Witam od jakiegoś czasu (ok 2 miesiące) mam problem z dolną częścią brzucha, odczuwam silny ból przy kopaniu piłki lewą nogą oraz przy szybszym sprincie. W piłkę gram od bardzo dawna miałem różne kontuzje ale z tą się spotykam 1 raz. Chwilami ból jest tak mocny ze odczuwam go przy normalnym chodzeniu, trudno mi jednak dokładnie zlokalizować co jest przyczyną bólu czy to są naciągnięte mięśnie proste brzucha, czy przepuklinowa, czy przewodziciel czasami gdy się słabiej rozgrzeje ból odczuwalny jest tez w pachwinie głownie z lewej strony (jestem lewo nożny)próbowałem odpoczynku, maści, okładów, prochów nic nie pomaga, poszedłem tez do lekarza pierwszego kontaktu to niestety jego diagnoza była powalająca kazał mi przestać uprawiać sport, dostałem tez skierowanie do lekarza sportowego ale niestety nie jestem zrzeszony w żadnym klubie i za wizytę będę musiał zapłacić spore pieniądze wiec traktuje to jako ostateczność. Mam nadzieje ze ktoś się spotkał z taką kontuzją, dodam jeszcze ze ból jest odczuwalny gdy podnoszę nogi do góry w pozycji lezącej lub przy próbie skłonów brzuszków itp
Jeszcze ważna sprawa jest taka ze waże - 100kg to jednak robi swoje ale od zawsze miałem taką masę i nigdy nie było z tym kłopotów no ale chcąc nie chcąc dietka jest juz stosowana wiec powoli zbijam wage, tylko teraz nie wiem co robic czy narazie czekac i znowu robic przerwe w sporcie (ostatnia 1 miesiac nie przyniosła rezultatu ani poprawy) czy rozciagac to miejsce i trenowac wzmacniac.
dołączam fotkę w jakiej okolicy ból jest odczuwalny
dodam ze nie nachodzi na pachwinę tylko jakby w linii prostej
http://imageshack.us/photo/my-images/70 ... czlo8.jpg/
Mam nadizeje ze ktos juz spotkał sie z taką kontuzją i poradzi mi co z tym dalej robic, bo nie usmiecha mi sie wydawać tyle kasy na lekarza ale jak trzeba bedzie to trzeba bedzie