Valencia CF (zbiorczy)

Wszystko o piłce w Hiszpanii - Zawodnicy, Kluby, Reprezentacja, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia związane z piłką.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Postprzez Kubańczyk Cz 13.03.2008 22:06

można by powiedzieć o dymisjii solera"spieprzaj dziadu".Nareszcie może Valencia zacznie od przyszłego sezonu odbudowywać swoją potęgę,bo to co pan SOler robił przechodziło ludzkie pojęcie.
Faktycznie zwolnienie Koemana i zatrudnienie Rafy(który swego czasu był półbogiem na Mestalla),byłoby strzałem w dziesiątkę.Potrzebna jest także zmiana polityki transferowej(bo sprowadzanie takich "gwiazd"jak arizmendi bokiem wychodzi)
Amunt Valencia :!:
Obrazek
Obrazek
Kubańczyk
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez Valencianista Pt 14.03.2008 13:59

Asteniu napisał(a):
RealFan napisał(a):W sumie Morera dotychczas byl wiceprezesem, wiec czy az tak duzo sie zmieni to trudno powiedziec. Chyba, ze Soler nie za czesto sluchal doradcow :P

Ps. Ciekawe czy ten pan pozostanie na stale, czy bedzie pelnil funkcje tymczasowo i latem zrobia wybory :think:

O ile sie nie myle to ten pan był w opozycji wobec Solera i domagał się jego dymisji.

W opozycji do Solera był (i wciąż jest) Vicente Soriano.Morera o ile mi wiadomo uchodzi za zwolennika byłego już el Presidente.
Odnośnie świętowania poruszonego w innym poście:póki co nie ma czego świętować.Samo odejście Solera nic nie przesądza.Bo może być to tylko zmiana kosmetyczna.Tym niemniej lokalna prasa spekuluje,że Soler odsprzeda swoje akcje Villalondze i Soriano.Oznaczałoby to,że dni Koemana w VCF są policzone.Soriano już w grudniu ogłosił co się stanie z holendrem jeśli tylko zostanie najważniejszą osobą w Valencii.

Przed nami 3 niezwykle wymagające spotkania.W lidze czekają nas mecze z Sevillą i Realem,zaś w Pucharze Króla rewanż z Barceloną.A z Lewantu dochodzą informacje o "ultimatum" dla Koemana...
...Cała rzecz polega jedynie na tym,że kiedy chcesz zarąbać na śmierć swego wroga-masz ciąć tak,by ten zginął,bynajmniej nie biorąc sobie za cel tego,jaki ma być cios czy mocny,czy słaby...

Musashi Miyamoto
Valencianista
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez lisek_chz Pt 14.03.2008 15:47

Co z tego, że Soler odszedł, a na jego miejsce przyszedł jego przyjaciel, który i tak będzie kierował klubem tak jak Soler. Ale i tak się cieszę, bo w końcu jakieś zmiany. Teraz tylko czekam na odejście Koemana i przyjście Lippiego (:pray:). Dobrze, że do gry, w meczach najważniejszych w sezonie powrócił Morientes, który powinien wzmocnić siłę ataku, czyli najgorszej formacji w drużynie.
"Kiedy mówię Polska, mam przed oczami pszeniczny kłos wyrosły na tej ziemi, znajome boćki, które przycupnęły na przyjaznej mazurskiej chacie..."
lisek_chz
Kapitan
Kapitan

Postprzez bartbuks Pt 14.03.2008 17:25

lisek_chz napisał(a):Teraz tylko czekam na odejście Koemana i przyjście Lippiego (Pray).

Ja się modlę o to codziennie... Myślę, że Marcelo może poukładać to wszystko... Szanuj go za sukcesy z kadrą Włoch i Juve (mam sentyment do tego klubu).

Valencianista napisał(a):póki co nie ma czego świętować.Samo odejście Solera nic nie przesądza.Bo może być to tylko zmiana kosmetyczna.

lisek_chz napisał(a):Soler odszedł, a na jego miejsce przyszedł jego przyjaciel, który i tak będzie kierował klubem tak jak Soler

Tu się z wami zgodzę. W zasadzie nic się nie zmienia....

...
Valencianista napisał(a):lokalna prasa spekuluje,że Soler odsprzeda swoje akcje Villalondze i Soriano.Oznaczałoby to,że dni Koemana w VCF są policzone.Soriano już w grudniu ogłosił co się stanie z holendrem jeśli tylko zostanie najważniejszą osobą w Valencii.

o cichutku liczę na to :twisted: myślę, że to malutki kroczek ku lepszemu. Niestety wiadomo, że nawet po tej zmianie kwestia naszej magicznej starej trójki się nie zmieni... Szkoda mi Caniego, bo on by się nam teraz przydał. Timo musi czuć presje, a Mora raczej jej nie wytwarza.

Ten sezon spisujemy na straty i mam nadzieję, że po ME Nietoperzy zacznie przygotowywać ktoś z trójki Lippi, Mourinho, Benitez (ten pan w ostateczności, gdyż jakoś go nie widzę w tej drużynie)...
Obrazek
bartbuks
Alfons z Cymerii
Alfons z Cymerii

Postprzez lisek_chz Pt 14.03.2008 17:39

Tak, kto jak kto, ale Lippi jedynie jest w stanie poskładać ten cały bajzel i wszystko od nowa uporządkować. W tym sezonie zła taktyka Koemana, bardzo, bardzo złe transfery, wyrzucenie Albeldy i Canizaresa, co było dla kibiców Ches niedopomyślenia. A Lippi, klasa sama w sobie, wielkie doświadczenie, sukcesy, praktycznie wszystko za nim przemawia, tylko pytanie czy chciałby bo tak długiej przerwie podjąć pracę trenera. Gdy Soler zwolnił Floresa był typ, że może właśnie Lieppi obejmie stanowisko. Szkoda, że tak się nie stało, bo od poczatku jak dla mnie pewne było, że trener bez doświadczenia, sukcesów nie poradzi sobie w prowadzeniu takiego klubu.
"Kiedy mówię Polska, mam przed oczami pszeniczny kłos wyrosły na tej ziemi, znajome boćki, które przycupnęły na przyjaznej mazurskiej chacie..."
lisek_chz
Kapitan
Kapitan

Postprzez bartbuks Pt 14.03.2008 18:05

lisek_chz napisał(a):tylko pytanie czy chciałby bo tak długiej przerwie podjąć pracę trenera

Lippi oświadczył, że czeka na propozycje...

Koeman zupełnie się pogubił w tym co robi... Niepotrzebne wyrzucenie piłkarzy, co i tak wpłynęło na złą formę oraz niesnaski w zespole. Arizmendi np grając na obronie przysparzał u mnie atak nerwicy, Maduro z każdym występem pokazuje, że potrafi swoją obecnością wzmocnić przeciwnika...

Szkoda gadać...
Obrazek
bartbuks
Alfons z Cymerii
Alfons z Cymerii

Postprzez lisek_chz Pt 14.03.2008 18:30

Do tego dochodzą kontuzje (rzecz jasna nie z jego winy ;)), afera z Fernandesem + pijany Banega, który gra słabiutko. A tego newsa z Lippim nawet nie czytałem. Dobrze, że chce wrócić na ławkę, tylko nie wiem jak długo jeszcze trzeba będzie znosić tyranię Koemana, który ostatnio zarządził indywidualne rozmowy z każdym piłkarzem. Oby jak najszybciej skończył się ten koszmar i w końcu jak na dobry klub przystało Valencia powinna mieć trenera z prawdziwego zdarzenia. Benitez na pewno nie odejdzie, po wyeliminowaniu Interu, a Mourinho może i jest fachowcem, ale związane z nim jest za dużo kontrowersji. Klinsmann i jego niekonwencjonalne metody szkoleniowe też opdadają, oczywiście wg. mnie ;) Koeman kontrakt ma do 2009 jeżeli się nie mylę, więc sybsze ew wyrzucenie go, będzie wiązało się z dodatkowymi kosztami, na rekompensate, ale trudno, mus to mus.
lisek_chz
Kapitan
Kapitan

Postprzez Asteniu Pt 14.03.2008 22:00

bartbuks napisał(a):
Koeman zupełnie się pogubił w tym co robi... Niepotrzebne wyrzucenie piłkarzy, co i tak wpłynęło na złą formę oraz niesnaski w zespole. Arizmendi np grając na obronie przysparzał u mnie atak nerwicy,

Widziałem dwa mecze ( min. z Atletico ) Arizmendiego na prawej obronie i oba zagrał doskonale. To co nagle przestał tak dobrze tam grać ?
"Alcohol is in my veins...
Tears fall as I think of you.
The true memory you left me with
is a key to the wine of melancholy."
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Akarin Pt 14.03.2008 22:46

lisek_chz napisał(a):. Klinsmann i jego niekonwencjonalne metody szkoleniowe też opdadają, oczywiście wg. mnie Wink

Jurgen od przyszłego sezonu jest naszym trenerem na 2 lata :wink: Już w styczniu to ogłoszono :wink:
Obrazek

Luca Toni \o/
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Postprzez lisek_chz Pt 14.03.2008 22:49

Po średnim meczu z Atletico, grał bodajże z Villarreal, potem z Almerią. Dwa ostatnie mecze na tej pozycji w jego wykonaniu były jak by to napisać, poniżej pewnego poziomu. Grał tylko 3 mecze na tej pozycji, w tym jeden średni i dwa bardzo słabe, chyba, że się myle i grał w jakimś jeszcze innym meczu (wątpię w to). Nie jest stworzony do tej pozycji, bo w Deportivo z reguły grał na pozycji napastnika, ew. ofensywnego pomocnika, a ustawianie go na obronie, było lekką przesadą. Może i niektórzy piłkarze, przestawienie z ofensywy na obronę radzą sobie dobrze, ale nie Arizmendi. To tak jak by w Atletico, Aguero wystąpił na środku obrony, a w ataku zagrał Abbiatti z Ze Castro.
lisek_chz
Kapitan
Kapitan

Postprzez Asteniu Pt 14.03.2008 22:54

lisek_chz napisał(a):Po średnim meczu z Atletico, grał bodajże z Villarreal, potem z Almerią. Dwa ostatnie mecze na tej pozycji w jego wykonaniu były jak by to napisać, poniżej pewnego poziomu. Grał tylko 3 mecze na tej pozycji, w tym jeden średni i dwa bardzo słabe, chyba, że się myle i grał w jakimś jeszcze innym meczu (wątpię w to). Nie jest stworzony do tej pozycji, bo w Deportivo z reguły grał na pozycji napastnika, ew. ofensywnego pomocnika, a ustawianie go na obronie, było lekką przesadą. Może i niektórzy piłkarze, przestawienie z ofensywy na obronę radzą sobie dobrze, ale nie Arizmendi. To tak jak by w Atletico, Aguero wystąpił na środku obrony, a w ataku zagrał Abbiatti z Ze Castro.

Oglądałem mecz z Atletico i zagrał w nim fenomenalnie, kompletnie wyłączył z gry Simao Sabrose, a dodatkowo świetnie podłańczał się do akcji ofensywnych. Widziałem też jeszcze jeden jego mecz na obronie, ale nie pamietam z kim, gdzie również zagrał swietne zawody.

Nie przesadzaj z Aguero, ZeCastro i Abbiatim. Arizmendi to albo środkowy napastnik, albo prawy skrzydłowy, wiec na skrzydle wie jak grać, tylko że teraz musiał oprócz atakowania także bronić.
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez bartbuks Pt 14.03.2008 23:56

Asteniu napisał(a):Oglądałem mecz z Atletico i zagrał w nim fenomenalnie, kompletnie wyłączył z gry Simao Sabrose, a dodatkowo świetnie podłańczał się do akcji ofensywnych. Widziałem też jeszcze jeden jego mecz na obronie, ale nie pamietam z kim, gdzie również zagrał swietne zawody.

Mecz z Atletico był naprawdę jednym z lepszych w wykonaniu całego zespołu...Jeden czy dwa dobre spotkania w wykonaniu Arizmendiego na obronie nie świadczą o tym, że sobie tam radzi... Z Almerią można powiedzieć, że zaliczył asystę... Chłopak grał w kilku meczach na tej pozycji, ale nie przekonał chyba nikogo do tego, że może tam grać. Ostatni mecz z Depor zagrał dobrze, ale grał w pomocy...

Asteniu Ty widziałeś 2 spotkania... Ja oglądam każdy mecz VCF i powiem szczerze, że do dziś nie rozgryzłem jak KOEMAN przydziela pozycje zawodnikom... Jak widzę Maduro i Marchenę w śr pomocy to zastanawiam się czy czasami Hildebrand nie odpowiada za kreowanie gry... :idea:

Asteniu napisał(a):Arizmendi to albo środkowy napastnik, albo prawy skrzydłowy, wiec na skrzydle wie jak grać, tylko że teraz musiał oprócz atakowania także bronić.

Fakt, że podłącza się do akcji, ale pod własną bramką często gubił się i siał zamęt w obronie... Niestety prawda jest taka, że całą obrona gubiła się i była niepewna, więc można Arizmendiemu wybaczyć, bo od niego trzeba wymagać ofensywnego stylu gry, a nie solidnego obrońcy...
Obrazek
bartbuks
Alfons z Cymerii
Alfons z Cymerii

Postprzez lisek_chz So 15.03.2008 11:11

Akarin napisał(a):Jurgen od przyszłego sezonu jest naszym trenerem na 2 lata Już w styczniu to ogłoszono

Starość - nie radość ;)

O ile Marchena w środku pomocy jako tako sobie radzi, bo w jednym meczu, już nie pamiętam z jakim rywalem zagrał dobrze, tak Maduro, nasz super nabytek bardzo zawodzi. Koeman ściągnął go chyba tylko z sentymentu, bo ten chłopak nadzwyczajnych umiejętności nie posiada. Niestety. Soriano już powiedział w wywiadzie, że Soler nie sprzeda akcji klubu, bo jest z nim za mocno związany, więc praktycznie nic się nie zmieni, bo to Soler ma dużą część akcji, więc to on będzie decydował, kogo kupić, a kogo nie.
lisek_chz
Kapitan
Kapitan

Postprzez Valencianista So 15.03.2008 12:20

lisek_chz napisał(a):Soriano już powiedział w wywiadzie, że Soler nie sprzeda akcji klubu, bo jest z nim za mocno związany, więc praktycznie nic się nie zmieni, bo to Soler ma dużą część akcji, więc to on będzie decydował, kogo kupić, a kogo nie.

Czytałem ten wywiad w oryginale i muszę powiedzieć,że rozwiązanie z Morerą wydaje się być tymczasowe.Soriano nie popuści i w wywiadzie zapowiedział,że będzie toczył ostrą walkę o zmiany w VCF.Osobiście spodziewałbym się roszad na koniec sezonu.Niemniej nie można wykluczyć,iż dojdzie do nich szybciej.

Co do Arizmendi'ego:grając na prawej stronie bloku defensywnego popełniał szkolne błędy.To jemu zawdzięczamy straconą bramkę z Almerią i pierwszego gola dla Villarreal.
...Cała rzecz polega jedynie na tym,że kiedy chcesz zarąbać na śmierć swego wroga-masz ciąć tak,by ten zginął,bynajmniej nie biorąc sobie za cel tego,jaki ma być cios czy mocny,czy słaby...

Musashi Miyamoto
Valencianista
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez Asteniu So 15.03.2008 17:21

bartbuks napisał(a):
Asteniu napisał(a):Oglądałem mecz z Atletico i zagrał w nim fenomenalnie, kompletnie wyłączył z gry Simao Sabrose, a dodatkowo świetnie podłańczał się do akcji ofensywnych. Widziałem też jeszcze jeden jego mecz na obronie, ale nie pamietam z kim, gdzie również zagrał swietne zawody.

Mecz z Atletico był naprawdę jednym z lepszych w wykonaniu całego zespołu...Jeden czy dwa dobre spotkania w wykonaniu Arizmendiego na obronie nie świadczą o tym, że sobie tam radzi... Z Almerią można powiedzieć, że zaliczył asystę... Chłopak grał w kilku meczach na tej pozycji, ale nie przekonał chyba nikogo do tego, że może tam grać. Ostatni mecz z Depor zagrał dobrze, ale grał w pomocy...

Asteniu Ty widziałeś 2 spotkania... Ja oglądam każdy mecz VCF i powiem szczerze, że do dziś nie rozgryzłem jak KOEMAN przydziela pozycje zawodnikom... Jak widzę Maduro i Marchenę w śr pomocy to zastanawiam się czy czasami Hildebrand nie odpowiada za kreowanie gry... :idea:

No oczywiście, ja tylko pisze na podstawie dwóch spotkań które widziałem i w nich zagrał świetnie jak było w innych spotkaniach tego nie wiem.
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hiszpania