Nowa wersja pilka.pl

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem. Tutaj możecie też pisać wszelkie sugestie związane z forum i serwisem.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Re: Nowa wersja pilka.pl

Postprzez futbolowa Pn 25.08.2008 14:10

Fieldy, Ty takowych w swoim profilu nie masz :>

Oszustwo! :P
Ciasnota umysłowa, brak wyobraźni i nietolerancja są jak pasożyty. Zmieniają właściciela, zmieniają kształt i żyją wiecznie.
Kafka nad morzem, Haruki Murakami

Obrazek
Obrazek
futbolowa
Czerwona Diablica

Postprzez Babel Pn 25.08.2008 14:10

Loczek napisał(a):To mamy tworzyć listę tych zmian ? To po co robicie zmiany skoro nie wiecie co zmienić ?

Oj sorry Loczek nastepnym razem przed wprowadzeniem nastepnej emotki bedziemy dzwonic do Ciebie, żeby sie skonsultowac czy wiemy. A 37 stron otwartego tematu o przyszłości serwisu to przeciez tylko iluzja.

Przeciez te zmiany sa robione dla Was, jak cały serwis, ale chyba nie myslicie powaznie że przed wprowadzeniem jakies zmiany nie zastanawialismy sie co bedzie najlepszym roziwazaniem (zreszta temat przyszłość pilka.pl był dośc aktywny swego czasu). Wybaczcie, ale to administracja i własciciel domeny decyduje o przyszłosci strony, a nie Wy. Bo gdybyśmy mieli tak wszystkich pytac to bysmy i do 2050 nie wprowadzili żadnych zmian. I tak kwestia nowej grafiki przeciagała sie i dłuzyła niesamoiwcie.

Nie trudno sie tu zgodzic z Mentorem. Wymagacie za dużo. Spokojnie, zgłaszajcie swoje propozycje a na pewno nie przejda one bez echa. Mimo, że pewnie macie odmienne zdanie na ten temat.
"Zmierzch..."
Babel
onegdaj alkoholik
onegdaj alkoholik

Postprzez Mentor Pn 25.08.2008 14:12

RealFan napisał(a):opcji szybkiej odpowiedzi tez nie widze. zgoda mentor, ze jakies plusy takiego sposobu odpisywania sa, jednak dla mnie szybka odpowiedz byla czyms o wiele lepszym.

jak wroca te rzeczy to o wiele latwiej bedzie sie przyzwyczaic.

Oczywiście szybka odpowiedź wraz z cytowaniem selektywnym to podstawa, ale tamta opcja o której wspomniałem też jest dobra i przydatna.

Jeszcze raz apeluję o spokój i rozwagę. Zgłaszajcie uwagi, ale bez takiej agresji. Stopniowo forum będzie się zmieniać i to w taki sposób, aby nam wszystkim było wygodniej. Tego nie da się zrobić za jednym podejściem ponieważ pewne rzeczy trzeba po prostu sprawdzić.
Obrazek
Barca jest najpiękniejszą kobietą na świecie. Jednego dnia może być bardziej lub mniej wdzięczna, ale to wciąż ta sama kobieta i w tej kobiecie jesteśmy wszyscy do szaleństwa zakochani. - Joan Gaspart
Mentor
Zajebiaszczo

Postprzez Agnieszka Pn 25.08.2008 14:18

Dziękuję za wszelkie sugestie. Wasze uwagi zostały zgłoszone do osoby, która tworzy nową wersję pilka.pl. Będzie opcja szybkiej odpowiedzi i inne sprawy. Krytyka dobra i ważna sprawa, ale bez agresji proszę.

Postaram się odpowiadać w miarę możliwości na Wasze pytania, ale mam jeszcze inne obowiązki na stronce, więc to może potrwać.
"Niezależnie od tego, ile w życiu
doświadczyłeś cierpienia,
bólu lub zdrady, dzisiaj jesteś dokładnie tam, gdzie miałeś dotrzeć. Zaufaj mocnej nici, która wiąże ze sobą wszystkie chwile twojego życia"
Agnieszka
I am the Special One

Postprzez Yukasz Pn 25.08.2008 14:19

Mentor napisał(a):Konstruktywna krytyka jest dobra i tego oczekujemy. Tyle tylko, że konstruktywna krytyka w tym wypadku to raczej wskazanie co jest dobre a co złe i czego bardzo brakuje a czego mniej etc. Stonowane wypowiedzi na ten temat są w porządku, ale niektórzy wypowiadają się zbyt agresywnie i zdają się w ogólnie czytać tego co piszą inni. Apeluję tylko o spokój.

Dla mnie ton wypowiedzi jest w miarę spokojny :P Nikt nie powiedział że to jest wersja próbna czy coś tam innego i mamy mówić co nam się nie podoba (choć i tak wszyscy mówią) a po prostu zostaliśmy zarzuceni taką a nie inną wersją, może przez to wypowiedzi są jakie są. Uwierz ale inny byłby odbiór gdybyście (czy ktoś inny odpowiedzialny za te przemiany) przebąknęli że razem będziemy się starali udoskonalić pilka.pl aby była przyjazna dla wszystkich. Choć pewnie i tak wszystkie zachcianki nie zostaną spełnione :P
A ta opcja o której ciągle piszesz faktycznie jest bardzo przydatna.

Babel - jakakolwiek rozmowa o zmianach była odbierana przez was agresywnie i niczym atak na wasze osoby co kończyło się kłótnią pomiędzy zainteresowanymi.
Yukasz
Basket fan hooligan

Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Postprzez lisek_chz Pn 25.08.2008 14:21

Jak dla mnie strona główna świetna, nowoczesny wygląd, trzeba iść z czasem ;)

A forum, trochę szkoda, że nie takie jak stare, brak paska ostatnich odpowiedzi no i brak opcji szybkiej odpowiedzi do posta.
"Kiedy mówię Polska, mam przed oczami pszeniczny kłos wyrosły na tej ziemi, znajome boćki, które przycupnęły na przyjaznej mazurskiej chacie..."
lisek_chz
Kapitan
Kapitan

Postprzez Sammyy Pn 25.08.2008 14:23

To forum to jest zdecydowanie porażka... tak jak pisałem w jednym ze starych działów... phpbb to najgorsza rzecz jaka istnieje, ale trzecia wersja to jest po prostu żenada... ja wiem, że teraz to jest modne jak swego czasu IPB, ale bez przesady. Jest to brzydkie estetycznie, mało funkcjonalne i zupełnie nieczytelne/nieprzejrzyste...

W ogóle to czemu taka moda na phpbb ? Bo darmowe ? Licencja na vB wymaga raptem ~100 E rocznie, a to nie jest kolosalna suma... a vB jest chyba najwygodniejszym ze wszystkich for etc.

Co do strony głównej to jest ładniejsza, ale nie podoba mi się podział na 'Anglia, Francja etc.'. Wcześniej newsy były pod sobą i było wszystko ok. Teraz trzeba klikać i szukać... Dużo osób korzystało z tego serwisu bo było czytelnie, nie było podziałów jak na innych serwisach. Teraz tej prostoty nie ma i bądź co bądź nie ma też przyjemności czytania...
Sammyy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Giggsy King Pn 25.08.2008 14:24

A tak swoją drogą, to może razem z nowym forum dałoby się wywalić idiotyczny licznik postów? Nikt by nikogo nie posądzał o nabijanie i inne bzdury.
"Pewnego dnia ludzie zaczną mówić, że ja byłem drugim Ryanem Giggsem" - George Best
Giggsy King
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez Kaczormistrz Pn 25.08.2008 14:24

Typowa Polska... Caly czas narzekac, chcieliscie zmian to sa zmiany, jak sa zmiany to chcecie starej strony :)
Obrazek
Kaczormistrz
Administrator
Administrator

Postprzez McSuchy Pn 25.08.2008 14:26

Gdy moje skacowane oczęta ujrzały nowy wygląd stronki, pierwszą myślą było że jednak ta wczorajsza wóda była jakaś trefna i wciąż mnie trzyma :P Po wejściu na forum i zorientowaniu się że także tutaj coś nie gra (mój Lenin po prawej stronie! zgroza, dobrze że tego nie widzi! ) już miałem rzucić alkoholowy nałóg, gdy dotarłem do tego posta :wink: Powiem tak, jak na razie ciężko się w tym wszystkim odnaleźć, jednak jak się już człowiek przyzwyczai do czegoś to trochę czasu minąć musi aby dostosować się do zmian. Myślę że dopiero po paru tygodniach użytkowania będzie można stwierdzić która wersja sprawdza sie lepiej w "praniu". Dobrze jednak że serwis się zmienia, bo jak przecież wiadomo "kto stoi w miejscu, ten się cofa". Na pewno stronka główna wygląda bardziej estetycznie i powiedzmy "nowocześnie" a jednocześnie prosto- dla mnie zmiana na plus. Tak na szybko mam tylko jedną uwagę: gdzie jest nick autora wiadomości na stronce? Nigdzie go nie uświadczyłem, a jednak miło wiedzieć kto danego newsa zapodał.
....fanatyczny milanista....zgniły lewak....podły ateista....
McSuchy
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez Babel Pn 25.08.2008 14:28

No tak Yukasz GPW, znamy te historie. W końcu musi być ktos zły, aby ktoś inny był tym lepszym. Niech zostanie jak jest.

Tak sie składa, że post Agnieszki i zawarta w nim fraza-klucz "To nie jest ostateczna wersja" wyjasniła wszystko. Traktujemy swoich uzytkowników jako równych sobie, inteligentnych, wiec oczywiste jest że liczymy takze na wasze wsparcie i pomysły. Żadnego prowadzenia za raczke i wskazywania co macie robic. Oczekujemy jednak szacunku dla swojej pracy i osoby, wiec jesli dyskusja przebiegała w stylu "was dmuchano" "istne SB" to nie dziw sie, że nie zawsz mozna było podchodzić do n iej jak do czegoś co zmieni oblicze forum. Tego forum.
"Zmierzch..."
Babel
onegdaj alkoholik
onegdaj alkoholik

Postprzez Lakier Pn 25.08.2008 14:46

Kaczormistrz napisał(a):Typowa Polska... Caly czas narzekac, chcieliscie zmian to sa zmiany, jak sa zmiany to chcecie starej strony :)

Ta, typowa polska, to jest twoja odpowiedz na krytyke.
:)
Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez j1mmy Pn 25.08.2008 14:47

Ok to teraz tak :

In plus :

Nowe forum jest nowe , ładne i kolorowe. Takie jakby radosne a nie smętnie pogrzebowe jak było do tej pory.
Ma nowoczesne menu do pisania i takie tam , mi ogólnie nowe forum się podoba

In minus :

Layout serwisu piłka.pl tzn. Chodzi mi przede wszystkim o jego czytelność, jest super fajnie kolorowo ale żeby uzyskać jakąkolwiek informację trzeba się 3 razy tyle naklikać.

I tu moja propozycja jest taka , zakładkę felietony skrócić wyrzucić , tak by pojawiało się więcej newsów (feleitonów zawsze tu było mało wiec nie potrzebują tyle miejsca)

W sekcji środkowej rzucać więcej newsów tak by było widać , że coś się dzieje, bo tak jak są 4 na krzyż to troche jakby serwis umarł(w sensie takim , ze nikt nic nie napisał od x czasu)

To takie kółeczko , jak się loguje jest w**** zbędny duperel naprawdę.

Na stronie jest również podział na ligi , super ale domyślnie otwiera się tabela z wynikami a chciałbym również newsy jako domyślne menu(to mogłoby być zależne od konta)

Miło by było również wiedzieć kto i za co dostał ostrzeżenia jako opcję menu i dodać dział na forum ogłoszenia i komunikaty. To chyba tyle z mojej strony

Edit :

Brak autora newsa , felietonu przydałoby się naprawdę
Brak fotki dnia !!
I jakiś bardziej wyraźny oddzielnik postów niż bladoniebieskie i białe ...
j1mmy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Marq Pn 25.08.2008 15:00

Mi się to nie podoba - jakoś tak za kolorowa i mało czytelna jest strona główna ale to może kwestia przyzwyczajenia. Stara wersja była idealna - prosty wygląd i funkcjonalnośc.
Marq
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez klopx Pn 25.08.2008 15:01

j1mmy napisał(a):I tu moja propozycja jest taka , zakładkę felietony skrócić wyrzucić , tak by pojawiało się więcej newsów (feleitonów zawsze tu było mało wiec nie potrzebują tyle miejsca)

Takze jestem za tym! Bardzo dobry pomysl;)

Reszta juz mi az tak nie przeszkadza, ale ta mala ilosc newsow rzeczywiscie moze sie nie podobac...
klopx
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hyde Park