Okulary, czy soczewki?

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem. Tutaj możecie też pisać wszelkie sugestie związane z forum i serwisem.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Re: Okulary, czy soczewki?

Postprzez Magnum Wt 21.06.2011 22:31

Noszę soczewki od miesiąca i jestem bardzo zadowolony. W Polsce nie ma problemu ceny, w USA te soczewki co w Polsce kosztują 30 zł kosztują.. $50. Koszmar. Nakupię sobie kilka paczek na zapas i będzie :lol:

Ogólnie to przez pierwszy tydzień był koszmar z wkładaniem. Przez pierwsze dwa dni nie wierzyłem że da się włożyć. Uznałem, że to po prostu niemożliwe, chciałem je spuścić w kiblu. Problematyczne są po imprezach czy na długich wycieczkach, ale coś za coś - okulary są problematyczne przy sporcie czy podczas deszczu. Jestem już w pełni przekonany do soczewek i teraz okularów używam wyłącznie z konieczności.
Obrazek
Magnum
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Daaaamian Wt 21.06.2011 22:35

Jak już o soczewkach mowa, to dzisiaj pierwszy raz miałem na sobie. Nie jest źle, da się przyzwyczaić.
Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez D4arekCz Wt 12.07.2011 14:54

Ja również noszę soczeki + odpowiednie krople i aż miło ogląda się mecze.
Informacje o Aplikacje Android. tworzenie aplikacji android nie jest karkołomne!
D4arekCz
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Postprzez MazurXIII Wt 12.07.2011 15:27

Soczewki.Wbrew pozorom mniej problematyczne niż okulary.Jeśli ktoś ma "-" i przypadkiem między jednym a drugim okiem różnicę większą niż 3 dioptrie to ma problem (bóle głowy,mdłości etc. - piękne efekty uboczne)...ratunkiem są soczewki :roll: Najlepsze 1-dniowe.Chociaż pamiętam jeszcze jako dziecko półroczne (!!!) + pastylki do odbiałczania.Na szczęście technika poszła ostro do przodu.Z drugiej strony dobra ramka na żyłce + antyrefleksy też jest nie są specjalnie złe...Ale jak większość tu zaznacza - np. do sportu soczewki zdecydowanie.Ja używam wymiennie (jeśli czeka mnie kilka h pracy przed kompem to okulary - w warunkach biurowych (klimatyzacja) soczewki za bardzo się wysuszają i trzeba ratować się kroplami,czego nie cierpię).

Do rozważenia jest też chirurgiczna korekcja wady wzroku,ale w PL nie będę ryzykował,a na zabieg w renomowanej klinice za zachodnią granicą jakoś nie mogę się zebrać...
Obrazek
"Der gestirnte Himmel über mir und das moralische Gesetz in mir."
MazurXIII
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Poprzednia strona

Powrót do Hyde Park