Nowa wersja pilka.pl

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem. Tutaj możecie też pisać wszelkie sugestie związane z forum i serwisem.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Re: Nowa wersja pilka.pl

Postprzez cru Pn 25.08.2008 13:40

Tragedia! Po co bylo zmieniac cos, co dobre? Strona glowna byla swego czasu swietna - skromna, bez zbednych bajerow, czytelna. Wszystkie newsy dostepne na dziendobry - nie trzeba bylo otwierac zadnych podstron zeby wiedziec, co sie dzieje. Kazdy dzial latwo dostepny, przyjemne rozwijalne menu. No a przede wszystkim szata graficzna - ze stonowanej, w pelni czytelnej strony z przyjemna, nie raniaca oka grafika zrobiliscie totalny chaos - no i ta mieszanina kolorow czerwony/niebieski/bialy/szary tez nie bardzo pasuje... O forum juz nawet nie wspominam.

Ja rozumiem chec zmian, doceniam tez starania autorow zeby strona szla do przodu - ale chyba nie tedy droga. Swietna bylaby mozliwosc wyboru starego wygladu kosztem nowego wg indywidualnych preferencji, ale znajac zycie to niemozliwe... Ew. zrobcie ankiete na temat nowego wygladu i zobaczycie, jakie to robi wrazenie - na ta chwile moze to oznaczac raczej strate uzytkownikow, niz zyskanie nowych. I chyba nie o to chodzilo userom kiedys w ankiecie, kiedy glosowali nad 'kosmetycznymi zmianami'...
cru
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Giggsy King Pn 25.08.2008 13:41

A chociaż pasek 25 ostatnich postów da się zrobić? Taki jak był na starym forum.
"Pewnego dnia ludzie zaczną mówić, że ja byłem drugim Ryanem Giggsem" - George Best
Giggsy King
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez fejkenq Pn 25.08.2008 13:43

Styl stronki fajny napewno sie przyzwyczaje ale forum troche mniej przejszyste :) ale jak zmiany to zmiany trzeba zaakceptowac i isc dalej.
fejkenq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez RealFan Pn 25.08.2008 13:45

alez to forum jest malo praktyczne :?

im szybciej beda zmiany tym lepiej.
"Z religią czy bez, dobrzy ludzie będą postępować dobrze, a źli - źle, ale złe postępowanie dobrych ludzi to zasługa religii". - Steven Weinberg

Obrazek
RealFan
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Postprzez Yukasz Pn 25.08.2008 13:48

A u mnie:
Najaktywniejszy na forum:
Wracając Do Meritum

Znaczy że najwięcej moich postów poszło się kochac :lol:

RealFan napisał(a):alez to forum jest malo praktyczne :?

im szybciej beda zmiany tym lepiej.

Przecież to są zmiany :lol:
Yukasz
Basket fan hooligan

Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Postprzez Mentor Pn 25.08.2008 13:49

Szatę graficzną wreszcie udało się wymienić. Szkoda, że tego samego nie można zrobić z userami, ale to by było zbyt piękne...

Proponowałbym trochę wyluzować. Aga napisała wyraźnie, że będą jeszcze zmiany i nie jest to ostateczny wygląd. Przecież konieczne było odpalenie takiej wersji chociażby po to, aby dowiedzieć się co jest dobre a co złe.

[EDIT]
Odkryłem już coś dobrego. Jeżeli w czasie pomiędzy kliknięciem na 'odpowiedz', napisaniem posta i kliknięciem na 'wyślij' ktoś doda jakąś wypowiedź to pojawia się na ten temat informacja zanim Twój post zostanie wysłany i można go zaktualizować zamiast potem bawić się w edycję. Bardzo dobra sprawa.
Obrazek
Barca jest najpiękniejszą kobietą na świecie. Jednego dnia może być bardziej lub mniej wdzięczna, ale to wciąż ta sama kobieta i w tej kobiecie jesteśmy wszyscy do szaleństwa zakochani. - Joan Gaspart
Mentor
Zajebiaszczo

Postprzez RealFan Pn 25.08.2008 13:53

yukaszu chodzi mi o te zminy, o ktorych pisala agnieszka, a ktorych jeszcze nie ma :P
"Z religią czy bez, dobrzy ludzie będą postępować dobrze, a źli - źle, ale złe postępowanie dobrych ludzi to zasługa religii". - Steven Weinberg

Obrazek
RealFan
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Postprzez Michał M Pn 25.08.2008 13:55

Mentor napisał(a): Szkoda, że tego samego nie można zrobić z userami, ale to by było zbyt piękne...

Chyba trochę przesadziłeś. Każdy w końcu ma prawo do krytyki (o ile jest dobrze uzasadniona i odpowiednio przekazana).
Mentor napisał(a): Przecież konieczne było odpalenie takiej wersji chociażby po to, aby dowiedzieć się co jest dobre a co złe.

No to w takim razie chyba dobrze, że ludzie piszą co im się nie podoba, a co jest ok? Czy tez wszystko miało byc przyjęte bezkrytycznie? :>
Mentor napisał(a):Odkryłem już coś dobrego. Jeżeli w czasie pomiędzy kliknięciem na 'odpowiedz', napisaniem posta i kliknięciem na 'wyślij' ktoś doda jakąś wypowiedź to pojawia się na ten temat informacja zanim Twój post zostanie wysłany i można go zaktualizować zamiast potem bawić się w edycję. Bardzo dobra sprawa.

To akurat jest bardzo na "plus" :wink: Zwłaszcza przy tematach konkursowych się przyda.
Obrazek
Michał M
Bawarski Krzyżak

Postprzez Giggsy King Pn 25.08.2008 13:56

A no i cytowanie selektywne by się też przydało.

I pod nickami są podwójne podpisy u niektórych, też można naprawić :P
Ostatnio edytowano Pn 25.08.2008 13:57 przez Giggsy King, łącznie edytowano 1 raz
"Pewnego dnia ludzie zaczną mówić, że ja byłem drugim Ryanem Giggsem" - George Best
Giggsy King
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez Loczek Pn 25.08.2008 13:57

To mamy tworzyć listę tych zmian ? To po co robicie zmiany skoro nie wiecie co zmienić ?
Loczek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Yukasz Pn 25.08.2008 13:57

Mentor - nie masz się co stresować bo pilka.pl jest dla użytkowników a nie odwrotnie. I bez nich pilka.pl by nie istniała. Także bez naszych wypowiedzi nie dowiedziałbyś się "co jest dobre a co złe" :glass:

Może mało przyjemne jest jak ktoś sie stara i chce aby było jak najlepiej a znowu wychodzi że jest źle ale co zrobić skoro kilku rzeczy brakuje.

Można jeszcze sprowadzić Zaze, on na pewno by zajarał z dumy bo o zmiany walczył latami :lol:
Yukasz
Basket fan hooligan

Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Postprzez Mentor Pn 25.08.2008 14:03

Konstruktywna krytyka jest dobra i tego oczekujemy. Tyle tylko, że konstruktywna krytyka w tym wypadku to raczej wskazanie co jest dobre a co złe i czego bardzo brakuje a czego mniej etc. Stonowane wypowiedzi na ten temat są w porządku, ale niektórzy wypowiadają się zbyt agresywnie i zdają się w ogólnie czytać tego co piszą inni. Apeluję tylko o spokój.
Obrazek
Barca jest najpiękniejszą kobietą na świecie. Jednego dnia może być bardziej lub mniej wdzięczna, ale to wciąż ta sama kobieta i w tej kobiecie jesteśmy wszyscy do szaleństwa zakochani. - Joan Gaspart
Mentor
Zajebiaszczo

Postprzez futbolowa Pn 25.08.2008 14:04

Giggsy King napisał(a):A chociaż pasek 25 ostatnich postów da się zrobić? Taki jak był na starym forum.

Właśnie, właśnie :>

No i cytowanie selektywne - podstawa :)

Mnie tam zmiany się podobają - kiszenie się ciągle w tym samym zaczyna nużyć. Byle tylko wszystkie dawne funkcjonalności wróciły, bo znacznie ułatwiały korzystanie z forum :)
Ciasnota umysłowa, brak wyobraźni i nietolerancja są jak pasożyty. Zmieniają właściciela, zmieniają kształt i żyją wiecznie.
Kafka nad morzem, Haruki Murakami

Obrazek
Obrazek
futbolowa
Czerwona Diablica

Postprzez RealFan Pn 25.08.2008 14:08

wyglad ogolny jest ok. przyzwyczailem sie do avatara z lewej strony, ale to przezyje bo to szczegol.

duzo ucierpiala praktycznosc. to co juz pisali inni. pasek z ostatnimi postami to podstawa. opcji szybkiej odpowiedzi tez nie widze. zgoda mentor, ze jakies plusy takiego sposobu odpisywania sa, jednak dla mnie szybka odpowiedz byla czyms o wiele lepszym.

jak wroca te rzeczy to o wiele latwiej bedzie sie przyzwyczaic.

Obrazek
RealFan
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Postprzez fieldy Pn 25.08.2008 14:09

Michał M napisał(a):Poza tym - fajna jest informacja o aktywności użytkownika w jego profilu. W sumie moje wyniki mnie nie zdziwiły (Niemcy i Bayern :P ), podobnie mają np. olson i Akarin :D .

ktoś mnie pokieruje jak trafić do tych statystyk ? bo się zgubiłem po drodze :)
ObrazekObrazek
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hyde Park