Mowilo sie nawet,ze dublet w 96 roku bylby niemozliwy gdyby nie zdefraudowana stamtad kasa :mrgreen:
http://footballscout.webs.com/ - NAJLEPSI MLODZI PILKARZE NA SWIECIE. SPRAWDZ TO !!!

ObrazekObrazek
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor

Postprzez Berele Lewartow Wt 27.12.2011 14:21

Ktos mogłby napisac cos o formie Cáceresa, poprawił się choc troche po swoim powrocie do La Liga?
-halo
-siemasz Pop, Witek nawija. Lecimy!
-gdzie?
-jakto [k****] gdzie?! Do bojuuu!
Berele Lewartow
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Poprzednia strona

Powrót do Hiszpania