Nowa wersja pilka.pl

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem. Tutaj możecie też pisać wszelkie sugestie związane z forum i serwisem.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Re: Nowa wersja pilka.pl

Postprzez Kaczormistrz Wt 26.08.2008 21:24

Yukasz - znasz sie na bukmacherce to sie tam wypowiadaj, moze usuniemy pol kodu 'bo po co?' i nie bedziesz mogl wejsc na strone? bo strony nie bedzie, moze byc?
Obrazek
Kaczormistrz
Administrator
Administrator

Postprzez Babel Wt 26.08.2008 21:39

Wazniejsze jest żeby strona podobała sie Yukaszowi niż zeby w ogole mogła istniec. Szkoda że admini nie startowali z takim założeniem, bo pewnie osiagneli by sukces już dwa dni po starcie nowego serwisu. Przynajmnie wedle Yukasza.

Prosze nie pisz juz nic o mnie, o moim braku wiedzy, mojej głupocie czy moim nie zrozumieniu. Ważne, że Ci sie emotki podobaja. Pewnie jakby nie te zmiany to dodawałbyś je na innym serwisie, wiec daj sobie na wstrzymanie i lepiej podziekuj ludziom, że w swoim wolnym czasie walcza o ten serwis, a maja o tyle wiecej oleju w głowie że potrafia papatrzec na sprawe w szerszym aspekcie czasowym niz "dwa dni po".

Nam był potrzebny ten kod? Ciekawe.
"Zmierzch..."
Babel
onegdaj alkoholik
onegdaj alkoholik

Postprzez Yukasz Wt 26.08.2008 22:47

Kaczormistrz napisał(a):Yukasz - znasz sie na bukmacherce to sie tam wypowiadaj, moze usuniemy pol kodu 'bo po co?' i nie bedziesz mogl wejsc na strone? bo strony nie bedzie, moze byc?

A Tobie o co chodzi? Mam jakieś zarzuty w stosunku do tego kodu? Nie mam! Wy chyba lepiej wiecie czy ta zmiana była potrzebna. Skoro uważacie że była to nic mi do tego co wcześniej pisałem. Nigdzie tej kwestii nie negowałem, nie znam się na tych sprawach, znać nie chcę bo mało mnie to interesuje. Wypowiadałem się tylko na temat wyglądu strony i czego mi w niej brakuje. Jak mam wam to jeszcze napisać że do kodu nic nie mam bo czepiliście się tego jak rzep psiego ogona.

Babel napisał(a):Wazniejsze jest żeby strona podobała sie Yukaszowi niż zeby w ogole mogła istniec. Szkoda że admini nie startowali z takim założeniem, bo pewnie osiagneli by sukces już dwa dni po starcie nowego serwisu. Przynajmnie wedle Yukasza.

Aha bo tylko ja się wypowiadam w tym temacie :roll:

Ważne, że Ci sie emotki podobaja.

Kto nic nie pisze ten się cofa :roll:
Yukasz
Basket fan hooligan

Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Postprzez Babel Wt 26.08.2008 23:54

Nie czepiliśmy sie "tego" czy jakiegos tam kodu, kolejnego szczegoliku, rzeczy nieistotnej. Dzieki niemu strona normalnie, sprawnie, w przeciwienstwie do poprzedniej wersji, działa/ bedzie działał jak zostanie ukonczony serwis. Fundament strony, kregosłup strony, dobrze zorganizowana defensywa, skała opoka na której św Piotr zbuduje nasz kosciól etc. I tu jest ta roznica, która ktorej do tej pory nie zrozumiałeś - nam chodzi o ten serwis, o jego przyszłość i chcemy zbudowac solidne fundamenty jego działania. Dla ciebie liczy sie jego make up i przykrycie niedoskonałości i niedogodności. Dla tego mamy inny punkt widzenia i inne konkluzje, bo Ciebie interesuje tylko Twoja wygoda w czytaniu newsów, nas interesuje serwis. Dla ciebie to jest ble, dla pilka.pl wielki krok do przodu (mam taka nadzieje). Oczywiscie w którymś tam miejscu nasze cele sie krzyżuja, bo tez jestesmy czytelnikami i uzytkownikami strony czy forum. Ale spokojnie, po kolei, bedziemy starali sie je eliminowac te błedy. Cierpliwosci. Nie oczekuj, że wszyscy beda podchodzic do takiej krytyki "dla sportu" z pełnym zrozumieniem i głaskaniem po głowce.

Inaczej, łatwiej do zrozumienia wyłożyć nie potrafie. Przepraszam, że czasami pisze w pierwszej osobie liczby mnogiej, ale tak pisze/mowie o rzeczach z ktorymi sie utozsamiam. Jest niewiele takich rzeczy.
"Zmierzch..."
Babel
onegdaj alkoholik
onegdaj alkoholik

Postprzez piwus Śr 27.08.2008 0:00

Myślę, że obie strony powinny wyluzować, a najlepiej zakończyć dyskusję. Bo merytoryki nie ma, a zaczyna sie przepychanka o to, czy zmiany w ogóle miały sens. Wiadomo, że miały, ale były nagłe, duże i nie dość, że powinno dać czas do przyzwyczajenia się, to jeszcze zniwelować błędy. I na to i na to trzeba czasu.

Drobna wskazówka dla tych, którzy tęsknią za paskiem 25 ostatnich tematów.
Powyżej forum są linki: Zobacz wątki bez odpowiedzi • Zobacz nowe posty • Zobacz aktywne wątki

search.php?search_id=active_topics

Identyczna funkcja, tylko, że zawiera 78 ostatnich tematów (i wciąż rośnie), a nie ostatnie 25.

Polecam również opcję "obserwuj" na dole samego dołu każdego tematu. W przeciwieństwie do starego forum info nie pojawia się na poczcie, tylko w profilu. Twoje konto -> Przegląd -> Obserwowane.
Obrazek
Piotr R - Teraz już nic nie zatrzyma Lecha. Idziemy na mistrza. A Wisła? Wisła to będzie oglądać nasze plecy. Lech, Wisła, Legia - tak to się zakończy.
piwus
Moderator
Moderator

Postprzez Babel Śr 27.08.2008 0:09

Luuz piwuuz. Ja sie praktycznie nie denerwuje niczym. Tylko wkurza mnie taka postawa i chciałem dac temu upust swojemu wkurzeniu, a że lepiej na forum niż na rodzinie to nie tajemnica. Dla mnie nie ma tematu. Napisałem juz wszystko i wbrem temu co mi sie przypisuje nikogo nie obrażałem.
"Zmierzch..."
Babel
onegdaj alkoholik
onegdaj alkoholik

Postprzez Yukasz Śr 27.08.2008 0:28

I tu jest ta roznica, która ktorej do tej pory nie zrozumiałeś - nam chodzi o ten serwis, o jego przyszłość i chcemy zbudowac solidne fundamenty jego działania.

Może niezbyt jasno to pisałem ale po co jest nowy kod zrozumiałem za pierwszym razem, co najwyżej za jednym z pierwszych :P

piwus napisał(a):W przeciwieństwie do starego forum info nie pojawia się na poczcie, tylko w profilu. Twoje konto -> Przegląd -> Obserwowane.

Nie zrozum mnie źle bo będę cierpliwie czekał aż wszystkie prace zostaną ukończone ale jak wiemy nie wszystko jest jeszcze dopięte na ostatni guzik :P Ewentualnie w profilu można jeszcze wpisać jakiś drugorzędny adres email :lol:
Yukasz
Basket fan hooligan

Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Postprzez Rafał_Cris Śr 27.08.2008 9:55

Brawo panowie świetna robota, dla mnie wygląd jest extra!

---

http://www.oneunited.pl/ - kilknij, a nie pożałujesz!
Rafał_Cris
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Postprzez Agnieszka Śr 27.08.2008 9:58

Tak dla zainteresowanych. Archiwum newsów działa. Liczba komentarzy przy newsach pojawi się dziś najpóźniej jutro.
"Niezależnie od tego, ile w życiu
doświadczyłeś cierpienia,
bólu lub zdrady, dzisiaj jesteś dokładnie tam, gdzie miałeś dotrzeć. Zaufaj mocnej nici, która wiąże ze sobą wszystkie chwile twojego życia"
Agnieszka
I am the Special One

Postprzez stekon5 Śr 27.08.2008 11:02

Co z tym typerem ??
STEKON
stekon5
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Postprzez Duch Śr 27.08.2008 11:11

Tak jeszcze wracając do uwag :D

Nie wiem czy macie to planach, ale moim skromnym zdaniem zdjęcia przy newsach na głównej powinny być jednakowej wielkości, co by wyglądało estetyczniej :wink:

Ofensywnie pilko :spoko:
Obrazek
Duch
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Agnieszka Śr 27.08.2008 11:44

Typer powinien zostać podpięty jeszcze dziś. Takie otrzymałam zapewnienia, więc będzie można oddawać ewentualnie zmieniać typy.

Co do zdjęć, to te główne newsy na stronie będą funkcjonowały w inny sposób. Na razie to wygląda, jak wygląda, ale to ulegnie zmianie.
"Niezależnie od tego, ile w życiu
doświadczyłeś cierpienia,
bólu lub zdrady, dzisiaj jesteś dokładnie tam, gdzie miałeś dotrzeć. Zaufaj mocnej nici, która wiąże ze sobą wszystkie chwile twojego życia"
Agnieszka
I am the Special One

Postprzez muszeq Śr 27.08.2008 12:03

Witam. Choć na forum się raczej nie udzielam to uważam, że zmiana stylu to bardzo dobry pomysł. Zarówno na stronie jak i forum.

Nie wiem co jest nieprzejrzystego na stronie głównej? Wszystkie newsy są przecież ładnie uporządkowane. Wygląda to czytelnie.

Co do forum to coraz więcej serwisów wybiera ten styl. Jest najnowszy i co najważniejsze bardzo czytelny. A wszystkie szczegóły jak avatary po prawej stronie, cytowanie selektywne czy szybka odpowiedź da się bez problemu zmienić. Wiem, bo udzielam się na forum o takim stylu i te szczegóły są na swoim porządku. Nie rozumiem zarzutów nieczytelności forum. Jest ono bardzo czytelne. Wszystko ładnie uporządkowane. Tylko kilka kosmetycznych zmian i wszystko będzie działać jak należy.

Jeszcze co do serwisu dam od siebie pewną radę. Lepiej pisać mniej newsów danego dnia, ale o lepszej jakości. Na starej wersji zdarzało się, że w newsie po prostu roiło się od błędów. A to w głównej mierze zasługa tego, że newsy przesyłają użytkownicy. Moim zdaniem powinna być od tego odpowiednia ekipa i jeśli już użytkownicy przesyłają newsy to niech redakcja je dokładnie sprawdza. Należy pamiętać, że czytelność strony to dla czytelnika najważniejsza rzecz. Tak więc zdjęcia też powinny być wszystkie o tych samych wymiarach. Powinien obowiązywać jakiś schemat newsów, żeby wszystkie wyglądały podobnie, a różniły się rzecz jasna tylko treścią.
muszeq
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez Pientka Śr 27.08.2008 15:55

Witam,
Bardzo cieszą zmiany na stronie ;) Odświeżenie designu cieszy i czekam z niecierpliwością na finalną wersję. Pozwolę sobie natomiast zgłosić małą petycję. A mianowicie czy jest szansa na to by, gdy pojawi się (mama nadzieję, że szybko) kanał RSS nie aktualizował on wpisów po dodaniu do newsa komentarza? W moim odczuciu jest to nieco uciążliwe rozwiązanie. Zawsze można rozdzielić kanał na Komenty i Newsy ;) Pozdrawiam ;)
Pientka
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Postprzez BartekTS Śr 27.08.2008 17:47

Witam!

Nie wypowiadalem się jeszcze co do nowego designu pilka.pl. Moje wrażenie pierwsze było fatalne, jakoś niczego nie mogłem znaleśc jednak po jednym dniu się przyzwyczaiłem i musze powiedziec, że jest fajnie.

Oczywiście kilka rzeczy jest jeszcze niedogranych ale jeśli zmienicie kilka tych spraw bedzie super.

PS: Pod avatarem nie wyświetlają się ikonki z rangą tylko napisik np. Podawacz piłek.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
BartekTS
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hyde Park